האם חובה להשתמש ב-CAT6 בשביל רשת ג'יגה? (עריכה: לא!)
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
הי,
בימים אלו אני מעביר בדירה שלי כבלי רשת בין חדרים ובין הסלון. אני מעוניין להקים רשת ג'יגה לטובת סטרימר שאולי יגיע בעתיד וגם בשביל העתקת קבצים בין מחשבי הרשת השונים.
בראוטר וכל כרטיסי הרשת שיש תומכים ברשת ג'יגה כמובן.
האם חובה להשתמש בכבלים מסוג CAT6 בשביל הרשת הנ"ל?
בחנות אחת נאמר לי שחייבים, בויקיפדיה קראתי שאפשר להשתמש גם ב-CAT5e.
בנוסף, האם רשת "1000BASE-T" היא רשת ג'יגה?
תודה!
בימים אלו אני מעביר בדירה שלי כבלי רשת בין חדרים ובין הסלון. אני מעוניין להקים רשת ג'יגה לטובת סטרימר שאולי יגיע בעתיד וגם בשביל העתקת קבצים בין מחשבי הרשת השונים.
בראוטר וכל כרטיסי הרשת שיש תומכים ברשת ג'יגה כמובן.
האם חובה להשתמש בכבלים מסוג CAT6 בשביל הרשת הנ"ל?
בחנות אחת נאמר לי שחייבים, בויקיפדיה קראתי שאפשר להשתמש גם ב-CAT5e.
בנוסף, האם רשת "1000BASE-T" היא רשת ג'יגה?
תודה!
נערך לאחרונה על ידי Trip ב 26/01/2011 12:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
בפועל בכדי להעביר רשת ג'יגה אכן מספיק כבל CAT5E אשר כל הפינים של המחברים מחוברים (לאינטרנט אתה משתמש רק ב4 גידים).
בשביל לשדר וידאו+אודיו דרך רשת הביתית אתה צריך רוחב פס יותר גדול לכן ההמלצה היא לכבל CAT6.
1000BASE-T - העברת תשתית בעבור רשת ג'יגה על גבי כבלי רשת כגון: CAT5, CAT6, CAT7 למרחק של עד 100 מטר.
בשביל לשדר וידאו+אודיו דרך רשת הביתית אתה צריך רוחב פס יותר גדול לכן ההמלצה היא לכבל CAT6.
1000BASE-T - העברת תשתית בעבור רשת ג'יגה על גבי כבלי רשת כגון: CAT5, CAT6, CAT7 למרחק של עד 100 מטר.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
רשת ג'יגה אתרנט, היא 1000BASET והיא תוכננה לעבוד על כבל החל מCAT5 לאורך של עד 100 מטר ללא בעיות.
נקודת המוצא היא שפריסת הרשת תעשה ע"י מקצוענים. בפועל, אם הפריסה היא חצי DIY יש סיכוי שלא תוכל להעביר ל100 מטר תקשורת ג'יגה.
אבל ברוב הבתים לא דרושים כבלים של מאה מטר ואם אתה רוצה להרגיש יותר בטוח תתקין CAT5E .
נקודת המוצא היא שפריסת הרשת תעשה ע"י מקצוענים. בפועל, אם הפריסה היא חצי DIY יש סיכוי שלא תוכל להעביר ל100 מטר תקשורת ג'יגה.
אבל ברוב הבתים לא דרושים כבלים של מאה מטר ואם אתה רוצה להרגיש יותר בטוח תתקין CAT5E .
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

