תקליט מצויר
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
- נתן תודות: 174 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
יש רבים כאלה למכירה, חלקם מקוריים/רשמיים וחלקם לא. מקוריים זה כאלה שהודפסו ע"י חברות התקליטים הרשמיות כמעין מהדורות מיוחדות, לאספנים וכד'. אמנם יש להם תדמית רעה מבחינת איכות הסאונד, אבל מהניסיון הלא-גדול שלי הם לא נופלים באופן מורגש מתקליט "רגיל".
הלא רשמיים, באמת לא ידוע לי מי מדפיס אותם וגם לא יצא לי להאזין לאף אחד כזה. אני מעריך שהם גם הוצאות מאוחרות יותר, בניגוד למקוריים שלרוב יצאו בסמוך למועד יציאת האלבום המקורי.
הלא רשמיים, באמת לא ידוע לי מי מדפיס אותם וגם לא יצא לי להאזין לאף אחד כזה. אני מעריך שהם גם הוצאות מאוחרות יותר, בניגוד למקוריים שלרוב יצאו בסמוך למועד יציאת האלבום המקורי.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
תקליטים מצויירים
בתקופת התקליט, יצרו מהדורות מוגבלות של תקליטים מצויירים, בעיקר לאספנים על ידי החברות הרשמיות.
בשנים האחרונות ישנה פריחה של יצור תקליטים במהדורות חדשות (חלקם בכלל מעותקים דיגיטאלייים) של תקליטים רגילים וצבועים.
בתכלס מדובר בקטע אספני וכמו בכל דבר שקשור לתקליטים צריך לחפש את המספר הסידורי (בדרך כלל צירוף של אותיות ומספרים) של התקליט והיצרן ולחפש באינטרנט מידע על המהדורה.
עבור אומנים ידועים ומפורסמים (הפינק נמצאים ביניהם מן הסתם) תוכל למצא באינטרנט מידע על כל תקליט מהדורה והדפסה.
כאן תקבל הסבר כללי
http://pinkfloydarchives.com/Discog/US/LP/RDI.htm
ו
כאן מידע על כל המהדורות ע"פ המדינה שבה הודפס:
http://www.pinkfloydarchives.com/DiscTOC.htm
נשמח לשמוע מה מצאת.
בשנים האחרונות ישנה פריחה של יצור תקליטים במהדורות חדשות (חלקם בכלל מעותקים דיגיטאלייים) של תקליטים רגילים וצבועים.
בתכלס מדובר בקטע אספני וכמו בכל דבר שקשור לתקליטים צריך לחפש את המספר הסידורי (בדרך כלל צירוף של אותיות ומספרים) של התקליט והיצרן ולחפש באינטרנט מידע על המהדורה.
עבור אומנים ידועים ומפורסמים (הפינק נמצאים ביניהם מן הסתם) תוכל למצא באינטרנט מידע על כל תקליט מהדורה והדפסה.
כאן תקבל הסבר כללי
http://pinkfloydarchives.com/Discog/US/LP/RDI.htm
ו
כאן מידע על כל המהדורות ע"פ המדינה שבה הודפס:
http://www.pinkfloydarchives.com/DiscTOC.htm
נשמח לשמוע מה מצאת.
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
תקליטים כאלה, PICTURE DISC, יש עוד מעידן ה-78 סל"ד, ראיתי כמה של גלן מילר וטומי דורסי, אפילו אחד של אחת מזרועות צבא גרמניה הנאצית, יימח שמם, מה לעשות, גם לזבל הזה יש ערך אספני.
באוסף יש לי לא מעט בוטלגים כאלה של הביטלס, אבל אני כל היום בבית ויש לי רוטוויילר בגובה 2 מטר ובמשקל 200 קילו שאומן בצפון קוריאה.
באוסף יש לי לא מעט בוטלגים כאלה של הביטלס, אבל אני כל היום בבית ויש לי רוטוויילר בגובה 2 מטר ובמשקל 200 קילו שאומן בצפון קוריאה.
דני בלר
beller כתב:תקליטים כאלה, PICTURE DISC, יש עוד מעידן ה-78 סל"ד, ראיתי כמה של גלן מילר וטומי דורסי, אפילו אחד של אחת מזרועות צבא גרמניה הנאצית, יימח שמם, מה לעשות, גם לזבל הזה יש ערך אספני.
באוסף יש לי לא מעט בוטלגים כאלה של הביטלס, אבל אני כל היום בבית ויש לי רוטוויילר בגובה 2 מטר ובמשקל 200 קילו שאומן בצפון קוריאה....
תגיד כמה היית משלם עבור REVOLVER בגרסת הסטריאו במצב מינט מינוס בהדפסה ראשונה?
- beller
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 519
- שם מלא: beller
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
תראה, בEBAY מבקשים 300 דולר, אבל EBAY הוא לא המדריך האולטימטיבי למכירות אלא זירת מכירות פומביות. יצא לי לראות תקליטים ב_EBAY ב-100 דולר ולהשיג אותם מדילרים או אספנים בעשירית מחיר.
הכל עניין של היצע וביקוש. אגב, את אחד התקליטים היקרים באוסף שלי מצאתי בזבל בבאר שבע, אחרי שפינו דירה בה הבעל ירה באישתו וזרקו מה שלא נראה כבעל ערך.
בכלל, ההדפסות של הביטלס זה אחד הדברים המעניינים: יש הדפסות יפניות או ברזילאיות, עם סטריאו הפוך או בית נוסף לILL CRY INSTEAD או אוספים שיצאו רק בדרום אמריקה. אגב, בארגנטינה יצאו כמה מהסינגלים הראשונים של הביטלס על 78 סל"ד בחברת ODEON שהוציאה שם את כל אלבומי הביטלס.
ראיתי גם אלבומים של הביטלס שהודפסו בצורה פירטית ברוסיה הסובייטית על צילומי רנטגן...
הכל עניין של היצע וביקוש. אגב, את אחד התקליטים היקרים באוסף שלי מצאתי בזבל בבאר שבע, אחרי שפינו דירה בה הבעל ירה באישתו וזרקו מה שלא נראה כבעל ערך.
בכלל, ההדפסות של הביטלס זה אחד הדברים המעניינים: יש הדפסות יפניות או ברזילאיות, עם סטריאו הפוך או בית נוסף לILL CRY INSTEAD או אוספים שיצאו רק בדרום אמריקה. אגב, בארגנטינה יצאו כמה מהסינגלים הראשונים של הביטלס על 78 סל"ד בחברת ODEON שהוציאה שם את כל אלבומי הביטלס.
ראיתי גם אלבומים של הביטלס שהודפסו בצורה פירטית ברוסיה הסובייטית על צילומי רנטגן...
שמוליק, כמה היית משלם על Plgrim במצב טוב?
תגיד כמה היית משלם עבור REVOLVER בגרסת הסטריאו במצב מינט מינוס בהדפסה ראשונה?[/quote]
מה נשמע בנאדם? נעלמת לגמרי...
מה נשמע בנאדם? נעלמת לגמרי...