רסיבר ורמקולים לסלון קטן, ק"ב בלבד, כ-5K להכל

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אני מרכיב כרגע מערכת קולנוע ביתי (מסך, רסיבר ורמקולים סטליטים).
יש לי ניסיון אצל ההורים עם Onkyo 606 וסט Klipsch Quintet 2, עם סאב "12 של קליפש גם הוא. השילוב הזה נותן תוצאות נהדרות לטעמי בסרטים ותוכניות, גם בתוכניות שמשודרת ב-2.1 וגם בDTS ו-DD.

אני מחפש שילוב רסיבר+סט רמקולים לסלון קטן (3 מ' מרחק מהמסך, 5+ מ' רוחב).
בדקתי את ה-508 וראיתי שהוא נופל מה-608 בין היתר בהעדר Upscaling. בהנחה שמרבית התכנים מגיעים ממיר HD או מ-HTPC, האם זה חסרון שארגיש בו? מה גם שה-608 יקר בהרבה ממה שאני מתכנן.

לגבי סט רמקולים, יש את ה-Quintet 2, ויש גם את ה-Jamo A102. קיבלתי הצעה על Onkyo 506 + Jamo A102 בערך ב-5K.

האם יש לכם הצעות אחרות? הערות? עוד מידע שאני צריך להוסיף?

תודה!

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #2 

נראה לי שענית על השאלות שלך בעצמך. מה שנותר לך זה ללכת לשמוע ולהחליט בעצמך לפי טעמך האישי.....
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"

keystone
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1023
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #3 

ה upscale קצת מיותר.
תשמע את 2 האפשרויות ותחליט.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #4 

הKlipsch Quintet 2 עם האונקיו 608 יתן תוצאות מרשימות ביחס לעלות.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #5 

zeev78 כתב:הKlipsch Quintet 2 עם האונקיו 608 יתן תוצאות מרשימות ביחס לעלות.
...
zeev, הוצאת לי את המילים מהפה - זה שילוב שביחס עלות/תועלת נותן היום תמורה מאוד גבוהה!

Trip, בכל הקשור למפרט, ה-608 גדול בכמה מידות מה-508, ולא רק ב-Upscaling, אבל אם זה הפיצ'ר שעושה את ההבדל מבחינתך, אז לך על ה-578 של אונקיו שעולה הרבה פחות מה-608 אבל כולל Upscaling...

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

keystone כתב:ה upscale קצת מיותר. תשמע את 2 האפשרויות ותחליט.
...
עכשיו כשאני חושב על זה אצל ההורים שלי נדמה לי שבטלתי את ה-UPSCALE שעושה ה 606, מתוך הנחה שה-Kuro 508XD יעשה את זה טוב יותר.
אני אמנם לא קונה Kuro כרגע, אבל אולי צריך להשאיר את ה-upsacling למעבד התמונה של המסך ולא לרסיבר.
zeev78 כתב:הKlipsch Quintet 2 עם האונקיו 608 יתן תוצאות מרשימות ביחס לעלות.
...
אני מאמין שגם ה-508 ידע לתת משהו דומה, לא? האקסטרה 30W פר ערוץ הם לא מה שיעשה את ההבדל באיכות, אני מניח (ובטח שלא כניסת HDMI חמישית).
epony כתב: Trip, בכל הקשור למפרט, ה-608 גדול בכמה מידות מה-508, ולא רק ב-Upscaling, אבל אם זה הפיצ'ר שעושה את ההבדל מבחינתך, אז לך על ה-578 של אונקיו שעולה הרבה פחות מה-608 אבל כולל Upscaling...
...
מההשוואה הזו אני ממתחיל להשתכנע שה-608 לא בהכרח נחוץ אצלי.
ה-578 הוא לגמרי ה-508, בתוספת ה-Faroudja DCDi Cinema שעושה את ה-upscaling. מכל בחינה אחרת, על פי המפרט, הם זהים לחלוטין. לא חושב שזה מצדיק עוד 1000 ש"ח. כנראה ש-508 זה הכיוון!

