בקשה לחוות דעת
שלום
קיבלתי הצעה למכונת ECM Cellini
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910097~72~46.htm
בנוסף למטחנת WPM.
הבנתי שהמכונה טובה אבל אני ממש לא שלם עם המטחנה ולא רוצה להתאכזב למרות שבתצוגה בחנות היא עובדת ונראית מצויין (והקפה מצויין).
מה דעתכם על השילוב הזה? החנות (בלינק למעלה) נראית אמינה וטובה.
אני מגיע לזה אחרי שנים רבות עם גולד מטינה של לוואצה.
תודה
קיבלתי הצעה למכונת ECM Cellini
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910097~72~46.htm
בנוסף למטחנת WPM.
הבנתי שהמכונה טובה אבל אני ממש לא שלם עם המטחנה ולא רוצה להתאכזב למרות שבתצוגה בחנות היא עובדת ונראית מצויין (והקפה מצויין).
מה דעתכם על השילוב הזה? החנות (בלינק למעלה) נראית אמינה וטובה.
אני מגיע לזה אחרי שנים רבות עם גולד מטינה של לוואצה.
תודה
להשלמת התמונה ...
להשלמת התמונה שכחתי לציין שקיבלתי המלצה למטחנה:
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~110~30~0.htm
Nouva Grinta.
האם היא עדיפה?
תודה!
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~110~30~0.htm
Nouva Grinta.
האם היא עדיפה?
תודה!
אמיגו חנות מעולה ואמינה.
אבל
אני מאמין שהגדרת לעצמך תקציב מסויים, אז קודם כל עדיף שתשתף אותנו על טווח המחירים שקבעתה לעצמך כדי שנוכל לכוון אותך יותר טוב.
סליני זו מכונה מעולה, אבל המחיר שלה בארץ לדעתי מאוד יקר! אני משתמש בג'יוטו(סליני בתחפושת שונה) מהשנים שהיא יוצרה על ידי ECM, כיום המכונות החדשות נמכרות תחת המותג ROCKET וממה שאני יודע רוב הדגמים בארץ הם דגמים די ישנים של המותג או גירסאות ישנות של המותג.
ובמקרה אני גם משתמש בWPM-אני אוהב את המטחנה אבל, אם כבר נכנסים לעולם הקפה המקצועי וקונים מכונת E61 הייתי ממליץ להתאמץ ולקנות K3 עכשיו מאשר לשדרג בעתיד.
אם הייתי בעמדה שלך כרגע, אני הייתי מנסה להגיע לסט הבא:
SUPER DOMOBAR VIBIEMME בגירסא אם המשאבה הרציפה, ומטחנת K3
כך בחשבון שהמחיר יהיה יותר גבוהה מאשר ECM וWPM, אבל פה השאלה היא בכמה הציעו לך את הECM (יש חנויות שמוכרות אותה ב9K ואז המחיר יהיה דומה).
אם וקיבלתה הצעה באמת טובה מאמיגו, אז הייתי לוקח את הIMINI של אסקסו במקום הWPM- מטחנה רציפה מוציאה תוצאות הרבה יותר טובות ממכונת E61 אבל ההתחלה איתה קצת יותר קשה ומסובכת.
אתה יכול לשקול גם את הקוויקמיל אניטה שזו גם מכונה שמאוד מומלצת ומאוד מוצלחת.

אבל
אני מאמין שהגדרת לעצמך תקציב מסויים, אז קודם כל עדיף שתשתף אותנו על טווח המחירים שקבעתה לעצמך כדי שנוכל לכוון אותך יותר טוב.
סליני זו מכונה מעולה, אבל המחיר שלה בארץ לדעתי מאוד יקר! אני משתמש בג'יוטו(סליני בתחפושת שונה) מהשנים שהיא יוצרה על ידי ECM, כיום המכונות החדשות נמכרות תחת המותג ROCKET וממה שאני יודע רוב הדגמים בארץ הם דגמים די ישנים של המותג או גירסאות ישנות של המותג.
ובמקרה אני גם משתמש בWPM-אני אוהב את המטחנה אבל, אם כבר נכנסים לעולם הקפה המקצועי וקונים מכונת E61 הייתי ממליץ להתאמץ ולקנות K3 עכשיו מאשר לשדרג בעתיד.
אם הייתי בעמדה שלך כרגע, אני הייתי מנסה להגיע לסט הבא:
SUPER DOMOBAR VIBIEMME בגירסא אם המשאבה הרציפה, ומטחנת K3
כך בחשבון שהמחיר יהיה יותר גבוהה מאשר ECM וWPM, אבל פה השאלה היא בכמה הציעו לך את הECM (יש חנויות שמוכרות אותה ב9K ואז המחיר יהיה דומה).
