מה ההבדל בין אפיית קפה לקליית קפה?
אני לא יודע אם הגעתי למצב אפיה- אבל יצא לי שניסיתי לקלות בתנור, להגיע לקליה של 25 ד׳ והטעם היה- בלי טעם אי אפשר להסביר את זה אבל זה לא הרגיש כמו קפה- לא היה לו שם טעם שמאפיין את הזן(סנטו דומינגו) היה לו נטו מרירות שרופה כזאת(מרגיש כמו קפה ממכונה אוט
)
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
בעידן הקלייה במחבת ניסיתי פעם לקלות עם מכסה ואז הפולים נאפו במקום להקלות כתוצאה מ כליאת המיים בתוך המחבת,
קשה לי להגדיר הבדל בבחינת טעמים אבל מבחינת תהליך זה ברור שבקלייה צריך להיות המון אוורור ומספיק חם על מנת לאפשר ללחות להשתחרר באופן חופשי וכמה שיותר מהר מהפולים אחרת המיים ירתחו ויבשלו \יאפו את הפולים
קשה לי להגדיר הבדל בבחינת טעמים אבל מבחינת תהליך זה ברור שבקלייה צריך להיות המון אוורור ומספיק חם על מנת לאפשר ללחות להשתחרר באופן חופשי וכמה שיותר מהר מהפולים אחרת המיים ירתחו ויבשלו \יאפו את הפולים
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
כבר יצא לי לאפות קפה - כשקליתי בטמפ' נמוכה מדי.
הטעם היה דומה לטעמו של קפה מאוד ישן - מאוד שטוח, אנמי, בלי קצוות (לא מר, לא מתוק, לא חריף, לא חמוץ).
בדיוק כמו ההבדל בין עוף ממרק-עוף לשניצל
הטעם היה דומה לטעמו של קפה מאוד ישן - מאוד שטוח, אנמי, בלי קצוות (לא מר, לא מתוק, לא חריף, לא חמוץ).
בדיוק כמו ההבדל בין עוף ממרק-עוף לשניצל
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לי יצא הרבה פעמים בחביתוש קפה עם טעם לא מוגדר ולא מוכר.
בסוף הבנתי שזה קפה אפוי - כאילו כל מרכז הטעם והגוף נעלמו
בסוף הבנתי שזה קפה אפוי - כאילו כל מרכז הטעם והגוף נעלמו
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
עקרונית, בחביתוש למשל, אם פיצוץ ראשון יתחיל באזור הרבע שעה ומעלה, תקבל קפה אפוי. זה קפה שנראה טוב, אבל בזמן הטחינה יש רעש של קרקר נגרס, והטעם מזעזע. לא קצת אנמי או חסר, פשוט משהו שאי אפשר לשתות. יכול להיות שיש דרגות של אפיה...
what's next?