כמה שאלות ממש קטנות לגביי רמקולים
כמו שאם יודעים אני רוצה לבנות רמקולים רצפתיים!
עכשיו אני כבר איזה חודש קורא ורואה בכול מיני מקומות על הנושא!
ורציתי להתנסות בבניה של רמקול בשביל הניסיון ...
לקחתי זוג רמקולים של מערכת של JVC ואני רוצה לפרק אותם ולחבר אותם לאחד!
ויש לי 2-3 שאלות ממש קטנות ואני ישמח אם תענו לי עלייהם בצורה ברורה!!
הינה תמונה של הרמקול עצמו:
1) תוכלו להגיד לי מה השם של כל האלמנטים? יש 3
2)אני צריך תוכנה שיכולה לחשב לי מידות לתיבה
3)הבעיה היא שאם אני יקח את כל האלמנטים של שני הרמקולים זה יצא 4 (מהטוויטרים רק אחד עובד וגם הוא לא יעיל) אז איך אני מחבר אותם לתיבה אחת ? הכוונה באיזה צורה ? איפה כל אחד יהיה וכו'
4)איך אני בונה לו קרוסאובר?
עכשיו אני כבר איזה חודש קורא ורואה בכול מיני מקומות על הנושא!
ורציתי להתנסות בבניה של רמקול בשביל הניסיון ...
לקחתי זוג רמקולים של מערכת של JVC ואני רוצה לפרק אותם ולחבר אותם לאחד!
ויש לי 2-3 שאלות ממש קטנות ואני ישמח אם תענו לי עלייהם בצורה ברורה!!
הינה תמונה של הרמקול עצמו:
1) תוכלו להגיד לי מה השם של כל האלמנטים? יש 3
2)אני צריך תוכנה שיכולה לחשב לי מידות לתיבה
3)הבעיה היא שאם אני יקח את כל האלמנטים של שני הרמקולים זה יצא 4 (מהטוויטרים רק אחד עובד וגם הוא לא יעיל) אז איך אני מחבר אותם לתיבה אחת ? הכוונה באיזה צורה ? איפה כל אחד יהיה וכו'
4)איך אני בונה לו קרוסאובר?
נערך לאחרונה על ידי יוסףחורי ב 31/01/2011 13:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה לא משנה! אני עושה את זה כדי לחוות בניה .. ובדרך אני יבין עוד דברים! וכו'ZiggyMan כתב:מה רע באיפה שהם עכשיו? הרי מדובר ברמקולים של מערכת מיני, בלי יותר מדי מחשבה על צליל, בלי קרוס וגם האלמנטים מהגיהנום... אם תוציא אותם משם, המקום היחיד שיהיה שווה לדחוף אותם זה לחור שבו לא זורחת השמש...
ואז פעם הבאה אני יבנה משו רציני כשיש לי קצת יותר נסיון!
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
הציניות שלו היא לטובתך,אל תיפגע..אתה הולך להשקיע זמן בתכנון קרוס לרמקולים שלא יהיו שווים את המאמץ והזמן..
אכן עדיף שתבנה משהו אחר מעץ בכדי להשתפשף בבנייה נטו..חומרים והרכבה..
תכנון קרוס ובנייה של רמקול זה דבר אפשרי אך לא פשוט וחבל להשקיע בציוד באיכות נמוכה יחסית..
מה גם שאתה לא יכול ללמוד מזה שום דבר שיכול לעזור לך בעתיד כשתבנה משהו יותר רציני..כי הכל אחרת..אלמנטים איכותיים זה דבר שצורך עבודה יותר מורכבת ומושקעת כי חבל לבנות להם קרוס פשוט..אותו דבר כמו פה רק הפוך..
אם אתה רוצה לעשות משהו..תבנה תיבה כדי להשתפשף..ותבנה אותה כך שכל הרמקולים שאתה רוצה יהיו בה..הרי למיני שלך במילא אין קרוס נכון?..
בהצלחה..אריאל.
אכן עדיף שתבנה משהו אחר מעץ בכדי להשתפשף בבנייה נטו..חומרים והרכבה..
תכנון קרוס ובנייה של רמקול זה דבר אפשרי אך לא פשוט וחבל להשקיע בציוד באיכות נמוכה יחסית..
מה גם שאתה לא יכול ללמוד מזה שום דבר שיכול לעזור לך בעתיד כשתבנה משהו יותר רציני..כי הכל אחרת..אלמנטים איכותיים זה דבר שצורך עבודה יותר מורכבת ומושקעת כי חבל לבנות להם קרוס פשוט..אותו דבר כמו פה רק הפוך..