אם וקיבלתה הצעה באמת טובה מאמיגו, אז הייתי לוקח את הIMINI של אסקסו במקום הWPM- מטחנה רציפה מוציאה תוצאות הרבה יותר טובות ממכונת E61 אבל ההתחלה איתה קצת יותר קשה ומסובכת.
אתה יכול לשקול גם את הקוויקמיל אניטה שזו גם מכונה שמאוד מומלצת ומאוד מוצלחת.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מצטרף להמלצה של אליאל על אמיגו, מדובר בחנות טובה ואמינה עם שירות טוב ואדיב ...
ה ECM צ'ליני מכונה מעולה ואם קיבלת אותה סביב 6.5K זה מחיר לא רע בכלל.
האלטרנטיבה היחידה במחיר קרוב היא הקוויקמיל אניטה אך ל ECM בארץ יש גב יותר חזק ויבואן מסודר עם מלאי חלפים זמין ושירות ברחבי הארץ.
הסופר דומובר מכונה מעולה אבל היא יקררררהההה, אם התקציב מאפשר היא מומלצת ולדעתי חיבור ישיר למים זה דבר נפלא עם מכונות בליגה הזו שזוללות המון מים בגלל קולינג פלאש וגם כי זה מאוד מאוד נוח שלא צריך למלא כל יום מים ואין צורך לנקות שיירי קפה מהמגש.
בנוסף זה גם מייתר לך את כל הפילטרים לריכוך מים כמו בריטה ו/או מרכך רזין במיכל כי אתה שם מרכך גדול על הקו ושוכח מהחלפות פילטרים למספר חודשים וכל מה שנשאר זה ריכוך עם קילו מלח וזהו ...
לגבי המטחנה לא הייתי נוגע ב WPM עם המכונה הזו (בעצם עם עוד הרבה מכונות
), נכון שהיא עושה את העבודה בגדול ויש לה סטפים שמקלים על משתמש לא מנוסה אך היא לא ממש איכותית ובסופו של דבר הסטפים הללו לא מספיק עדינים לאספרסו ואי אפשר לבצע את ה FINE TUNING הנדרש בעת טחינה לאספרסו וזה מעיק.
באותו מחיר של ה WPM עדיף לך מטחנה איכותית יותר עם כיוון רציף כגון האסקסו מיני ואולי אפילו עם עוד כמה שקלים לקנות לליט , גרינטה של נובה סימונלי או רנצ'יליו רוקי.
אני הייתי מתלבט בין אסקסו מיני שתעלה כמו ה WPM (אולי עוד 100 שקלים) לבין קומפאק K3 שתעלה עוד כ 700 שקלים יותר אך תהווה קפיצת מדרגה לעומת האסקסו, הגרינטה והרוקי.
השאלה מה התקציב ? אם אתה לחוץ אז לדעתי סביב 7K תוכל לקבל את ה ECM + אסקסו מיני וזה דיל מצוין ואיכותי שישרת אותך שנים רבות.
אם תלך על הקומפאק K3 תתקרב לכיוון ה 8K (אגב גם אמיגו מביאים אותה למרות שהיא לא מופיעה באתר).
ה ECM צ'ליני מכונה מעולה ואם קיבלת אותה סביב 6.5K זה מחיר לא רע בכלל.
האלטרנטיבה היחידה במחיר קרוב היא הקוויקמיל אניטה אך ל ECM בארץ יש גב יותר חזק ויבואן מסודר עם מלאי חלפים זמין ושירות ברחבי הארץ.
הסופר דומובר מכונה מעולה אבל היא יקררררהההה, אם התקציב מאפשר היא מומלצת ולדעתי חיבור ישיר למים זה דבר נפלא עם מכונות בליגה הזו שזוללות המון מים בגלל קולינג פלאש וגם כי זה מאוד מאוד נוח שלא צריך למלא כל יום מים ואין צורך לנקות שיירי קפה מהמגש.
בנוסף זה גם מייתר לך את כל הפילטרים לריכוך מים כמו בריטה ו/או מרכך רזין במיכל כי אתה שם מרכך גדול על הקו ושוכח מהחלפות פילטרים למספר חודשים וכל מה שנשאר זה ריכוך עם קילו מלח וזהו ...
