בעיות במערכת קולנוע בייתית{נואש ועצבני :\}
שלום יש לי מערכת קולנוע בייתית ממש חדשה,קניתי אותה רק לפני חודש,ובוקשי נגעתי בה{אני בצבא ויוצא רק לעיתים רחוקות}בזמן המועט שאני מפעיל את המערכת יש באג\תקלה שנורא מעצבנת וכל הזמן מתרכשת:
נניח בזמן צפייה בסרט DVD או סתם טלוויזיה,פתאום כל המערכת מפסיקה להשמיע רעש{עדיין הרסיבר פועל והרצקולים}אבל פשוט אין רעש,ואז אחרי 1-2שניות זה חוזר לעצמו,ככה בערך כל חצי שעה עד שעה,זה נורא נורא מעצבן,ומבאס{במיוחד אחרי שהוצאתי על המערכת מעל 2000ש"ח}
אם מישהו יוכל לעזור לי עם הבעיה,אני הודה לו מאוד מאוד
עדיין יש לי אחריות מלאה על הרסיבר ומערכת הרמקולים.
בתודה,ניר.
נניח בזמן צפייה בסרט DVD או סתם טלוויזיה,פתאום כל המערכת מפסיקה להשמיע רעש{עדיין הרסיבר פועל והרצקולים}אבל פשוט אין רעש,ואז אחרי 1-2שניות זה חוזר לעצמו,ככה בערך כל חצי שעה עד שעה,זה נורא נורא מעצבן,ומבאס{במיוחד אחרי שהוצאתי על המערכת מעל 2000ש"ח}
אם מישהו יוכל לעזור לי עם הבעיה,אני הודה לו מאוד מאוד
עדיין יש לי אחריות מלאה על הרסיבר ומערכת הרמקולים.
בתודה,ניר.
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
נשמע כמו תקלה טכנית ברסיבר, אין לך מה לדאוג אם יש לך עדיין אחריות - אתה יכול להחזיר אותו ולבקש שיבדקו את הבעיה.
בכל מקרה - איך ה- DVD מחובר לרסיבר ?
יש לך עוד מכשירים שמחוברים לרסיבר חוץ מה- DVD ?
בכל מקרה - איך ה- DVD מחובר לרסיבר ?
יש לך עוד מכשירים שמחוברים לרסיבר חוץ מה- DVD ?
-golan-
תבדוק שהכל מחובר קשורה ואין לך איזה קצר, יכול להיות שחוט נוגע בחוט והוא מפעיל הגנה ושוב חוזר לעבוד..
אוקיי תודה לכם...
אהממ למישהו יש מושג מה הפרצדורה של החלפת רסיבר?
ובנוגע למה שאמרתם על האפשרות שיכול להיות שיש קצר,אז הסיכוי הוא נמוך מאוד משום כמה סיבות:
1.התקנת המערכת התבצעה ע"י טכנאי מוסמך{ההתקנה כוללת כמובן חיבור כבלים מן הרמקולים לרסיבר}
2.בדקתי עכשיו את החיבורים בשנית,ואין אף כבל שמתקרב אפילו לאחד אחר{יש מרחק של 1.5ס"מ לפחות}
3.המערכת עובדה לעיתים קרובות טוב מאוד רוב הזמן,רק לפעמים היא עושה את הבעיה המעצבנת הזו,לדוגמא עכשיו כבר קרוב למספר שעות שאני מאזין למוסיקה באיכות מאוד מרשימה ואין זכר לבעיה.
{כנראה הרסיבר מחליט מתי לעצבן אותי ומתי לא..}
בכל אופן צירפתי כמה תמונות,שאוליי יעזרו:
ועוד פעם,תודה לכל העוזרים.

ובנוגע למה שאמרתם על האפשרות שיכול להיות שיש קצר,אז הסיכוי הוא נמוך מאוד משום כמה סיבות:
1.התקנת המערכת התבצעה ע"י טכנאי מוסמך{ההתקנה כוללת כמובן חיבור כבלים מן הרמקולים לרסיבר}
2.בדקתי עכשיו את החיבורים בשנית,ואין אף כבל שמתקרב אפילו לאחד אחר{יש מרחק של 1.5ס"מ לפחות}
3.המערכת עובדה לעיתים קרובות טוב מאוד רוב הזמן,רק לפעמים היא עושה את הבעיה המעצבנת הזו,לדוגמא עכשיו כבר קרוב למספר שעות שאני מאזין למוסיקה באיכות מאוד מרשימה ואין זכר לבעיה.
