תגובות לכתבה: בניית מאגרשת DIY ושימוש ב-unRAID - לא מסובך כמו שחשבתם

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46450
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5088 פעמים

שליחה #1 

מסתבר שבנייה עצמאית של מאגרשת (NAS) והתקנת התוכנה unRAID היא לא מסובכת כמו שזה נשמע, ואף נותנת יתרונות משמעותיים שאין אותם במאגרשת קנוי מוכן, כמו האפשרות להשתמש בכוננים בעלי גדלים שונים. שלומי אסף מדגים ומסביר.

בניית מאגרשת DIY ושימוש ב-unRAID - לא מסובך כמו שחשבתם.

תמונה
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 26/01/2011 8:37, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

שלומי, כל הכבוד! (Y)
מאמר מפורט, מושקע ומרתק, שעושה חשק לבנות NAS כזה גם.

התוודעתי כאן לראשונה ל-unRAID, ונראה שאכן יש לו יתרונות משמעותיים על פני RAID5. זהו פתרון אידאלי עבור המשתמש הביתי, שלא תמיד יהיה מעוניין לרכוש בבת אחת כמה כוננים קשיחים באותו גודל, והעובדה שכל קובץ מאוחסן רק על כונן קשיח ולא על כמה בבת אחת נותנת יתרון גדול של שרידות החומר במקרה של כונן תקול.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4626
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 370 פעמים

מאמר מעולה

שליחה #3 

כבעלים של שני מערכי RAID 5 בשני NAS האחד של THECUS מדגם N5200 שעלה ללא הרדיסקים 6500 ש"ח והשני של NETGEAR מדגם NV+ שעלה 3500 ש"ח ללא הרדיסקים אני מוכרח לציין שהגעת לתוצאה מעולה בהבט מהירות אל מול עלות, בשני הNAS שלי אני לא עובר את ה 40MB/S בכתיבה וקריאה (לא שזה רע שכן מספק כל צורך אפשרי).
זה נכון שהNAS שלי חסכוני יותר בחשמל, בעל מראה יפה יותר (למרות ששלך לא נראה רע בכלל), דיסקים שליפים אחד אחד, צג המראה נתונים נוספים מלבד טמפרטורה, בעל ממשק להבנתי יותר נוח, מתאים יותר לפעולת 24/7 ועוד אבל אם לוקחים בחשבון את הצורך בהרדיסקים מיוחדים (בתחילה עבדתי עם הירוקים ב THECUS הם החלו "ליפול ממערך הרייד" ) המתאימים לרייד בעלות של 700 ש"ח לאחד !!! כן אני לא מתבלבל, כפול 5 = 3500 ש"ח רק עלות ההרדיסקים של 1 טרה כל אחד (2 טרה יעלו כפול) מגיעים להוצאה מטורפת - 10000 ש"ח למכשיר עם הרדיסקים לעומת כ 3000 ש"ח למוצר שלך עם 5 הרדיסקים.
כמו כן יש לקחת בחשבון את עלות החלפים והיכולת בכלל לתקן ב NAS קנוי - ספק כח יעודי מסוג US לא פחות 500 ש"ח, לוח אם יעודי -מאפה קונים כזה ?? וכו'.

בקיצור 12 הטרה שיש לי בבית עלו לי 16000 ש"ח. לך יעלו 1400 למכשיר + נניח 6 הרדיסקים של 2 טרה בעלות כוללת של 3000 ש"ח = סהכ בין 4000 ל 6000 ש"ח שזה מדהים.

