קניתי סידמו מאמיגו, מחפש המלצות לאופן קלייה ו..
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
טוב סידאמו זה קפה שבאמת מתאים לפילטר היות והוא דיי חמוץ וארומטי.
אני ממליץ שתתחיל מ FC כלומר ממש בתחילת פיצוץ שני ותראה אם טעים לך.
אני גיליתי שעירבוב של סידאמו (או קניה) בקליה אפילו קצת יותר בהירה (נאמר CITY+) יחד עם קפה כגון ניקרגואה או פרו קלוי כהה (FC+) שיתן גם טעם מריר יוצא טוב בפילטר.
אני ממליץ שתתחיל מ FC כלומר ממש בתחילת פיצוץ שני ותראה אם טעים לך.
אני גיליתי שעירבוב של סידאמו (או קניה) בקליה אפילו קצת יותר בהירה (נאמר CITY+) יחד עם קפה כגון ניקרגואה או פרו קלוי כהה (FC+) שיתן גם טעם מריר יוצא טוב בפילטר.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני ממליץ לקלות סידאמו בקלית SL, לא FC.
אתה בטח שואל את עצמך מה זה SL...
ובכן, SL הן ראשי תיבות של SARUF LEGAMREI
(מוטי לא אוהב סידאמו. חמוץ כמו לימון. בררר).
ובאופן מעט יותר קונסטרוקטיבי - לא ממליץ לקלות אותו חד-זני, אלא להוסיף כ-"תבלין" לתערובת קיימת, ביחד עם זנים מאוד כבדים כמו הודו, סומטרה או רובוסטה לתפארת.
אתה בטח שואל את עצמך מה זה SL...
ובכן, SL הן ראשי תיבות של SARUF LEGAMREI
(מוטי לא אוהב סידאמו. חמוץ כמו לימון. בררר).
ובאופן מעט יותר קונסטרוקטיבי - לא ממליץ לקלות אותו חד-זני, אלא להוסיף כ-"תבלין" לתערובת קיימת, ביחד עם זנים מאוד כבדים כמו הודו, סומטרה או רובוסטה לתפארת.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
מוטי, כשאתה אומר חמוץ כמו לימון, כך בחשבון שבפילטר יהיה יותר עדין, חוץ מזה יש אנשים ששותים קפה עם לימון 
אני, כרגע באמצע להכין לי דריפ עם "קניה", ובאמת אם הייתי עושה מזה אספרסו סרייט זה היה יוצא לי ממש חמוץ, כך גם בחשבון שיש אנשים כמוני שבגיל 5/4 קיבלו קפה מפרקולטור מאמא שלהם לפני הבית ספר, ונהנים לפעמים מקפה פילטר לא פחות מאספרסו (אולי אני טיפטיפה מגזים)
אני, כרגע באמצע להכין לי דריפ עם "קניה", ובאמת אם הייתי עושה מזה אספרסו סרייט זה היה יוצא לי ממש חמוץ, כך גם בחשבון שיש אנשים כמוני שבגיל 5/4 קיבלו קפה מפרקולטור מאמא שלהם לפני הבית ספר, ונהנים לפעמים מקפה פילטר לא פחות מאספרסו (אולי אני טיפטיפה מגזים)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כן, אנחנו מדברים על אותו זן.
סידאמו הוא קפה עם חמיצות מאוד ברורה (מעבר ליין, שוקולד ועוד שאר פיוטים של שבת).
הקפה היחיד שטעמתי שהיה יותר חמוץ ממנו היה היירגצ'פה.
סידאמו הוא קפה עם חמיצות מאוד ברורה (מעבר ליין, שוקולד ועוד שאר פיוטים של שבת).
הקפה היחיד שטעמתי שהיה יותר חמוץ ממנו היה היירגצ'פה.
קניה יש קלוי באווה ואולי גם ירוק, אם כי זה קצת יקר, אצל מר רג'ואן בירושלים יש כמה שקים (נראה לי הוא לא ימכור), נראה לי שיש אצל רחל מפורטופינו טנזניה שהוא גם די דומה רק טיפה עדין יותר וקצת פחות חמוץ.
בכל אופן, אם החברה כאן רוצים להתארגן על שק של משהוא, אפשר, אני די אוהב להסתבך עם קניות קבוצתיות.
בכל אופן, אם החברה כאן רוצים להתארגן על שק של משהוא, אפשר, אני די אוהב להסתבך עם קניות קבוצתיות.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

קניה יש באוא גם ירוק, מחיר לא זול וכ 75 לקילו (קניה AA) - מתחרה עם הסידאמו מי יותר חמוץ
לגבי הסידאמו אני עם מוטי, לפחות הסידאמו של אמיגו ממש חמוץ. נכון שהוא ארומטי אבל זה ממש לא ניתן לשתיה כחד זני ובטח לא באספרסו.
