לא מצליח לקבל רשת 1GbE על כבל שלחצתי בעצמי
-
Trip
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
לקחתי כבל 5e מקורי, חתכתי לו את הראש באחד הצדדים והשחלתי בקירות. הכבל באורך של 10 מטרים.
לסיום לחצתי לו ראש מסוכך (ניסיתי גם עם רגיל). בדקתי את החיבור עם Tester של כבלי רשת וכל הגידים מחוברים נכון.
חיברתי למחשב וכרטיס הרשת מסתנכרן רק על 100Mb ולא על 1Gb.
עם כבל מקורי של CAT6 הסנכרון עובד מושלם ואני מקבל 1Gb, אבל הוא לא מושחל בקירות ואני לא יכול להישאר איתו.
מה אני יכול לעשות עכשיו כדי לקבל מהירות מלאה?
לסיום לחצתי לו ראש מסוכך (ניסיתי גם עם רגיל). בדקתי את החיבור עם Tester של כבלי רשת וכל הגידים מחוברים נכון.
חיברתי למחשב וכרטיס הרשת מסתנכרן רק על 100Mb ולא על 1Gb.
עם כבל מקורי של CAT6 הסנכרון עובד מושלם ואני מקבל 1Gb, אבל הוא לא מושחל בקירות ואני לא יכול להישאר איתו.
מה אני יכול לעשות עכשיו כדי לקבל מהירות מלאה?
-
Trip
-
- חבר פעיל במיוחד

אני יכול להמשיך וללחוץ עוד מיליון פעם, אבל אין לי שום דרך לוודא שזו בכלל הבעיה או שהלחיצה שלי טובהMartinHSabag כתב:ללחוץ שוב.......
תיאורטית, הכבל הצליח בבדיקה עם טסטר של כבלי רשת...
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
-
Trip
-
- חבר פעיל במיוחד

תודהMartinHSabag כתב:הטסטר הזה רק בודק שחיווטת את החוטים נכון מבחינת הסדר שלהם ושיש קצר חשמלי אבל לא בודק למשל את איכות הסיכוך, מה שישפיע על רוחב הפס שלו.
אני מדבר מניסיון.......
אני אנסה שוב בתקווה שזה יעזור.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
לפי איזה תקן לחצת את החוטים? (מה סדר הצבעים)
שחר
-
Trip
-
- חבר פעיל במיוחד

spacedude כתב:לפי איזה תקן לחצת את החוטים? (מה סדר הצבעים)...
לא לפי תקן. פשוט דאגתי שבשני הצדדים הסדר זהה (מימין לשמאל, כשהקליפס כלפי מטה):
כחול, כחול/ל, חום, חום/ל, ירוק, ירוק/ל, כתום, כתום/ל.
אם זו הבעיה אני יוצא ממש חומוס!
- Elad8
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6218
-
Trip
-
- חבר פעיל במיוחד

גם במדריך של נטצ'יף, תחת הכותרת "Gigabit Ethernet וכבלי CAT5E " ניתן לראות שהגיד המחובר ל-1 בצד א' של הכבל, מחובר גם ל-1 בצד ב' של הכבל, וזה נכון לכל הגידים:Elad8 כתב:יש סדר מסויים http://www.netcheif.com/Articles/Cabeling/cabeling.htm...

(התמונה מתוך אתר Netchief.com)
אם אני מבין נכון, כל עוד שומרים על כך שהסדר בצד א' זהה לסדר בצד ב', אין משמעות לצבעים.
- Elad8
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6218
אף פעם לא ניסיתי עם צבעים אחרים ואני גם לא רואה סיבה לעשות זאת. כל כבל שלחצתי לפי הסדר במדריך עובד מצויין ככה שאין ממש סיבה לשנות משהו.
אלעד
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
הרבה אנשים חושבים שהצבעים לא משנים והעיקר שיהיה אותו סדר בשני הצדדים אבל זה לא נכון, לא רק שזה חשוב שגיד השידור וגיד הקליטה יהיו שזורים זה בזה ולא מפוזרים בכבל, כל זוג שזור בצורה קצת שונה, יש הגיון מאחורי הצבעים, זה לא סתם.
- tomerna
-
- חבר פעיל

