מחפש מערכת בערך ב4K מקסימום, לחיבור לרסיבר ישן יחסית

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 269
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

אהלן,
יש לי את הרסיבר DENON AVR1601.
אני יודע שהוא ישן יחסית ולא תומך ביותר מדי פורמטים חדשים אבל זה לא ממש מפריע לי, מה שעשיתי זה חברתי את הטלוויזיה לרסיבר ולא את המחשב או הפלייסטישן לרסיבר, ככה שהטלוויזיה עושה את העיבוד של הקידוד, ואולי גם פוגעת קצת באיכות אבל אז הרסיבר יודע להתמודד עם הקידוד ומפיק איכות צליל שמספיק טובה לי.
הבעיה היא הרמקולים שיש לי, הם גדולים וישנים למדי ולא ממש מתאימים לחדש שלי וגם לא מתפקדים כבר כל כך טוב.

מה שאני מחפש זה סט של 5.1 , אולי בלי הסאב (כי יש לי אחד לא רע, אבל אני מאמין שעדיף לקנות סט מאותו סוג כדי שתהיה התאמה) באזור ה4K מקסימום.
מה שאני צריך זה איכות סאונד סבבה, למשחקים וסרטים, ממש לא למוזיקה, למרות שאולי אשמע פה ושם זה לא המטרה...
מה שבעיקר חשוב לי זה שהם יהיו קטנים למדי ככה שלפחות את השניים האחוריים יהיה אפשר לתלות בקלות, עם עדיפות משמעותית לתלות את כל ה5 ושרק הסאב יהיה רצפתי.
כמו שאמרתי התקציב הוא בסדר גודל של 4K, אם לדעתכם ממש מומלץ לקנות גם רסיבר חדש, אז אשמח אם תמליצו לי בנפרד על רסיבר בתקציב של משהו כמו 1-1.5K לא יותר, כאשר אני חושב שבהתחלה אקנה רק את הרמקולים ואחר כך נראה אם אני באמת צריך שדרוג רסיבר או שזה לא משמעותי בשבילי.

חשוב לי לציין שהדרישות שלי מבחינת איכות הן לא בשמיים, אני פשוט מחפש את החוויה ואני בטוח שבסכומים כאלה אפשר למצוא אותה, כמו כן החדש שלי קטן למדי ככה שאין צורך ברמקולים סופר חזקים, אלא יותר דגש אל איכות סאונד מאשר עוצמה, ועל הגודל והעיצוב שלהם.

תודה רבה :)

ebibo199
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #2 

QUINTET Klipsch
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=31839

אחלה סט, כמובן לך תשמע אותו, גם אל תתייחס למחיר בזאפ, אתה תקבל מחיר יותר טוב בחנות, תשמע גם סטים של CANTON MOVIE 120 למשל, או MOREL NOVA...

כל הסטים האלו יתנו לך אחלה תמורה בפחות מ 4000 ואל תתייחס שוב למחיר של זאפ, לדעתי בשלושת הסטים ניתן לרדת אפילו מסף ה 3000.

כל עוד אתה לא צריך לשמוע מוזיקה(למרות שגם לזה הם יהיו אחלה כי אלו סטים מרמת תקציב טובה כבר), לא תצטרך יותר מזה.

בקיצור הכי חשוב שתלך לכמה חנויות שיש תדגמים האלו, תשמע תתרשם מה הכי טוב לך ומאמין שתסתדר על מחיר...

אגב אפילו שחיפשת ב 4K, אני לא חושב שיש משהו יותר טוב בעוד כמה מאות שקלים אז המלצתי על 3K יותר, אולי יבוא מישהו אחריי וימליץ על סטים של 4K טובים, בהצלחה!!

עריכה: ראיתי שחיפשת המלצה גם לרסיבר ברמת מחיר נמוכה, עם שלושת הסטים לדעתי תוכל לצרף את ה ONKYO 308
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=757649
גם הוא במחיר קצת יותר נמוך מזאפ, יש לו את הפורמטים החדשים כניסות HDMI ויתאים לכל אחד מהסטים לטעמי...

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה והעניינית.
יש לי עוד כמה שאלות שאמשח עם תענה לי, שיעזור לי רבות.
קודם כל אני גר ברמת השרון, אז על איזה חנויות באזור המרכז, תל אביב גבעתיים כפר סבא הרצלייה וכו... אתה יכול להמליץ לי שגם אוכל לשמוע כמה מערכות וגם חנויות שהן אמינות ועם מחירים טובים בסך הכל.