הירגצ'פה דוקא לטעמי עדיף בהרבה על הסידאמו והוא פחות חמוץ, אני קולה אותה קצת לתוך פיצוץ שני ומתקבל קפה טוב מאוד אפילו כחד זני.
לגבי הסידאמו אני עם מוטי, לפחות הסידאמו של אמיגו ממש חמוץ. נכון שהוא ארומטי אבל זה ממש לא ניתן לשתיה כחד זני ובטח לא באספרסו.
הירגצ'פה דוקא לטעמי עדיף בהרבה על הסידאמו והוא פחות חמוץ, אני קולה אותה קצת לתוך פיצוץ שני ומתקבל קפה טוב מאוד אפילו כחד זני.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתה קולה אותו קצת לתוך SL...? 
כפיר, אם מדובר בקפה שאני הבאתי לנו מהשוק בפ"ת, אז אני חייב לטעום איך זה שהוא לא חמוץ לימון אצלך.
מה שלא עשיתי איתו, הוא גרם לי לצרבת בלתי נשלטת
כפיר, אם מדובר בקפה שאני הבאתי לנו מהשוק בפ"ת, אז אני חייב לטעום איך זה שהוא לא חמוץ לימון אצלך.
מה שלא עשיתי איתו, הוא גרם לי לצרבת בלתי נשלטת
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
חברים,יש לי תערובת של סידמו ואני יכול להבטיח לכם שקלייה נכונה של זן זה תמעיט את החמיצות שיש בו ותבליט את הריח המדהים ואת הטעם הייני פירותי שאתם מדברים עליו. אני נוטה לא לחוות דעה יותר מדי אבל אל תעשו עוול לזן הזה,הוא מדהים. הצפיפות של זן זה היא די גבוהה כך שאני ממליץ למשוך את הזמן בין פיצוץ ראשון לסוף הקלייה ,לפחות לחמש דקות ואם זה על בסיס קולה אוויר אז לדעתי ניתן לפחות זמן.
כל אלמנט בקלייה יכול להבליט או להאפיל על טעמי הזן.
אני ממליץ לכם כחובבי קלייה מושבעים,לא לוותר על טעמים לא רצויים בזן שאתם קולים אלא לחקור איך להאפיל על הטעם הלא רצוי ולקבל את הטוב שבזן עם מינימום "רע".
מקווה שעזרתי.
שבת שלום
כל אלמנט בקלייה יכול להבליט או להאפיל על טעמי הזן.
אני ממליץ לכם כחובבי קלייה מושבעים,לא לוותר על טעמים לא רצויים בזן שאתם קולים אלא לחקור איך להאפיל על הטעם הלא רצוי ולקבל את הטוב שבזן עם מינימום "רע".
מקווה שעזרתי.
שבת שלום
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

NEGRO, אני אשמח לעוד מידע מעשי.
- כתבת שזו תערובת של סידאמו. כמה % סידאמו יש שם?
- איך לקלות אותו, עם הג'ין, כדי להעלים את טעמי הלוואי החמוצים?
- אני אשמח גם להסבר על מה קורה בתהליך הקליה הזה, שמצליח להעלים את החמיצות הזו ולהשאיר טעמים אחרים
זה יהיה מעניין אם אצליח להפיק משהו טעים מהזן הזה, ויפתח לי המון אפשרויות חדשות!
- כתבת שזו תערובת של סידאמו. כמה % סידאמו יש שם?
- איך לקלות אותו, עם הג'ין, כדי להעלים את טעמי הלוואי החמוצים?
- אני אשמח גם להסבר על מה קורה בתהליך הקליה הזה, שמצליח להעלים את החמיצות הזו ולהשאיר טעמים אחרים
זה יהיה מעניין אם אצליח להפיק משהו טעים מהזן הזה, ויפתח לי המון אפשרויות חדשות!
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

קודם כל, השם הוא גלעד שמחי :-)
אולי זה ישמע מוזר אבל אני לא בעד להשתמש ביותר משני זנים לתערובת ולהשתדל שזה יהיה אפילו זן אחד.
אם אני קולה זן מסוים והטעם שלו לא מוחצן וייחודי אז אני שוקד עליו עד שאני מבין לאן אני יכול להגיע איתו.
כך עשיתי עם ברזיל סרדו,סידמו,קולומביה סופרימו, סומטרה וכו'.
קפה זה דבר כל כך מורכב ,אם יש לך ביד אננס בשל ישירות מהקריביים,היית מכניס אותו לסלט פירות?
אני לא.