- תגובות: 98
אם אני לא טועה (ותקנו אותי אם כן) ב1GB כל שני גידים (לדוגמה כחול וכחול לבן) הם בעלי סיכוך נפרד
לכן אם לא תשמור על הסדר של הגידים אתה מאבד את האפקט של הסיכוך הנפרד
מה שגורם לאיבוד האפקט וחזרה למצב של כבל CAT5 שיש רק סיכוך כללי
לכן אם לא תשמור על הסדר של הגידים אתה מאבד את האפקט של הסיכוך הנפרד
מה שגורם לאיבוד האפקט וחזרה למצב של כבל CAT5 שיש רק סיכוך כללי
- EyalAmit
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 233
שאלה
קודם כל סדר הצבעים חשוב.
שאלה - למה להשתמש ב 5E ולא ב CAT6?
לעתים ההשראות מכבלים אחרים או מחשמל משפיעים על איכות הלינק.
אני עברתי לאחרונה לדירה חדשה וחיווטתי את הכל ב CAT6 כדי להימנע מבעיות ואני מקבל 1GB ברשת הביתית בלי בעיות.
שאלה - למה להשתמש ב 5E ולא ב CAT6?
לעתים ההשראות מכבלים אחרים או מחשמל משפיעים על איכות הלינק.
אני עברתי לאחרונה לדירה חדשה וחיווטתי את הכל ב CAT6 כדי להימנע מבעיות ואני מקבל 1GB ברשת הביתית בלי בעיות.
- spacedude
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
עניין הצבעים חשוב (כמה שזה נשמע הזוי) בגלל שזירת החוטים (twisted pairs).
נסה לפי התמונה שצרפת.
בהצלחה ואל תשכח לנגב עם פיתה.
נסה לפי התמונה שצרפת.
בהצלחה ואל תשכח לנגב עם פיתה.
שחר
- harari
-
- חבר מביא חבר

העניין הוא לא רק הסיכוך, עצם השזירה מונעת זליגה (crosstalk) בין הגידים, וכמו שאמרתי השזירה שונה בין הזוגות, מספר הסיבובים למטר שונה (לכן סדר הצבעים חשוב).
לא בכל CAT6 יש סיכוך נפרד לכל זוג.
התקנים וסוגי הסיכוך לא קשורים קשר ישיר, יש סוגים שונים של סיכוך והם יכולים להמצא בכל התקנים, אם כי יש תקנים שצורת סיכוך מסויימת מקובלת יותר.
UTP - זוגות שזורים ללא סיכוך
FTP או S\UTP - זוגות שזורים עם סיכוך משותף לכל הגידים
STP - זוגות שזורים עם סיכוך לכל זוג בנפרד או לכל שני זוגות
S\STP או S\FTP - זוגות שזורים עם סיכוך כפול, סיכוך לכל זוג וסיכוך כולל (הסיכוך הכולל בד"כ בא בצורת סיבי אלומיניום ארוגים, בניגוד ליריעת האלומיניום המהווה סיכוך בFTP)
לא בכל CAT6 יש סיכוך נפרד לכל זוג.
התקנים וסוגי הסיכוך לא קשורים קשר ישיר, יש סוגים שונים של סיכוך והם יכולים להמצא בכל התקנים, אם כי יש תקנים שצורת סיכוך מסויימת מקובלת יותר.
UTP - זוגות שזורים ללא סיכוך
FTP או S\UTP - זוגות שזורים עם סיכוך משותף לכל הגידים
STP - זוגות שזורים עם סיכוך לכל זוג בנפרד או לכל שני זוגות
S\STP או S\FTP - זוגות שזורים עם סיכוך כפול, סיכוך לכל זוג וסיכוך כולל (הסיכוך הכולל בד"כ בא בצורת סיבי אלומיניום ארוגים, בניגוד ליריעת האלומיניום המהווה סיכוך בFTP)
- י-א
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2133
הצבעים מאד חשוב. במיוחד שים לב לזוג הירוק שבא משני צידיו של הזוג הכחול. אם לא תעשה כך הכבל לא יעבוד במלוא היכולת שלו.
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
-
Trip
-
- חבר פעיל במיוחד

גידים המורכבים משערות. זה נקרא כבל גמיש, אם אני לא טועה...JEXY כתב:לא רשמת האם הכבל שחתכת בעל גידים בודדים וחזקים או "שיערות"?
כוונה בגיד למשל ירוק, יש גיד מוצק אחרי הבידוד או מלא גידים קטנטנים?
זה נקרא SOLID...
עדיין לא היה לי זמן ללחוץ את זה מחדש ואני אעשה זאת.
עם זאת, בהנחה שחשפתי את הגידים רק בקצוות שלהם ולא נגעתי בשום סיכוך/סידור פנימי של הכבל, למעט 2 ס"מ בכל קצה - איך יכול להיות שהשפעתי על משהו רק כי חיברתי אחרת מהתרשימים?
פיזיקלית, אני לא מבין מה הבעיה ואני אשמח לקבל הסבר.
לא הגיוני שבגלל שהגידים הירוקים לא מקיפים את הכחולים, אין סנכרון על 1Gb. איך קטע כבל שהוא בערך 0.1% מהאורך הכללי משפיע על הסיכוך/ביצועים?
- JEXY
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
תלחץ בדיוק באותו סדר כפי שקיים בצד השני (לפי שיטת A או B).
אגב, כבלים עם "שיערות" לא מיועדים ללחיצה על ידי כלים סטנדרטיים אלא באים מוכנים מהמפעל.
אם אתה צריך כבל 10 מטר בעלי גידים בודדים (לא שיערות) קפוץ אלי אני אביא לך, נשאר לי כמה חתיכות.
עם איזה כלי לחצת את הקצה? לוחץ RJ45 או סתם פלייר?
אגב, כבלים עם "שיערות" לא מיועדים ללחיצה על ידי כלים סטנדרטיים אלא באים מוכנים מהמפעל.
אם אתה צריך כבל 10 מטר בעלי גידים בודדים (לא שיערות) קפוץ אלי אני אביא לך, נשאר לי כמה חתיכות.
עם איזה כלי לחצת את הקצה? לוחץ RJ45 או סתם פלייר?
- harari
-
- חבר מביא חבר

