האם קיימים מסכי LED ללא בעיית עננות ?
שלום לכולם , אתחיל בכך שלפני כ5 חודשים קניתי smasung 40" led c6900 , ראו בטלויזיה באמת מדהים , אבל הבעיה שהייתה בעיית עננות מאוד מעצבנת , במיוחד לאור העובדה שהטלויזיה עבדה בחדר חשוך וזה ממש הציק בתכנים שחורים , עקב כך הוחלפה הטלויזיה פעמיים ! מה שלא עזר מכיוון שגם בדגמים שהוחלפו הייתה אותה בעיית עננות . עקב כך בוטלה העסקה.
עכשיו השאלה שלי היא כזו , האם זו בעיה טכנולוגית קבועה בכל מסכי הלד ? האם כבר יש דגמים \ דור חדש של מסכים שפתרו את הבעיה הזו ?
לכל מי שחושב שאצלו אין בעיית עננות , תסתכלו במסך כשהחלל באמת חשוך וקרוב לוודאי שתבחינו בעננות בתכנים חשוכים.
אשמח לקצת מידע - מכיוון שכבר בא לי לקנות מסך לד חדש (ורק לד מכיוון שרואים בהם יותר מדהים מכל LCD שראיתי).
תודה לעוזרים !!!
עכשיו השאלה שלי היא כזו , האם זו בעיה טכנולוגית קבועה בכל מסכי הלד ? האם כבר יש דגמים \ דור חדש של מסכים שפתרו את הבעיה הזו ?
לכל מי שחושב שאצלו אין בעיית עננות , תסתכלו במסך כשהחלל באמת חשוך וקרוב לוודאי שתבחינו בעננות בתכנים חשוכים.
אשמח לקצת מידע - מכיוון שכבר בא לי לקנות מסך לד חדש (ורק לד מכיוון שרואים בהם יותר מדהים מכל LCD שראיתי).
תודה לעוזרים !!!
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בגדול כן, אבל...
העננות נוצרת לרוב בגלל תזוזה ואי אחידות של דיפיוזר אחורי.
זה משתנה מאוד בין מכשירים שונים ומודלים. יש כאלה עם יותר עננות ויש כאלה עם פחות. מסכים דקים במיוחד לרוב צריכים לעשות פשרות בדיפיוזר ולכן זה עלול להיות בולט יותר. ככל שהמסך גדול יותר, כך התופעה לרוב משמעותית יותר.
בנוסף, במידה והארגז של המסך חטף מכות חזקות (שזה לא תלוי בך, אלא בכל מסלול המשלוח מחו"ל דרך המכולות ואז המובילים וכו') זה גורם לתזוזות בדיפיוזר ולכן עלול להחמיר תופעות כאלה.
אבל בגדול, כן, אין מסך LCD שהוא נטול זליגות אור או עננות לחלוטין.
העננות נוצרת לרוב בגלל תזוזה ואי אחידות של דיפיוזר אחורי.
זה משתנה מאוד בין מכשירים שונים ומודלים. יש כאלה עם יותר עננות ויש כאלה עם פחות. מסכים דקים במיוחד לרוב צריכים לעשות פשרות בדיפיוזר ולכן זה עלול להיות בולט יותר. ככל שהמסך גדול יותר, כך התופעה לרוב משמעותית יותר.
בנוסף, במידה והארגז של המסך חטף מכות חזקות (שזה לא תלוי בך, אלא בכל מסלול המשלוח מחו"ל דרך המכולות ואז המובילים וכו') זה גורם לתזוזות בדיפיוזר ולכן עלול להחמיר תופעות כאלה.
אבל בגדול, כן, אין מסך LCD שהוא נטול זליגות אור או עננות לחלוטין.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78922
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
dor8
הבעיה שכמעט ולא קיימים בארץ מודלים עם תאורה אחורית ואגב גם בהם אני רואה לא פעם עננות.
הבעיה שכמעט ולא קיימים בארץ מודלים עם תאורה אחורית ואגב גם בהם אני רואה לא פעם עננות.