נאמר לי באחת החנויות המתמחות שה-Jamo A102 עולים דומה לקליפש, אך נותנים איכות טובה יותר. ברור לי שזה סובייקטיבי, אבל האם יש אמת בדבר?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #7 

[נאמר לי באחת החנויות המתמחות שה-Jamo A102 עולים דומה לקליפש, אך נותנים איכות טובה יותר. ברור לי שזה סובייקטיבי, אבל האם יש אמת בדבר?[/quote]

תלויי מי אמר והאם אתה מסכים עם הקביעה הזאת. לדעתי הסאב של הגא'מו לא מתקרב ליכולת של הסאב האימתני של הקליפש. עוד יתרון ברור לסט של הקליפש הוא הבמה והדינמיות. אם כבר אתה משווה את הסט של הקליפש אז תעמיד אותו מול סט של פולק אודיו (אמור לעלות כ1000 שקל יותר מהקליפש).

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

Trip כתב: אני אמנם לא קונה Kuro כרגע, אבל אולי צריך להשאיר את ה-upsacling למעבד התמונה של המסך ולא לרסיבר.
...
לא מסכים איתך, מכיוון שה-Upscaling של האונקיו מסתמך על Faroudja המוכר והטוב. אם יש לך Kuro זה דבר אחד, אבל אם אתה לא הולך על מסך בסדר גודל הזה אז לא הייתי רץ להכליל את שמעבד התמונה בכל מסך בהכרח יותר טוב ממעבד התמונה של כל רסיבר.
Trip כתב:אני מאמין שגם ה-508 ידע לתת משהו דומה, לא? האקסטרה 30W פר ערוץ הם לא מה שיעשה את ההבדל באיכות, אני מניח (ובטח שלא כניסת HDMI חמישית).
...
30W זה הבדל לא קטן בכלל, אבל אם אתה כבר עושה השוואות כאלה, חבל לנחש ועדיף פשוט לשמוע את ה-508, 578 וה-608 עם הקליפש למשל ולהחליט אם זה שווה את הכסף או לא.
Trip כתב:מההשוואה הזו אני ממתחיל להשתכנע שה-608 לא בהכרח נחוץ אצלי.
ה-578 הוא לגמרי ה-508, בתוספת ה-Faroudja DCDi Cinema שעושה את ה-upscaling. מכל בחינה אחרת, על פי המפרט, הם זהים לחלוטין. לא חושב שזה מצדיק עוד 1000 ש"ח. כנראה ש-508 זה הכיוון!
...
ההפרש בין ה-508 ל-578 צריך להיות פחות מאלפייה: http://www.zap.co.il/compare.aspx?sog=e ... 878,761879
Trip כתב:נאמר לי באחת החנויות המתמחות שה-Jamo A102 עולים דומה לקליפש, אך נותנים איכות טובה יותר. ברור לי שזה סובייקטיבי, אבל האם יש אמת בדבר?
...
לא יודע מי אמר לך שהסטים האלה בכלל קרובים אחד לשני - לפי ההשוואה הזאת (שהיא מאוד חלקית) הקליפש לוקחים בהליכה בטווח תדרים, עוצמה, נצילות וכיו"ב...

בכל מקרה, כאמור לדעתי הכי טוב בשבילך יהיה לחבר את ה-508, 578 ו-608 לקליפש (וגם לג'אמו אם אתה ממש סומך על מי שאמר לך שהם עולים על הקליפש באיכות) ולהשוות אחד לאחד.

אני אישית הלכתי על ה-608 (ויש לי רמקולים מסדרת הברונזה של Monitor Audio), אבל אני הבאתי אותו מחו"ל (תושב חוזר אז הוא עלה לי משמעותית פחות מבארץ) ולי כן חשוב ה-Upscaling כי יש לי אוסף לא קטן בכלל של DVDs ואני לא רוצה לוותר עליהם כ"כ מהר...