דבר שני הוא, האם רסיבר חדש באמת ישפר משמעותית את חווית השמיעה ? האם החיבור דרך הטלוויזיה פוגע באופן משמעותי באיכות ?
זה פשוט יצריך עוד הוצאה על הרסיבר עצמו וגם על כבלים, אז אני רוצה לעשות את זה רק אם באמת יש סיבה. זאת אומרת אני מוכן כבר להשקיע עוד קצת ולהתפנק עד הסוף אבל רק אם צריך.

ודבר שלישי שמתחבר קצת לשנים הראשונים במובן מסויים, זה איך אני לא נותן לחנויות לעבוד עלי בעיניים (למרות שהבנחה שהחנות אמינה ורצינית הם לא ינסו לעשות זאת)
אני מתכוון שכמו שבטלוויזיות הרבה פעמים מדגישים את היתרונות ומטשטשים חסרונות אז אני מניח שאפשר אותו דבר בסאונד, לשים מוזיקה ספציפית שמתאימה למערכת או משהו כזה , או להדיגש את הבאסים של המערכת אם זה הייתרון שלה, ולהסתיר את זה שהיא חלשה בצלילים גבוהים לדוגמה...

מבחינת הסרט שהמלצת הוא נראה ממש מתאים מבחינת הגודל שלו, ואם אתה אומר שהוא גם איכותי אז זה יכול להיות ממש סבבה, ואם זה גם בפחות מ4 אז בכלל טוב, אמרתי עד 4 מקס, אם אין כמעט הבדל בין ה3 ל 4 אז אני אעדיף את ה3 ואולי להשקיע ברסיבר או פשוט לחסוך את הכסף.
אני פשוט לא רוצה להוציא פה הוצאה גדולה מדי ולכן אני מנסה למצוא איזון נכון בין עלות/תועלת/דרישות...

שוב תודה רבה :)

ebibo199
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

yoavbd123 כתב:קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה והעניינית.
יש לי עוד כמה שאלות שאמשח עם תענה לי, שיעזור לי רבות.
קודם כל אני גר ברמת השרון, אז על איזה חנויות באזור המרכז, תל אביב גבעתיים כפר סבא הרצלייה וכו... אתה יכול להמליץ לי שגם אוכל לשמוע כמה מערכות וגם חנויות שהן אמינות ועם מחירים טובים בסך הכל.

דבר שני הוא, האם רסיבר חדש באמת ישפר משמעותית את חווית השמיעה ? האם החיבור דרך הטלוויזיה פוגע באופן משמעותי באיכות ?
זה פשוט יצריך עוד הוצאה על הרסיבר עצמו וגם על כבלים, אז אני רוצה לעשות את זה רק אם באמת יש סיבה. זאת אומרת אני מוכן כבר להשקיע עוד קצת ולהתפנק עד הסוף אבל רק אם צריך.

ודבר שלישי שמתחבר קצת לשנים הראשונים במובן מסויים, זה איך אני לא נותן לחנויות לעבוד עלי בעיניים (למרות שהבנחה שהחנות אמינה ורצינית הם לא ינסו לעשות זאת)
אני מתכוון שכמו שבטלוויזיות הרבה פעמים מדגישים את היתרונות ומטשטשים חסרונות אז אני מניח שאפשר אותו דבר בסאונד, לשים מוזיקה ספציפית שמתאימה למערכת או משהו כזה , או להדיגש את הבאסים של המערכת אם זה הייתרון שלה, ולהסתיר את זה שהיא חלשה בצלילים גבוהים לדוגמה...

מבחינת הסרט שהמלצת הוא נראה ממש מתאים מבחינת הגודל שלו, ואם אתה אומר שהוא גם איכותי אז זה יכול להיות ממש סבבה, ואם זה גם בפחות מ4 אז בכלל טוב, אמרתי עד 4 מקס, אם אין כמעט הבדל בין ה3 ל 4 אז אני אעדיף את ה3 ואולי להשקיע ברסיבר או פשוט לחסוך את הכסף.
אני פשוט לא רוצה להוציא פה הוצאה גדולה מדי ולכן אני מנסה למצוא איזון נכון בין עלות/תועלת/דרישות...

שוב תודה רבה :)
...
בנוגע לחנויות אני לא בדיוק יודע איזה חנות נותנת לשמוע את הסטים הנל, זה משהו שרק מי שמכיר חנויות בסביבה שלך יוכל להגיד, גם אז מומלץ להרים טלפון לפני ולבדוק האם יש אפשרות לשמוע את הסטים שברצונך לשמוע.

מבחינת הרסיבר נתתי המלצה למשהו שיתאים לסטים אבל הכל היה בהנחה שאתה לא רוצה את הרסיבר שלך, אני פשוט לא מכיר את הרסיבר ולכן אני לא רוצה להתייחס, יכול להיות שהוא מצויין ואין צורך להחליף, אני באמת לא יודע, שמעתי את האונקיו והוא רסיבר חביב ביותר עם פיצ'רים של רסיברים מדרגות מחיר יותר גבוהות.

