שאלה לגבי הקרנת סרט תלת מימד אדום-ציאן
יש לנו סרט תלת מימד שערכו לנו וניתן לצפייה במשקפיי אדום ציאן, הקרנו אותו פעם אחת במסך גדול 4X4 מטר, וממש בקושי ראו שזה תלת מימדי, לעומת זאת במסך במחשב (22 אינטצ) ממש רואים שזה תלת מימד.
השאלה שלי, האם יש צורך במקרן ומסך מיוחד להקרנת סרט אדום-ציאן ???
אם יש פה מישהו בפורום שהיה לו ניסיון מוצלח בהקרנת סרט תלת מימדי אדום ציאן ויוכל לייעץ לי על מקרן מתאים אני ממש אודה לו.
אם יש פה מישהו בפורום שהיה לו ניסיון מוצלח בהקרנת סרט תלת מימדי אדום ציאן ויוכל לייעץ לי על מקרן מתאים אני ממש אודה לו.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
בשימוש בשיטה של אנגליף לתלת מימד, יש השפעה עצומה לכיול הצבעים של המסך\מקרן על איכות התלת מימד.saarebox כתב:יש לנו סרט תלת מימד שערכו לנו וניתן לצפייה במשקפיי אדום ציאן, הקרנו אותו פעם אחת במסך גדול 4X4 מטר, וממש בקושי ראו שזה תלת מימדי, לעומת זאת במסך במחשב (22 אינטצ) ממש רואים שזה תלת מימד.
אם יש פה מישהו בפורום שהיה לו ניסיון מוצלח בהקרנת סרט תלת מימדי אדום ציאן ויוכל לייעץ לי על מקרן מתאים אני ממש אודה לו....
אני משער שהכיול של המקרן רחוק מהאופטימום וזו הסיבה לאיכות הנמוכה.
תודה על התגובה המהירה.opv כתב:בשימוש בשיטה של אנגליף לתלת מימד, יש השפעה עצומה לכיול הצבעים של המסך\מקרן על איכות התלת מימד.saarebox כתב:יש לנו סרט תלת מימד שערכו לנו וניתן לצפייה במשקפיי אדום ציאן, הקרנו אותו פעם אחת במסך גדול 4X4 מטר, וממש בקושי ראו שזה תלת מימדי, לעומת זאת במסך במחשב (22 אינטצ) ממש רואים שזה תלת מימד.
אם יש פה מישהו בפורום שהיה לו ניסיון מוצלח בהקרנת סרט תלת מימדי אדום ציאן ויוכל לייעץ לי על מקרן מתאים אני ממש אודה לו....
אני משער שהכיול של המקרן רחוק מהאופטימום וזו הסיבה לאיכות הנמוכה....
השאלה היא אם מקרן אייכותי יותר של FULL HD למשל אמור לדעתך לעזור?
- opv
- חבר מביא חבר

ride כתב:כמו שאמר קודמי, זה מאוד תלוי בכיול הצבעים ולא משנה אם מדובר במקרן זול או יקר.
לא הייתי משקיע במקרן יקר כדי לראות תלת מימד מהסוג הזה (משקפיים צבעוניות)...
גם אם הצבעים מכוילים הטכנולוגיה הזו מאוד מוגבלת באיכות התוצאה הסופית.
כיול הכוונה ההגדרות נכון?
מה שאומר שהפתרון היחיד בשביל שנוכל להקרין את הסרט זה לשכור מקרן מאדם מקצועי שיש לו ניסיון בהקרנת סרט אנגליף,נכון? אשמח להמלצות על מישהו מיקצועי בתחום שיוכל לעזור לנו באופן אישי להקרין סרט כזה, בשכר כמובן.
מה הכוונה לפורמט 3D טוב יותר?opv כתב:הפתרון ה"פשוט" יותר הוא לכייל את המקרן בו אתם משתמשים.
אם אתם רוצים להשכיר מקרן ל3D הייתי כבר ממיר את הסרטון לפורמט 3D טוב יותר ומשכיר מקרן מתאים. אני לא בטוח שיש מישהו שנותן שירות כזה בארץ....
