כוס JBM ב-23 שקל?

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #21 

אבי שתה היום בפעם הראשונה קפה מהמכונה שלי. הוא מתנזר מקפה כבר כמעט שנה.. היום הכנתי לו מנה כפולה מסנטו דומינגו שקליתי בתחילת השבוע. בקיצור, הבעת התדהמה שלו והחיוך שנמרח על פניו היו כ"כ מחממי לב.. הרגשתי כמו בחור מאורס שקיבל את בירכת אביו להינשא לבחירת ליבו.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #22 

:lol: :lol:
יש לי כל כך הרבה אנשים שאני צריך לעשות להם את זה!

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #23 

.. ואבא שלי אמר ש"זה טוב כמעט כמו בארומה.."............ :oops:
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #24 

אנחנו כבר רגילים לאיכות, ורק מחפשים לעלות עוד מדרגה בדרך לשלמות.
רוב האנשים שלא רגילים לזה, ויתארחו אצל אחד שהשקיע בכל הפרמטרים, יקבלו שוק אדיר מפני שהם טיפסו הרבה מדרגות קדימה ממה שהם מכירים.

oronp כתב:
.. ואבא שלי אמר ש"זה טוב כמעט כמו בארומה.."............
...
זה יכול לגרום להם לזרוח ולהלל את 'כוס הקפה המושלמת' שקיבלו, או 'לא להבין' את מה שקיבלו כי זה כ"כ שונה ממה שהיו רגילים אליו.. לפעמים כשלא מכירים/מבינים משהו נוטים גם לא להעריך אותו.

קחו לדוגמא את תחום המוסיקה:
אדם מן היישוב שכל מה ששמע בחייו הם זמרי פופ בגלגל"צ או M.T.V (אני לא מזלזל בכלל בערוצים האלה או באמנים המשודרים בהם), יקבל כרטיס כניסה לסימפוניה של ברוקנר המבוצעת ע"י התזמורת הפילהרמונית או להופעת ג'אז - רוב הסיכויים שישתעמם ויצא לפני ההפסקה. זה לא שהוא 'לא אוהב מוסיקה קלאסית וג'אז', אלא שהוא עדיין לא מבין המוסיקה הזאת.
עשיתי פעם ניסוי עם בחורה שלמדה איתי:
היא טענה שהיא לא מסוגלת לשמוע ג'אז וזה משעמם אותה, אז הבאתי לה מתנה - דיסק של ביל אוונס בשם
You Must Believe In Spring היא כמובן הייתה סקפטית, אבל הוצאתי ממנה הבטחה שעד שהיא לא מכירה את השירים ומזהה אותם היא לא מפסיקה להקשיב לו. "את לא יכולה לבטל משהו שאת לא מכירה" אמרתי לה. לאחר כשבועיים הבחורה ביקשה עוד דיסק :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #25 

דורון, איך נגמר הסיפור הזה עם הבחורה? :wink:
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

doron_boogie כתב: עשיתי פעם ניסוי עם בחורה שלמדה איתי:
היא טענה שהיא לא מסוגלת לשמוע ג'אז וזה משעמם אותה, אז הבאתי לה מתנה - דיסק של ביל אוונס בשם
You Must Believe In Spring היא כמובן הייתה סקפטית, אבל הוצאתי ממנה הבטחה שעד שהיא לא מכירה את השירים ומזהה אותם היא לא מפסיקה להקשיב לו. "את לא יכולה לבטל משהו שאת לא מכירה" אמרתי לה. לאחר כשבועיים הבחורה ביקשה עוד דיסק :)
...
.. כדאי רק לוודא שהדיסק לא הוחלף באחד הפרצים (קובי\משה\ xxx) וחסר לה עוד אחד לאוסף (לא שהם נשמעים שונה ...) :twisted:
פעם הבא נסה את Conversations with myself , יותר עדיף.... :lol:

ועכשיו יותר ברצינות. אני מסכים לגמרי עם העובדה שטעם הינו ידע נרכש.
התסכול טעון בתחושה " איך מישהו אחר לא רואה מה שכ"כ ברור לנו משכבר..."
מצד שני, כיוון שמדובר בחשיפה ממושכת, ברוב המקרים אין לנו יכולת או רצון "לחנך" אחרים.

מצד שלישי, אפילו אשתי מזהה יין טוב למרות שכמעט ואינה שותה... 8)

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #27 

אחח, אני מת על אלה ששותים שלוק מיין פטישים ואומרים: ״פשש איזה יין טוב״ ! :lol:

קחו טיפ: תנסו לחפש את כל השלמות שאנחנו מחפשים בקפה רק על בירה, התוצאות מובטחות כהפתעה גמורה!
תנסו לשתות בירה ביתית טריה ואיכותית, אחרי ששנים שתיתם גולדסטאר ובירות מיובאות שמהולות במלא מים.
המלצה תתחילו מבירה ממבשלות הגולן למשל

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

:lol: מוטי.. לא היה כלום עם הבחורה, היתה קצת צפונבונית מדי בשבילי :wink:

Conversations with myself דיסק מעולה (Y)
אבל לטעמי You Must Believe In Spring הוא הדיסק שאקח לאי בודד (Y) (Y)

יש גם אנשים שיאמרו לך שאין הבדל בין נס לאספרסו, ושיין ב-15 ש"ח טוב בדיוק כמו יין ב-1500 (בד"כ אלה שלא אוהבים יין). נסו לשכנע אותם במשהו..

