Onkyo 608 vs 708
שלום רב. ברצוני לשדרג את הרסיבר שלי, ONKYO 606 לדגם חדיש יותר ואני מתלבט בין שני הדגמים החדשים : 608, 708. חוץ מתמיכה ברשת ועוד כמה דברים מינוריים אני לא מצאתי הרבה הבדלים שמצדיקים כפול מחיר (בארץ) ורציתי להתייעץ על מה ללכת. לדגם 608 יש 160W לכל ערוץ ול-708 יש 170W לכל ערוץ, זה באמת משנה הרבה בעוצמת הווליום או שזה הבדל זניח לחלוטין? הרמקולים שלי הם פולק אודיו RTIA5.
אשמח לעזרתכם. תודה.
אשמח לעזרתכם. תודה.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
יש עוד הבדלים בין ה-608 ל-708 מלבד 160W מול 170W לערוץ:
- ל-708 יש 7 כניסות HDMI לעומת 5 ב-608
- ל-708 יש אופציה לחיבור לרשת (לצורך סטרימינג של תחנות רדיו מהאינטרנט למשל...)
- ל-708 יש מערכת RC מתקדמת יותר (Audyssey MultEQ)
- ל-708 יש כניסת USB וכניסת Phono
יש עוד כמה הבדלים קטנים, השוואה מלאה אפשר למצוא כאן: http://www.eu.onkyo.com/products_compar ... 1465340=on
בכל מקרה, בשורה התחתונה אני לא בטוח בכלל שההבדלים האלה מצדיקים כמה אלפיות יותר בשורה התחתונה - אלא אם יש לך יותר מ-5 מקורות שאתה רוצה לחבר ב-HDMI וחוץ מהם עוד מקור שדורש כניסת Phono. אחרת, עושה רושם שהסיבה המשמעותית היחידה ללכת על כזה שדרוג היא העדפה אישית חזקה לסדרת ה-NR של אונקיו, שמאפשרת חיבור רשת/אינטרנט... מה שבטוח, זה לא יהיה בגלל עוד 10W לערוץ!
- ל-708 יש 7 כניסות HDMI לעומת 5 ב-608
- ל-708 יש אופציה לחיבור לרשת (לצורך סטרימינג של תחנות רדיו מהאינטרנט למשל...)
- ל-708 יש מערכת RC מתקדמת יותר (Audyssey MultEQ)
- ל-708 יש כניסת USB וכניסת Phono
יש עוד כמה הבדלים קטנים, השוואה מלאה אפשר למצוא כאן: http://www.eu.onkyo.com/products_compar ... 1465340=on
בכל מקרה, בשורה התחתונה אני לא בטוח בכלל שההבדלים האלה מצדיקים כמה אלפיות יותר בשורה התחתונה - אלא אם יש לך יותר מ-5 מקורות שאתה רוצה לחבר ב-HDMI וחוץ מהם עוד מקור שדורש כניסת Phono. אחרת, עושה רושם שהסיבה המשמעותית היחידה ללכת על כזה שדרוג היא העדפה אישית חזקה לסדרת ה-NR של אונקיו, שמאפשרת חיבור רשת/אינטרנט... מה שבטוח, זה לא יהיה בגלל עוד 10W לערוץ!
יש עוד הבדל בdsp שאולי הוא לא זניח
אבל לפי האתר של אונקיו ב - 608 רשום Advanced 32-Bit Processing DSP Chip, כמו בדגמים 308 + 508 , ואילו ב708 רשום Two 32-Bit Processing DSP Chips (DA830 and CS49834) כמו בדגמים שמעליו 808 + 1008
ולפי מה אני הבנתי זנ נציפ שאחראי על עניין הקולנוע הביתי?
אבל לפי האתר של אונקיו ב - 608 רשום Advanced 32-Bit Processing DSP Chip, כמו בדגמים 308 + 508 , ואילו ב708 רשום Two 32-Bit Processing DSP Chips (DA830 and CS49834) כמו בדגמים שמעליו 808 + 1008
ולפי מה אני הבנתי זנ נציפ שאחראי על עניין הקולנוע הביתי?
תודה על התגובות והתובנות החדשות. directse, לפי מה שאמרת, ה-708 נשמע ממש יותר טוב ומפורט מה-608?
epony, לגבי מספר מקורות ה-HDMI, אכן 4 הכניסות שב-606 כבר לא מספיקות לי, אבל האם זו סיבה להוציא סכום כמעט כפול מה-608?
תודה.
epony, לגבי מספר מקורות ה-HDMI, אכן 4 הכניסות שב-606 כבר לא מספיקות לי, אבל האם זו סיבה להוציא סכום כמעט כפול מה-608?
תודה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
כי לדעתו של זיו הרמקולים שלך לא מסוגלים לשקף את ההבדלים הללו.rick090 כתב:zeev78, היי, מדוע אני לא ארגיש בהבדל אם תוכל לפרט בבקשה?
תודה....
