האם ניתן לתלות מקרן עם העדשה כלפי מטה?
מדובר במקרן SANYO Z4.
בעת הפעלת המקרן הוא יהיה תלוי על דלת הארון שנפתחת כלפי מעלה, על הראש (באופן בטוח כמו שתולים אותו מהתקרה).
אך כשאסגור את דלת הארון, והמכשיר כבר יהיה כבוי, הוא יתקפל אל תוך הארון באופן כזה שהעדשה תכוון כלפי מטה. בחוברת המוצר נכתב כי אין להפעיל בצורה זו את המכשיר.
שאלתי אליכם היא, האם איסור זה תקף גם לגבי מצב בו המכשיר כבוי.
מקווה שהבנתם אותי. תודה.
בעת הפעלת המקרן הוא יהיה תלוי על דלת הארון שנפתחת כלפי מעלה, על הראש (באופן בטוח כמו שתולים אותו מהתקרה).
אך כשאסגור את דלת הארון, והמכשיר כבר יהיה כבוי, הוא יתקפל אל תוך הארון באופן כזה שהעדשה תכוון כלפי מטה. בחוברת המוצר נכתב כי אין להפעיל בצורה זו את המכשיר.
שאלתי אליכם היא, האם איסור זה תקף גם לגבי מצב בו המכשיר כבוי.
מקווה שהבנתם אותי. תודה.
האיסור על הפעלת המקרן בצורה כזו נובע בעיקר בגלל האיוורור שלו.
כעיקרון אם אתה נותן לו להתקרר לאחר ההקרנה אז אין שום בעיה לתלות אותו כלפי מטה - בתנאי שהעדשה תהיה מוגנת כמובן.
אבל למה לך לעשות את זה? בכול סגירה ופתיחה של הארון , המקרן יחטוף זעזוע קטן ובמצטבר זה לא ממש בריא בשבילו.
אתה יכול לתלות את המקרן בתוך הארון (בתקרה של הארון) וכך אתה צריך רק לפתוח את הארון מבלי שהמקרן יזוז.
זה יתפוס מקום רק בחלק העליון של התא וגם לא יסכן את תקינות המקרן
עריכה:
נ.ב - גם הוספת משקל המקרן על צירי דלת הארון לא הכי בטוח- הדלת עלולה להתפרק
וליפול יחד עם המקרן.
כעיקרון אם אתה נותן לו להתקרר לאחר ההקרנה אז אין שום בעיה לתלות אותו כלפי מטה - בתנאי שהעדשה תהיה מוגנת כמובן.
אבל למה לך לעשות את זה? בכול סגירה ופתיחה של הארון , המקרן יחטוף זעזוע קטן ובמצטבר זה לא ממש בריא בשבילו.
אתה יכול לתלות את המקרן בתוך הארון (בתקרה של הארון) וכך אתה צריך רק לפתוח את הארון מבלי שהמקרן יזוז.
זה יתפוס מקום רק בחלק העליון של התא וגם לא יסכן את תקינות המקרן
עריכה:
נ.ב - גם הוספת משקל המקרן על צירי דלת הארון לא הכי בטוח- הדלת עלולה להתפרק
וליפול יחד עם המקרן.
- golan-rca
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 941
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 15 פעמים
לא אמורה להיות בעיה כל עוד הוא תפוס טוב ויושב יציב.
בעבודה אני משתמש במקרן של SANYO - הוא נייד ובכל פעם לאחר השימוש הוא חוזר למארז ומונח על הרצפה בזווית הפוכה.
שיב לב רק שהפתחי איוורור של המקרן לא חסומים...(בזמן שהוא במצב דולק).
בעבודה אני משתמש במקרן של SANYO - הוא נייד ובכל פעם לאחר השימוש הוא חוזר למארז ומונח על הרצפה בזווית הפוכה.
שיב לב רק שהפתחי איוורור של המקרן לא חסומים...(בזמן שהוא במצב דולק).