אני בעד לגלות את הטעם של הקפה וזו המטרה המרכזית שלי.
אי אפשר להצביע על הנקודה הבעייתית בקלייה בלי לראות את הקלייה ולטעום את הקפה.
לפי הבנתי, אתה משוגע על פיצוץ 2,לדעתי בשלב הזה הקפה מאופיין מאוד בטעמי קלייה והרבה פחות בטעמי הזו.
אני ממליץ לך לקרוא את החומר בלינק המצורף ולנסות לשפר את הקלייה שלך עפ"י הדברים הנאמרים שם.
http://bootcoffee.com/Roasting_fundamentals.pdf
התאמצתי להעלות לך פרופיל קלייה שעשיתי לאחרונה לזן ברזיל סרדו, הפרופיל מוכוון לשימוש כקפה שחור.
את הרעיון הכללי אתה יכול לראות,מצטער שלא חשפתי טמפרטורות וזמן .
הקו הכחול זו טמפרטורת סביבה,כמו שאתה רואה ,היא לא צונחת משמעותית עקב שינוי שעשיתי בקולה ועקב שינוי בכמות הקלייה.
כמו שניתן לראות,אני שולט בתהליך וצופה אותו כך שאני מאזן את העקומה לעלייה הדרגתית לאחר פיצוץ 1 כדי לתת לקפה להתפתח.
גם אני כל הזמן לומד,זה תהליך אינסופי ואני מאוד מעריך את העשייה שלכם.
בהצלחה ומקווה שעזרתי
אם אני קולה זן מסוים והטעם שלו לא מוחצן וייחודי אז אני שוקד עליו עד שאני מבין לאן אני יכול להגיע איתו.
כך עשיתי עם ברזיל סרדו,סידמו,קולומביה סופרימו, סומטרה וכו'.
קפה זה דבר כל כך מורכב ,אם יש לך ביד אננס בשל ישירות מהקריביים,היית מכניס אותו לסלט פירות?
אני לא.
אני בעד לגלות את הטעם של הקפה וזו המטרה המרכזית שלי.
אי אפשר להצביע על הנקודה הבעייתית בקלייה בלי לראות את הקלייה ולטעום את הקפה.
לפי הבנתי, אתה משוגע על פיצוץ 2,לדעתי בשלב הזה הקפה מאופיין מאוד בטעמי קלייה והרבה פחות בטעמי הזו.
אני ממליץ לך לקרוא את החומר בלינק המצורף ולנסות לשפר את הקלייה שלך עפ"י הדברים הנאמרים שם.
http://bootcoffee.com/Roasting_fundamentals.pdf
התאמצתי להעלות לך פרופיל קלייה שעשיתי לאחרונה לזן ברזיל סרדו, הפרופיל מוכוון לשימוש כקפה שחור.
את הרעיון הכללי אתה יכול לראות,מצטער שלא חשפתי טמפרטורות וזמן .
הקו הכחול זו טמפרטורת סביבה,כמו שאתה רואה ,היא לא צונחת משמעותית עקב שינוי שעשיתי בקולה ועקב שינוי בכמות הקלייה.
כמו שניתן לראות,אני שולט בתהליך וצופה אותו כך שאני מאזן את העקומה לעלייה הדרגתית לאחר פיצוץ 1 כדי לתת לקפה להתפתח.
גם אני כל הזמן לומד,זה תהליך אינסופי ואני מאוד מעריך את העשייה שלכם.
בהצלחה ומקווה שעזרתי
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

לא יודע, אולי האלקטרה אשמה קצת ?moti_r כתב:כפיר, אם מדובר בקפה שאני הבאתי לנו מהשוק בפ"ת, אז אני חייב לטעום איך זה שהוא לא חמוץ לימון אצלך.
מה שלא עשיתי איתו, הוא גרם לי לצרבת בלתי נשלטת...
היום טעמתי אותו שוב, קליתי ביום רביעי 240 גרם ממנו FC+, בכלל לא חמוץ כמו הסידאמו ואפילו לא קרוב...
יש בו חמיצות אבל היא יחסית נעימה, אפטרטייסט טוב ומתובל וארומה טובה. לדעתי מדובר בקפה טוב מאוד אך כמות שהמוץ שיורדת ממנו זה משהו לא נורמאלי כי הג'ין כבר כמעט "נחנק" מלשאוב את ערימות המוץ הללו
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

NEGRO, תודה רבה על המידע המועיל!