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #29 

אני פעם ניסיתי להתחבר לג'אז. חבר אמר לי לשמוע את kind of blue של מיילס דייויס.
באמצע חשבתי ששמעתי צפירות של רכב ולא הייתי בטוח אם זה מהדיסק או לא... זהו נגמר...
take 5 אני שומע כמו כל עם ישראל ויש לי דיסק של כושית שמנה ששרה בניו אורלינס ברחוב משהו ביג בנג כזה מגניב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

[quote="doron_boogie"]:lol:
אבל לטעמי You Must Believe In Spring הוא הדיסק שאקח לאי בודד (Y) (Y)
.[/quote]
אכן יפיפה, אבל כאן כבר נתון לטעם, העדפות אישיות, והאמת - גם נסיבות....
לינק לוידאו

.. ואסוציאטיבית בלבד, אם כבוד, צריך לתת גם לאוונס השני - Gil Evans, מה שמזכיר לי את העבודות עם מיילס דיוויס זצ"ל, שהוא דוגמא קלאסית לצורך בידע נרכש לעיכול.
לינק לוידאו

.. ואסוציאטיבית בלבד, אם כבוד, צריך לתת גם לאוונס השני - Gil Evans, מה שמזכיר לי את העבודות עם מיילס דיוויס זצ"ל, שהוא דוגמא קלאסית לצורך בידע נרכש לעיכול.
https://www.youtube.com/watch?v=FTlKzkdtW9I&feature=related">לינק לוידאו

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #31 

דבוטאנט כתב:
אני פעם ניסיתי להתחבר לג'אז. חבר אמר לי לשמוע את kind of blue של מיילס דייויס.
באמצע חשבתי ששמעתי צפירות של רכב ולא הייתי בטוח אם זה מהדיסק או לא... זהו נגמר...
take 5 אני שומע כמו כל עם ישראל ויש לי דיסק של כושית שמנה ששרה בניו אורלינס ברחוב משהו ביג בנג כזה מגניב.
...
חחח..
אני לא בא להטיף לג'אז, או לכל דבר אחר - רק חבל שיש הרבה אנשים שמבטלים דברים לפני שניסו, או אחרי פעם אחת.

oronp כתב:
ואסוציאטיבית בלבד, אם כבוד, צריך לתת גם לאוונס השני - Gil Evans, מה שמזכיר לי את העבודות עם מיילס דיוויס זצ"ל, שהוא דוגמא קלאסית לצורך בידע נרכש לעיכול.
...
אין ספק שהוא היה פורץ דרך אמיתי! פעם הייתי צריך להוציא משמיעה עיבוד שלם שלו מ birth of the cool , לכתוב בתווים ולהקליט עם הרכב. פרוייקט כזה מלמד אותך דברים שלא ידעת שאתה יכול ללמוד (כמו למשל מה שלומדים משתייה של מקסיקו שרק אתמול יצא מהג'ין)

baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #32 

shtud כתב:לערבב JBM ?

לא חבל?
...
לא יודע, נראה לי שלשתות אותו סינגל יותר חבל....
אני לא רגיל לשתות אספרסו 'סינגל' אז העדפתי להוסיף אותו לתערובת שאני כבר מכיר וממש אוהב ביחס של 40% ג'מייקה ויצא ממש מעולה! כמובן שטעמתי גם לפני הערבוב והיה מאד טעים אבל יותר אהבתי את הדרך שבה הוא השתלב בתערובת השנייה ופשוט שידרג אותה לרמה אחרת....

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #33 

דוקא קפה יקר/נדיר הוא הרבה פעמים ייחודי, ולכן מתאים מאוד לתערובות, ולא כחד זני. את רוב זני הקפה לא באמת שותים כחד זני ולא משנה מה מחירם. דוקא אלו שמתאימים לזה הם לא יקרים ומהווים בסיס לתערובות. הכי קל זה לקחת תערובת קלאסית, נאמר 50 ברזיל 20 גווטמלה 20 סומטרה 10 רובוסטה, ולהחליף את אחד הזנים ולראות מה קורה לתערובת. במקרה הזה הייתי מחליף נאמר את הגווטמלה בג'מאיקה ורואה מה קורה.
what's next?

מאור_בר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #34 

שמעתי שאם אתה שותה הרבה JBM אתה מתחיל לסבול מאיטיות במרכז הדיבור, לפתח שיער מקורזל ולהרגיש תחושת אופוריה תמידית ואהדה לשירי בוב מארלי, מאן.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #35 

לא הוכך מדעית!!! לפחות 120% משותי JBM (כמו שהם חושבים) הם דוברי יפנית וגרמנית...מאור בר-סי... :wink:

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #36 

מאור, זה רק אם אתה חולט את זה עם ג'רס. :)

baristaman
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #37 

hosq- השתמשתי בתערובת שמכילה גואטמלה, ברזיל, קולומביה והודו. הוספתי ל200 גר' ממנה 80 גר' ג'מייקה ויצא מעולה, זה תיבל את התערובת והשלים אותה. כמו שאמרתי-כששתיתי אותו סינגל זה היה ממש אינטנסיבי ונראה לי לא מצדיק את המחיר

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”