כיוון אקולייזר ברסיבר פיוניר
הי ,
אני יודעת שכיוון האקולייזר הוא די סובייקטיבי ואין כיוון "אחד". יחד עם זאת, אני מאוד מתקשה לכוון את האקולייזר במגבר (פיוניר VSX919) שכן לא ניתן לכוונו ובו זמנית לשמוע מוזיקה(ולבדוק את ההשפעה של הכיוון על הצליל). ההרצים והמספרים לא אומרים לי כלום(כמעט).
אשמח לשמוע הצעות לכיוון הרמקולים ( רצפתיים, סנטר ושני אחוריים).
אגב- אני מניחה שיהיה מי שישאל "איזה סוג מוסיקה את שומעת" וכאלה- לאלו אני כבר אומרת שאני די רב גונית.
תודה ר בה לכל המסייעים.
שרון
אני יודעת שכיוון האקולייזר הוא די סובייקטיבי ואין כיוון "אחד". יחד עם זאת, אני מאוד מתקשה לכוון את האקולייזר במגבר (פיוניר VSX919) שכן לא ניתן לכוונו ובו זמנית לשמוע מוזיקה(ולבדוק את ההשפעה של הכיוון על הצליל). ההרצים והמספרים לא אומרים לי כלום(כמעט).
אשמח לשמוע הצעות לכיוון הרמקולים ( רצפתיים, סנטר ושני אחוריים).
אגב- אני מניחה שיהיה מי שישאל "איזה סוג מוסיקה את שומעת" וכאלה- לאלו אני כבר אומרת שאני די רב גונית.
תודה ר בה לכל המסייעים.
שרון
Re: עזרה- מישהו. פליזזזזזזזזז
זה משום שבניגוד לכיוון צבעים/חדות/בהירות של מסך, ששם יש רפרנס שלפיו אפשר לכוון, במוזיקה אין דבר כזה.sharom36 כתב:מחכה לתשובה. צפיות לא מעטות, ותגובות- אין.....
אחד אוהב להדגיש יותר את התחום הנמוך (באס) , שני אוהב להדגיש את התחום הווקאלי (מיד) ושלישי אוהב דווקא את הגבוהים.
אז מה בדיוק את מצפה שיגידו לך? את רוצה לכוון לפי הטעם שלי?
תתחילי בזה שתנטרלי את השפעת האקולייזר בכך שלא תדגישי שום תחום - כל התחומים יהיו באפס הגברה.
אם תרשמי מהן תחומי התדרים שיש באפשרות לכוון, נוכל לאמר לך איזה מהם שייך לכל תחום ואם תרצי להדגיש את הבאס תדעי איזה תחומי תדר להגביר.
ארז
לארז_וחני-
תשובתך עצבנית משהו. האמן לי שאם היתה לי אפשרות לכוון את האקולייזר ולבדוק את השפעות מיידית על הצליל (מה שלא ניתן לעשות ברסיבר שלי) לא הייתי זקוקה לעזרה(סומכת על האוזן שלי- ורק שלי!!) הבעיה היא שהיצרן מאפשר אופציה לכיוון מבלי לשמוע במקביל את הצליל הנובע מהשינוי/כיוון- דבר שלטעמי קשה מאוד למי שניחן באוזניים מצוינות אמנם, אך ללא ידע בסיסי על מה כל תדר חולש וכן למי שניחן בחוסר ניסיון/דמיון איך הגדלה או הנמכה של תדר מסויים תבוא לידי ביטוי בפועל- בצליל עצמו .
שבת שלום,
שרון
תשובתך עצבנית משהו. האמן לי שאם היתה לי אפשרות לכוון את האקולייזר ולבדוק את השפעות מיידית על הצליל (מה שלא ניתן לעשות ברסיבר שלי) לא הייתי זקוקה לעזרה(סומכת על האוזן שלי- ורק שלי!!) הבעיה היא שהיצרן מאפשר אופציה לכיוון מבלי לשמוע במקביל את הצליל הנובע מהשינוי/כיוון- דבר שלטעמי קשה מאוד למי שניחן באוזניים מצוינות אמנם, אך ללא ידע בסיסי על מה כל תדר חולש וכן למי שניחן בחוסר ניסיון/דמיון איך הגדלה או הנמכה של תדר מסויים תבוא לידי ביטוי בפועל- בצליל עצמו .