(הערה אחת קטנה: במקרים ששם המשתמש שונה לגמרי משם האדם שמאחוריו, כמו אצלך, אני בד"כ משתמש בשם המשתמש כי כשמישהו יקרא את הפוסט מבחוץ, מישהו שלא מכיר אותנו, הוא לא ידע מי זה "גלעד" שאני מתייחס אליו... במקרה הזה, האמת, הייתי יכול לכתוב "גלעד" כי היה ברור שאני מדבר אליך כי כתבתי פוסט בדיוק אחרי הפוסט שלך. אישית, אני תמיד מעדיף לקרוא לאנשים בשמות שלהם ולא בשמות משתמש
).
קודם כל, אני חייב להודות שאני לא מבצע שום פרופיל קליה עם הג'ין. דווקא אין לכך סיבה טובה, כי הג'ין מאוד נוח בנושא הזה וקל לשנות בו טמפ' תוך כדי הקליה.
לפי מה שאני מבין מהדיאגרמה שלך, קצת אחרי תחילת פיצוץ ראשון (אולי באמצע?) אתה מוריד קצת טמפ', כדי למשוך עד לפיצוץ שני.
מה זה "טמפ' סביבה"? זו הטמפ' מבחוץ לקולה? אני זוכר שפעם כתבת על כך משהו, אבל אני לא זוכר למה זה חשוב.
כפיר - אני אשמח לטעום ולהתלהב. זה קפה נגיש מאוד (בשוק בפ"ת ב-30 ש"ח לקילו, בפעם האחרונה שקניתי לנו) ואם הוא אכל מתבל יפה את התערובת, הוא יכול להפוך לחלופה מעניינת לימן מוקה מבחינתי.
(הערה אחת קטנה: במקרים ששם המשתמש שונה לגמרי משם האדם שמאחוריו, כמו אצלך, אני בד"כ משתמש בשם המשתמש כי כשמישהו יקרא את הפוסט מבחוץ, מישהו שלא מכיר אותנו, הוא לא ידע מי זה "גלעד" שאני מתייחס אליו... במקרה הזה, האמת, הייתי יכול לכתוב "גלעד" כי היה ברור שאני מדבר אליך כי כתבתי פוסט בדיוק אחרי הפוסט שלך. אישית, אני תמיד מעדיף לקרוא לאנשים בשמות שלהם ולא בשמות משתמש
קודם כל, אני חייב להודות שאני לא מבצע שום פרופיל קליה עם הג'ין. דווקא אין לכך סיבה טובה, כי הג'ין מאוד נוח בנושא הזה וקל לשנות בו טמפ' תוך כדי הקליה.
לפי מה שאני מבין מהדיאגרמה שלך, קצת אחרי תחילת פיצוץ ראשון (אולי באמצע?) אתה מוריד קצת טמפ', כדי למשוך עד לפיצוץ שני.
מה זה "טמפ' סביבה"? זו הטמפ' מבחוץ לקולה? אני זוכר שפעם כתבת על כך משהו, אבל אני לא זוכר למה זה חשוב.
כפיר - אני אשמח לטעום ולהתלהב. זה קפה נגיש מאוד (בשוק בפ"ת ב-30 ש"ח לקילו, בפעם האחרונה שקניתי לנו) ואם הוא אכל מתבל יפה את התערובת, הוא יכול להפוך לחלופה מעניינת לימן מוקה מבחינתי.
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

טמפרטורת סביבה זו הטמפרטורה של פנים התוף,הגשש נמצא בחלל ללא מגע עם הפולים בשונה מהגשש של הפולים שנמצא איתם במגע מתמיד.
טמפרטורת סביבה חשובה ויש לה השפעה מכרעת על טעמי הקפה.
חוץ מהשפעתה הישירה כיוצרת שינויים בפולי הקפה בזמן הקלייה,טמפרטורת הסביבה מכינה אותי לבאות,אם טמפרטורת הסביבה מתחילה לעלות מהר מאוד,טמפ' הפולים מהר מאוד יתחילו לעקוב ולעלות מהר גם.
תקרא את זה
http://www.sweetmarias.com/roast.carlstaub.html
ולעזרה בחישובים מפרנהייט לצלזיוס
http://www.wbuf.noaa.gov/tempfc.htm
שבוע טוב
טמפרטורת סביבה חשובה ויש לה השפעה מכרעת על טעמי הקפה.
חוץ מהשפעתה הישירה כיוצרת שינויים בפולי הקפה בזמן הקלייה,טמפרטורת הסביבה מכינה אותי לבאות,אם טמפרטורת הסביבה מתחילה לעלות מהר מאוד,טמפ' הפולים מהר מאוד יתחילו לעקוב ולעלות מהר גם.
תקרא את זה
http://www.sweetmarias.com/roast.carlstaub.html
ולעזרה בחישובים מפרנהייט לצלזיוס
http://www.wbuf.noaa.gov/tempfc.htm
שבוע טוב