לגבי המטחנה לא הייתי נוגע ב WPM עם המכונה הזו (בעצם עם עוד הרבה מכונות
באותו מחיר של ה WPM עדיף לך מטחנה איכותית יותר עם כיוון רציף כגון האסקסו מיני ואולי אפילו עם עוד כמה שקלים לקנות לליט , גרינטה של נובה סימונלי או רנצ'יליו רוקי.
אני הייתי מתלבט בין אסקסו מיני שתעלה כמו ה WPM (אולי עוד 100 שקלים) לבין קומפאק K3 שתעלה עוד כ 700 שקלים יותר אך תהווה קפיצת מדרגה לעומת האסקסו, הגרינטה והרוקי.
השאלה מה התקציב ? אם אתה לחוץ אז לדעתי סביב 7K תוכל לקבל את ה ECM + אסקסו מיני וזה דיל מצוין ואיכותי שישרת אותך שנים רבות.
אם תלך על הקומפאק K3 תתקרב לכיוון ה 8K (אגב גם אמיגו מביאים אותה למרות שהיא לא מופיעה באתר).
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
אני לא נאלץ,להפך בכיף מצטרף להמלצות של מכובדי שכתבו לפניי: אמיגו ככתובת לקניה עמנינם ומקצוענים,סליני אפשר להשיג שם ב כ 7K , מטחנה למכונה כזות נדרשת יותר טובה מWPM,בין סכומים של 1.3 - 1.7 מומלצות ביותר הם לליט(שיש אצלי ומרוצה עד כן) וK3 -- המטחנה הטובה בקטגוריה עד 2K. אליאל הרים נושא של חיבור למים שהוא לא נראה חשוב לך כעת, אבל מדובר בתוספת נוחות אדירה פלוס משאבה רציפה שקטה בעבודה(שוב ממליץ מניסיון אישי אם וטראנו). בהשקעה שאתה הולך לעשות תוספות האלא צריך לקחת בחשבון...תוספת של כ 1.5K .בהצלחה....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ה-ECM מכונה נהדרת, ממליץ עליה בחום רב.
אין שום סיבה ללכת על משאבה רציפה, בטח אם התקציב לוחץ. עדיף להשקיע במטחנה טובה יותר, טמפר איכותי ואפילו קולה קפה שיכול להכנס בהפרשי המחיר. אתה תשדרג כך את איכות הקפה שלך באופן משמעותי הרבה יותר (משאבה רציפה זה רק ענין של נוחות, לא של איכות).
בדוק גם מחיר לאניטה חדשה - יתכן והיא תהיה זולה משמעותית מה-ECM. למרות זאת, כמו שכפיר כתב, קח בחשבון שאמנם יש מעבדה מדהימה לטיפול באניטה, אבל היא לא חלק מהיבואן, והגב של ECM הרבה יותר חזק בארץ. אבל בכל זאת - אם האניטה זולה יותר - היא מומלצת מאוד ואתה תהנה ממנה.
מה שלא תקנה - ECM, VBM או אניטה - אתה תהנה ותקבל מכונה מעולה.
לגבי מטחנה: חד משמעית לא WPM. ההתרשמות שלך נכונה - מדובר במטחנה בינונית בלבד, למרות שאיכות הטחינה שלה זהה למטחנות ה-38 מ"מ האחרות (חפש "38 מ"מ" באתר וקרא קצת). בקטגוריה הזו מומלצות האסקסו i-Mini והלליט (שהיא ה-38 מ"מ הטובה ביותר).
אם יש לך אפשרות למתוח למעלה את מחיר המטחנה, אז כאמור Compak K3 תהיה הכי טובה עבורך. לא תמצא אותה בחנויות, אלא רק בבית-קליה בפ"ת (חפש בפורום "קפה רות" ותמצא מידע). מטחנה מצויינת, בליגה אחת מעל כל האחרות עד רמת המחיר שלה. הסיבה שהיא נמכרת בזול יחסית (1750 ש"ח) היא שלא מדובר ביבואן+חנות אלא בבית-קליה שחי ממתח רווחים נמוך יותר.
אין שום סיבה ללכת על משאבה רציפה, בטח אם התקציב לוחץ. עדיף להשקיע במטחנה טובה יותר, טמפר איכותי ואפילו קולה קפה שיכול להכנס בהפרשי המחיר. אתה תשדרג כך את איכות הקפה שלך באופן משמעותי הרבה יותר (משאבה רציפה זה רק ענין של נוחות, לא של איכות).