בקשר לחנויות, לדעתי אם תלך לכל חנות מתמחה שסומכים עליה פה, סגנון פיוז, פיוצ'ר, סטריאו סטאר וכן הלאה, לא ינסו "לעבוד עלייך בעיניים", כמובן חשוב לשים לב שהמערכת לא מדגישה שום דבר, לא בס מפוצץ ולא גבוהים שצורמים כבר, איזון זה דבר חשוב, שים לב גם למגבר שעמו משמיעים לך את הסטים.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אחלה, תודה :)
כמובן שלא בקשתי חנויות בהם יש את הסטים זה אני אצטרך לבדוק בעצמי, אלא פשוט חנויות במרכז שיש להן מוניטין טוב בפורומים, ככה שאם יש לך כמה שמות לחנויות במרכז זה ממש יעזור :)

לגבי הרסיבר, הוא דיי ישן, אין לו ממש כניסות חדשות והוא גם לא תומך בפורמטים חדשים, ובגלל זה חברתי את הטלוויזיה אליו ואת כל השאר לטלוויזיה, שזה כנראה לא אידאלי.
מצד שני, בתצורה הנוכחית אין לי בלאגן גדול בכבלים ובגדול אני כן מרוצה מאיכות הסאונד הנוכחית.
פשוט הרמקולים הנוכחיים שלי כבר לא משהו, והם בעיקר גדולים ולא מתאימים לחדר...

אני באמת שלא יודע האם אני מפספס משהו בכך שאני לא קונה רסיבר חדש, במצב הנוכחי בחדר, אני דיי מרוצה מהסאונד פשוט שוב... הרמקולים גדולים מדי, וכרגע זה בכלל לא 5.1 אלא 3.1 (משהו מעוות למדי) כי אין לי מקום לרמקולים האחוריים...

אז אני באמת לא יודע האם להשקיע גם ברסיבר או לא, יכול להיות שבכל מקרה השלב הראשונן יהיה הרמקולים ואח"כ נראה איך מתקדמים משם...

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

מצטער שאני מקפיץ, אבל חשוב לי לקבל תשובה, אני פשוט בצבא במהלך השבוע אז אני רוצה לנסות לאסוף כמה שיותר מידע היום.

מה שאני רוצה לדעת זה את הדברים הבאים : משהו כמו 2-3 חנויות טובות באזור המרכז למערכות ק"ב
2-3 מערכות מומלצות בטווח מחירים של סדר גודל 3-4K
רסיבר, לדעת האם ממש כדאי להחליף או שלא דחוף, ואם ממש כדאי, אז רסיבר באזור של 1-1.5K
וזהו.

ממש תודה לכולם :)

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

הקפצה אחרונה לשבוע הזה.
אני יוצא לצבא עוד מעט.
אשמח לקבל כמה שיותר מידע לגבי מה שביקשתי כדי שבשבוע הבא אוכל ללכת ולחפש קצת ואולי גם לקנות כבר וזהו...

עוד דגש לגבי החנויות, יתרון אם הן פתוחות גם בשבת, כי זה הזמן הכי נח לי, אם לא אז לפחות בשישי עד שעה נורמאלית, משהו כמו 2-3...

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #8 

אם אתה לא מתכוון להחליף את הרסיבר אז הסט של הרמקולים הזה יתן לך תוצאות מספיק טובות:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=587445

בעודף שנשאר תוכל לשדרג את הרסיבר.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אני אעדכן שקניתי את המערכת הבאה: Harman Kardon HKTS 11
שאני מאוד מאוד מרוצה ממנה, וגם הרסיבר הנוכחי שלי עובד כרגע ממש בסדר ככה שאני לא חושב שאחליף אותו בזמן הקרוב.
בסוף גם ירדתי משמעותית מהתקציב, המערכת עלתה 2.4K .

זהו :)

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #10 

תתחדש ותהנה, הרמקולים האלה מצויינים, חשבתי שתלך על הדגם היותר זול אבל בסוף עשיתה בחירה נבונה.

yoavbd123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

שמעתי אותם בחנות והתאהבתי מייד
מאוד מרוצה מאיכות הסאונד, ובד בבד גם מהעיצוב ומהגודל.
הבאסים מדהימים , ממש עמוקים ועוצמתיים, ובכלל כל הצלילים עמוקים למדי...
באמת איכות מפתיעה מאוד לטובה ביחס למחיר ולגודל הרמקולים, וגם העיצוב ממש יפה
קניתי את המערכת בצבע שחור והיא נראית ממש ממש יפה :)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”