מה אתם אומרים להוסיף עוד מאוורר ?
העלאתי תמונה של המחשב שלי : חלק מהרכיבים: מארז SILVERSTONE LC20M מעבד: INTEL E8400
היום הוספתי לו 2 הארד-דיסקים סך הכל עכשיו יש לי 4 הארד-דיסקים פנימיים (כל הארד-דיסק 2 TB)
מבחינת האיוורור: יש מאוורר במעבד, שנים מאחור וכמובן בספק כוח הטמפרטורה במחשב דיי יציבה כ- 40 מעלות למעבד, בגדול לא זכור לי שניתקלתי בעבר בבעיות התחממות אבל עכשיו כאמור כללי המשחק השתנו
חשבתי אולי להוסיף עוד מאורר מצד שמאל למעבד (ראו בתמונה) לקחתי בחשבון שעוד מאורר יוסיף רעש למדורה (למרות שהמחשב שלי חרישי) אבל אולי ייתן יותר יציבות לטמפרטורה
מה אתם חושבים ? הייתם מוסיפים עוד פתרונות קירור ?
היום הוספתי לו 2 הארד-דיסקים סך הכל עכשיו יש לי 4 הארד-דיסקים פנימיים (כל הארד-דיסק 2 TB)
מבחינת האיוורור: יש מאוורר במעבד, שנים מאחור וכמובן בספק כוח הטמפרטורה במחשב דיי יציבה כ- 40 מעלות למעבד, בגדול לא זכור לי שניתקלתי בעבר בבעיות התחממות אבל עכשיו כאמור כללי המשחק השתנו
חשבתי אולי להוסיף עוד מאורר מצד שמאל למעבד (ראו בתמונה) לקחתי בחשבון שעוד מאורר יוסיף רעש למדורה (למרות שהמחשב שלי חרישי) אבל אולי ייתן יותר יציבות לטמפרטורה
מה אתם חושבים ? הייתם מוסיפים עוד פתרונות קירור ?
למה מוגזם ? אני אוהב לאגור סרטים טובים ועם תוכנת המדייה סנטר זה נראה לא פחות ממדהים כמובן בעזרת סביבה של קולנוע ביתית איכותית שבניתי בבית, כל אחד עושה את הבחירה שלו בסופו של דבר, אבל לא משנה זה לא העניין
אני ביקשתי עצות לייעול....מאווררים של 12 לא יתאימו תסתכל לפי התמונה אין מקום
אני ביקשתי עצות לייעול....מאווררים של 12 לא יתאימו תסתכל לפי התמונה אין מקום
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
במארזי מחשב כדאי ליצור זרימת אוויר אחידה בכוון אחד, צד אחד מכניס אוויר וצד שני מוציא, כדאי גם לבדוק שכמות האוויר הנכנס שווה לכמות האוויר היוצא כדי לא ליצור לחץ או תת-לחץ, מאוורר ב90 מעלות לכוון הזרימה לא עושה טוב, אם כי כאן זה לא קריטי כי גם ככה הכל בפינה.
מה יהיה תפקידו של המאוורר הזה? דחיפת אוויר דרך קירור המעבד או הוצאת אוויר החוצה?
יש מאווררים לפני ההארד דיסקים? אם לא אני לא רואה שום מאוורר שמכניס אוויר, יש לך תת-לחץ במארז, הוא חנוק.
למארז הזה יש אפשרות הוספת מאווררים מקדימה - תעשה את זה, ותדאג שהם יכניסו אוויר ולא יוציאו. זה גם יעשה רק טוב להארד דיסקים.
סידור הכבלים במארז לא באים כדי שיהיה יפה בפנים (המארז גם ככה ללא חלון) אלא כדי לא להפריע לזרימת האוויר, מה שעשית כאן זה לדחוף את כל הכבלים המיותרים לחלל ליד ההארד דיסקים, זו טעות, זה מקור יניקת האוויר היחיד במארז. את מתאם הESATA, אתה חייב? אם לא, הוא סתם מסרבל את העסק. כבלים לספק כח וSATA אפשר למצוא קצרים יותר שיעשו קצת סדר.
בסה"כ המארז נראה טוב.
מה יהיה תפקידו של המאוורר הזה? דחיפת אוויר דרך קירור המעבד או הוצאת אוויר החוצה?
יש מאווררים לפני ההארד דיסקים? אם לא אני לא רואה שום מאוורר שמכניס אוויר, יש לך תת-לחץ במארז, הוא חנוק.
למארז הזה יש אפשרות הוספת מאווררים מקדימה - תעשה את זה, ותדאג שהם יכניסו אוויר ולא יוציאו. זה גם יעשה רק טוב להארד דיסקים.