- opv
- חבר מביא חבר

קודם כל, מצאתי את התמונה הבאה שאמורה לעזור לכייל את המקרן להפרדה טובה יותר של העיניים.saarebox כתב:מה הכוונה לפורמט 3D טוב יותר?opv כתב:הפתרון ה"פשוט" יותר הוא לכייל את המקרן בו אתם משתמשים.
אם אתם רוצים להשכיר מקרן ל3D הייתי כבר ממיר את הסרטון לפורמט 3D טוב יותר ומשכיר מקרן מתאים. אני לא בטוח שיש מישהו שנותן שירות כזה בארץ.......
הכלל בכיול שונה מכיול צבע 2D, כאן המטרה היא לא צבע בטמפרטורה נכונה, אלא ששני הצבעים יהיו רחוקים אחד מהשני ככל האפשר, על חשבון אמינות הצבעים.
פורמט 3D יותר טוב הוא פורמט שמשתמש בהפרדה שלא מתבססת על צבעים.
ישנה הפרדה באמצעות קיטוב, הפרדה בזמן והפרדה בספקטרום הצבע.
כמו שאמרתי, לא בטוח שמישהו משכיר ציוד כזה בארץ.
מה התקציב שלכם להרפתקאה הזו?
הסיפור במלואו הוא כזה: אני עורכת וידאו במקצועי, איכשהו קיבלתי הצעה לערוך ולצלם סרט תלת מימד, במקום לומר שאין לי נסיון ואני לא מתעסקת עם זה, החלטתי לקחת סיכון, רכשתי מצלמה תלת מימדית, עשיתי להם הסרטות ובמחשב הכל היה נראה מדהים, אלא שבאירוע עצמו הסרט הוקרן על מסך גדול ופשוט לא ראו שזה תלת מימד.opv כתב:קודם כל, מצאתי את התמונה הבאה שאמורה לעזור לכייל את המקרן להפרדה טובה יותר של העיניים.saarebox כתב:מה הכוונה לפורמט 3D טוב יותר?opv כתב:הפתרון ה"פשוט" יותר הוא לכייל את המקרן בו אתם משתמשים.
אם אתם רוצים להשכיר מקרן ל3D הייתי כבר ממיר את הסרטון לפורמט 3D טוב יותר ומשכיר מקרן מתאים. אני לא בטוח שיש מישהו שנותן שירות כזה בארץ.......
הכלל בכיול שונה מכיול צבע 2D, כאן המטרה היא לא צבע בטמפרטורה נכונה, אלא ששני הצבעים יהיו רחוקים אחד מהשני ככל האפשר, על חשבון אמינות הצבעים.
מה התקציב שלכם להרפתקאה הזו?...
ההרפתקאה הזו אבודה כבר, אבל בכל זאת כיוון שהעריכה עצמה במסך מחשב כן נראית טוב, וכל הבעיה זה רק ההקרנה, אני בכל זאת מעוניינת לרכוש עוד קצת ידע בתחום התלת מימד כך שפעם הבאה לא תהיה בעיה בהקרנה.
כך שבפועל הייתי מעוניינת במישהו שמתמצא טוב ויוכל לתת לי הדרכה בנושא, בתשלום כמובן, אפשרי גם הדרכה טלפונית.
- opv
- חבר מביא חבר

1) כמה את מוכנה להשקיע?saarebox כתב:הסיפור במלואו הוא כזה: אני עורכת וידאו במקצועי, איכשהו קיבלתי הצעה לערוך ולצלם סרט תלת מימד, במקום לומר שאין לי נסיון ואני לא מתעסקת עם זה, החלטתי לקחת סיכון, רכשתי מצלמה תלת מימדית, עשיתי להם הסרטות ובמחשב הכל היה נראה מדהים, אלא שבאירוע עצמו הסרט הוקרן על מסך גדול ופשוט לא ראו שזה תלת מימד.opv כתב:קודם כל, מצאתי את התמונה הבאה שאמורה לעזור לכייל את המקרן להפרדה טובה יותר של העיניים.saarebox כתב:מה הכוונה לפורמט 3D טוב יותר?opv כתב:הפתרון ה"פשוט" יותר הוא לכייל את המקרן בו אתם משתמשים.