בשורה התחתונה, הדבר הכי חשוב בשבילי היה שה-608 הוא הרבה יותר Future Proof מהדגמים שמתחתיו, וזאת הסיבה העיקרית שהלכתי עליו (הוא החליף את ה-600 שהיה ברשותי יותר מ-7 שנים..!)

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

ביקרתי באחת החנויות המתמחות (השם לא רלוונטי).
בתקציב שהגדרתי (סביבות ה-5K) הוצע לי רסיבר Pioneer 520 יחד עם רמקולים Moral Primo 8. שמעתי אותם שם והם נשמעו טוב, אבל אין לי שום דרך להשוות את זה לאונקיו (508) יחד עם הקליפש, שאין באותה חנות.
אם אני מבין נכון, ה-520 של פיוניר בכלל מקביל ל308 של אונקיו. במילים אחרות, ה-508 (שלא לדבר על 608) אוכל אותו בלי מלח?

באופן כללי התרשמתי לטובה מהמוכר, אבל הדרך שבה הוא התייחס בביטול להצעות שהעלתי (בנוגע למסכים/רסיברים/רמקולים, מפירמות אחרות ממה שהוא הציע לי) גרמה לי להתייחס בחשדנות לדברים שלו. לא ציפיתי להתקל בכזו חוסר אובייקטיביות בחנות מתמחה ואני לא יודע אם אני אחזור לאותה חנות בשנית...

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #10 

המורל פרימו כמו גם הjamo לא משתווים לקליפש, זאת דעתי האישית.
לפי זיכרוני, ה jamo אמור לעלות באיזור ה-2000 כמו גם המורל כך שגם במחיר הם לא באותה הקבוצה של הקליפש (באיזור 3000).
אני אישית ממליץ על קליפש.

אם אתה רוצה אתה יכול לבדוק את הקנטון 120 שלדעתי נשמעים טוב מאוד אבל המחיר בארץ מוגזם (300 יורו בגרמניה).
להורי יש את ה-120 עם ימהה 363 (אם אני זוכר נכון) והשילוב נעים מאוד לאוזן.

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

בשורה התחתונה, הדבר הכי חשוב בשבילי היה שה-608 הוא הרבה יותר Future Proof מהדגמים שמתחתיו, וזאת הסיבה העיקרית שהלכתי עליו (הוא החליף את ה-600 שהיה ברשותי יותר מ-7 שנים..!)
...
איזו תוספות שיש ב608 (ואין בדגמים מתחתיו) אתה מגדיר כ Future proof? זה דווקא אחד הדברים הכי חשובים, בהנחה שזו רק תחילת הדרך שלי ברכישות בקולנוע ביתי, ושהרסיבר אמור לשמש אותי כמה וכמה שנים טובות.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #12 

אתה מערב UPCONVERSION - שקיים רק מ578 ומעלה לUPSCALE
UPSCALE - בהחלט לא רלוונטי.
UPCONVERSION - בהחלט רצוי - אני משער שיש לך עדיין מקורות שלא עובדים בHDMI (ממיר/WII /DVD ישן וכד')
בלי להכנס לאיכויות המוצרים - 608 ו KLIPSCH פשוט לא ייכנסו בתקציב.
אני גם חושב - שלא הגיוני לקחת רסיבר של 3-4K ורמקולים שעולים פחות. יכול להיות ששווה לך לעשות מה שאנחנו מציעים להרבה לקוחות
רסיבר טוב וזוג רמקולים טובים בכמה רמות - ואז להשלים או לחלופין - זוג רמקולים כאלה וכל השאר/חלק מהשאר סטליטים.

זה הכיוון שאתה צריך ללכת עליו לדעתי.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

Trip כתב: איזו תוספות שיש ב608 (ואין בדגמים מתחתיו) אתה מגדיר כ Future proof? זה דווקא אחד הדברים הכי חשובים, בהנחה שזו רק תחילת הדרך שלי ברכישות בקולנוע ביתי, ושהרסיבר אמור לשמש אותי כמה וכמה שנים טובות.
...
6 כניסות HDMI 1.4a עם יכולת העברת תלת-מימד, פרו-לוג'יק IIz, מערכת RC של אודיסי (2EQ) וכיו"ב...

