לאחורנה נתקלתי בכמה סרטונים שמראים את תהליך בניית התערובת על ידי Coffee Cupping.
אני מאמין שכולכם מכירים את התהליך של טעימת הקפה אם כפית, רק על בסיס מים חמים ללא חליטה מכונה וכדומה.
אני חושב בהזדמנות לנסות את התהליך אם זנים שקיימים אצלי ולראות מה התוצאות יהיו.
ומעניין אותי מאוד לדעת, אם מישהו כאן כבר ניסה לבצע את התהליך, ויכול לתת לי טיפים ולספר על התוצאות שהוא הגיע אליהם מהתהליך
תודה
בנוסף שתי סרטונים קלילים בנושא
מהצמד האהוב עלינו מסיאטל קופי גיר
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני מעולם לא עשיתי את זה ואני גם לא כ"כ יודע איך.
נראה לי מעניין ללמוד או לנסות ביחד. אולי אפשר לחשוב על זה למפגש הבא שנעשה.
אבל צריך למצוא מישהו מקצועי שמבין את הנושא לעומק, כדי שידריך אותנו.
מצד שני, ביומיום זה לא כ"כ חשוב לי, כי אני מעדיף לטעום את הקפה בדיוק כמו שאני אשתה אותו - באספרסו, ודרך המכונה שלי.
נראה לי מעניין ללמוד או לנסות ביחד. אולי אפשר לחשוב על זה למפגש הבא שנעשה.
אבל צריך למצוא מישהו מקצועי שמבין את הנושא לעומק, כדי שידריך אותנו.
מצד שני, ביומיום זה לא כ"כ חשוב לי, כי אני מעדיף לטעום את הקפה בדיוק כמו שאני אשתה אותו - באספרסו, ודרך המכונה שלי.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
זה נכון שביום יום אין לנו כל כך צורך בזה..
ממה שאני מבין מהחומר שקראתי על זה, הוא שאתה לומד להרגיש את הקפה שלך בצורה אחרת, לפי הטעם בטעימה אתה כבר לומד להרגיש איך הוא יבוא בחליטה...
ממה שראיתי לבנות תערובות קצת יותר קשה,
אתה טועם ומה שאהבתה אתה שומר ואז מערבב את כולם וטועם, מכאן אתה כבר כנראה תרגיש כיצד לחלק את האחוזים בתערובת.
צריך לנסות, זה יכול להוות שיפור מעניין בהכנת התערובות שלנו...
בסופו של דבר ככה התחילו רוב תערובות הקפה המוכנות .

ממה שאני מבין מהחומר שקראתי על זה, הוא שאתה לומד להרגיש את הקפה שלך בצורה אחרת, לפי הטעם בטעימה אתה כבר לומד להרגיש איך הוא יבוא בחליטה...
ממה שראיתי לבנות תערובות קצת יותר קשה,
אתה טועם ומה שאהבתה אתה שומר ואז מערבב את כולם וטועם, מכאן אתה כבר כנראה תרגיש כיצד לחלק את האחוזים בתערובת.
צריך לנסות, זה יכול להוות שיפור מעניין בהכנת התערובות שלנו...
בסופו של דבר ככה התחילו רוב תערובות הקפה המוכנות .
שלום, כמו שהבטחתי לאליאל, אני יכתוב משהו בנדון, עד שאני יתעייף, פשוט עבר עלי יום די קשה ב"ה, ומקסימום אני ימשיך מחר. ישנם שתי שיטות עיקריות לטעום קפה, אבל העיקר הגדול הוא האחידות של התהליך, ובידוד כמה שיותר מרכיבים מלבד טעם הקפה, ואם נצמדים לשתי הדברים האלה אפשר לטעום בשיטות אחרות .
השיטה המוצגת ברוב סירטוני האינטרנט היא השיטה הברזילאית, והיא שיטת חליטה מהירה שמשתמשים במטעי הקפה שמאפשרת באופן מהיר לחלוט קפה ולהרגיש את רוב הטעמים. (היא בהחלט יותר פרקטית בשטח, מכל שיטה אחרת)
בזמן הטעימה כדאי לשים לב למספר דברים
הריח בזמן הטחינה
הריח של החליטה
הטעם של החליטה המוכנה
הגוף שמורגש במגע עם חלל הפה
הארומה שעולה לכיוון האף דרך הפה בחיבור שביניהם (בעיקר כשמוציאים אוויר דרך האף)
האפטרטייסט
אני כרגע ינסה לתאר את השיטה הברזילאית ומקווה לא לשכוח שום דבר.
בזמן הטעימה, בדרך כלל מחזיקים מולינו דגימות של פולי הקפה ירוקים וקלויים של הקפה שבכוס.
המשך יבוא....פשוט נסגרות לי העניים.
השיטה המוצגת ברוב סירטוני האינטרנט היא השיטה הברזילאית, והיא שיטת חליטה מהירה שמשתמשים במטעי הקפה שמאפשרת באופן מהיר לחלוט קפה ולהרגיש את רוב הטעמים. (היא בהחלט יותר פרקטית בשטח, מכל שיטה אחרת)
בזמן הטעימה כדאי לשים לב למספר דברים
הריח בזמן הטחינה
הריח של החליטה
הטעם של החליטה המוכנה
הגוף שמורגש במגע עם חלל הפה
הארומה שעולה לכיוון האף דרך הפה בחיבור שביניהם (בעיקר כשמוציאים אוויר דרך האף)
האפטרטייסט
אני כרגע ינסה לתאר את השיטה הברזילאית ומקווה לא לשכוח שום דבר.
בזמן הטעימה, בדרך כלל מחזיקים מולינו דגימות של פולי הקפה ירוקים וקלויים של הקפה שבכוס.
המשך יבוא....פשוט נסגרות לי העניים.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תשמע אני יודע שמוטי היה מפיק סדרה כזו אבל את הגרסה למבוגרים בלבד ושם יהיו בחורות יפות יותר.
משום מה לא נראה לי שהמוטיב המרכזי שם יהיה קפה ואני מניח שזה יהיה כמו בסרטים האלה שהצלם (גם כן מוטי) מצטרף לסרט
משום מה לא נראה לי שהמוטיב המרכזי שם יהיה קפה ואני מניח שזה יהיה כמו בסרטים האלה שהצלם (גם כן מוטי) מצטרף לסרט