Trip,
בכבל יש 8 גידים, משמע 4 זוגות, 2 לקליטה ו2 לשידור (ב100Mbps משתמשים רק ב4 גידים)
בגידים של כל זוג מועבר מתח חשמלי נמוך המשתנה בהתאם לקידוד (במקרה של ethernet, הקידוד הוא PE, או בכינויו מנצ'סטר, אם זה מעניין מישהו) בגידים מועבר אות זהה והפוך, כלומר אם בגיד אחד יש -V ברגע נתון, בזוג שלו יהיה +V באותו זמן.
כבל המושרה במתח חשמלי יוצר שדה אלקטרו-מגנטי מסביבו.
כשכבלים חשמליים רצים אחד לצד השני למרחקים ארוכים השדה האלקטרו-מגנטי משפיע על המתח החשמלי הנע בכבל. זה נקרה crosstalk.
כדי למנוע זאת, אנו שוזרים את הגידים, כך אין מצב שגיד אחד רץ יותר זמן בקרבת מקור השדה מאשר הזוג שלו, כך נוצר מצב שבו ההשראה האלקטרו-מגנטית זהה בין הגידים בזוג ומתבטלת.
יכול להווצר מצב שבו שני זוגות השזורים באותה צורה (אותו מספר פיתולים למטר) רצים זה לצג זה, כך יווצר מצב שבו הגידים מתחלפים במקומם אך נשארים באותו מקום ביחס לגידים בזוג השני. תופעה זו מבטלת את אפקט השזירה. לכן, זוגות הגידים שזורים בצורה שונה, אורך הפיתול של כל זוג שונה, מספר הפיתולים במטר שונה.
הזוגות הם לפי הצבעים (הצבע והלבן שלו) והפינים הם כדלקמן:
1+2
3+6
4+5
7+8
ברגע שלחצת את הגידים בסדר אחר, ערבבת את הזוגות והם כבר לא שזורים, זה גורם להפרעות בכבל ושגיאות רבות המזוהות ע"י כרטיס הרשת.
הסיכוך נועד למניעת הפרעות חיצוניות.
מקווה שעזרתי להבנה
נ.ב.
כמו שאמרת, יצאת חומוס
בכבל יש 8 גידים, משמע 4 זוגות, 2 לקליטה ו2 לשידור (ב100Mbps משתמשים רק ב4 גידים)
בגידים של כל זוג מועבר מתח חשמלי נמוך המשתנה בהתאם לקידוד (במקרה של ethernet, הקידוד הוא PE, או בכינויו מנצ'סטר, אם זה מעניין מישהו) בגידים מועבר אות זהה והפוך, כלומר אם בגיד אחד יש -V ברגע נתון, בזוג שלו יהיה +V באותו זמן.
כבל המושרה במתח חשמלי יוצר שדה אלקטרו-מגנטי מסביבו.
כשכבלים חשמליים רצים אחד לצד השני למרחקים ארוכים השדה האלקטרו-מגנטי משפיע על המתח החשמלי הנע בכבל. זה נקרה crosstalk.
כדי למנוע זאת, אנו שוזרים את הגידים, כך אין מצב שגיד אחד רץ יותר זמן בקרבת מקור השדה מאשר הזוג שלו, כך נוצר מצב שבו ההשראה האלקטרו-מגנטית זהה בין הגידים בזוג ומתבטלת.
יכול להווצר מצב שבו שני זוגות השזורים באותה צורה (אותו מספר פיתולים למטר) רצים זה לצג זה, כך יווצר מצב שבו הגידים מתחלפים במקומם אך נשארים באותו מקום ביחס לגידים בזוג השני. תופעה זו מבטלת את אפקט השזירה. לכן, זוגות הגידים שזורים בצורה שונה, אורך הפיתול של כל זוג שונה, מספר הפיתולים במטר שונה.
הזוגות הם לפי הצבעים (הצבע והלבן שלו) והפינים הם כדלקמן:
1+2
3+6
4+5
7+8
ברגע שלחצת את הגידים בסדר אחר, ערבבת את הזוגות והם כבר לא שזורים, זה גורם להפרעות בכבל ושגיאות רבות המזוהות ע"י כרטיס הרשת.
הסיכוך נועד למניעת הפרעות חיצוניות.
מקווה שעזרתי להבנה
נ.ב.
כמו שאמרת, יצאת חומוס