אבל מכיוון שאנו נמדדים בתכנים ולא בגודל או מחיר אני בכל זאת מנצח...... :D

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #4 

מדריך טכני מצויין, כמו שזה צריך להיות, עם הסברים מפורטים, אבל לא יותר מדי, כך שכל מי שמבין מעט יכול לשחזר את המארז הזה. כל הכבוד.
הבעיה שלי היא עם\ הביצועים של מארזי NAS כאלה. זה די ברור שביצעת את המדידות על רשת גיגה, וזה כמובן בסדר, אבל נכון להיום רובם המוחלט של מזרימי המדיה לא תומכים ברשת כזאת. מבחינתי זהו החסם הכמעט יחיד מהשקעה במארז כזה.
ברגע שיהיה לי סטרימר עם תמיכה אמיתית ברשת גיגה (בניגוד לC200 שרק הצהיר על זה), אוכל להתקדם בכיוון. כרגע זה לא כדאי מבחינתי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

nir11, מה זה משנה?
אגב, הוא בדק את זה לא רק עם מחשבים, אלא גם עם מזרימדיה HDX1000, שהוא לא תומך ברשת ג'יגה-ביט.

orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

mediaportal והזרמת מדיה

שליחה #6 

שלום,

הייתי רוצה לדעת האם ניתן לקבל מדיה מוזרמת המאוחסנת ב-NAS(בהמשך למאמר בניית NAS\מאגרשת DIY ושימוש ב-unRAID - לא מסובך כמו שחשבתם) באמצעות mediaportal ואם כן כיצד ניתן לעשות זאת

תודה,

inonlevy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #7 

תודה רבה על המדריך,
ממש עושה חשק...
עכשיו למישהו יש מדריך איך מסבירים לאישה שבדיוק עכשיו אנחנו צריכים כזה?

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

Re: מאמר מעולה

שליחה #8 

kobbi כתב:כבעלים של שני מערכי RAID 5 בשני NAS האחד של THECUS מדגם N5200 שעלה ללא הרדיסקים 6500 ש"ח והשני של NETGEAR מדגם NV+ שעלה 3500 ש"ח ללא הרדיסקים אני מוכרח לציין שהגעת לתוצאה מעולה בהבט מהירות אל מול עלות, בשני הNAS שלי אני לא עובר את ה 40MB/S בכתיבה וקריאה (לא שזה רע שכן מספק כל צורך אפשרי).
זה נכון שהNAS שלי חסכוני יותר בחשמל, בעל מראה יפה יותר (למרות ששלך לא נראה רע בכלל), דיסקים שליפים אחד אחד, צג המראה נתונים נוספים מלבד טמפרטורה, בעל ממשק להבנתי יותר נוח, מתאים יותר לפעולת 24/7 ועוד אבל אם לוקחים בחשבון את הצורך בהרדיסקים מיוחדים (בתחילה עבדתי עם הירוקים ב THECUS הם החלו "ליפול ממערך הרייד" ) המתאימים לרייד בעלות של 700 ש"ח לאחד !!! כן אני לא מתבלבל, כפול 5 = 3500 ש"ח רק עלות ההרדיסקים של 1 טרה כל אחד (2 טרה יעלו כפול) מגיעים להוצאה מטורפת - 10000 ש"ח למכשיר עם הרדיסקים לעומת כ 3000 ש"ח למוצר שלך עם 5 הרדיסקים.
כמו כן יש לקחת בחשבון את עלות החלפים והיכולת בכלל לתקן ב NAS קנוי - ספק כח יעודי מסוג US לא פחות 500 ש"ח, לוח אם יעודי -מאפה קונים כזה ?? וכו'.

בקיצור 12 הטרה שיש לי בבית עלו לי 16000 ש"ח. לך יעלו 1400 למכשיר + נניח 6 הרדיסקים של 2 טרה בעלות כוללת של 3000 ש"ח = סהכ בין 4000 ל 6000 ש"ח שזה מדהים.

אבל מכיוון שאנו נמדדים בתכנים ולא בגודל או מחיר אני בכל זאת מנצח...... :D
...
האמת שאני לא בקיא במהירויות של RAID 5, אבל בעלות כזו הייתי מצפה לקבל הרבה יותר מ40 מגה בייט לשניה... אני מבין אותך.