אם אתה רוצה לעשות משהו..תבנה תיבה כדי להשתפשף..ותבנה אותה כך שכל הרמקולים שאתה רוצה יהיו בה..הרי למיני שלך במילא אין קרוס נכון?..
בהצלחה..אריאל.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אתה מסרב לקבל עצות - מה אתה רוצה שיענו לך?
אין טעם לבנות רמקול מדרייברים שחוברו להם יחדיו בלי שום היגיון, כאשר לא היה להם קרוס מראש ואחד שמתוכנן באופן מחופף גם לא ייתן להם כלום עכשיו.
אתה רוצה ללמוד - נסה לדבר עם אנשים שבנו רמקולים, אולי תגלה מישהו שנמצא באמצע פרויקט ויוכל לעזור לך דרך חניכה.
חבל על הזמן שלך ועל הכסף (גם אם מועט בחלקים) שתשקיע במאמץ שלא ייתן לך כלום ולכן גם יהיה חסר ערך לימודי.
אין טעם לבנות רמקול מדרייברים שחוברו להם יחדיו בלי שום היגיון, כאשר לא היה להם קרוס מראש ואחד שמתוכנן באופן מחופף גם לא ייתן להם כלום עכשיו.
אתה רוצה ללמוד - נסה לדבר עם אנשים שבנו רמקולים, אולי תגלה מישהו שנמצא באמצע פרויקט ויוכל לעזור לך דרך חניכה.
חבל על הזמן שלך ועל הכסף (גם אם מועט בחלקים) שתשקיע במאמץ שלא ייתן לך כלום ולכן גם יהיה חסר ערך לימודי.
בא לך לבנות משהוא, ובזול, ועם תוצאה נחמדה?
קנה morel tempo 6 coax, לך לקישור הבא ותבנה תיבה מיוחדת הזות:
http://www.vegalab.ru/forum/showthread. ... orel/page3
בחבילה של מוראל טמפו תקבל גם כל הדרייבירים, וגם קרוסובר. כולו 500-600ש"ח. לא צריך 5K.
בתור שדרוג - הייתי ממליץ על החלפת קבל שבתוך הקרוסובר לאיכותי יותר.
אומנם האתר הוא רוסי, אך עוברים שם פרוייקטים נחמדים על אלמנטים די יקרים, ועל הדרך - גם פשוטים אך נחמדים כמו מוראל טמפו, עם תכנון מיוחד של תיבה - labyrinth. אין הרבה תכנונים של labirynth בDIY בגלל שזה די מסובך. איש הזה ניסה כמה תיבות, כמה תכנונים, בעל ניסיון בחישוב ובנייה של תיבות מסוג זה- אפשר לסמוך עליו.
קנה morel tempo 6 coax, לך לקישור הבא ותבנה תיבה מיוחדת הזות:
http://www.vegalab.ru/forum/showthread. ... orel/page3
בחבילה של מוראל טמפו תקבל גם כל הדרייבירים, וגם קרוסובר. כולו 500-600ש"ח. לא צריך 5K.
בתור שדרוג - הייתי ממליץ על החלפת קבל שבתוך הקרוסובר לאיכותי יותר.
אומנם האתר הוא רוסי, אך עוברים שם פרוייקטים נחמדים על אלמנטים די יקרים, ועל הדרך - גם פשוטים אך נחמדים כמו מוראל טמפו, עם תכנון מיוחד של תיבה - labyrinth. אין הרבה תכנונים של labirynth בDIY בגלל שזה די מסובך. איש הזה ניסה כמה תיבות, כמה תכנונים, בעל ניסיון בחישוב ובנייה של תיבות מסוג זה- אפשר לסמוך עליו.
- pups
-
- חבר פעיל

- תגובות: 73
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
- יצירת קשר:
כנס לשרשור שלייוסףחורי כתב:אני מצטער שלילד בן 16 אין 5000 להשקיע ברמקול הראשון שלו...!
אולי במקום להיות ציניים תעזרו לי..
ולזה שאמר שאני יבנה שולחן אז אל תדאג.. בניתי שולחן ופרגולה וספריה ושידה ושידה ובניתי גם לאחרים.....
זה הרמקול השלישי שאני בונה לעצמי
אומנם אין הרבה לעשות רק לבחור וופר ולתכנן תיבה
http://www.hometheater.co.il/vt134677.% ... 7%99%D7%9A