כוס JBM ב-23 שקל?
חמי היה בקפה גרג ושם הציעו לו לשתות קפה JBM שהיה שם במלאי, הגיע לפי התיאור באריזה מיוחדת (אטימה כפולה).
הוא שתה את זה בקפוצ'ינו, מיי גוד, אבל זה לא העניין.
אני לא מבין איך זה ששוט עלה רק 23 שקל (וקפוצ'ינו זה עוד פלוס חלב) ואיך זה שבכלל משתלם להם להחזיק במלאי דבר כזה? ועוד קלוי?
לא ברור כל הסיפור, אלא אם זו סוג של תערובת.
הוא שתה את זה בקפוצ'ינו, מיי גוד, אבל זה לא העניין.
אני לא מבין איך זה ששוט עלה רק 23 שקל (וקפוצ'ינו זה עוד פלוס חלב) ואיך זה שבכלל משתלם להם להחזיק במלאי דבר כזה? ועוד קלוי?
לא ברור כל הסיפור, אלא אם זו סוג של תערובת.
אני מניח שעבור משווק קילו קלוי של JBM יעלה כ 200 שח, מה שמשקף עלות של 3 - 4 שח לכוס. אם כך 23 שח זה הגיוני
קופי לואק לעומת זאת...אני חושב ששם מדובר במשהו כמו שקל לגרם, הייתי משלם 50 שח ואף יותר למנת אספרסו מקפה זה כדי להבין במה מדובר
קופי לואק לעומת זאת...אני חושב ששם מדובר במשהו כמו שקל לגרם, הייתי משלם 50 שח ואף יותר למנת אספרסו מקפה זה כדי להבין במה מדובר
what's next?
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
הגיע משלוח קפה (המחולה המדוברת) לאמיגו ויש שם 20 קג. קופי לואק. בימים הקרובים יהיה בחנות בחיפה.
וכדי לעלות תאבון --- כך הם (ויורות) עוכלים פולים.....חלק שני של תהליך גם צולם, אבל הוא פחות אסטתי....
וכדי לעלות תאבון --- כך הם (ויורות) עוכלים פולים.....חלק שני של תהליך גם צולם, אבל הוא פחות אסטתי....
-
- נאמי,נאמי
תראו איזה מסכנה, שמו אותה בכלוב בגלל שהיא אוהבת קפה
אף פעם לא חשבתי שקפה לואק הפך כל כך מסחרי שפשוט כולאים את החיה המסכנה כדי שתחרבן קפה בתנאים מבוקרים.
התמונות בדרך כלל שמצתרפות לנושא הלואק, מראות את החיה בשטח הטבעי שלה ולא בכלובים.
זהו, אני פותח בחרם צרכני על לואק!
אף פעם לא חשבתי שקפה לואק הפך כל כך מסחרי שפשוט כולאים את החיה המסכנה כדי שתחרבן קפה בתנאים מבוקרים.
התמונות בדרך כלל שמצתרפות לנושא הלואק, מראות את החיה בשטח הטבעי שלה ולא בכלובים.
זהו, אני פותח בחרם צרכני על לואק!
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
מה לתמונה הזאת ולתיאורים הציוריים והגורמטיים (מלשון גורמה - ד.ב) על החיה שמחפשת את הפולים המובחרים..
כאן יכולים לשים לה בקערה את הקפה הזול ביותר, מתוך רעב היא תאכל הכל, ורק בגלל ששילשלה אותו ימכרו בכמעט 1000 ש"ח לקילו
הזוי
כאן יכולים לשים לה בקערה את הקפה הזול ביותר, מתוך רעב היא תאכל הכל, ורק בגלל ששילשלה אותו ימכרו בכמעט 1000 ש"ח לקילו
הזוי
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

gedkoz,
הבעיה היא כזאת:
אם מאכילים את החיות החביבות במקסיקו או קולומביה, התהליך שהפולים עוברים בקיבה שלהן הופך אותם לקפה מדהים ששווה באיכותו פי 30?
אם כן, אני מיד מייבא שני לואקים הביתה בתור חיות מחמד ועושה מליונים
הבעיה היא כזאת:
אם מאכילים את החיות החביבות במקסיקו או קולומביה, התהליך שהפולים עוברים בקיבה שלהן הופך אותם לקפה מדהים ששווה באיכותו פי 30?
אם כן, אני מיד מייבא שני לואקים הביתה בתור חיות מחמד ועושה מליונים
doron_boogie כתב:gedkoz,
הבעיה היא כזאת:
אם כן, אני מיד מייבא שני לואקים הביתה בתור חיות מחמד ועושה מליונים...
איזו חיית מחמד יש לך?
לואק!
התמונות של gedkoz מייצגות רק את אחת האופציות.
האופציה האחרת, הלגיטימית יותר, הינה חלקות קפה מגודרות, שבהן "רועים" היצורים. בכך אתה מותיר בידם את "ההחלטה על תזמון הקטיף".
למיטב ידיעתי, יש אכן גם קופי לואק וגם JBM בדרכם ארצה.
