לכידת וידאו ב- HDMi
-
Mantak
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 8
שלום, אני מעוניין לחבר את המחשב שלי ישירות לממיר yes HD שברשותי על מנת לצפות דרך המחשב בשידורים.
נורא חשוב לי שזה יתמוך בHD כמובן.
אינני מעוניין להקליט או לערוך אלא רק לצפות בשידורים.
ראיתי את הכרטיס הבא:
http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=CaptureX
מישהו יכול להגיד לי אם זה יעזור לי?
ואם לא המלצה על מוצר אחר?
תודה רבה מראש.
מתן.
נורא חשוב לי שזה יתמוך בHD כמובן.
אינני מעוניין להקליט או לערוך אלא רק לצפות בשידורים.
ראיתי את הכרטיס הבא:
מישהו יכול להגיד לי אם זה יעזור לי?
ואם לא המלצה על מוצר אחר?
תודה רבה מראש.
מתן.
- arotman
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
האמת הפתעת אותי עם המוצר הזה כי בנתונים מופיע שהוא יכול לבצע CAPTURE ל HDMI עד ל 1080i
כולל תמיכה ב HDCP אשר הכרחית להקלטה מ YES, אם הכרטיס יעבוד לך שתף אותנו
במקרה הכי גרוע נראה שיש לו גם תמיכה בקומפוננט שגם יאפשר לך לבצע CATPURE של 1080i
כולל תמיכה ב HDCP אשר הכרחית להקלטה מ YES, אם הכרטיס יעבוד לך שתף אותנו
במקרה הכי גרוע נראה שיש לו גם תמיכה בקומפוננט שגם יאפשר לך לבצע CATPURE של 1080i
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 28/01/2011 16:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Mantak
-
- חבר שרק התחיל

היי
תודה על התגובה 
ראיתי גם את הכרטיס הבא:
http://www.amazon.com/Avertv-Definition ... 330&sr=8-1
האם הוא יעשה את העבודה גם?
ואם תוכל קצת להרחיב לי בנושא של ההגנה שיש אצל YES אני אשמח לשמוע.
אני חוזר ומדגיש כי אינני מעוניין להקליט כלום אלא רק לצפות.
תודה ושבת שלום,
מתן.
ראיתי גם את הכרטיס הבא:
http://www.amazon.com/Avertv-Definition ... 330&sr=8-1
האם הוא יעשה את העבודה גם?
ואם תוכל קצת להרחיב לי בנושא של ההגנה שיש אצל YES אני אשמח לשמוע.
אני חוזר ומדגיש כי אינני מעוניין להקליט כלום אלא רק לצפות.
תודה ושבת שלום,
מתן.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
זה לא מדובר בהגנה ייחודית של Yes אלא בפרוטוקול הגנת התוכן של HDMI שנקרא HDCP. בעקרון ה HDCP קיים בדיוק כדי למנוע את האפשרות של לכידת הוידיאו והקלטתו בדרך למסך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- arotman
-
- חבר במועדון HT

