אשתי התקשרה בבוקר, הודיעה לי שהחלו ללזרום מים בכמויות מהיחידה הפנימית של המזגן.
מייד הבנתי שהבעיה במרזב שיורד מהגג, היות וניקוז המים של המזגן מחובר למרזב.
הבנתי שמבול אצלה בחוץ, והיא בסוף תשיעי, אז אפילו לא העזתי להגיד לה שתצא החוצה ותחתוך את צינור הניקוז, בכניסה למרזב. קצת לפני שבאתי, בן משפחה שהיה בדירה למעלה, ירד וחתך אותו.
בקיצר, טסתי, הגעתי הביתה, וחשכו עיניי...
כל הסלון, שהרצפה בו היא פרקט, הפך לשלולית אחת גדולה, מלא כבלים של חשמל, רמקולים, ושאר החיווטים זרוקים להם בתוך השלולית הזו.
מייד פיניתי את כל הכבילה והמכשירים (מודם, נתב, PS3, TVIX, רסיבר, דיסקים קשיחים, MAX HD ומה לא..) שישבו על מזנון מזכוכית.
הבעיה הכי גדולה, מעבר לזה שהפרקט יילך ו"יתרומם" לו תוך פרק זמן מסויים, היא שהמזגן היה ממוקם בקיר עליו תלויה הפלאזמה, רק מעט בצד, וראיתי טיפות של מים על הדופן העליונה של המסך, בסמוך לפתחי האוורור.
אותו הדבר גם לגבי הרסיבר.
הרסיבר ממוקם בין שתי פלטוטת זכוכית של המזנון, כך שאני מניח שמה שראיתי עליו אלו מים שירדו על הרצפה, וניתזו עליו חזרה, קשה לי להאמיו שחדרו כמויות.
לגבי מסך, כל שראיתי אלו טיפות בכניסה לפתחי האוורור, אבל הגעתי מאוחר, ואשתי מהלחץ בעת המקרה, לא ידעה להגיד מה כמה ואיך חדר למסך. אני חושש שלט מעט.
ברגע שניתקתי את החשמל, המסך נראה שהיה עדיין ב- Stand by.
גם בתחתית המסך יש פתחי אוורור, ושם אני לא רואה סימן לרטיבות שהגיעה מלמעלה (נסיון לעודד את עצמי..)
כרגע הוא מנתוק כמובן. גם הרסיבר
מה אתם ממליצים לעשות בטרם אני שם תהילים בכיס
האם להמתין פרק זמן של יום יומיים, למקרה שחדרו מים? האם כדאי לפתוח את הדופן האחורית של המסך, והעליונה של הרסיבר, ולהתיז איזה חומר שיימנע קורוזיה ושאר נזקים בעתיד? אולי סרויסול או משהו..
עזרתכם בדחיפות..