שליטה על מזגן מרחוק

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
NewGreen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

שלום רב,

המזגן שלי בבית פועל באמצעות שלט (כמו רוב המזגנים בימינו אני מניח).
אני מעוניין ליצור אפשרות להדליק ולכבות את המזגן, גם ללא שימוש בשלט שלו.

אני רוצה לאפשר הפעלה/הדלקה, ואם אפשר גם כיוונון של המזגן, דרך המחשב בחדר, כשהעינית של המזגן עצמו נמצאת מחוץ לחדר.
הבנתי שקיימים פתרונות לשליטה על החשמל בבית באמצעות התקני PLC, אך מדובר במוצר בודד שברצוני לשלוט עליו ועקב כך אני מחפש אלטרנטיבות ולא להכנס להתקנות ברשת החשמל ודומיהם.

חשבתי על מספר אופציות שנראות לי ראליות אך אינני בקיא בתחום ולכן אינני יודע האם הן קיימות בשוק:
1. חיבור עינית אינפרה אדומה מהמזגן לחדר, ואז חיבור "משדר אינפרה אדום" למחשב, שיהיו סמוכים זה זה.
הכוונה היא שבאמצעות פעולה במחשב אני אוכל לשדר לעינית את האות הנדרש והיא תשדר את זה למזגן.
הבעיה שעולה פה היא שהדבר כרוך בכבלים, או כבל אחד ארוך וזה טיפה בעייתי מפאת הקירות שמפרידים, וכמו שהבנתם אני לא מחפש פתרונות מורכבים מידי כגון העברת חוטים בתעלות וכדו'.
2. מדובר באופציה יותר תאורטית אבל כן נראית לי הגיונית. הבנתי שאפשר לשלוט על כל מיני התקנים באמצעות פקודות RF. השאלה היא האם קיים מכשיר שישב מתחת לעינית של המזגן ויקבל פקודות באמצעות משדר RF שיהיה מחובר למחשב, ואותו מכשיר ישלח את האות שנקבע מראש למזגן והוא ידלק.

בקיצור - אני מחפש שיטה להעביר אותות אינפרה אדום למרחקים גדולים, גם מעבר לקירות ודלתות.

כמובן שאשמח לכל פתרון שתעלו.

תודה רבה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

האופציה הכי פשוטה היא IR BLASTER למחשב בתנאי שיש לך את הפרוטוקול של המזגן.
זה בד"כ משהו לא סטנדרטי....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

NewGreen פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2

שליחה

אשמח להסבר יותר מפורט לגביי IR BLASTER?

מה זה הפרוטוקול של המזגן?
אין אפשרות ללמד את האות באמצעות השלט של הזמגן?
והאם IR BLASTER כרוך בהעברת כבלים?

תזכור שמדובר במזגן שנמצא מחוץ לדלת ומעבר לקיר. אין לי כ"כ אפשרות להעביר כבלים בין המקומות האלה. ולהעביר בתעלות חשמל/תקשורת זה טיפה יותר מסובך ממה שתיכננתי.

חזור אל “בית חכם ובקרה”