תכנון מערך סטרימרים ביתי - בקשת עזרה..

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
Chaostyle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה

היי לכולם,
אני משפץ כרגע את הבית וברצוני לקנות 5 טלויזיות ולגרום לכולן להתחבר לאותו דאטאבייס (לצורך העניין כונן גדול המחובר למחשב ועליו סרטים, שירים וכו').
ברשותי כמובן רשת אלחוטית בבית.

שאלתי היא, מה הדרך הנוחה ביותר לגרום לכל הטלויזיות "לצרוך" מדיה מאותה תחנת עבודה ראשית?

הבנתי שהדרך ההגיונית ביותר היא שימוש בסטרימרים שישבו בסמוך לטלויזיות.

אשמח לתשובה, תודה לכולם,

עומרי

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

חמשת הטלויזיות אמורות למשוך תוכן מהמאגרשת (NAS או שרת המדיה המדובר) במקביל?
אם כן ומדובר בתכני HD - אני לא חושב שהוא יצליח, אפילו אם כל התשתית תתמוך בתקשורת של ג'יגה (הכוונה היא לשרת עצמו, המתגים, המזרימדיות וכמובן הכבלים).

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293

שליחה

urlier אני משאר שרוב הזמן לא יישבו אצלו 5 אנשים שונים מול 5 טלוויזיות שונות וייצפו בHD באותו זמן (:

בכל מקרה הדרך ההגיונית היא בהחלט סטרימרים. צריך לדאוג שלכל מקום שיש בו טלוויזיה יהיה קו רשת שיגיע לנקודה שיהיה ניתן לחבר לסטרימר.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר

שליחה

נכון שהדרך ההגיונית היא מזרימדיות אבל ייתכן שלא בכל הנקודות.
אם למשל יש טלויזיה אחת בחדר שינה שכנראה תעבוד רק בלילות, יכול להיות שיספיק שם מסך בעל יכולות DLNA.
לעומת זאת, בחדר ילדים (תיאורטי), אולי כדאי שיהיה מזרימדיה בעל דיסק קשיח אשר חלק מהתכנים יישמרו בו (למקרה שהרשת עמוסה ועדיין רוצים לנגן לילדים תכנים - אפשר לשמור דברים חשובים לוקלית).

כמובן שחשובה גם השאלה האם יש צורך ב Movie Jukebox בחדרים השונים וכו' - ומכאן הבקשה שלי לפרטים נוספים.

Chaostyle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

בתגובה..

שליחה

uriler כתב:חמשת הטלויזיות אמורות למשוך תוכן מהמאגרשת (NAS או שרת המדיה המדובר) במקביל?
אם כן ומדובר בתכני HD - אני לא חושב שהוא יצליח, אפילו אם כל התשתית תתמוך בתקשורת של ג'יגה (הכוונה היא לשרת עצמו, המתגים, המזרימדיות וכמובן הכבלים).
...
היי, קודם תודה על ההתייחסות,
שנית, בהנחה שהמשיכה לא תהיה במקביל (אני לא מאמין שחמישה אנשים ישבו ויראו בו"ז תכנים), בוא נאמר שתי טלויזיות תעבודנה עם הרשת במקביל..

אגב בסלון כנראה שאקנה את הטלויזיה הבאה:
http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=766783

הבנתי שהיא תומכת wireless האם זו תכונה המקבילה למעשה לעבודתו של סטרימר?

שוב תודה,
עומרי

Chaostyle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אגב, איזה סטרימרים לדעתכם יעשו את העבודה על הצד הטוב ביותר?
פעם הייתה כאן אימרה שנונה - היום היא סטטוס בפייסבוק...

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

השאלה מה הדרישות שלך. איזה תכנים. ומה התקציב.

Chaostyle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

knazi כתב:השאלה מה הדרישות שלך. איזה תכנים. ומה התקציב.
...
אני רוצה ממשק עברי מלא ותמיכה מלאה בעברית (כתוביות ושמות קבצים).
שנית, שתהיה אפשרות לחיבור לרשת אלחוטית.
אני רוצה שתהיה אפשרות לנגן HD אבל לא על זה יתבסס הסטרימינג, הרוב יהיו קבצים פשוטים כנראה.

אל תשכח שאני צריך לרשת 5 טלויזיות, המחיר שיהיה שפוי...

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

כמעט כל המכשירים אם לא כולם תומכים ברשת אלחוטית. צריך להבין אבל שקבציי HD לא מתנגנים טוב ברשת אלחוטית.

מציע לך לעבור על הדביק ולהסתכל קצת על מדריכים ומכשירים ולראות מה אתה בדיוק רוצה להוציא מהמכשיר

בחלקם יש אופציות טובות יותר ופחות גם בשביל moviejukebox בחלקם יש אופציה לשים דיסק קשיח פנימי לעומת אחרים גם.