אם אתה רוצה לצפות בחדר אחר ?
אם כן יכול להיות שווה לך לעשות משהו אחר לממיר של YES יש 2 יציאות HDMI וקומפוננט
יכול להיות שיהיה שווה לחבר את הקומפוננט בסלון ואת ה HDMI למסך המחשב דרך ממתג HDMI פשוט
עם שלט או יתכן שלמסך יש יותר מכניסה אחת ואז ניתן יהיה למתג בין 2 כניסות
לא ציינת גם מה המרחק מכיוון ש HDMI מוגבל למרחק של כ 15 מטר מעבר לכך מומלץ להשתמש במתאם
ב HDMI על גבי כבל רשת מסוג CAT6 שגם יעלה כ 500 ש"ח לא כולל הכבל.
לכך צריך להוסיף אמצעי שליטה כגון עינית IR שתוכל לחבר בחדר אחר ותשלוט על ממיר ה YES בסלון אני מניח.
שיכולה לעלות עוד כ 500 ש"ח
אם כן יכול להיות שווה לך לעשות משהו אחר לממיר של YES יש 2 יציאות HDMI וקומפוננט
יכול להיות שיהיה שווה לחבר את הקומפוננט בסלון ואת ה HDMI למסך המחשב דרך ממתג HDMI פשוט
עם שלט או יתכן שלמסך יש יותר מכניסה אחת ואז ניתן יהיה למתג בין 2 כניסות
לא ציינת גם מה המרחק מכיוון ש HDMI מוגבל למרחק של כ 15 מטר מעבר לכך מומלץ להשתמש במתאם
ב HDMI על גבי כבל רשת מסוג CAT6 שגם יעלה כ 500 ש"ח לא כולל הכבל.
לכך צריך להוסיף אמצעי שליטה כגון עינית IR שתוכל לחבר בחדר אחר ותשלוט על ממיר ה YES בסלון אני מניח.
שיכולה לעלות עוד כ 500 ש"ח
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
אני מכיר עוד כרטיסים כאלו אבל היכולת שלהם זה להציג וידיאו חי מה-HDMI רק בתוכנה הייעודית שלהם וכמובן ללא יכולת הקלטה.
הקלטה רק מהכניסות האנלוגיות.
אם אני טועה, והכרטיס הזה "פיראטי" במובן שהוא נותן להעתיק תוכן מוגן, יש פה מציאה רצינית.
אנא דווח.
הקלטה רק מהכניסות האנלוגיות.
אם אני טועה, והכרטיס הזה "פיראטי" במובן שהוא נותן להעתיק תוכן מוגן, יש פה מציאה רצינית.
אנא דווח.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
מבדיקה זריזה מדובר באותו השבב של AverMedia Capture HD שמסוגל רק לצפות בHDCP אבל לא להקליט.
הכרטיס הזה הוא של Sky, קשה לי להאמין שהם ימכרו מוצר שפורץ HDCP.
הכרטיס הזה הוא של Sky, קשה לי להאמין שהם ימכרו מוצר שפורץ HDCP.
-
Mantak
-
- חבר שרק התחיל

אוקיי המרחק הוא לא גדול, בערך 2 מטר.
יש לי כרגע תוכנה ללכידת וידאו שאני משתמש בה במחשב, השאלה היא אם אני ירכוש את הכרטיס המדובר
האם אני יוכל לצפות באיכות HD דרך המחשב?
אני לא מעוניין להקליט
ואם לא, האם מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס שיעזור לי לצפות בשידורי HDMI דרך הממיר של יס ושאני אוכל להשתמש בכל תוכנה ללכידת וידאו?
בלי שום צורך להקליט אני חוזר ואומר
תודה!
יש לי כרגע תוכנה ללכידת וידאו שאני משתמש בה במחשב, השאלה היא אם אני ירכוש את הכרטיס המדובר
אני לא מעוניין להקליט
ואם לא, האם מישהו יכול להמליץ לי על כרטיס שיעזור לי לצפות בשידורי HDMI דרך הממיר של יס ושאני אוכל להשתמש בכל תוכנה ללכידת וידאו?
תודה!
- arotman
-
- חבר במועדון HT

מכיוון שאף אחד מאיתנו לא בדק את המוצר נסה לפנות לפלונטר ולשאול אותם...Mantak כתב:אוקיי המרחק הוא לא גדול, בערך 2 מטר.
אני לא מעוניין להקליט
תודה!...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
סתם שאלה... למה לא לחבר את הממיר ישירות למסך? היום כמעט כל מסך מחשב 22-24 אינץ' שעולה 900-1000 שקל כולל כניסות DVI, VGA ו-HDMI.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Mantak
-
- חבר שרק התחיל

צר לי לדווח כי לאחר רכישת הכרטיס וחיבורו ב HDMI לא הצלחתי לקבל תמונה אלא רק הודעה על ה HDCP..
הצלחתי להגיע ל 720p עם כבל קומפוננט
האם אפשר להגיע גם ל 1080p עם כבל קומפוננט איכותי יותר? קניתי אחד די פשוט רק למען הבדיקה.
אשמח לקבל המלצה על כבל כזה.
תודה,
מתן.
האם אפשר להגיע גם ל 1080p עם כבל קומפוננט איכותי יותר? קניתי אחד די פשוט רק למען הבדיקה.
תודה,
מתן.
- arotman
-
- חבר במועדון HT