-golan-
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מילא "יתנתקו" אבל רוב הסיכויים הוא שאבק שאחרת היה מגיע ל"ריצפת המקרן" בפנים, עכשיו זה ייפול על החלק הפנימי של העדשה.moco כתב:אם פתיתי אבק אלה יתנתקו לשם כך מהפנלים, זה יהווה דווקא שיפור לתמונה.oferlaor כתב:נראה לי שזה עלול לגרום לפתיתי אבק להגיע לעדשה.......
לא מומלץ !
זה תלוי אם מצטבר הרבה אבק ואם קשה לנקות. בדרך כלל לא מצטבר הרבה אבק וקל לנקות. אני מכסה רק שאני יודע שלא אשתמש הרבה זמן כי כל פעם שאני מכסה אני מסובב קצת לא בכוונה ומוציא מפוקוס.shmulikwe כתב:לגבי אבק, האם ממולץ לאחר כל הקרנה להחזיר את המכסה פלסטיק לעדשה או שהוא מיועד כדי להגן על המקרן רק בהובלה?...
שים לב, מטרתו העיקרית של המכסה היא לא מניעת אבק אלא מניעת פגיעה על ידי מכה ממשהו או קפה שישפריץ. אם המקרן תלוי מהתקרה, אלה סכנות זניחות.
משה
מומלץ להחזיר את המכסה - אם לא תחזיר אז העדשה תצבור אבק ואז זהshmulikwe כתב:לגבי אבק, האם ממולץ לאחר כל הקרנה להחזיר את המכסה פלסטיק לעדשה או שהוא מיועד כדי להגן על המקרן רק בהובלה?...
יצריך ניקוי ותוך כדי הניקוי אתה גם עלול לפגוע בשקיפות העדשה במידה
מסיומת.
ככול שתמנע יותר מהאבק להגיע אל העדשה כך תצטרך פחות לנקות וכמובן היא פחות תיפגע.
אל תשכחו שבמקומות רבים בארץ לא רק האבק תופס תפקיד בתור האויב
של הציוד שלנו, במרכזי הערים הגדולות יש גם המון פיח שהוא עוד יותר מזיק לציוד האופטי
זה המקום להזכיר שגם לא מומלץ להתקין ליד פתחי איורור של מזגנים (בדרך כלל מרכזיים).
פתרון - תליה עם העדשה כלפי מעלה
אם כך מצאתי פתרון פשוט. אתלה את המקרן עם העדשה כלפי מעלה, ודלת הארון עליו יחובר המקרן תפתח כלפי מטה. כך לא אתול סיכון של נפילת אבק לחלק הפנימי של העדשה. המקרן הנ"ל מצוייד במכסה עדשה הנסגר אוטומטית עם כיבוי המכשיר ולכן אין סכנה לאבק מלמעלה, מה עוד שהוא יהיה בתוך תא סגור. אשמתש במערכת פירזול הבולמת את טריקת הדלת בעת סגירה ופתיחה וכך אמנע מזעזועים.
תודה על העצות.
תודה על העצות.
טעות!!!
דווקא בגלל האבק.
עכשיו הסכנה היא שאבק יצטבר על הפנלים במקום על העדשה. אם זה יקרה, זה יגרום להפרעה הרבה יותר משמעותית לתמונה מאשר אבק על העדשה.
אבק ולכלוך על העדשה מחשיכים את התמונה אך ההשפעה מפוזרת על כל התמונה.
אבק על הפנלים, שהתמונה שעליהם היא זו שמקרינים וממקדים גורם לחוסר אחידות בולטת בתמונה.
זה כמו במצלמה: מה מפריע יותר , שריטה בעדשה או סריטה בחישן (או על הפילם) ?
דווקא בגלל האבק.
עכשיו הסכנה היא שאבק יצטבר על הפנלים במקום על העדשה. אם זה יקרה, זה יגרום להפרעה הרבה יותר משמעותית לתמונה מאשר אבק על העדשה.
אבק ולכלוך על העדשה מחשיכים את התמונה אך ההשפעה מפוזרת על כל התמונה.
אבק על הפנלים, שהתמונה שעליהם היא זו שמקרינים וממקדים גורם לחוסר אחידות בולטת בתמונה.
זה כמו במצלמה: מה מפריע יותר , שריטה בעדשה או סריטה בחישן (או על הפילם) ?
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: