מה שעשיתי ללפטופ שלי היה טוב?
אוקי סיפרתי לכם את הסיפור על הלפטופ שלי ACER 5100 באחד השרשורים שבעמוד הראשון פה
אז זה מה שעשיתי
השתמשתי בכלי בשם LOW LEVEL FORMAT
הוא מחק לי את האמא שלל המחשב
לא השאיר כלום!! אפילו מחיצות לא היו
הייתי צריך לעשות מחיצות מחדש
לפני שהוא עשה את המחקיה היו שתי מחיצות שכל מחיצה היא 75 גיגה
עכשיו אני אף פעם לא מוריד ל C כי לפעמים אני עושה שיחזור מערכת עם קובץ תמונה והקובץ התמונה מוחק את כל מה שהתחדש בכונן C והתוכנות שכן משתנות אצלי ומתחדשות הם תוכנות ניידות שמותקנות בכונן D אז חשבתי לעשות שמחיצה C תיהיה 30 גיגה והיא תהיה רק למערכת ולמספר תוכנות שלא משתנות במשך הזמן(בניגוד לדפדפן אינטרנט שתמיד משתנה כמו למשל שמוסיפים מועדפים או היסטוריה)
אז עשיתי את זה ככה ועשיתי שכל התיקיות שנמצאות במשתמש שלי C:\Users\Gil כמו תיקיית ה Videos , Pictures , Desctop ועוד כמה עדיין יופיעו שם אך גם יהיו מאוחסנות בכונן D
כך למשל כל הקיצורי דרך שבשולחן העבודה שלי לא מאוחסנים ב C אלה ב D ועוד כמה דברים ככה (אני לא בטוח שהרבה אנשים יודעים איך עושים את זה אבל אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון)
אז כל מה שאני מוריד למשל לתיקיית ה Videos המקורית שנמצאת במשתמש שלי האומנם נראה כאילו זה מוריד ל C וכך זה מוצג גם אבל בפועל זה הולך לתיקייה ב D ...
אז קיצור עשיתי את זה ככה
כל המערת תופסת לי בכונן C בערך 12 GB מתוך 30
אני חושב שיש שיפור מטורףף בביצועי הכונן
אני זוכר שבפעם שניסיתי להתקין ווינדוס וויסטה זה לקח לי שעה!!
עכשיו זה לקח 15 דקות!!
אני מקווה שאני לא הוזה כי זה נראה הזוי..
תהליך יצירת המחיצות היה איטי בצורה מטורפת וחולנית!! זה לקח כמעת יומיים שלמים שהמחשב דלק על זה
קיצור זה מה שעשיתי
כונן D עם 125GB זיכרון וכונן C עם 30GB זיכרון
אה ועוד משהו
דאגתי שתמיד תפעל התוכנה CCLEANER ותנקה את המערכת לפי תזמון ולפי ימים ושעות שאני קבעתי וששום תוכנה כמעת לא באמת מותקנת על המחשב אך עדיין רובם ישבו על כונן C .
ביטלתי את הזיכרון הווירטואלי מכונן C ועשיתי שיהיה זיכרון ווירטואלי רק מכונן D
וביטלתי את סל המיחזור כדי שלא יתפוס מקום בכוננים
וביטלתי גם את שיחזור המערכת של הווינדוס כי אני משתמש בקבצי תמונה ובחרתי שיהיו רק עדכונים חשובים לווינדוס
אתם חושבים שהסידור הזה טוב לטווח הרחוק?
אז זה מה שעשיתי
השתמשתי בכלי בשם LOW LEVEL FORMAT
הוא מחק לי את האמא שלל המחשב
לא השאיר כלום!! אפילו מחיצות לא היו
הייתי צריך לעשות מחיצות מחדש
לפני שהוא עשה את המחקיה היו שתי מחיצות שכל מחיצה היא 75 גיגה
עכשיו אני אף פעם לא מוריד ל C כי לפעמים אני עושה שיחזור מערכת עם קובץ תמונה והקובץ התמונה מוחק את כל מה שהתחדש בכונן C והתוכנות שכן משתנות אצלי ומתחדשות הם תוכנות ניידות שמותקנות בכונן D אז חשבתי לעשות שמחיצה C תיהיה 30 גיגה והיא תהיה רק למערכת ולמספר תוכנות שלא משתנות במשך הזמן(בניגוד לדפדפן אינטרנט שתמיד משתנה כמו למשל שמוסיפים מועדפים או היסטוריה)
אז עשיתי את זה ככה ועשיתי שכל התיקיות שנמצאות במשתמש שלי C:\Users\Gil כמו תיקיית ה Videos , Pictures , Desctop ועוד כמה עדיין יופיעו שם אך גם יהיו מאוחסנות בכונן D
כך למשל כל הקיצורי דרך שבשולחן העבודה שלי לא מאוחסנים ב C אלה ב D ועוד כמה דברים ככה (אני לא בטוח שהרבה אנשים יודעים איך עושים את זה אבל אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון)
אז כל מה שאני מוריד למשל לתיקיית ה Videos המקורית שנמצאת במשתמש שלי האומנם נראה כאילו זה מוריד ל C וכך זה מוצג גם אבל בפועל זה הולך לתיקייה ב D ...
