כוס JBM ב-23 שקל?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אבי שתה היום בפעם הראשונה קפה מהמכונה שלי. הוא מתנזר מקפה כבר כמעט שנה.. היום הכנתי לו מנה כפולה מסנטו דומינגו שקליתי בתחילת השבוע. בקיצור, הבעת התדהמה שלו והחיוך שנמרח על פניו היו כ"כ מחממי לב.. הרגשתי כמו בחור מאורס שקיבל את בירכת אביו להינשא לבחירת ליבו.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

אנחנו כבר רגילים לאיכות, ורק מחפשים לעלות עוד מדרגה בדרך לשלמות.
רוב האנשים שלא רגילים לזה, ויתארחו אצל אחד שהשקיע בכל הפרמטרים, יקבלו שוק אדיר מפני שהם טיפסו הרבה מדרגות קדימה ממה שהם מכירים.
oronp כתב:
קחו לדוגמא את תחום המוסיקה:
אדם מן היישוב שכל מה ששמע בחייו הם זמרי פופ בגלגל"צ או M.T.V (אני לא מזלזל בכלל בערוצים האלה או באמנים המשודרים בהם), יקבל כרטיס כניסה לסימפוניה של ברוקנר המבוצעת ע"י התזמורת הפילהרמונית או להופעת ג'אז - רוב הסיכויים שישתעמם ויצא לפני ההפסקה. זה לא שהוא 'לא אוהב מוסיקה קלאסית וג'אז', אלא שהוא עדיין לא מבין המוסיקה הזאת.
עשיתי פעם ניסוי עם בחורה שלמדה איתי:
היא טענה שהיא לא מסוגלת לשמוע ג'אז וזה משעמם אותה, אז הבאתי לה מתנה - דיסק של ביל אוונס בשם
You Must Believe In Spring היא כמובן הייתה סקפטית, אבל הוצאתי ממנה הבטחה שעד שהיא לא מכירה את השירים ומזהה אותם היא לא מפסיקה להקשיב לו. "את לא יכולה לבטל משהו שאת לא מכירה" אמרתי לה. לאחר כשבועיים הבחורה ביקשה עוד דיסק
רוב האנשים שלא רגילים לזה, ויתארחו אצל אחד שהשקיע בכל הפרמטרים, יקבלו שוק אדיר מפני שהם טיפסו הרבה מדרגות קדימה ממה שהם מכירים.
oronp כתב:
זה יכול לגרום להם לזרוח ולהלל את 'כוס הקפה המושלמת' שקיבלו, או 'לא להבין' את מה שקיבלו כי זה כ"כ שונה ממה שהיו רגילים אליו.. לפעמים כשלא מכירים/מבינים משהו נוטים גם לא להעריך אותו... ואבא שלי אמר ש"זה טוב כמעט כמו בארומה.."...............
קחו לדוגמא את תחום המוסיקה:
אדם מן היישוב שכל מה ששמע בחייו הם זמרי פופ בגלגל"צ או M.T.V (אני לא מזלזל בכלל בערוצים האלה או באמנים המשודרים בהם), יקבל כרטיס כניסה לסימפוניה של ברוקנר המבוצעת ע"י התזמורת הפילהרמונית או להופעת ג'אז - רוב הסיכויים שישתעמם ויצא לפני ההפסקה. זה לא שהוא 'לא אוהב מוסיקה קלאסית וג'אז', אלא שהוא עדיין לא מבין המוסיקה הזאת.
עשיתי פעם ניסוי עם בחורה שלמדה איתי:
היא טענה שהיא לא מסוגלת לשמוע ג'אז וזה משעמם אותה, אז הבאתי לה מתנה - דיסק של ביל אוונס בשם
You Must Believe In Spring היא כמובן הייתה סקפטית, אבל הוצאתי ממנה הבטחה שעד שהיא לא מכירה את השירים ומזהה אותם היא לא מפסיקה להקשיב לו. "את לא יכולה לבטל משהו שאת לא מכירה" אמרתי לה. לאחר כשבועיים הבחורה ביקשה עוד דיסק
.. כדאי רק לוודא שהדיסק לא הוחלף באחד הפרצים (קובי\משה\ xxx) וחסר לה עוד אחד לאוסף (לא שהם נשמעים שונה ...)doron_boogie כתב: עשיתי פעם ניסוי עם בחורה שלמדה איתי:
You Must Believe In Spring היא כמובן הייתה סקפטית, אבל הוצאתי ממנה הבטחה שעד שהיא לא מכירה את השירים ומזהה אותם היא לא מפסיקה להקשיב לו. "את לא יכולה לבטל משהו שאת לא מכירה" אמרתי לה. לאחר כשבועיים הבחורה ביקשה עוד דיסק...
פעם הבא נסה את Conversations with myself , יותר עדיף....
ועכשיו יותר ברצינות. אני מסכים לגמרי עם העובדה שטעם הינו ידע נרכש.
התסכול טעון בתחושה " איך מישהו אחר לא רואה מה שכ"כ ברור לנו משכבר..."
מצד שני, כיוון שמדובר בחשיפה ממושכת, ברוב המקרים אין לנו יכולת או רצון "לחנך" אחרים.
מצד שלישי, אפילו אשתי מזהה יין טוב למרות שכמעט ואינה שותה...
אחח, אני מת על אלה ששותים שלוק מיין פטישים ואומרים: ״פשש איזה יין טוב״ !
קחו טיפ: תנסו לחפש את כל השלמות שאנחנו מחפשים בקפה רק על בירה, התוצאות מובטחות כהפתעה גמורה!
תנסו לשתות בירה ביתית טריה ואיכותית, אחרי ששנים שתיתם גולדסטאר ובירות מיובאות שמהולות במלא מים.
המלצה תתחילו מבירה ממבשלות הגולן למשל
קחו טיפ: תנסו לחפש את כל השלמות שאנחנו מחפשים בקפה רק על בירה, התוצאות מובטחות כהפתעה גמורה!
תנסו לשתות בירה ביתית טריה ואיכותית, אחרי ששנים שתיתם גולדסטאר ובירות מיובאות שמהולות במלא מים.
המלצה תתחילו מבירה ממבשלות הגולן למשל
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