אני לא מכיר אותם אבל אני מניח שזיו כן.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17930
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אני לא מכיר אותם אז לא יכול לענות. אני מניח שזו הסיבה שזיו חושב שלא תוכל להרגיש בהבדל אבל אולי אני טועה.rick090 כתב:מה בדיוק הבעיה ברמקולים האלו? POLK AUDIO RTI-A5 נקנו לאחר התייעצות כאן בפורום והמלצות שלכם.
זה לא רמקולים מדבקה בשקל תשעים אז אני לא מבין למה הם לא יכולים לשקף הגברה איכותית יותר....
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
במידה ויש באפשרותך לרכוש את ה 708 ........ אז בלי לחשוב פעמיים .rick090 כתב:שלום רב. ברצוני לשדרג את הרסיבר שלי, ONKYO 606 לדגם חדיש יותר ואני מתלבט בין שני הדגמים החדשים : 608, 708. חוץ מתמיכה ברשת ועוד כמה דברים מינוריים אני לא מצאתי הרבה הבדלים שמצדיקים כפול מחיר (בארץ) ורציתי להתייעץ על מה ללכת. לדגם 608 יש 160W לכל ערוץ ול-708 יש 170W לכל ערוץ, זה באמת משנה הרבה בעוצמת הווליום או שזה הבדל זניח לחלוטין? הרמקולים שלי הם פולק אודיו RTIA5.
אשמח לעזרתכם. תודה....
א) אני לא המלצתי על הרמקולים האלה, בתקציב שלהם יש אופציות יותר טובות (לדעתי) אבל אם אתה מרוצה מהם אז זה מה שחשוב.rick090 כתב:מה בדיוק הבעיה ברמקולים האלו? POLK AUDIO RTI-A5 נקנו לאחר התייעצות כאן בפורום והמלצות שלכם.
זה לא רמקולים מדבקה בשקל תשעים אז אני לא מבין למה הם לא יכולים לשקף הגברה איכותית יותר....
ב)אני לא קובע עובדה בשטח אלא רק מעלה השערה, שמעתי את הרסיבר ואת הרמקולים בניפרד בהזדמנויות שונות ואני חושב שה608 יהיה מספיק טוב אבל אתה מוזמן לנסות בעצמך.
היי זיו, לא אמרתי שאתה ספציפית המלצת אליהם אלא שהרבה מחברי הפורום בזמנו המליצו לי ואף שיבחו אותי על הקניה הנבונה. אני באמת מרוצה מהרמקולים האלו.
השאלה שלי, מתוך סקרנות, למה אתה חושב שרסיבר חזק יותר כבר לא ידחוף אותם או שהם לא מספיק איכותיים לרסיבר ברמה גבוהה יותר?
השאלה שלי, מתוך סקרנות, למה אתה חושב שרסיבר חזק יותר כבר לא ידחוף אותם או שהם לא מספיק איכותיים לרסיבר ברמה גבוהה יותר?
היי זיו, למרות שמדובר ב"רק השערה", בכל זאת הסבת את תשומת ליבי וכנראה אני אצטרך לשמוע את אותם הרמקולים שיש לי עם שני הרסיברים הנ"ל בכדי להגיע להחלטה. אגב, אני חושב שיש להם במה מאוד רחבה והסאונד הפתוח שלהם זה בדיוק מה שאני אוהב. אולי מישהו בפורום מחזיק בשילוב הנ"ל ויוכל לחוות את דעתו בעניין.
תודה.
תודה.
הרסיברים של אונקיו מתחממים מאד,קח את זה בחשבון
בעיקר בדגמים הכבדים והיקרים,
לידיד שלי יש אונקיו,לא זוכר תדגם ,לאחר 15-20 דקות עבודה
אפשר לטגן עליו ביצה,אולי זה זניח,אישית אני לא אוהב ציוד
שמתחמם לדרגות חום כאלה.
שמתחמם לדרגות חום כאלה.
amitbak כתב:הרסיברים של אונקיו מתחממים מאד,קח את זה בחשבון
שמתחמם לדרגות חום כאלה....
יש לי את האונקיו 875, הרסיבר שאמור להיות הכי חם שיש והוא לא מתחמם בכלל, גם לאחר הפעלה ממושכת. אם לא חוסמים את פתחי האיורור אין סיבה שהרסיבר יתחמם אלא אם יש איזושהי תקלה.
- yuria
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4181
- נתן תודות: 103 פעמים
- קיבל תודות: 238 פעמים
שידוך רמקולים של פולק אודיו עם רסיבר אונקיו מניב תוצאה מעולה מניסיון אישי
לי יש רמקולים מדפים של פולק אודיו RTI4 שמחוברים לאונקיו 605
אני הייתי הולך על 708 רק בגלל כניסות ה-PRE
לי יש רמקולים מדפים של פולק אודיו RTI4 שמחוברים לאונקיו 605
אני הייתי הולך על 708 רק בגלל כניסות ה-PRE
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015