במחיר נמוך יחסית תוכל למצוא את האקסטרימר והפופקורן A200

בקצת יותר יש לך את הפופקורן A210 בוקסי בוקס ומכשירי dvico למיניהם

אני אישית ממליץ לשים את אותו מכשיר או לפחות של אותו חברה בכל החדרים בשביל הנוחות של הממשק והשיתוף כמובן שזה לא חובה.

אם אתה מעוניין גם באופצייה של כונן בלו ריי גם במזרימדיה יש לך את הC200 ומכשירי DUNE

Chaostyle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

knazi כתב:כמעט כל המכשירים אם לא כולם תומכים ברשת אלחוטית. צריך להבין אבל שקבציי HD לא מתנגנים טוב ברשת אלחוטית.

מציע לך לעבור על הדביק ולהסתכל קצת על מדריכים ומכשירים ולראות מה אתה בדיוק רוצה להוציא מהמכשיר

בחלקם יש אופציות טובות יותר ופחות גם בשביל moviejukebox בחלקם יש אופציה לשים דיסק קשיח פנימי לעומת אחרים גם.

במחיר נמוך יחסית תוכל למצוא את האקסטרימר והפופקורן A200

בקצת יותר יש לך את הפופקורן A210 בוקסי בוקס ומכשירי dvico למיניהם

אני אישית ממליץ לשים את אותו מכשיר או לפחות של אותו חברה בכל החדרים בשביל הנוחות של הממשק והשיתוף כמובן שזה לא חובה.

אם אתה מעוניין גם באופצייה של כונן בלו ריי גם במזרימדיה יש לך את הC200 ומכשירי DUNE
...

אוקיי מעולה תודה..

אז למעשה אתה אומר שאני אצטרך סטרימרים כמספר הטלויזיות, וכולם יוכלו באופן עקרוני להתחבר לאותו דאטאבייס? אגב בהנחה שאני אקנה סטרימרים מאותו הדגם, ישנם סטרימרים שיודעים להתממשק אחד עם השני או שעוד מוקדם לדבר על דברים כאלה?

אשמח אם תוכל להתייחס לשאלתי לגבי הטלויזיה שאני קונה לסלון, האם גם אליה אני צריך לחבר סטרימר, כאשר יש בה חיבור רשת והיא תומכת wireless? (שמתי קישור 4 הודעות קודם לכן)

תודה..

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא הבנתי מה הכוונה בדיוק להתממשק אחד עם השני.

אבל כן כולם יוכלו לקרוא מידע מאותו מאגר מידע.

בקשר לטלוויזיה אני לא בטוח אז אני מעדיף שמישהו אחר יענה. בכל מקרה חיבור אלחוטי הוא לא מספיק בשביל תוכן HD ובטלוויזיה כזאת שווה לראות HD (:

Chaostyle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

knazi כתב:לא הבנתי מה הכוונה בדיוק להתממשק אחד עם השני.

אבל כן כולם יוכלו לקרוא מידע מאותו מאגר מידע.

בקשר לטלוויזיה אני לא בטוח אז אני מעדיף שמישהו אחר יענה. בכל מקרה חיבור אלחוטי הוא לא מספיק בשביל תוכן HD ובטלוויזיה כזאת שווה לראות HD (:
...
חח ולהעביר חיבור חוטי בבית של 3 קומות זה אפשרי?

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בהחלט. אצלי זה עובד

Chaostyle פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אגב באיזה פיתרון בחרת אצלך? כמה טלויזיות מחוברות?

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

אצלי שלוש. יש מחשב ראשי שמכיל את כל המידע (4 כוננים קשיחים) שמחובר בכבל לראוטר באותה קומה. מהראוטר יוצא כבל אחד לאותה קומה לפופקורן A110 שמחובר למקרן

ועוד כבל מהראוטר לקומה למטה שמתחבר לסוויטצ' (מפצל) ומשם לעוד שלוש נקודות בקומה למטה שלאחת מהיציאות מחובר הבוקסי ולשנייה עוד מכשיר מיושן יותר.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241

שליחה

אכן כמו KNAZI אמר, אפשר להציב כמה מכשירים שיחד ירכיבו מערכת מדיה פלאג אנד פליי.
בתקציב גדול יותר אפשר לרכוש מטריצה ממוחשבת שכוללת נגן פנימי, מגברי וידאו, מערכות שליטה IR, RS, USB, WI FI, יחידות שליטה (עד 16 מכשירי קצה). תקרא ברשת קצת על HD MODULATOR
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909

שליחה

אצלי ממחשבה דומה + הרעיון שבחדרי הילדים אני מעוניין שיהיה מסך אחד בכל חדר + הצורך במחשב לכל ילד הביא אותי לפתרון מבוסס SageTV.
בסלון ובחדר השינה של ההורים ניתן היה להסתפק בextender של סייג', אבל גם שם הצבתי מחשבים. הכל מחובר ברשת קווית.
הספקתי (לפני שנה) גם להשיג את הכרטיס המתאים, ובניתי לפתרון גם את קליטת והקלטת שידורי יס.

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”