Trip פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

Itay_Pollak כתב:אני גם חושב - שלא הגיוני לקחת רסיבר של 3-4K ורמקולים שעולים פחות. יכול להיות ששווה לך לעשות מה שאנחנו מציעים להרבה לקוחות: רסיבר טוב וזוג רמקולים טובים בכמה רמות - ואז להשלים או לחלופין - זוג רמקולים כאלה וכל השאר/חלק מהשאר סטליטים.
...
הי איתי, תודה על התשובה.
אני חושב שכרגע נכון להגיד עלי: Ignorance is a bless. אין לי ניסיון עם רמקולים גדולים (לא סטליטים), וכרגע אני מאמין שסטליטים טובים ירצו אותי באיכות ובמחיר.
אני בטח לא יכול להרשות לעצמי כרגע לקנות 5 רמקולים Full-size בבת אחת. לקנות 2 גדולים (נניח קדמיים) ו-3 סטליטים, נשמע לי מערכת שהיא לא בשר ולא חלב. גם לקנות רק צמד ולשדרג עם הזמן נשמע לי מבאס...

אולי הצעד הנכון יהיה לקחת רסיבר כמו ה-578 וסטליטים - גם נשאר בתקציב וגם אין פה עלייה מעבר לצורך ברמת הרכיבים (מבחינת השימוש שלי).

בוננזה
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 655
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #15 

Trip כתב:
Itay_Pollak כתב:אני גם חושב - שלא הגיוני לקחת רסיבר של 3-4K ורמקולים שעולים פחות. יכול להיות ששווה לך לעשות מה שאנחנו מציעים להרבה לקוחות: רסיבר טוב וזוג רמקולים טובים בכמה רמות - ואז להשלים או לחלופין - זוג רמקולים כאלה וכל השאר/חלק מהשאר סטליטים.
...
הי איתי, תודה על התשובה.
אני חושב שכרגע נכון להגיד עלי: Ignorance is a bless. אין לי ניסיון עם רמקולים גדולים (לא סטליטים), וכרגע אני מאמין שסטליטים טובים ירצו אותי באיכות ובמחיר.
אני בטח לא יכול להרשות לעצמי כרגע לקנות 5 רמקולים Full-size בבת אחת. לקנות 2 גדולים (נניח קדמיים) ו-3 סטליטים, נשמע לי מערכת שהיא לא בשר ולא חלב. גם לקנות רק צמד ולשדרג עם הזמן נשמע לי מבאס...

אולי הצעד הנכון יהיה לקחת רסיבר כמו ה-578 וסטליטים - גם נשאר בתקציב וגם אין פה עלייה מעבר לצורך ברמת הרכיבים (מבחינת השימוש שלי).
...
איך בתקציב?!
לפי מה שאני יודע ה-578 עולה בסביבות 3500 (נניח שאפשר להשיג ב-3200).
משאיר לך 1800 ש"ח לרמקולים (מהתקציב שציינת בהתחלה).
לדעתי אתה תתפשר המון באיכות הרמקולים..

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #16 

בוננזה כתב:איך בתקציב?!
לפי מה שאני יודע ה-578 עולה בסביבות 3500 (נניח שאפשר להשיג ב-3200).
משאיר לך 1800 ש"ח לרמקולים (מהתקציב שציינת בהתחלה).
לדעתי אתה תתפשר המון באיכות הרמקולים..
...
אם את ה-608 אפשר לקנות בפחות מ-4, סביר להניח שאת ה-578 אפשר יהיה לקנות בפחות מ-3... חוצמזה, אם קונים את הרמקולים ואת הרסיבר באותו מקום (ואני לא חושב שחסרות חנויות שמחזיקות את שניהם), אפשר לבנות על הנחה לא קטנה על המחיר המשולב.

במקרה הכי גרוע, התקציב "יימתח" ב-10% - לא משהו שלא קרה בעבר לאף אחד מאיתנו, אני בטוח! :wink:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”