בלי קשר, JBM באיכות גבוהה מתומחר אפילו במכירה קמעונאית רגילה בחו"ל ב- 30$ ל-8 אונקיות (שזה בערך 200 גר'), קרי 150$ לק"ג שקרוב לודאי יתורגם כאן לסד"ג של 800-1000 ש"ח לק"ג לצרכן קצה.
הצרה שיש איכויות שונות לגמרי גם ב-JBM והאיכות שמוכרים לך לא בהכרח ידועה...
הרבה כסף להימור....
ויש לי חבר, שכתב לי הלילה שהוא כרגע בג'אמייקה, רובץ בפלנטיישן (דווקא ב-low hills) ושותה JBM חופשי (ועוד מפילטר...).
וואלה, אין צדק בעולם..........
האופציה האחרת, הלגיטימית יותר, הינה חלקות קפה מגודרות, שבהן "רועים" היצורים. בכך אתה מותיר בידם את "ההחלטה על תזמון הקטיף".
למיטב ידיעתי, יש אכן גם קופי לואק וגם JBM בדרכם ארצה.
בלי קשר, JBM באיכות גבוהה מתומחר אפילו במכירה קמעונאית רגילה בחו"ל ב- 30$ ל-8 אונקיות (שזה בערך 200 גר'), קרי 150$ לק"ג שקרוב לודאי יתורגם כאן לסד"ג של 800-1000 ש"ח לק"ג לצרכן קצה.
הצרה שיש איכויות שונות לגמרי גם ב-JBM והאיכות שמוכרים לך לא בהכרח ידועה...
הרבה כסף להימור....
ויש לי חבר, שכתב לי הלילה שהוא כרגע בג'אמייקה, רובץ בפלנטיישן (דווקא ב-low hills) ושותה JBM חופשי (ועוד מפילטר...).
וואלה, אין צדק בעולם..........
As you get older, you get to find out that shades in your hair .. and life - get grey
הקפה האיכותי בג'מאיקה נשלט ביד קשה ע"י הממשל עקב היותו משאב לאומי. לא כל קפה מג'מאיקה הוא JBM, ולמיטב הבנתי, לא כל JBM ראוי לתואר הזה.
לגבי הלואק, בתור אוכל בשר אין לי בעיה עם העובדה שכולאים חיה (ראיתם פעם לול סוללה?) אבל כל סיפור ברירת הפולים ע"י החיה יורד מהפרק. גם אם יגידו לי שיש קפה כזה שנאסף בטבע, מי יבטיח לי שזה מה שאקבל ?
לגבי הלואק, בתור אוכל בשר אין לי בעיה עם העובדה שכולאים חיה (ראיתם פעם לול סוללה?) אבל כל סיפור ברירת הפולים ע"י החיה יורד מהפרק. גם אם יגידו לי שיש קפה כזה שנאסף בטבע, מי יבטיח לי שזה מה שאקבל ?
what's next?
- baristaman
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 48
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני טעמתי את הJBM של גרג בקניון איילון וגם לא נפלתי מהרגליים, אם אני לא טועה אמרו לי שזה תערובת בשילוב ג'מייקה ולא 100%... חוץ מזה גם המכונה והבריסטה לא היו להיט...
השבוע החלטתי לקנות 100 גר' JBM לכבוד המטחנה החדשה. הבנתי משאול שכדאי גם לטעום אותו בשילוב עם זנים אחרים והחלטתי לרקוח תערובת שתכיל 40% ג'מייקה עם קפה מברזיל, קולומביה וגואטמלה. תכלס, יצא יותר טוב מאשר רק ג'מייקה לבד (וגם פחות כאב לב...).
לגבי הקפה לואק אחרי התמונה שלמעלה חברה שלי החליטה שאנחנו פוצחים בחרם צרכנים, אני ממש מקווה שמה ששאול הביא באמת נאסף בג'ונגל ע"י איכרים ....
השבוע החלטתי לקנות 100 גר' JBM לכבוד המטחנה החדשה. הבנתי משאול שכדאי גם לטעום אותו בשילוב עם זנים אחרים והחלטתי לרקוח תערובת שתכיל 40% ג'מייקה עם קפה מברזיל, קולומביה וגואטמלה. תכלס, יצא יותר טוב מאשר רק ג'מייקה לבד (וגם פחות כאב לב...).
לגבי הקפה לואק אחרי התמונה שלמעלה חברה שלי החליטה שאנחנו פוצחים בחרם צרכנים, אני ממש מקווה שמה ששאול הביא באמת נאסף בג'ונגל ע"י איכרים ....
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

חמישה זה לא מעט - ביחס לכמות הקונים הפוטנציאלית לקפה הזה 
שמע אני גם חשבתי ככה על הjbm ועל קהל המעריצים שלו, ואז הראו בערוץ 2 חגיגה שלמה סביב הפתיחה של החבית באמיגו!
אז לך תדע כמה משוגעים יהיו הפעם.
וקבלו טיפ! סנטו דומינגו הרבה יותר טוב מjbm! ניסיתי ובדקתי וזה בדוק!
אז לך תדע כמה משוגעים יהיו הפעם.
וקבלו טיפ! סנטו דומינגו הרבה יותר טוב מjbm! ניסיתי ובדקתי וזה בדוק!