תתחדש,Mantak כתב:צר לי לדווח כי לאחר רכישת הכרטיס וחיבורו ב HDMI לא הצלחתי לקבל תמונה אלא רק הודעה על ה HDCP..
תודה,
מתן....
קומפוננט אמור לתמוך עד 1080i
אתה מוזמן לנסות עם כבל קצת יותר איכותי אבל קשה לי להאמין שזה ישנה אלא אם כן הכבל הנוכחי באמת גרוע.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
הממירים של יס והוט לא תומכים ב-1080P גם ככה, רק 720P ו-1080I.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
Mantak
-
- חבר שרק התחיל

- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
ההבדל הוא ששניהם מנצלים את אותו רוחב פס באופן קצת שונה. בישראל ובאירופה קצב רענון והחלפת התמונה הוא 50Hz.כלומר בכל שניה התמונה מתחלפת 50 פעם כדי לתת לך את האשליה של התנועה.
בשידור 720p מעבירים בכל החלפת תמונה (פריים) את כל התמונה המורכבת מ 720 שורות. שיטת שידור זו נקראת progressive scan ומכאן גם האות p אחרי ה 720. כך שוידיאו המשודר ב 720p מכיל 50 תמונות בכל שניה וכל תמונה מורכבת מ 720 שורות.
בשידור 1080i מועברת בכל החלפת תמונה רק מחצית (540) מהשורות המרכיבות את התמונה כך שצריך שתי החלפות כדי לקבל תמונה שלמה ולכן שידור 1080i מכיל הלכה למעשה רק 25 תמונות של 1080 שורות בכל שניה. שיטת שידור זו נקראת Interlaced ומכאן ה i הקטנה אחרי ה 1080. הבעייתיות של השידור ב Interlaced באה לידי ביטוי בעיקר בקטעים שיש בהם הרבה תנועה על המסך כי זה עלול לגרום לתופעות כמו פגיעה בקוי המתאר של העצמים בתנועה (תופעת המסרק) או למריחות ולכן יש כאן חשיבות גדולה מאוד למעבד הוידיאו של המסך וליכולות ה deinterlacing שלו.
מכאן יוצא שהיתרון בתוספת הרזולוציה של 1080i מתקזז חלקית בירידה בחלקות התנועה על המסך ואילו בשידור 720p מקבלים תנועה חלקה יותר על חשבוןן רזולוציה נמוכה יותר.
בשידור 720p מעבירים בכל החלפת תמונה (פריים) את כל התמונה המורכבת מ 720 שורות. שיטת שידור זו נקראת progressive scan ומכאן גם האות p אחרי ה 720. כך שוידיאו המשודר ב 720p מכיל 50 תמונות בכל שניה וכל תמונה מורכבת מ 720 שורות.
בשידור 1080i מועברת בכל החלפת תמונה רק מחצית (540) מהשורות המרכיבות את התמונה כך שצריך שתי החלפות כדי לקבל תמונה שלמה ולכן שידור 1080i מכיל הלכה למעשה רק 25 תמונות של 1080 שורות בכל שניה. שיטת שידור זו נקראת Interlaced ומכאן ה i הקטנה אחרי ה 1080. הבעייתיות של השידור ב Interlaced באה לידי ביטוי בעיקר בקטעים שיש בהם הרבה תנועה על המסך כי זה עלול לגרום לתופעות כמו פגיעה בקוי המתאר של העצמים בתנועה (תופעת המסרק) או למריחות ולכן יש כאן חשיבות גדולה מאוד למעבד הוידיאו של המסך וליכולות ה deinterlacing שלו.
מכאן יוצא שהיתרון בתוספת הרזולוציה של 1080i מתקזז חלקית בירידה בחלקות התנועה על המסך ואילו בשידור 720p מקבלים תנועה חלקה יותר על חשבוןן רזולוציה נמוכה יותר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.