שירשור הפיתוח לאנדרואיד
מעקב!
זה תחום מעניין ותמיד כיף לראות ולנסות אפליקציות חדשות, במיוחד של חברה ישראלים.
זה תחום מעניין ותמיד כיף לראות ולנסות אפליקציות חדשות, במיוחד של חברה ישראלים.
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אוקיי, הרשו לי לשאול את השאלה הראשונה כאן.
אני כותב עכשיו אפליקציה קטנה לחבר מוזיקאי ובעיקרון היא תכיל קצת ביוגרפיה שלו, דיסקוגרפיה, סרטונים ולוח הופעות.
כרגע אני תקוע על נושא הזרמת המוזיקה שלו מתוך האפליקציה.
ניסיתי איכשהו לאפשר הזרמה מתוך web view אבל נפלתי שם מחוסר אופציות נוחות (יש שם בעיות עם java script, עם flash ואפילו עם פתיחת intent לאפליקציה חיצונית).
ניסיתי לקשר אותו ל API של Soundcloud שיש לו שם עמוד יוצר ושקלתי עוד כמה אופציות אבל כולן די מסורבלות ולא מספיק מובנות לחובבן שכמוני.
למישהו יש ניסיון בנושא ויכול לייעץ לי דרך פשוטה?
יש לי hosting שבו אני משכן את כל הקבצים שלי ואת רוב ה GUI (אני שוקל גם מתישהו לעשות Porting ל iphone ורוצה שזה יהיה כמה שפחות תלוי פלטפורמה)
אשמח להצעות!
אני כותב עכשיו אפליקציה קטנה לחבר מוזיקאי ובעיקרון היא תכיל קצת ביוגרפיה שלו, דיסקוגרפיה, סרטונים ולוח הופעות.
ניסיתי איכשהו לאפשר הזרמה מתוך web view אבל נפלתי שם מחוסר אופציות נוחות (יש שם בעיות עם java script, עם flash ואפילו עם פתיחת intent לאפליקציה חיצונית).
ניסיתי לקשר אותו ל API של Soundcloud שיש לו שם עמוד יוצר ושקלתי עוד כמה אופציות אבל כולן די מסורבלות ולא מספיק מובנות לחובבן שכמוני.
יש לי hosting שבו אני משכן את כל הקבצים שלי ואת רוב ה GUI (אני שוקל גם מתישהו לעשות Porting ל iphone ורוצה שזה יהיה כמה שפחות תלוי פלטפורמה)
אשמח להצעות!
Need more cowbell
פורמטים כמו mp3 הם נוחים להזרמה, שכן אתה לא צריך את כל הקובץ כדי להשמיע את החלק שכבר יש לך. אני יודע שהנגן של אנדרואיד תומך בפורמט באופן מובנה. נסה להזרים את השיר לקובץ זמני על המכשיר ותן לנגן הפנימי לנגן אותו.
אתה גם יכול לכתוב נגן פנימי (בתוך התוכנה) שינגן אותו, אם אתה רוצה.
אתה גם יכול לכתוב נגן פנימי (בתוך התוכנה) שינגן אותו, אם אתה רוצה.
נערך לאחרונה על ידי gorelshv ב 02/02/2011 21:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אישית לא יצא לי להתעסק עם מדיה,Pavelz כתב:אוקיי, הרשו לי לשאול את השאלה הראשונה כאן.
אשמח להצעות!...
אבל האם יצא לך לנסות את הדוגמה הזו מה-SDK של ?Google:
קוד: בחירת הכל
MediaPlayer mp = new MediaPlayer();
mp.setDataSource(PATH_TO_FILE);
mp.prepare();
mp.start();הנה הלינק לכל נושא המדיה:
http://developer.android.com/guide/topi ... index.html
-
AviBiton
- גורו HTmobile

ראית את הדוגמה הזו:
http://davanum.wordpress.com/2009/12/04 ... le-take-2/
אמנם וידאו, אבל העיקרון זהה.
יש כאן עוד משהו, קצת יותר ישן, אבל עם הרבה הסברים:
http://blog.pocketjourney.com/2008/04/0 ... diaplayer/
http://davanum.wordpress.com/2009/12/04 ... le-take-2/
אמנם וידאו, אבל העיקרון זהה.
יש כאן עוד משהו, קצת יותר ישן, אבל עם הרבה הסברים:
http://blog.pocketjourney.com/2008/04/0 ... diaplayer/
Pavelz,
לא הבנתי למה אתה לא יכול להשתמש בדוגמה שאבי הביא לך?...משהו בסגנון:
[left]
mPlayAudio.setOnClickListener(new OnClickListener() {
public void onClick(View view) {
final String url = "YourURL File.mp3";
MediaPlayer player = new MediaPlayer();
try {
player.setDataSource(url);
player.prepare();
player.start();
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
} catch (IllegalArgumentException e) {
e.printStackTrace();
} catch (IllegalStateException e) {
e.printStackTrace();
}
}
});
[/left]
לא הבנתי למה אתה לא יכול להשתמש בדוגמה שאבי הביא לך?...משהו בסגנון:
[left]
mPlayAudio.setOnClickListener(new OnClickListener() {
public void onClick(View view) {
final String url = "YourURL File.mp3";
MediaPlayer player = new MediaPlayer();
try {
player.setDataSource(url);
player.prepare();
player.start();
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
} catch (IllegalArgumentException e) {
e.printStackTrace();
} catch (IllegalStateException e) {
e.printStackTrace();
}
}
});
[/left]
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
תודה על הדוגמאות אבי, אני אנסה אותם במהלך הסופ"ש.
אריה, הייתי מעדיף, אם אפשר להישאר כמה שיותר ב Web ולהשתמש ב WebView כדי לאפשר porting יותר קל ל iphone במקרה וארצה\אצטרך.
קראתי לאחרונה מאמר שהעתיד שם, באפליקציות שתלויות כמה שפחות בפלטפורמה ספציפית ויותר תלויות דפדפן.
אריה, הייתי מעדיף, אם אפשר להישאר כמה שיותר ב Web ולהשתמש ב WebView כדי לאפשר porting יותר קל ל iphone במקרה וארצה\אצטרך.
קראתי לאחרונה מאמר שהעתיד שם, באפליקציות שתלויות כמה שפחות בפלטפורמה ספציפית ויותר תלויות דפדפן.
Need more cowbell
נושא הפורטינג הוא הרבה יותר מסובך ואם אתה מעוניין לייצר אפליקצייה שתהיה מורכבת יחסית אז כמעט תמיד לא תהיה לך ברירה אלא לתחזק שתי אפליקציות במקביל. האחת לאנדרואיד והשנייה לאייפון. השימוש ב WebView כדי לצפות בדף כדי שינגן קובץ אודיו כלשהו נשמע לי לא הפתרון האידיאלי. זה מעבר למגבלות של ה WebView אני לא חושב שהשימוש במחלקת ה MediaPlayer לצורך ניגון קובץ מרחוק בהסטרמה הוא מסובך או בעייתי מידי לצורך זה שנדרשת חשיבה על סיבוכיות מאוחר יותר בפורטינג או בתחזוקה (באמת אובייקט פשוט יחסית שמאפשר לך לבצע ניגונים א-סניכורנים, פעולות Seek, טיפול בשגיאות, שליטה על הווליום, קבלת אורך התוכן המנוגן וכו)
-
AviBiton
- גורו HTmobile

