כמה שאלות לגבי כבל DVI...

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
aviator פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

1) האם יש שתי סוגים של כבל DVI? כי ראיתי אחד עם 15+1 פינים ואחד 24+1 פינים.
2) אם כן מה ההבדל ביניהם? ואם אפשר איך נראים שני הסוגים.
3) אם זה משנה איזה כבל אני יחבר ל LCD, כלומר אם יש לי ב LCD נגיד חיבור DVI עם 24+1 פינים אז אפשר לחבר לו DVI 15+1 פינים?
4) האם יש הבדל באיכות בין שני הסוגים?
5) האם יש הבדל בין בכבלים שמיוצרים על ידי חברה זו או אחרת, או שכל הכבלים מספקים איכות דומה, ללא קשר ליצרן?

בתודה מראש לעוזרים... (Y)

aviator פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

:?: :?: :?:

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #3 

aviator,

לא תמיד אנחנו עומדים בקצב של השאלות חחח

1. יש הרבה יותר משני סוגים :( בגדול, המבחר בעבר היה על DVI-D, DVI-I ו-DVI-A (שהפינים שלהם שונים בכיוון הפס בצד המחבר). חוץ מזה, יש כבלים עם לינק אחד ויש עם 2 לינקים (מספר כפול של פינים). הגירסא עם יותר פינים מיועדת להעביר רזולוציות גבוהות יותר (רוחב סרט גבוה יותר).

2. בהנחה שאתה מדבר על כבל DVI-I/D (מה שהיום כולם משתמשים), כבל DUAL LINK נראה שהמחבר מלא, כלומר אין מרווח בין הפינים. כבל SINGLE LINK יראה כאילו יש לו שתי קבוצות של פינים (שני מלבנים של פינים עם מרווח קטן בינהם).

3. בגדול לא משנה, זה רק משפיע על רוחב הסרט (אם אני זוכר נכון, 1080P60 דורש כבר DUAL LINK).

4. יש עדיפות ל-SINGLE LINK במרחקים (טיפה פחות CROSS TALK), אבל בגדול שניהם אותו דבר, פרט לזה ש-DUAL LINK מאפשר קצבי תקשורת גבוהים יותר.

5. בהחלט יש הבדל, ההבדל מתבטא בד"כ בתאימות טובה יותר לתקן... מכיוון שמדובר בחיבור דיגיטלי, בד"כ הבעיות בכבלים מסוג זה הם "עובד/לא עובד" (אם כי אני רואה רעשים "ירוקים" בכבלים בעייתייים גם באורך של מטר ופחות!). בגדול, ככל שהכבל ארוך יותר, כך הוא צריך להיות איכותי יותר בשביל לעבור את המרחק כראוי.

aviator פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

אוקיי תודה רבה עזרת לי מאוד!

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”