שבת שלום,
שרון
ממש לא.sharom36 כתב:לארז_וחני-
תשובתך עצבנית משהו....
פשוט הבעת תמיהה איך זה שיש הרבה כניסות ואף אחד לא מגיב...
ניסיתי להסביר לך מדוע, לדעתי, זה המצב.
האם ניסית לכוון את האקולייזר למצב FLAT , כלומר, שלא ידגיש שום תחום (למעשה, מנטרל את השפעתו)?
על איזה תחומי תדרים יש לך שליטה?
אם תכווני למצב FLAT , תשמעי קטע אחד או שניים שמוכרים לך היטב ותוכלי לאמר מה לטעמך חסר לך, נוכל לכוון אותך אילו תחומים כדאי להגביר ואילו תחומים אולי כדי להנחית.
ארז
לא אמרת אלו רמקולים יש ברשותך....
יש לך ברסיוור שלך אפשרות ביאמפין.....
במידה והרמקולים שלך מאפשרים זאת
זו כבר התקדמות......
ב-
עיינת במניואל שלו?
http://pioneer.ipapercms.dk/Manuals/VSX ... etPDF.ashx
עייני במיוחד בעמוד 83 שם מלמדים אותך איך להשתמש בתדרים.....
בחרי תדר מסויים (9 HZ )ולאחר מכן בחרי את הזמן שבו את רוצה המיקרופון יתפוס את הצליל היוצא מהרמקול...(בתרשים על המסך...)
ככל שתקדימי בזמן שבו הוא יתפוס את הצליל (לדוגמא-0-30 MS )הצליל יטופל מהר יותר
אך יהיה מפורט פחות.....
אם את חושבת שאין לך הרבה בעיות אקוסטיקה
בחרי בזמן האיטי ביותר שבו המיקרופון יתערב....
ואז הצליל יהיה מפורט יותר.....
שימי לב לסקאלת הגרפים על המסך..
ככל שהתדר עקום יותר-יש לך בעיות אקוסטיקה רציניות ואת צריכה לשנות ולהחליף תדרים
ולהמשיך עם הכיול
ככל שהגרף (לכל ערוץ)ישר יותר
החלל שלך "מטופל " יפה

יש לך ברסיוור שלך אפשרות ביאמפין.....
במידה והרמקולים שלך מאפשרים זאת
זו כבר התקדמות......
ב-
עיינת במניואל שלו?
http://pioneer.ipapercms.dk/Manuals/VSX ... etPDF.ashx
עייני במיוחד בעמוד 83 שם מלמדים אותך איך להשתמש בתדרים.....
בחרי תדר מסויים (9 HZ )ולאחר מכן בחרי את הזמן שבו את רוצה המיקרופון יתפוס את הצליל היוצא מהרמקול...(בתרשים על המסך...)
ככל שתקדימי בזמן שבו הוא יתפוס את הצליל (לדוגמא-0-30 MS )הצליל יטופל מהר יותר
אך יהיה מפורט פחות.....
אם את חושבת שאין לך הרבה בעיות אקוסטיקה
בחרי בזמן האיטי ביותר שבו המיקרופון יתערב....
ואז הצליל יהיה מפורט יותר.....
שימי לב לסקאלת הגרפים על המסך..
ככל שהתדר עקום יותר-יש לך בעיות אקוסטיקה רציניות ואת צריכה לשנות ולהחליף תדרים
ולהמשיך עם הכיול
ככל שהגרף (לכל ערוץ)ישר יותר
החלל שלך "מטופל " יפה
ארז_וחני כתב:ממש לא.sharom36 כתב:לארז_וחני-
תשובתך עצבנית משהו....
פשוט הבעת תמיהה איך זה שיש הרבה כניסות ואף אחד לא מגיב...
ניסיתי להסביר לך מדוע, לדעתי, זה המצב.
האם ניסית לכוון את האקולייזר למצב FLAT , כלומר, שלא ידגיש שום תחום (למעשה, מנטרל את השפעתו)?
על איזה תחומי תדרים יש לך שליטה?
אם תכווני למצב FLAT , תשמעי קטע אחד או שניים שמוכרים לך היטב ותוכלי לאמר מה לטעמך חסר לך, נוכל לכוון אותך אילו תחומים כדאי להגביר ואילו תחומים אולי כדי להנחית.
ארז...