תודה על התשובות!
אבל יש לי לוחץ כבלים ויש לי טסטר לכבלי רשת אז אני מאמין שילך בסדר. המרחק שאני צריך הוא לכל היותר 15 מ', ככה שלא צפוייה בעיה מבחינת הנחתות למרחקים.
אם אני רוצה להרגיש יותר בטוח להתקין דווקא CAT5e? בהנחה שההתקנה היא אותה התקנה בשניהם, אני אמור לקבל את אותם ביצועים בדיוק, לא?
אני לא מבין משהו - לפי מה שאתם אומרים רוחב הפס של ג'יגה-ביט נתמך בכבל CAT5e. למה שכבל CAT6 יתן רוחב פס "גדול יותר", כמו שרשמת?JEXY כתב: בשביל לשדר וידאו+אודיו דרך רשת הביתית אתה צריך רוחב פס יותר גדול לכן ההמלצה היא לכבל CAT6....
הפריסה היא 100% DIYopv כתב:נקודת המוצא היא שפריסת הרשת תעשה ע"י מקצוענים. בפועל, אם הפריסה היא חצי DIY יש סיכוי שלא תוכל להעביר ל100 מטר תקשורת ג'יגה.
אבל ברוב הבתים לא דרושים כבלים של מאה מטר ואם אתה רוצה להרגיש יותר בטוח תתקין CAT5E ....
אם אני רוצה להרגיש יותר בטוח להתקין דווקא CAT5e? בהנחה שההתקנה היא אותה התקנה בשניהם, אני אמור לקבל את אותם ביצועים בדיוק, לא?
Trip, ברשותך אני מצטרף לדיון.JEXY כתב:בפועל בכדי להעביר רשת ג'יגה אכן מספיק כבל CAT5E אשר כל הפינים של המחברים מחוברים (לאינטרנט אתה משתמש רק ב4 גידים).
1000BASE-T - העברת תשתית בעבור רשת ג'יגה על גבי כבלי רשת כגון: CAT5, CAT6, CAT7 למרחק של עד 100 מטר....
JEXY- לא כל כך שהבנתי. CAT5E מעביר רשת ג'יגה. אם כך, למה בשביל להזרים מדיה דרך הרשת ההמלצה היא CAT6? הרי שניהם מעבירים רשת ג'יגה.
JEXY, אני אומנם לא מתגאה בזה אבל בתור אחד ששם קונקטור של 5 על כבל של CAT7 אני יודע על מה אני מדבר. היה לי כבל של CAT7 שקיבלתי וגם מספר לא קטן של קונקטורים חיברתי הכל ואז גיליתי שחוץ מנקודה אחת בבית כל השאר עובדים ב- 100Mb אז בדקתי את הקונקטורים וגיליתי שהם לא 5E כמו שאמרו לי וכמובן שנאלצתי להחליף הכל.JEXY כתב:avirokach כתב: בכל מקרה שים לב שהמחברים שלך הם גם 5E ולא 5 כי אז לא תקבל 1Gb...![]()
![]()
בשני הכבלים אפשר להעביר ג'יגה לשנייה, ה-CAT5E תומך עד תדר 350Mhz לאומת 100Mhz בCAT5...
-
Trip
- חבר פעיל במיוחד

לאחר מספר חיפושים ובירורים, להלן מה שמצאתי:
1. גם כבלי CAT5e תומכים ברשת ג'יגהביט, חד וחלק.
2. כבלי CAT5 לא תומכים, אבל אי אפשר כבר להשיג אותם היום אז זו לא אמורה להיות בעיה.
3. ממבחנים כמו זה יש צווארי בקבוק אחרים במערכת (לרוב הדיסק הקשיח) שמאטים את הביצועים, הרבה לפני הכבלים.
4. ההשפעה על כבלים קצרים (מתחת ל-10 מ') של קרבה לחוטי חשמל הינה שולית.
5. ההבדל במהירויות בין CAT5e ל-CAT6, בכבלים קצרים הוא אפסי עד כדי לא קיים.
בשורה התחתונה, לשימושים ביתיים אני מניח שאפשר להתקין רשת מבוססת CAT5e ולהנות מכל היתרונות של GbE, בעלות נמוכה יותר (בהשוואה לרשת מבוססת CAT6).
2. כבלי CAT5 לא תומכים, אבל אי אפשר כבר להשיג אותם היום אז זו לא אמורה להיות בעיה.
3. ממבחנים כמו זה יש צווארי בקבוק אחרים במערכת (לרוב הדיסק הקשיח) שמאטים את הביצועים, הרבה לפני הכבלים.
בשורה התחתונה, לשימושים ביתיים אני מניח שאפשר להתקין רשת מבוססת CAT5e ולהנות מכל היתרונות של GbE, בעלות נמוכה יותר (בהשוואה לרשת מבוססת CAT6).
- opv
- חבר מביא חבר

פסקה 2 היא פשוט לא נכונה. תקן הג'יגה דורש כבל CAT5 ומעלה.Trip כתב:לאחר מספר חיפושים ובירורים, להלן מה שמצאתי:
בשורה התחתונה, לשימושים ביתיים אני מניח שאפשר להתקין רשת מבוססת CAT5e ולהנות מכל היתרונות של GbE, בעלות נמוכה יותר (בהשוואה לרשת מבוססת CAT6)....
- opv
- חבר מביא חבר