בדוק גם מחיר לאניטה חדשה - יתכן והיא תהיה זולה משמעותית מה-ECM. למרות זאת, כמו שכפיר כתב, קח בחשבון שאמנם יש מעבדה מדהימה לטיפול באניטה, אבל היא לא חלק מהיבואן, והגב של ECM הרבה יותר חזק בארץ. אבל בכל זאת - אם האניטה זולה יותר - היא מומלצת מאוד ואתה תהנה ממנה.
מה שלא תקנה - ECM, VBM או אניטה - אתה תהנה ותקבל מכונה מעולה.
לגבי מטחנה: חד משמעית לא WPM. ההתרשמות שלך נכונה - מדובר במטחנה בינונית בלבד, למרות שאיכות הטחינה שלה זהה למטחנות ה-38 מ"מ האחרות (חפש "38 מ"מ" באתר וקרא קצת). בקטגוריה הזו מומלצות האסקסו i-Mini והלליט (שהיא ה-38 מ"מ הטובה ביותר).
אם יש לך אפשרות למתוח למעלה את מחיר המטחנה, אז כאמור Compak K3 תהיה הכי טובה עבורך. לא תמצא אותה בחנויות, אלא רק בבית-קליה בפ"ת (חפש בפורום "קפה רות" ותמצא מידע). מטחנה מצויינת, בליגה אחת מעל כל האחרות עד רמת המחיר שלה. הסיבה שהיא נמכרת בזול יחסית (1750 ש"ח) היא שלא מדובר ביבואן+חנות אלא בבית-קליה שחי ממתח רווחים נמוך יותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תודה על כמות האינפורמציה האדירה.
אני מנסה לעכל עדיין.
המחיר למכונה והמטחנה הוא 7.5K
אין לי בעיה לעלות קצת במחיר. לא אהבתי שה WPM מיוצרת בסין למען האמת.
האם האופציה השניה שכתבתי רלוונטי? (Nouva Grinta)?
אפשר לקבל בנוסף לינק ל k3 שלא אטעה עם משהוא אחר?
כמו כן האם זה מקובל לבקש מהחנות הדרכה מקצועית בבית (בתוספת תשלום)?
תודה רבה לכולם.
אני מנסה לעכל עדיין.
המחיר למכונה והמטחנה הוא 7.5K
אין לי בעיה לעלות קצת במחיר. לא אהבתי שה WPM מיוצרת בסין למען האמת.
האם האופציה השניה שכתבתי רלוונטי? (Nouva Grinta)?
אפשר לקבל בנוסף לינק ל k3 שלא אטעה עם משהוא אחר?
כמו כן האם זה מקובל לבקש מהחנות הדרכה מקצועית בבית (בתוספת תשלום)?
תודה רבה לכולם.
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אין מה לטעות במטחנה, צריך לבקש באמיגו או בקפה רות 'קומפאק K3'
בכל אופן צירפתי לך כאן תמונה.
בהצלחה !!
בכל אופן צירפתי לך כאן תמונה.
בהצלחה !!
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אגב, יש מבצע בקאסטלו על ECM + i-Mini שהיא מטחנה מומלצת מאוד:
http://www.castello-caffe.com/%D7%9E%D7 ... llini.html
הגרינטה עדיפה על ה-WPM לחלוטין. אבל שים לב שהגרינטה היא מטחנה עם דרגות - ולא מטחנה רציפה. דיברנו על ההבדלים כאן הרבה, חפש שרשור ממש מהשבוע האחרון שבו הסברתי למה אני מעדיף רציפה (עם "בורג") על מטחנת דרגות. ה-K3 רציפה, וכך גם ה-i-Mini והלליט.
לגבי הדרכה של החנות: בהחלט אפשרי לבקש הדרכה בבית. אבל הפעלה של מכונה כזו ביחד עם מטחנה זה תהליך מסוים שצריך ללמוד, ויש עקומת למידה. אתה תצליח לחלוט קפה טוב במהירות, אבל אח"כ תצטרך עוד להתנסות וללמוד, בדרך לקפה מעולה (לא לפחד, זה ענין של כמה שבועות מכסימום). ובשביל זה - הפורום הזה נועד
http://www.castello-caffe.com/%D7%9E%D7 ... llini.html
הגרינטה עדיפה על ה-WPM לחלוטין. אבל שים לב שהגרינטה היא מטחנה עם דרגות - ולא מטחנה רציפה. דיברנו על ההבדלים כאן הרבה, חפש שרשור ממש מהשבוע האחרון שבו הסברתי למה אני מעדיף רציפה (עם "בורג") על מטחנת דרגות. ה-K3 רציפה, וכך גם ה-i-Mini והלליט.