השאלה אם יש איזו התפתחות טכנולוגית חדשה ? מכיוון שזה דיי מבאס לקנות מסך באלפי שקלים ולגלות שבמסך שחור יש לך אי אחידות שמורידה לך מחוויות הצפייה במיוחד בתכני FULL HD שבהם אתה מצפה לאיכות ללא פשרות. האם כבר יצאו מסכי פול LED ? (תקנו אותי אם אני טועה בשם) שכל המסך האחורי מלא נורות לד ואם כן האם זה אמור להפחית באמת את תופעת העננות ?oferlaor כתב:dor8
הבעיה שכמעט ולא קיימים בארץ מודלים עם תאורה אחורית ואגב גם בהם אני רואה לא פעם עננות....
לצערי כל החידושים שמוכרזים לאחרונה מתעסקים רק ביכולות התלת מימד ולא מדברים כמעט על התפחות בטכנולוגית הלד , כמו כן OLED לא נראים גם באופק .
תסכים איתי אבל שזה קיים הרבה פחות מבמסכי EDGE LED ? אגב אתה מתכוון לאותה תופעת עננותoferlaor כתב:dor8
הבעיה שכמעט ולא קיימים בארץ מודלים עם תאורה אחורית ואגב גם בהם אני רואה לא פעם עננות....
או יותר בכיוון של אפקט ה"הילה" שקיים במסכי תאורה אחורית ?
אני מחכה בקוצר רוח שתבחן את ה9705 של פיליפס ותתן את רשמיך עליו.........
msex ,
מסכי פול LED \ LOCAL DIMMING בהחלט קיימים למרות שהם נפוצים פחות ומן הסתם יקרים הרבה יותר.
דוגמא מצוינת זה מסך ה9705 של פיליפס.
במסך זה התופעות שציינת אינן קיימות כמעט והאחידות של המסך ורמת השחורים הם ברמה הגבוהה ביותר.
מסכי פול LED \ LOCAL DIMMING בהחלט קיימים למרות שהם נפוצים פחות ומן הסתם יקרים הרבה יותר.
במסך זה התופעות שציינת אינן קיימות כמעט והאחידות של המסך ורמת השחורים הם ברמה הגבוהה ביותר.
אם כך זה מסך שאני חייב לראות כדי להאמין ... קיים גם ב40 אינץ' ? מכיוון שראיתי רק ב 46 וגם במחיר שגדול עליי ...dor8 כתב:msex ,
במסך זה התופעות שציינת אינן קיימות כמעט והאחידות של המסך ורמת השחורים הם ברמה הגבוהה ביותר....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
עננות במסכי LCD היא תופעה שמבחינים בה בעיקר בחושך והיא מתבטאת באזורים שנראים כאילו שיש ענן או לכלוך מאחורי המסך. זה נגרם עקב חוסר בפיזור אחיד מהתאורה האחורית. מסכים שבהם האלמנטים האלו נמצאים סביב המסגרת הפנימית סובלים מהתופעה יותר ממסכים שבהם האלמנטים מפוזרים בגב המסך - כמו מסכי LED עם Local Diming. אתה יכול לצפות בתמונות הממחישות את התופעה במאמרי סקירת מסכים כאן באתר
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46404
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
יש לציין כי תופעת העננות נראית בדרך כלל רק במצבים סינתטיים. בתכנים שגרתיים הסיכוי לראות את התופעה נמוך עד כדי לא קיים.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
במבחני ביצועים שבהם דוחפים את המסך למגבלות שלו בכך שמשדרים אליו תמונות שנוצרו בדיוק למטרת בדיקת מסכים מבחינת דירוג צבעים, בהירות, גיאומטריה וכו' ולכן הן יוצרות מצבים שאין הרבה סיכויים שתיתקל בהם בחיי יום יום.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
נו,sufgi123 כתב:חשבת בכיוון של פלזמה ?...
צדיק אחד בסדום ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אז אני בכלל לא מדבר על מבחני ביצועים, התופעה הייתה לי בכל תוכן HD שראיתי כאשר הסצינה הייתה חשוכה.Catskinner כתב:במבחני ביצועים שבהם דוחפים את המסך למגבלות שלו בכך שמשדרים אליו תמונות שנוצרו בדיוק למטרת בדיקת מסכים מבחינת דירוג צבעים, בהירות, גיאומטריה וכו' ולכן הן יוצרות מצבים שאין הרבה סיכויים שתיתקל בהם בחיי יום יום....