{כנראה הרסיבר מחליט מתי לעצבן אותי ומתי לא..}
בכל אופן צירפתי כמה תמונות,שאוליי יעזרו:
ועוד פעם,תודה לכל העוזרים.

תנסה לעבור בקפידה שוב על המנואל, אם עדיין זה חוזר, לדעתי שלח אותו לתיקון..
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

למה הסאונד של ה-DVD מחובר לך דרך יציאת ה-PHONO האנלוגית (אדום+לבן) לרסיבר ? על-פי המפרט של הרסיבר יש לך כניסה אופטית ושני כניסות COAXIAL - עדיף שתחבר דרך אחת מהאפשרויות האלו (בכדי שתוכל להנות מ- 5.1). עכשיו אם אתה שומע דרך כל הרמקולים זה לא סראונד אמיתי אלא רק הדמייה.
דבר שני תבדוק האם יש לך בטלויזיה כניסת SCART פנויה - במידה וכן עדיף לך לחבר את ה- DVD דרך יציאת ה- SCART לטלויזיה במקום יציאת הקומפוזיט שכרגע מחוברת לך.
לגבי התקלה עצמה, לפי דעתי (כפי שרשמתי מקודם) זו תקלה טכנית ברסיבר - שווה לך שיבדקו את זה (גם ככה לא יעלה לך).
מה כוונתך בשאלה שרשמת "אהממ למישהו יש מושג מה הפרצדורה של החלפת רסיבר?" אתה חושב להוסיף כסף ולשדרג למשהו יותר טוב? או להחליף את הרסיבר הנ"ל לאותו דגם? הסבר את כוונתך...
אם כוונתך להחליף לדגם אחר - זה כמובן תלוי בחנות שממנה קנית אותו (אם הם יסכימו) וכמובן כרוך בהוספת כסף מצידך...
דבר שני תבדוק האם יש לך בטלויזיה כניסת SCART פנויה - במידה וכן עדיף לך לחבר את ה- DVD דרך יציאת ה- SCART לטלויזיה במקום יציאת הקומפוזיט שכרגע מחוברת לך.
לגבי התקלה עצמה, לפי דעתי (כפי שרשמתי מקודם) זו תקלה טכנית ברסיבר - שווה לך שיבדקו את זה (גם ככה לא יעלה לך).
מה כוונתך בשאלה שרשמת "אהממ למישהו יש מושג מה הפרצדורה של החלפת רסיבר?" אתה חושב להוסיף כסף ולשדרג למשהו יותר טוב? או להחליף את הרסיבר הנ"ל לאותו דגם? הסבר את כוונתך...
אם כוונתך להחליף לדגם אחר - זה כמובן תלוי בחנות שממנה קנית אותו (אם הם יסכימו) וכמובן כרוך בהוספת כסף מצידך...
-golan-
תודה,גולן
אני לא מעוניין לשדרג או להחליף לדגם אחר,אני פשוט רוצה שהרסיבר יעבוד,אם הם יצליחו לסדר את הבעיה אז סבבה,אם לא אז שיחליפו לי אותו..
בנוגע להערות שלך,אתה יכול לפרט יותר?
אילו כבלים\מתאמים אני צריך לקנות ואיך לחבר,על מנת שאני אוכל להינות מסראונד המקס' שאני יכול להגיע אליו?
בנוגע להערות שלך,אתה יכול לפרט יותר?
אילו כבלים\מתאמים אני צריך לקנות ואיך לחבר,על מנת שאני אוכל להינות מסראונד המקס' שאני יכול להגיע אליו?
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

כל זמן שיש לך אחריות על המוצר (ויש בו בעיה שלא נובעת כתוצאה מפגיעה פיזית או שימוש לא נכון) אין לך מה לדאוג, צור איתם קשר קח את הרסיבר אליהם לבדיקה (ויפה שעה אחת קודם
).
אתה יכול לחבר את הסאונד של ה-DVD לרסיבר דרך היציאה OPTICAL בעזרת כבל אופטי, או דרך יציאת ה- COAXIAL בעזרת כבל קואקסיאלי (עם מחברי RCA).
כמובן שלאחר מכן אתה צריך לבדוק את ההגדרות ב-DVD וברסיבר בכדי שתהיה על מצב סראונד (אך זה כבר לאחר שתחזיר את הרסיבר ותחבר בעזרת אחד הכבלים האלו...)