אבל אין פה עניין של מה יותר טוב אלא מה יותר מתאים.
עניין הנוחות וההתאמה לסביבת העבודה משחקת תפקיד משמעותי כשמדובר בפתרון שהוא לא לשוק עסקי.

אני מצאתי את נושא הספריות ברשת (למשל MOVIES שנפרס על כל הכוננים ומופיע ברשת כספריה אחת) כמאוד נוח לניהול מדיה.. בנוסף תמיד אפשר לגשת לדיסק ישירות.

צריך להסתכל על המערכת בכללותה.

לאחרונה שדרגתי (בעקבות הזדמנות) את כונן המטמון ל-1GB שחור של WD.
כל לילה כל המידע עובר ב-4 בבוקר למערך ובמהלך העבודה היומית אני מקבל קצבי העברה מקסימלים של רשת 1000 שלי (מגיע בפועל (חלון וינדוס) ל-103-105 מגה בייט לשניה) ובלילה הכל עובר.
כמובן שיש סיכון של איבוד המידע עד הלילה, אבל לטעמי הוא זניח.

orental5
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #9 

inonlevy כתב:תודה רבה על המדריך,
ממש עושה חשק...
עכשיו למישהו יש מדריך איך מסבירים לאישה שבדיוק עכשיו אנחנו צריכים כזה?
...
:lol:

shlomiassaf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1444
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 70 פעמים

שליחה #10 

pixies כתב:nir11, מה זה משנה?
אגב, הוא בדק את זה לא רק עם מחשבים, אלא גם עם מזרימדיה HDX1000, שהוא לא תומך ברשת ג'יגה-ביט.
...
ואותו מזרימדיה ניגן את SALT בלי בעיה מהרשת.

כמובן שיהיו קטעים בסרטים מסויימים בהם יש הרבה מידע והביט רייט בשמיים, שם יכול להיות תקיעות אם הבאפר לא מספיק.

אבל בגדול זה מתאים מעולה למזרימדיות.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

Re: mediaportal והזרמת מדיה

שליחה #11 

orental5 כתב:שלום,

הייתי רוצה לדעת האם ניתן לקבל מדיה מוזרמת המאוחסנת ב-NAS(בהמשך למאמר בניית NAS\מאגרשת DIY ושימוש ב-unRAID - לא מסובך כמו שחשבתם) באמצעות mediaportal ואם כן כיצד ניתן לעשות זאת

תודה,
...
אין צורך לפתוח שרשור נפרד, השרשורים אוחדו.
במדיה פורטל ובכל תוכנת מדיה סנטר אחרת אין שום בעייה, אתה פשוט מוסיף נתיב ברשת או כונן רשת, בדיוק כמו שאתה עושה עם כוננים פנימיים.

yakirdvir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #12 

מדריך מצויין ואחלה פרסומת לפרימור :)
מניסיון המערכת של UNRAID מצויינת מניסיון

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הי שלומי

שליחה #13 

בהתייחס ל " לאחרונה שדרגתי (בעקבות הזדמנות) את כונן המטמון ל-1GB שחור של WD "

נראה לי שכונן מטמון מסוג SSD או לפחות RAPTOR 10000 סל"ד יתן תוצאה עוד יותר מדהימה ואין פה כל כך עניין של נפח, גם 36 GIGA יספיק לזה.
SSD נראה לי אולטימטיבי שכן גם מוריד את הסיכוי לאיבוד מידע עד להעברה.

ואולי מטמון ברייד STRIP של שני SSD...........

sufgi123
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1396
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #14 

תודה על המאמר (Y)
חסר לי במאמר את שלבי ההתקנה וההגדרה של המערכת (באיזה סביבה רצוי להתקין, איך להגדיר וכו' )
כמו כן לא הבנתי מה הכוונה לדיסק מטמון, האם יש צורך בדיסק נוסף שישמש כמטמון, או שמשתמשים בדיסק קיים ?
האם אפשר לפרט קצת יותר בנושא ?