אז קיצור עשיתי את זה ככה
כל המערת תופסת לי בכונן C בערך 12 GB מתוך 30
אני חושב שיש שיפור מטורףף בביצועי הכונן
אני זוכר שבפעם שניסיתי להתקין ווינדוס וויסטה זה לקח לי שעה!!
עכשיו זה לקח 15 דקות!!
אני מקווה שאני לא הוזה כי זה נראה הזוי..
תהליך יצירת המחיצות היה איטי בצורה מטורפת וחולנית!! זה לקח כמעת יומיים שלמים שהמחשב דלק על זה
קיצור זה מה שעשיתי
כונן D עם 125GB זיכרון וכונן C עם 30GB זיכרון
אה ועוד משהו
דאגתי שתמיד תפעל התוכנה CCLEANER ותנקה את המערכת לפי תזמון ולפי ימים ושעות שאני קבעתי וששום תוכנה כמעת לא באמת מותקנת על המחשב אך עדיין רובם ישבו על כונן C .
ביטלתי את הזיכרון הווירטואלי מכונן C ועשיתי שיהיה זיכרון ווירטואלי רק מכונן D
וביטלתי את סל המיחזור כדי שלא יתפוס מקום בכוננים
וביטלתי גם את שיחזור המערכת של הווינדוס כי אני משתמש בקבצי תמונה ובחרתי שיהיו רק עדכונים חשובים לווינדוס
אתם חושבים שהסידור הזה טוב לטווח הרחוק?
בגלל שאני שונא את סרגל ההתחל של 7ZiggyMan כתב:כל מה שעשית טוב ויפה, אבל למה ויסטה..? הרי אתה תחזור למצב הקודם תוך שבוע שבועיים....
הוא לא נוח לי
אני לא אוהב שכל התוכנות שפתוחות לי מוצגות כריבועים
אם אתה מכיר דרך לשנות את זה אז אשמח שתגיד לי
אני אולי אחליף ל 7
פשוט ה VISTA מקורי..
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
במאפיינים של הטסק באר יש מאפיין שניקרא "לחצנים בשורת המשימות" תשנה את זה לשלב כששורת המשימות מלאה וזהו ... סתם עברתה פירמוט בגלל שטות כזאת .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
לא ידעתיIamEzio כתב:במאפיינים של הטסק באר יש מאפיין שניקרא "לחצנים בשורת המשימות" תשנה את זה לשלב כששורת המשימות מלאה וזהו ... סתם עברתה פירמוט בגלל שטות כזאת ....
בכל מקרה אני מעדיף מקורי
אם יהיו שוב בעיות אז אני אנסה להתקין את ה 7
אבל הסיבה שעשיתי פירמוט כזה היא בגלל תופעות משונות של המחשב של מסכים כחולים , ריסטרטים , קריסות וביצועים נמוכים
אחרי שעשיתי את זה אני לא שומע רעש מהדיסק הקשיח שאני מעביר או מוריד קבצים
הוא שקת לגמרי וזה ממש עזר לעשות מחדש את המחיצות והציון של הכרטיס מסך עלה משום מה.. לא יודע איך זה קשור אבל זה סבבה
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
אם תקפיד לעשות איחויי דיסק באופן קבוע, הביצועים ישמרו ולא יהיו את הרעשים ששמעת.
אצלי כל יום ב2:00 בלילה המחשב מבצע איחויי לכל הדיסקים. (המחשב שלי עובד 24/7)
בלו-סקרין וקריסות זה סיפור אחר, ספק אם פרמוט יסדר את זה לטווח ארוך, בד"כ מדובר בתקלות חומרה.
אצלי כל יום ב2:00 בלילה המחשב מבצע איחויי לכל הדיסקים. (המחשב שלי עובד 24/7)
בלו-סקרין וקריסות זה סיפור אחר, ספק אם פרמוט יסדר את זה לטווח ארוך, בד"כ מדובר בתקלות חומרה.