לגבי הדרכה של החנות: בהחלט אפשרי לבקש הדרכה בבית. אבל הפעלה של מכונה כזו ביחד עם מטחנה זה תהליך מסוים שצריך ללמוד, ויש עקומת למידה. אתה תצליח לחלוט קפה טוב במהירות, אבל אח"כ תצטרך עוד להתנסות וללמוד, בדרך לקפה מעולה (לא לפחד, זה ענין של כמה שבועות מכסימום). ובשביל זה - הפורום הזה נועד
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

Lyonia - אתה צודק. המכונות נמכרות היום תחת המותג ROCKET ולא ECM. אבל בשבילנו הן תמיד תהינה ECM 
דורון - לדעתי ה-K3 הרבה יותר יפה עם ההופר הזה שלך
ההופר הקטן נראה דחוס כזה, כאילו הרביצו לו 
דורון - לדעתי ה-K3 הרבה יותר יפה עם ההופר הזה שלך
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
נכון שמותג ECM נמכר היום אל ידי חברה ROCKET לא בטוח שזה השפיע אל המוצר עצמו.לגבי גרניטה : היא הרבה יותר טובה מWPM .
Nouva Grinta -מתחנה טובה אם לא לעשות השוועות, הים אם סכינים שטוחים - 50 סמ כמו אצל רוקי , אבל נראת צעצוע לידה... כמו שנכתב פה K3 אדיפה - סכינים 58 סמ., גדולה,חזקה, מדוייקת, טוחנת בלי גושים ו רק בתוספת איזה 300 שח...
Nouva Grinta -מתחנה טובה אם לא לעשות השוועות, הים אם סכינים שטוחים - 50 סמ כמו אצל רוקי , אבל נראת צעצוע לידה... כמו שנכתב פה K3 אדיפה - סכינים 58 סמ., גדולה,חזקה, מדוייקת, טוחנת בלי גושים ו רק בתוספת איזה 300 שח...
התקציב שלך מכובד מאוד,
אני חושב שכדאי לרכוש את הk3 על פני שאר המטחנות שהועלו פה.
ואם והחלטת ללכת על הסליני אז הינה טיפ ממני:
תבקש מהמוכר להפעיל את המכונה בחנות להפעלה ראשונה, וכך תוכל לראות שהלחץ דוד מכוון נכון, ועדיף גם שיבדוק על הדרך לחץ חליטה אם ידית מתאימה (בגלל שלרוקט אין שעון)
אם אין להם כיצד לבדוק, אז לפחות שייפנו אותך למעבדה שלהם במסגרת הקניה לבדיקה( מאיין יישור קו כזה)
הרבה קוראים את מה שכתבתי ואומרים איזה שטויות, אבל זה ממש לא ככה! זו מכונה שיוצרה בפס יצור, וכן לפעמים לא כוונה כהלכה.
מוטי איך אתה לא ממליץ על האניטה?
אני חושב שכדאי לרכוש את הk3 על פני שאר המטחנות שהועלו פה.
ואם והחלטת ללכת על הסליני אז הינה טיפ ממני:
תבקש מהמוכר להפעיל את המכונה בחנות להפעלה ראשונה, וכך תוכל לראות שהלחץ דוד מכוון נכון, ועדיף גם שיבדוק על הדרך לחץ חליטה אם ידית מתאימה (בגלל שלרוקט אין שעון)
אם אין להם כיצד לבדוק, אז לפחות שייפנו אותך למעבדה שלהם במסגרת הקניה לבדיקה( מאיין יישור קו כזה)
הרבה קוראים את מה שכתבתי ואומרים איזה שטויות, אבל זה ממש לא ככה! זו מכונה שיוצרה בפס יצור, וכן לפעמים לא כוונה כהלכה.
מוטי איך אתה לא ממליץ על האניטה?
K3 מטחנה מעולה, טחינה ישירה לידית, ואפשרות טחינה אוט׳.
ממה שאני יודע יש לה גב טוב בארץ.
התחזוקה שעושים למטחנה- ניקיון תקופתי, סכינים מכלול וכו, ואפשר לחסוך גם את זה במידה ותשתמש בחומר של urnex שחוסך את ״פתיחת המכונה״.
מה אם מכונה, יש החלטה?
ממה שאני יודע יש לה גב טוב בארץ.
התחזוקה שעושים למטחנה- ניקיון תקופתי, סכינים מכלול וכו, ואפשר לחסוך גם את זה במידה ותשתמש בחומר של urnex שחוסך את ״פתיחת המכונה״.
מה אם מכונה, יש החלטה?