ציטוט מWIKI מהערך CAT5:
It is most commonly used for 100 Mbit/s networks, such as 100BASE-TX Ethernet, although IEEE 802.3ab defines standards for 1000BASE-T – Gigabit Ethernet over category 5 cable
It is most commonly used for 100 Mbit/s networks, such as 100BASE-TX Ethernet, although IEEE 802.3ab defines standards for 1000BASE-T – Gigabit Ethernet over category 5 cable
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
לקונקטורים אין השפעה אלא לעובי גיד בכבל עצמו.avirokach כתב:JEXY, אני אומנם לא מתגאה בזה אבל בתור אחד ששם קונקטור של 5 על כבל של CAT7 אני יודע על מה אני מדבר. היה לי כבל של CAT7 שקיבלתי וגם מספר לא קטן של קונקטורים חיברתי הכל ואז גיליתי שחוץ מנקודה אחת בבית כל השאר עובדים ב- 100Mb אז בדקתי את הקונקטורים וגיליתי שהם לא 5E כמו שאמרו לי וכמובן שנאלצתי להחליף הכל.JEXY כתב:avirokach כתב: בכל מקרה שים לב שהמחברים שלך הם גם 5E ולא 5 כי אז לא תקבל 1Gb...![]()
![]()
בשני הכבלים אפשר להעביר ג'יגה לשנייה, ה-CAT5E תומך עד תדר 350Mhz לאומת 100Mhz בCAT5......
אם ניסית להזרים מדיה דרך כבל CAT7 עם מחברים של CAT5 אתה פיזרת יותר מדי על כבל CAT7 כאשר הוא כבל עבה מאוד ומנחית את האות.
מחבר של CAT5 ו5E זהה לחלוטין, בעבר היו מחברים אשר לא היה להם מקום לכבל ארקה, בחדשים יש וגם רשום אליהם 5E שאגב הם מתאימים גם ל6 וגם ל7 (קצת בלחץ אבל החיבור יציב ולא מנחית).
הרבה תלוי גם באיכות המקור עצמו והשפעה סביבתית.
אגב, לאינטרנט זה לא משנה כי הקצב העברה והתדר לא מצריכים רוחב פס גדול יותר
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
בגלל ששידור האינטרנט הוא פחות מ100Mhz ושידור של רשת פנימית הוא הרבה יותר בסביבות ה250Mhz.ds123 כתב: JEXY- לא כל כך שהבנתי. CAT5E מעביר רשת ג'יגה. אם כך, למה בשביל להזרים מדיה דרך הרשת ההמלצה היא CAT6? הרי שניהם מעבירים רשת ג'יגה....
כבל CAT5 יכול להעביר דרכו רשת ג'יגה חיצונית (אינטרנט עד 12Mbps) למרחק לא גדול.
בשביל להזרים מדיה דרך רשת פנימית אתה צריך רוחב פס גדול יותר.
שים לב בסוויץ' לא רשום תדר אבל רשום שהוא מתאים את עצמו לפלט וקלט בכדי להתאים את הקצב העברה.
תאורטית הכל נכון, מעשית ראיתי מצבים שגם ברשת CAT5E יש זרימת וידאו חופשית, כך שזה אינדיבידואלי לכל אחד.
- opv
- חבר מביא חבר

JEXY , המספרים שאתה מביא בMHZ לא קשורים כלל וכלל להחלטה באיזה כבל לבחור. כל הכבלים מCAT5 ומעלה, יתנו את אותו קצב תעבורה בדיוק. קצב של 1G.JEXY כתב:בגלל ששידור האינטרנט הוא פחות מ100Mhz ושידור של רשת פנימית הוא הרבה יותר בסביבות ה250Mhz.ds123 כתב: JEXY- לא כל כך שהבנתי. CAT5E מעביר רשת ג'יגה. אם כך, למה בשביל להזרים מדיה דרך הרשת ההמלצה היא CAT6? הרי שניהם מעבירים רשת ג'יגה....
כבל CAT5 יכול להעביר דרכו רשת ג'יגה חיצונית (אינטרנט עד 12Mbps) למרחק לא גדול.
בשביל להזרים מדיה דרך רשת פנימית אתה צריך רוחב פס גדול יותר.
שים לב בסוויץ' לא רשום תדר אבל רשום שהוא מתאים את עצמו לפלט וקלט בכדי להתאים את הקצב העברה.
תאורטית הכל נכון, מעשית ראיתי מצבים שגם ברשת CAT5E יש זרימת וידאו חופשית, כך שזה אינדיבידואלי לכל אחד....
רוחב הסרט בMHZ יכול את מי שתכנן את התקן עצמו או מי שמתכנן להשתמש בתקנים פרטיים של וידאו פרוס על כבלי האתרנט.
יש מספר סיבות להשתמש בכבל יקר יותר מCAT5 עבור רשת ג'יגה:
1) כבלים ארוכים מ100 מטר
2) חסינות גבוהה יותר להפרעות כתוצאה מכבלים סמוכים
3) פחות רגישות להתקנה לא מקצועית בגלל הסיעוך העדיף
4) תמיכה בתקנים מתקדמים יותר מאשר 1000BASET
אני שוב מדגיש, ברגע שמשתמשים בכבלים של פחות מ100 מטר והרשת עובדת, אין שום הבדל בביצועים בין CAT5 לכבלים יקרים יותר.