אם יוצא מהר אולי צריך לטחון טיפה יותר דק ? למרות ש 5-6 ברוקי נשמע מספיק דק למקינטה.
בבריקה אני אמנם לא דוחס אבל מיישר את הקפה ומשטח אותו ע"י מספר נקישות של המסננת על השיש, הקפה נדחס מעט ואני אפילו מכניס עוד 2-3 גרם בגלל שמתפנה קצת מקום. יוצא ממש טוב.
אולי הלהבה גדולה מידי ? אתה צריך להבה בינונית שלא תחרוג מבסיס המקינטה ...
לא טעמתי ממקינטה, רק ממכונות אספרסו.
הקפה הוא מקלייה שלנו בג'ין ואין לי תערובות אחרות.
זה אמנם לא הקפה הכי טרי שעבר אצלי (בגלל הבעיה בסילביה 'נתקעתי עם מלאי'), אבל הוא לא זקן, אולי 3 שבועות.
אני אנסה עם מים לא חמים ואש נמוכה יותר + דפיקה להעיף חללים.
אגב, הקרמה אצלי אפילו לא קרובה לזו שבתמונה... נראית כמו הקרמה הדלילה שיוצאת לי עם ה-Handpresso.
קח בחשבון שמקינטה היא לא מכונת אספרסו, החליטה שונה הן מבחינת הלחץ הן מבחינת החום, אבל אם קצת סבלנות תוכל להוציא ממנה את המקסימום שהיא מסוגלת (כמובן בעזרת השם), אני בבית שלי כשהייתי ילד, שתיתי קפה ממקינטה ופילטר בעיקר, כשאבא שלי היה אומר לי להכין קפה לאורחים, הייתי משתמש במקינטה איטלקית ישנה, עם ידית מזכוכית למעלה (היא מראה לך מתי החליטה נגמרת)
מאור - נקודה אחת חשובה: כדאי להשתמש במים מהברז ולא במים חמים.
היה לנו שרשור בנושא פעם - אני לא זוכר את הסיבה, נדמה לי שזה קשור לבניית הלחץ בתוך המקינטה שמרטיב את הקפה בצורה נכונה יותר.
אין בעיה להשתמש במקינטה בקפה בן 3 שבועות ואף למעלה מזה, ובעצם ברוב שיטות ההכנה מלבד אספרסו. אפילו כזה שנטחן מראש יעשה את העבודה אם כי יצא פחות טוב. אבל עדיין סביר. הבעיה עם אספרסו, זה שהכל צריך להיות אופטימלי, אחרת יוצא לא טוב.