שתיתי נספרסו אחרי שהתרגלתי למכונה החצי-אוטומטית שלי [פוצל]

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

עידכון:

לפני שלקחתי את המכונה הידנית, התלבטתי הרי בין מכונה אוטומאטית ואפילו מכונת קפסולות (נוחות, נוחות, נוחות....) אבל אמרו לי: תחייה חודש עם המכונה הזו ואז תנסה לשתות ממכונה שנותנת נוחות על חשבון איכות ותראה על מה אנחנו מדברים.
ובכן, השבוע יצא לי להיות אצל חבר עם מכונת קפסולות וביקשתי אספרסו.

מה אגיד לכם? אני לא חושב שאני פיינשמייקר בנושא קפה, אני עדיין לומד איך להוציא שוטים בצורה עקבית, אבל ההבדלים בטעם, במרקם וב-AFTER TASTE הם דרמטיים. זה ברמה של "אי אפשר לשתות את זה" וסליחה מראש מכל בעלי המכונות קפסולות, זה כמובן מתאר את הטעם האישי שלי וברור לי שלמרבית האנשים זה מספיק, בדיוק כמו שלמרבית האנשים מסך מדבקה נותן פתרון מספק.....

מה שכן, הקפה נראה מצויין. הקרמה והסמיכות נראים מצויין, אבל פה זה פחות או יותר נגמר.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #2 

(Y)
כ"כ נכון!
אני גם עדיין טירון בכל עניין הטעמים והדקויות, ובכל זאת תמיד מעדיף קפה בוץ של עלית
משקית שפתוחה חודשים - מאשר אספרסו או הפוך מקפסולות. זה פשוט לא טעים לי.
נערך לאחרונה על ידי doron_boogie ב 28/01/2011 19:43, נערך פעם 1 בסך הכל.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

פיצלתי לשרשור נפרד, כי זה נושא חשוב ואני בטוח שבקרוב אני אשלח אנשים לקרוא את ההודעה שלך, מרטין :-)

כיף לשמוע ממישהו שלא נחשד בפלצנות-קפאינית על ההבדלים הענקיים בין סוגי המכונות האלה.
כשאני כותב, כל פעם מחדש, שמדובר בליגה אחרת לגמרי של קפה, לזה בדיוק אני מתכוון.

תהנה!! (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #4 

מרטין,
אתה זוכר מה היה הדגם של המכונה?
כמי שחקר את מכונות נספרסו, אני יכול להעיד שיש הבדל דרמטי בין המכונות השונות.
אני אישית מעדיף את הידנית הישנה.

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #5 

ממה שאני יודע לא אמור להיות הבדל ויפתיע אותי מאוד לגלות שיש הבדל... (בין המכונות כמובן)

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

קיבלנו בעבודה מכונה של יילו עם קספולות של לוואצה.
הספיק לי שוט אחד להוציא מהר את הבריקה מהארון ולהכין לי קפה!
דעתי האישית בהשוואה מול מכונה חצי אוטומטית , הקפסולות מספידות בכל הפרמטרים למעט נוחות ומהירות ההכנה
(שגם פה אני לא מתכוון לוותר על התהליך - כי כל הכיף זה ההתעסקות בהכנה ).

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #7 

ntzachi כתב:קיבלנו בעבודה מכונה של יילו עם קספולות של לוואצה.
הספיק לי שוט אחד להוציא מהר את הבריקה מהארון ולהכין לי קפה!
דעתי האישית בהשוואה מול מכונה חצי אוטומטית , הקפסולות מספידות בכל הפרמטרים למעט נוחות ומהירות ההכנה
(שגם פה אני לא מתכוון לוותר על התהליך - כי כל הכיף זה ההתעסקות בהכנה ).
...
הקפסולות של נספרסו יותר טעימות מהטעם הלוואי של הלוואצה, אין מה להשוות. לגבי הטעם, יש כל כך הרבה טעמים שאי אפשר להחליט במקום אם הכל טוב או לא טוב, זה לוקח זמן עד שמתרגלים לטעם מסויים. אני אוהב את הדולאסו והוולאטו. הם לא טובים כמו אספרסו שמוכן בצורה הישנה והטובה אבל הם לא רעים בכלל ובהתחשב במאמץ המינימלי שנדרש להכנה הייתי אומר שמדובר בדיל לא רע בכלל. מה שמעצבן בכל הסיפור הזה הוא שאי אפשר להשיג קפסולות קרוב לבית וצריך להזמין דרך האינטרנט/טלפון או לנסוע עד החנויות של נספרסו.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #8 

הופה, מעניין לשמוע על ההבדל בין ילואו לנספרסו. איכשהו היתה לי תחושה ברורה שהנספרסו עדיפה בהרבה, אבל לא שתיתי את הלאוואצה של ילואו (בשום תחנת דלק הם לא מוכנים לתת לטעום).

היה כאן מישהו בפורום שטען שהלוואצה עדיפה, אבל אני לא קונה את זה. נספרסו פשוט מעולים!

לגבי הבדלים בין מכונות נספרסו: אני לא טעמתי הבדל בין מכונות כאלו, ויצא לי לשתות מלפחות 5 מכונות שונות.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #9 

הטעם של הקפסולת של הלוואצה תפל מדי ונותן לך את ההרגשה שאתה שותה קפה מקפסולה בעוד שהטעם של הנספרסו נותן לך טעם של הדבר האמיתי (או לפחות כמו הדבר האמיתי). יש לי את המכונה הכי פשוטה של נספרסו, קומפקטית, זולה ויעילה. ממליץ עליה בחום, לא צריך להשקיע יותר על מכונות מהסוג הזה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #10 

זאב, אני מסכים איתך לגמרי לגבי הטעם של נספרסו. עבור המחיר של המכונה הזו, פתרון הקפה שלהם הוא ממש מעולה.
לדעתי זה הפתרון הכי טוב ברמת המחיר שלו, תמיד אמרתי כך - ואני מאוד מאמין בכך.
למרות זאת - אני מת לשתות את הלאוואצה כדי לראות במה מדובר, אם אפשר אז ראש בראש מול נספרסו.

אבל בכל זאת, כשמשווים את נספרסו לפתרון של מכונה ידנית (חצי אוטומטית) + מטחנה, ההבדלים הם פשוט שמיים וארץ. אין מה לדבר, זה משקה קפה אחר לגמרי.
אישית, יש לי גישה למכונת נספרסו שממנה אני "אמור" לשתות בבוקר לפעמים (כשאני לא ישן בבית), ועדיין העדפתי לקחת את הבריקה שלי, לקנות מטחנת להבים פשוטה, ולהשתמש בקפה טרי בבוקר. אמנם הנספרסו יותר קרוב לאספרסו מהמקינטה, אבל המשקה של הבריקה הרבה יותר טעים בתור "קפה" מאשר הנספרסו, לחיך האישי שלי.

סמייליל
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

לפני שקניתי את החצי אוטומטית טעמתי נספרסו בחנות והיה בסדר וכמעט קניתי אבל חוץ מנוחות שזה גם נורא חשוב עדיין אין מה להשוות לקפה טחון במכונה זה לא בר השוואה. ואני מעדיף להתעסק בקפה עוד רבע שעה ולקבל משהו מעולה מאשר משהו בסדר בדקה

היתרון שאני רואה אצל לווזה לעומת נספרסו הוא שניתן לרכוש קפסולות במיידי אצל תחנות הילו אני חושב שנספרסו היו צריכים להשכיל להכניס לתחנות דלק את האפשרות לקנות שם קפסולות

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”