ההרפתקאה הזו אבודה כבר, אבל בכל זאת כיוון שהעריכה עצמה במסך מחשב כן נראית טוב, וכל הבעיה זה רק ההקרנה, אני בכל זאת מעוניינת לרכוש עוד קצת ידע בתחום התלת מימד כך שפעם הבאה לא תהיה בעיה בהקרנה.
כך שבפועל הייתי מעוניינת במישהו שמתמצא טוב ויוכל לתת לי הדרכה בנושא, בתשלום כמובן, אפשרי גם הדרכה טלפונית....
2) מה כמות הצופים הצפויה באירועים כאלה?
1) בסביבות ה100-200 ש"ח לשעה, כמו שיעור פרטי.opv כתב:1) כמה את מוכנה להשקיע?saarebox כתב:הסיפור במלואו הוא כזה: אני עורכת וידאו במקצועי, איכשהו קיבלתי הצעה לערוך ולצלם סרט תלת מימד, במקום לומר שאין לי נסיון ואני לא מתעסקת עם זה, החלטתי לקחת סיכון, רכשתי מצלמה תלת מימדית, עשיתי להם הסרטות ובמחשב הכל היה נראה מדהים, אלא שבאירוע עצמו הסרט הוקרן על מסך גדול ופשוט לא ראו שזה תלת מימד.opv כתב:קודם כל, מצאתי את התמונה הבאה שאמורה לעזור לכייל את המקרן להפרדה טובה יותר של העיניים.saarebox כתב:מה הכוונה לפורמט 3D טוב יותר?opv כתב:הפתרון ה"פשוט" יותר הוא לכייל את המקרן בו אתם משתמשים.
כך שבפועל הייתי מעוניינת במישהו שמתמצא טוב ויוכל לתת לי הדרכה בנושא, בתשלום כמובן, אפשרי גם הדרכה טלפונית....
2) מה כמות הצופים הצפויה באירועים כאלה?...
2) 50-1000 איש.
- opv
- חבר מביא חבר

1) זה משעשע, נניח שאת הידע תקבלי בחינם. כמה את מוכנה להשקיע בציוד?saarebox כתב:1) בסביבות ה100-200 ש"ח לשעה, כמו שיעור פרטי.opv כתב:1) כמה את מוכנה להשקיע?saarebox כתב:הסיפור במלואו הוא כזה: אני עורכת וידאו במקצועי, איכשהו קיבלתי הצעה לערוך ולצלם סרט תלת מימד, במקום לומר שאין לי נסיון ואני לא מתעסקת עם זה, החלטתי לקחת סיכון, רכשתי מצלמה תלת מימדית, עשיתי להם הסרטות ובמחשב הכל היה נראה מדהים, אלא שבאירוע עצמו הסרט הוקרן על מסך גדול ופשוט לא ראו שזה תלת מימד.opv כתב:קודם כל, מצאתי את התמונה הבאה שאמורה לעזור לכייל את המקרן להפרדה טובה יותר של העיניים.saarebox כתב:מה הכוונה לפורמט 3D טוב יותר?opv כתב:הפתרון ה"פשוט" יותר הוא לכייל את המקרן בו אתם משתמשים.
2) מה כמות הצופים הצפויה באירועים כאלה?...
2) 50-1000 איש....
2) כמות כזו של אנשים מחייבת שימוש במשקפיים פסיביות, מה שייקר את הענין.
נו, מה התשובה ל1?
1) תלוי ברמת הביקוש לסרטים כאלה, אני לא אשקיע מאות אלפיי שקלים במשהו שאין לו מספיק ביקוש.
לכן אני לא קונה מקרן אלא שוכרת, והמשקפיים הלקוח קונה, אני רק עושה עריכה והסרטה בשלב הזה.