osherov כתב:נושא הפורטינג הוא הרבה יותר מסובך ואם אתה מעוניין לייצר אפליקצייה שתהיה מורכבת יחסית אז כמעט תמיד לא תהיה לך ברירה אלא לתחזק שתי אפליקציות במקביל. האחת לאנדרואיד והשנייה לאייפון. השימוש ב WebView כדי לצפות בדף כדי שינגן קובץ אודיו כלשהו נשמע לי לא הפתרון האידיאלי. זה מעבר למגבלות של ה WebView אני לא חושב שהשימוש במחלקת ה MediaPlayer לצורך ניגון קובץ מרחוק בהסטרמה הוא מסובך או בעייתי מידי לצורך זה שנדרשת חשיבה על סיבוכיות מאוחר יותר בפורטינג או בתחזוקה (באמת אובייקט פשוט יחסית שמאפשר לך לבצע ניגונים א-סניכורנים, פעולות Seek, טיפול בשגיאות, שליטה על הווליום, קבלת אורך התוכן המנוגן וכו)...
אני מסכים.
צריך גם לזכור שלכל פלטפורמה יש את הייחודיות שלה, ואת היתרונות והנקודות החזקות שלה, וכדאי לנצל את זה.
אפליקציות WEB לא עושות לי את זה.
ברור לך שהפורום (כל הפרומים למעט פורום האייפון, אייפד....) מקבל 25% מכל רווח עתידי שיהיה לך מהאפליקצייה הזאת 
חשבתי על אפליקצייה בעקבות החלטת בג"צ אתמול:
http://www.mako.co.il/cars-cars-news/lo ... =565984153
בגדול האפליקציה היא מעין שירות למציאת מצלמות. האפליקצייה תרוץ ברקע ותשתמש במיקום ה-GPS של המכשיר, תהיה אפשרות להכניס ידנית מיקום המצלמות וברגע שנתקרב עם הרכב לאחת הנקודות שהוכנסו המכשיר יתריע.
זה כמו לקחת תוכנת ניווט כמו WAZE או IGO ולהוציא מהם רק את הפונקציה של גילוי המצלמות. היתרון הוא שהיא תהיה קלילה ולא תשפיע על הסוללה.
הלוואי שהיה לי את הידע לתכנת ולא הבסיסי ביותר....
מישהו מתנדב להרים את הכפפה ?
http://www.mako.co.il/cars-cars-news/lo ... =565984153
בגדול האפליקציה היא מעין שירות למציאת מצלמות. האפליקצייה תרוץ ברקע ותשתמש במיקום ה-GPS של המכשיר, תהיה אפשרות להכניס ידנית מיקום המצלמות וברגע שנתקרב עם הרכב לאחת הנקודות שהוכנסו המכשיר יתריע.
זה כמו לקחת תוכנת ניווט כמו WAZE או IGO ולהוציא מהם רק את הפונקציה של גילוי המצלמות. היתרון הוא שהיא תהיה קלילה ולא תשפיע על הסוללה.
הלוואי שהיה לי את הידע לתכנת ולא הבסיסי ביותר....
מישהו מתנדב להרים את הכפפה ?
-
AviBiton
- גורו HTmobile

זה מצריך שאפשרות המיקום (GPS) תהיה פתוחה, וזה מצריך דגימה של המיקום שלך במרווחים בסויימים של זמן (נניח 5 שניות), מול מאגר נתונים שמתעדכן דינמית (כך שצריך גם תקשורת, 3G או WIFI), אלא אם כן אתה "מטעין" רשימה שכזו לפני הנסיעה ואז משתמש רק ברשימה הקיימת, ללא עדכונים במהלך הנסיעה.
אין לי כ"כ זמן בתקופה הקרובה, אבל זה בהחלט יכול להיות משהו מעניין...
אין לי כ"כ זמן בתקופה הקרובה, אבל זה בהחלט יכול להיות משהו מעניין...