אתה יכול לחבר את הסאונד של ה-DVD לרסיבר דרך היציאה OPTICAL בעזרת כבל אופטי, או דרך יציאת ה- COAXIAL בעזרת כבל קואקסיאלי (עם מחברי RCA).
כמובן שלאחר מכן אתה צריך לבדוק את ההגדרות ב-DVD וברסיבר בכדי שתהיה על מצב סראונד (אך זה כבר לאחר שתחזיר את הרסיבר ותחבר בעזרת אחד הכבלים האלו...)
-golan-
אוקיי קניתי היום כבל אופטי...
וואוו זה יקר{מטר עלה לי 60שקל}של לקסוס...
יש לי עכשיו פדיחה שאני צריך עזרה בה:
פתחתי את הכפתור המרובע השחור הקטן{של הכניסה האופטית}בDVD ואני מנסה להכניס את הכבל לפתח ולא מצליח..
יש איזו שהיא שיטה מיוחדת\דרך שבה ניתן להכניס את הכבל?{וכמבן בלי לפגוע בו?}
יש לי עכשיו פדיחה שאני צריך עזרה בה:
פתחתי את הכפתור המרובע השחור הקטן{של הכניסה האופטית}בDVD ואני מנסה להכניס את הכבל לפתח ולא מצליח..
יש איזו שהיא שיטה מיוחדת\דרך שבה ניתן להכניס את הכבל?{וכמבן בלי לפגוע בו?}
כן יש "שיטה" טיפ טיפה כוח, שתשמע קליק וחוץ מזה יש לזה צורה, תסתכל איך זה בנוי, ולפי זה תדע.
חחח יש עוד שיטה...:
להוריד את ראש הסילקון הקטן מקדימה,ואז הכבל ייכנס ללא בעיות{אני ברוב טיפשותי ניסיתי להכניס את הכבל עם הראש מגן הקטן שלו}.
כמובן שלהוריד את הכיסוי השקוף!!!
איזה מצחיק אתה..
איזה מצחיק אתה..
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
איבוד של סיגנל דיגיטאלי כתוצאה מכבל לא מתאים .. ?
דיסקים צרובים באיכות ירודה ..?
דיסקים צרובים באיכות ירודה ..?
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
BlueHawk
אם יש הפסקה בצליל גם ב DVD וגם בטלויזיה וגם אולי ברדיו אז כנראה שהבעיה במגבר.
ממה שכתבת אני מבין שזה מפסיק ב 2 הערוצים ביחד, מה שמחזק את זה שהבעיה במגבר.
האם ההפסקה מתרחשת בתדירות שקשורה לעוצמת השמע? זה אולי מסביר מה שכבר ציינו בשרשור שאולי זה בעית קצר ברמקולים או לחילופין בעיה במקור המתח של המגבר.
אם יש לך בנוי במגבר מחולל רעש לכיוון/איפוס עוצמות הרמקולים, אתה יכול להפעיל רעש זה ולהמתין בסבלנות
. כמובן שבמקרה שיש הפסקה בשמע הכעיה חד משמעית במגבר.
הבנתי שהאחריות על המגבר עדיין בתוקף, אמת?
אם יש הפסקה בצליל גם ב DVD וגם בטלויזיה וגם אולי ברדיו אז כנראה שהבעיה במגבר.
ממה שכתבת אני מבין שזה מפסיק ב 2 הערוצים ביחד, מה שמחזק את זה שהבעיה במגבר.
האם ההפסקה מתרחשת בתדירות שקשורה לעוצמת השמע? זה אולי מסביר מה שכבר ציינו בשרשור שאולי זה בעית קצר ברמקולים או לחילופין בעיה במקור המתח של המגבר.
אם יש לך בנוי במגבר מחולל רעש לכיוון/איפוס עוצמות הרמקולים, אתה יכול להפעיל רעש זה ולהמתין בסבלנות
הבנתי שהאחריות על המגבר עדיין בתוקף, אמת?
מוטי
ודרך אגב זה טוב שהרמקולים מפסיקים לעשות רעש - הנה שירשור לדוגמא של מישהו שרוצה שהרעש יפסיק אצלו
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
אני מקווה שאתה התכוונת לזה שהמערכת שלך מפסיקה להוציא קול\ צלילים\ סאונד וכו'....
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
אני מקווה שאתה התכוונת לזה שהמערכת שלך מפסיקה להוציא קול\ צלילים\ סאונד וכו'....