סידור הכבלים במארז לא באים כדי שיהיה יפה בפנים (המארז גם ככה ללא חלון) אלא כדי לא להפריע לזרימת האוויר, מה שעשית כאן זה לדחוף את כל הכבלים המיותרים לחלל ליד ההארד דיסקים, זו טעות, זה מקור יניקת האוויר היחיד במארז. את מתאם הESATA, אתה חייב? אם לא, הוא סתם מסרבל את העסק. כבלים לספק כח וSATA אפשר למצוא קצרים יותר שיעשו קצת סדר.
בסה"כ המארז נראה טוב.
תודה רבה על הטיפים היעילים
אני אקח זאת לתשומת ליבי
לא קיים אצלי מאוורר לפני ההארד-דיסקים נראה לי באמת שרצוי שאני אוסיף אחד כזה
חשבתי באמת לשים מאוורר לפני ההארד-דיסקים האם גודל 12 יתאים ?
אפשר לקבל המלצה למאווררים מתאימים ?
לא קיים אצלי מאוורר לפני ההארד-דיסקים נראה לי באמת שרצוי שאני אוסיף אחד כזה
חשבתי באמת לשים מאוורר לפני ההארד-דיסקים האם גודל 12 יתאים ?
אפשר לקבל המלצה למאווררים מתאימים ?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
12 ס"מ יעיל יותר ושקט יותר, אבל אין שם מקום לזה, יש שם מקום ל2 מאווררי 8ס"מ.
חפש מאווררים עם ווסת מהירות, כך אתה יכול לקבוע את כמות האוויר הנכנס ולשלוט על הרעש. (אני לא יודע אם יש כאלה 8ס"מ)
חפש מאווררים עם ווסת מהירות, כך אתה יכול לקבוע את כמות האוויר הנכנס ולשלוט על הרעש. (אני לא יודע אם יש כאלה 8ס"מ)
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
itzik_vip, לא הבנת אותי.
דיברתי אך ורק על המאווררים, עם שאר הרכיבים תבחר מה שטוב ומתאים לך. ממה שהבנתי מדובר בHTPC, אם תוסיף עוד מאווררים הוא עלול לעשות רעש בצורה שתפריע לך.
לדעתי להוסיף מאוורר זה מיותר, אם אפשר רק תעביר אחד לצד הקדמי ותחליף אותם לגדולים וחזקים יותר (וכמובן שקטים). לא ציינת מה הדגם של הכוננים אבל בהנחה שכולם ירוקים לא אמורה להיות בעיה של התחממות.
דיברתי אך ורק על המאווררים, עם שאר הרכיבים תבחר מה שטוב ומתאים לך. ממה שהבנתי מדובר בHTPC, אם תוסיף עוד מאווררים הוא עלול לעשות רעש בצורה שתפריע לך.
לדעתי להוסיף מאוורר זה מיותר, אם אפשר רק תעביר אחד לצד הקדמי ותחליף אותם לגדולים וחזקים יותר (וכמובן שקטים). לא ציינת מה הדגם של הכוננים אבל בהנחה שכולם ירוקים לא אמורה להיות בעיה של התחממות.
אוקי
היום הוספתי מאוורר לפני ההארד דיסקים מקדימה גודל 8 יחסית מאוד שקט.
לטעמי זה היה מאוד הכרחי 4 הארד-דיסקים במדייה סנטר זה הרבה, לא היה לי לפני מאוורר שמכניס אוויר לאחר שהוספתי שני הארד-דיסקים כנראה שלא היה מנוס, חשוב לי לשמור על טמפ' טובה בנוסף המארז לא הכי מאוורר יושב בתוך מדף שרק החלק האחורי והקדמי מאוורר. סך הכל המחשב מאוד שקט.
ההארד-דיסקים שלי: אחד מהסדרה הירוקה של WD והשאר של סמסונג גם סדרה ירוקה דגם: Samsung HD204UI EcoGreen
לטעמי זה היה מאוד הכרחי 4 הארד-דיסקים במדייה סנטר זה הרבה, לא היה לי לפני מאוורר שמכניס אוויר לאחר שהוספתי שני הארד-דיסקים כנראה שלא היה מנוס, חשוב לי לשמור על טמפ' טובה בנוסף המארז לא הכי מאוורר יושב בתוך מדף שרק החלק האחורי והקדמי מאוורר. סך הכל המחשב מאוד שקט.
ההארד-דיסקים שלי: אחד מהסדרה הירוקה של WD והשאר של סמסונג גם סדרה ירוקה דגם: Samsung HD204UI EcoGreen
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
קצת מאוחר מידיי, אבל בתכל'ס, להבנתי - אם לא עשית מערך RAID - זה אומר שחוץ מה HDD שעליו נמצא הסרט המנוגן - שאר הכוננים אמורים לא לעבוד כלל, או לעבוד בקצב איטי מאוד - מה שאומר - שרק אחד עובד במלוא הכח - כך שחוץ אולי מAIR FLOW גרוע יותר - בתכל'ס - לא משנה אם יש לך שני כוננים או ארבעה.
יום טוב שיהיה
יום טוב שיהיה