וההשקעה היחידה שלי היא במצלמה תלת מימד, במידה ועם הזמן אני אראה ששווה לי להשקיע עוד אני אשקיע כמובן, אבל לא בשלב התחלתי כזה.
למרות שכן הייתי משקיעה עוד כמה אלפים בציוד הכרחי, במשקפיים למשל או בשיעורים פרטיים (ולא עשרות אלפים) במידה וזה הכרחי להקרנה איכותית.
2) תמיד אפשר לרכוש ולהשכיר אותם להקרנה, לא נראה לי שמדובר בהוצאה מוגזמת.
לכן אני לא קונה מקרן אלא שוכרת, והמשקפיים הלקוח קונה, אני רק עושה עריכה והסרטה בשלב הזה.
וההשקעה היחידה שלי היא במצלמה תלת מימד, במידה ועם הזמן אני אראה ששווה לי להשקיע עוד אני אשקיע כמובן, אבל לא בשלב התחלתי כזה.
למרות שכן הייתי משקיעה עוד כמה אלפים בציוד הכרחי, במשקפיים למשל או בשיעורים פרטיים (ולא עשרות אלפים) במידה וזה הכרחי להקרנה איכותית.
2) תמיד אפשר לרכוש ולהשכיר אותם להקרנה, לא נראה לי שמדובר בהוצאה מוגזמת.
- opv
- חבר מביא חבר

אני אגיד לך על רגל אחת מה האפשרויות ולמה רובן לא רלוונטיות:
1)(אפשרי אבל אנגליף) קני מקרן 2D סביר (5000 ש"ח) וכיילי אותו מצוין לאנגליף. תביאי אותו איתך לכל מקום. המשקפיים הם פשוטים וזולים.
2) (אפשרי אבל אנגליף) אל תרכשי עוד ציוד, פשוט תלמדי איך לכייל מקרנים כאלה, תגיעי לפני האירוע לאולם ותכיילי את המסך לתלת מימד.
3) (לא ישים, מחיר ותחזוקה) רכשי מקרן 3D שמשתמש במשקפיים אקטיביות ב5000 ש"ח אבל כל זוג משקפיים אקטיביות מתחיל ב15$ , בעיה.
4) (לא ישים, מחיר וסיבוכיות) רכשי מקרן שמשתמש בקיטוב, יש דגם כזה לLG ב13000$ , המשקפיים זולים מאוד אבל תצטרכי להביא איתך גם מסך כסף.
נראה לי שאין ברירה ואפשרויות 1 ו2 הם היחידות שרלוונטיות.
1)(אפשרי אבל אנגליף) קני מקרן 2D סביר (5000 ש"ח) וכיילי אותו מצוין לאנגליף. תביאי אותו איתך לכל מקום. המשקפיים הם פשוטים וזולים.
2) (אפשרי אבל אנגליף) אל תרכשי עוד ציוד, פשוט תלמדי איך לכייל מקרנים כאלה, תגיעי לפני האירוע לאולם ותכיילי את המסך לתלת מימד.
3) (לא ישים, מחיר ותחזוקה) רכשי מקרן 3D שמשתמש במשקפיים אקטיביות ב5000 ש"ח אבל כל זוג משקפיים אקטיביות מתחיל ב15$ , בעיה.
4) (לא ישים, מחיר וסיבוכיות) רכשי מקרן שמשתמש בקיטוב, יש דגם כזה לLG ב13000$ , המשקפיים זולים מאוד אבל תצטרכי להביא איתך גם מסך כסף.
נראה לי שאין ברירה ואפשרויות 1 ו2 הם היחידות שרלוונטיות.
No place like home.......... Theater
אתה צודק,opv כתב:אני אגיד לך על רגל אחת מה האפשרויות ולמה רובן לא רלוונטיות:
נראה לי שאין ברירה ואפשרויות 1 ו2 הם היחידות שרלוונטיות....
אני בהחלט אנסה לכייל מקרן קודם כל עוד לפני שאני רוכשת אחד, כדי לבדוק שבאמת זה הפתרון לבעיה של התלת מימד.
בכל אופן, ממש המון תודה, עזרת לי מאוד.