תודה

inonr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 661
שם מלא: inonr
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #15 

סקירה מדהימה, ממש גורם לי לדגדוג בקצות האצבעות.
אהבתי את ההשקעה בהשוואות בין הדיסקים שבצעת. בהחלט אפשרי להקים NAS בעלות מינימלית שלא יבייש ויעמוד מול תותחים כבדים אחרים שיש בשוק.

כול הכבוד שלומי.... (Y)

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #16 

מדריך/סקירה מצויינת !!! (Y) .

רק מספר שאלות/תהיות:

1. איך הגעת לביצועים של 80MB/S בקריאה? אני חושב שהכי הרבה בפורום UNRAID הגיעו ל- 50-60 MB/S - לי יש ב- UNRAID בערך 50MB/S על רשת GIGA עם כוננים WD20EARS

כתיבה אכן כ- 30MB/S

2. יצא גרסה יציבה חדשה 4.7 עם תמיכה בכוננים ADVANCED FORMATTING 4K - עדיין לא 3T

3. חשוב לציין את הקישורים הרלוונטים:
פורום: http://lime-technology.com/forum/index.php
אתר: http://lime-technology.com/
WIKI רשמי: http://lime-technology.com/wiki/index.p ... umentation
WIKI לא רשמי (יותר טוב): http://lime-technology.com/wiki/index.p ... umentation

kobbi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

בנוגע למטמון

שליחה #17 

הכוונה היא שניתן(לא חובה) להגביר את ביצועי השימוש במערכת בכתיבה וקריאה של חומר זמני (עד שמועבר למערך הרייד) על ידי שימוש בכונן בודד נוסף מהיר במיוחד וכך להתחמק בזמן העבודה מהצורך בכתיבת האלגוריתמים המסובכים לרייד ולהשאיר את הנל ללילה לדוגמא.
יתרון נוסף להבנתי הוא שאינך "מלכלך" את המערך בדברים זמניים כגון סרט שהורדת ואתה צופה בו מידית ולא רוצה לשומרו לא יעבור לרייד אוטומטית שכן תצפה בו מהמטמון ותמחק בסוף.

בסהכ נראה פטנט יפה מאד.
אני מקיים את זה באופן ידני אצלי ע"י כך שאני מחזיק הרדיסק חיצוני בחיבור ESATA מהיר בגודל טרה אשר אליו יורדות כל ההורדות וממנו אני מעביר ל NAS. כך גם הדרך לטפל בכל ההורדות שמגיעות במאות RAR אם ונדרשים לפריסה לפני העברה לNAS.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #18 

האמת שבניית מאגרשת זה פרוייקט שתמיג עניין אותי ותמיג מצאתי סיבות למה לא להתחיל בו. המאמר הזה בהחלט נותן כיוון וחומר למחשבה. תודה! (Y)
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

sma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 316
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #19 

מאמר מעולה. חיפשתי כבר הרבה זמן מאמר שמסביר בצורה פשוטה איך לבנות NAS.
אחרי מאמר כזה הדבר היחיד שיש לעשות הוא לגשת לעבודה ולבנות אותו.

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #20 

מאמר מצוין!
לי יש NAS מוכן מראש ואחת הסיבות לכך הייתה שלא רציתי להתעסק עם כל החומרה.
אם היה לי את המדריך שלך, ההחלטה אולי הייתה שונה. (Y)

שאלה אחת - לגבי צריכת חשמל:
כמה צריכת החשמל של המערכת ב-stand by ובעבודה כי שם ראיתי שיש הבדלים משמעותיים בין מחשב רגיל שישמש ב-NAS ל-NAS קנוי (כדוגמת DS409)?
אם אני זוכר נכון צריכת החשמל של ה-Synology היא בין 10-40 לוואט.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”