Conversations with myself דיסק מעולה
אבל לטעמי You Must Believe In Spring הוא הדיסק שאקח לאי בודד
יש גם אנשים שיאמרו לך שאין הבדל בין נס לאספרסו, ושיין ב-15 ש"ח טוב בדיוק כמו יין ב-1500 (בד"כ אלה שלא אוהבים יין). נסו לשכנע אותם במשהו..
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני פעם ניסיתי להתחבר לג'אז. חבר אמר לי לשמוע את kind of blue של מיילס דייויס.
באמצע חשבתי ששמעתי צפירות של רכב ולא הייתי בטוח אם זה מהדיסק או לא... זהו נגמר...
take 5 אני שומע כמו כל עם ישראל ויש לי דיסק של כושית שמנה ששרה בניו אורלינס ברחוב משהו ביג בנג כזה מגניב.
באמצע חשבתי ששמעתי צפירות של רכב ולא הייתי בטוח אם זה מהדיסק או לא... זהו נגמר...
take 5 אני שומע כמו כל עם ישראל ויש לי דיסק של כושית שמנה ששרה בניו אורלינס ברחוב משהו ביג בנג כזה מגניב.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אכן יפיפה, אבל כאן כבר נתון לטעם, העדפות אישיות, והאמת - גם נסיבות....[quote="doron_boogie"]:lol:
אבל לטעמי You Must Believe In Spring הוא הדיסק שאקח לאי בודד(Y) (Y)
.[/quote]
.. ואסוציאטיבית בלבד, אם כבוד, צריך לתת גם לאוונס השני - Gil Evans, מה שמזכיר לי את העבודות עם מיילס דיוויס זצ"ל, שהוא דוגמא קלאסית לצורך בידע נרכש לעיכול.
.. ואסוציאטיבית בלבד, אם כבוד, צריך לתת גם לאוונס השני - Gil Evans, מה שמזכיר לי את העבודות עם מיילס דיוויס זצ"ל, שהוא דוגמא קלאסית לצורך בידע נרכש לעיכול.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

דבוטאנט כתב:
אני לא בא להטיף לג'אז, או לכל דבר אחר - רק חבל שיש הרבה אנשים שמבטלים דברים לפני שניסו, או אחרי פעם אחת.
oronp כתב:
חחח..אני פעם ניסיתי להתחבר לג'אז. חבר אמר לי לשמוע את kind of blue של מיילס דייויס.
take 5 אני שומע כמו כל עם ישראל ויש לי דיסק של כושית שמנה ששרה בניו אורלינס ברחוב משהו ביג בנג כזה מגניב....
אני לא בא להטיף לג'אז, או לכל דבר אחר - רק חבל שיש הרבה אנשים שמבטלים דברים לפני שניסו, או אחרי פעם אחת.
oronp כתב:
אין ספק שהוא היה פורץ דרך אמיתי! פעם הייתי צריך להוציא משמיעה עיבוד שלם שלו מ birth of the cool , לכתוב בתווים ולהקליט עם הרכב. פרוייקט כזה מלמד אותך דברים שלא ידעת שאתה יכול ללמוד (כמו למשל מה שלומדים משתייה של מקסיקו שרק אתמול יצא מהג'ין)ואסוציאטיבית בלבד, אם כבוד, צריך לתת גם לאוונס השני - Gil Evans, מה שמזכיר לי את העבודות עם מיילס דיוויס זצ"ל, שהוא דוגמא קלאסית לצורך בידע נרכש לעיכול....
- baristaman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
לא יודע, נראה לי שלשתות אותו סינגל יותר חבל....shtud כתב:לערבב JBM ?
לא חבל?...
אני לא רגיל לשתות אספרסו 'סינגל' אז העדפתי להוסיף אותו לתערובת שאני כבר מכיר וממש אוהב ביחס של 40% ג'מייקה ויצא ממש מעולה! כמובן שטעמתי גם לפני הערבוב והיה מאד טעים אבל יותר אהבתי את הדרך שבה הוא השתלב בתערובת השנייה ופשוט שידרג אותה לרמה אחרת....
דוקא קפה יקר/נדיר הוא הרבה פעמים ייחודי, ולכן מתאים מאוד לתערובות, ולא כחד זני. את רוב זני הקפה לא באמת שותים כחד זני ולא משנה מה מחירם. דוקא אלו שמתאימים לזה הם לא יקרים ומהווים בסיס לתערובות. הכי קל זה לקחת תערובת קלאסית, נאמר 50 ברזיל 20 גווטמלה 20 סומטרה 10 רובוסטה, ולהחליף את אחד הזנים ולראות מה קורה לתערובת. במקרה הזה הייתי מחליף נאמר את הגווטמלה בג'מאיקה ורואה מה קורה.
what's next?
- baristaman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
hosq- השתמשתי בתערובת שמכילה גואטמלה, ברזיל, קולומביה והודו. הוספתי ל200 גר' ממנה 80 גר' ג'מייקה ויצא מעולה, זה תיבל את התערובת והשלים אותה. כמו שאמרתי-כששתיתי אותו סינגל זה היה ממש אינטנסיבי ונראה לי לא מצדיק את המחיר