התלבטויות לגבי דיסק קשיח (ראיתי שרשור שקשור מספר דברים אחורה)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 124

שליחה

לצורך העניין השרשור לא עזר לי לקבל החלטה ולכן אני פותח שרשור משלי . אני מעוניין לרכוש דיסק קשיח נייד שישמש אותי לגיבוי המק והפיסי שלי . הדיסק לא יהיה נייד,לרוב ולכן מבחינת גודל אני גמיש. הדרישות שלי הן:

1. 1TB
2.עד 400 ש"ח

ראיתי מספר דגמים באמזון ויש לי מספר הסתיגויות :

בעבודה אנחנו משתמשים רק ב-WD ואין ספק שהם מוכיחים את עצמם אבל ,היה לי דיסק מסדרת MyBook שלאחר חודש פשוט מת . לעומת זאת יש לנו דיסקים מסדרת My Passport שהם ,לדעתי מאוד אמינים ומאוד נוחים . הבעיה היא שהם מוגבלים ל-500GB . מסתבר שהדיסקים החדשים של WD מגיעים עם תוכנת גיבוי במחיצה נפרדת על הדיסק שלא ניתנת למחיקה ותוסת 1GB (בדיסקים שקנינו לאחרונה ראיתי את זה אבל רק כשקראתי על זה נפל לי האסימון :-) ) . עובדה זו כבר מעצבנת אבל אפשר להסתדר איתה. הביקורות באמזון לא משבחות את סדרת MyBook ולכן אני לא ממהר לקנות .

Iomega - ידוע לי שהם מיצרים את מארזי האכסון ולא את הדיסקים עצמם . לפי הידוע לי הדיסקים בתוך המארז הם של סיגייט.

באופן עקרוני ,הייתי אומר שמדובר פה לא מעט בעניין של מזל. יכול להיות שימליצו לי על דיסק מסויים ,אך הוא ימות אצלי לאחר זמן קצר . בכל זאת אני בטוח שיש איכויות שונות ואשמח להמלצה לדיסקים על פי הפרמטרים שהצגתי . תודה .

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282

שליחה

הדיסק של WD שמת לך אחרי חודש, מן הסתם היה תקול כמקרה בודד, שאינו יכול להעיד על כלל סידרת הדיסקים הזו. מקרה כזה יכול לקרות, וקורה, במוצרים של כל חברה. יש לי מספר חיצוניים כאלה (מסדרת MY BOOK, וגם אחרים של WD) בנפח 1 טרה, כבר די הרבה זמן, ומנסיוני איתם - הם נחשבים אמינים ויציבים מאוד, גם ביחס למוצרים דומים של חברות אחרות.

אגב, בדיסק כזה של 1 טרה, הפחת הוא כ- 30 GB, כלומר בפועל אתה מקבל רק 970GB.

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

אתה מין הסתם צודק :-) . כנראה אלך על דיסק מהסדרה הזו . האם גם בדגם הנ"ל יש להם מחיצה שמכילה את תוכנת הגיבוי של WD ?

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282

שליחה

kaparoni כתב:אתה מין הסתם צודק :-) . כנראה אלך על דיסק מהסדרה הזו . האם גם בדגם הנ"ל יש להם מחיצה שמכילה את תוכנת הגיבוי של WD ?
...
כן. לפי מה שאני רואה כרגע, היא תופסת כ- 440 MB בערך...

לגבי ה"פחת" שציינתי בהודעה הקודמת, קבל תיקון: הפחת הוא 70 GB, כך שבפועל שטח האיחסון שנותר הוא 930GB.

kaparoni פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה .

שליחה

כנראה שאלך על MyBook 1TB

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”