100 אנשים אחראים לרוב תעבורת הרשת בקרב משתמשי טורנטים

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
ziv_r פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46423
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5084 פעמים

שליחה #1 

מחקר שנעשה בנושא תעבורת הנתונים ברשתות P2P הפופלאריות ביותר, Mininova & The Pirate Bay, מגלה כי ישנו קומץ של 100 אנשים בלבד אשר אחראים לרוב תעבורת הרשת.
קבוצה זאת של אנשים אחראים ל 66% מכל התוכן אשר מפורסם ברשתות אלו ואותה קבוצה גם אחראית ל 75% מנפח ההורדות.

המחקר נערך על ידי אוניברסיטת מדריד בשיתוף אוניברסיטת Oregon ואוניברסיטת Darmstadt.

מקור: P2P study finds around 100 users responsible for majority of BitTorrent content

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

במחשבה ראשונה זה נשמע לי הזוי.

במחשבה שניה ושלישית זה די הגיוני. סה"כ ברגע שתוכן מסויים מועלה על ידי מישהו, אין צורך בעוד כאלה.

אבל מה שמצחיק הוא שברגע שיעלימו את ה-100 הללו, סביר להניח שיהיו 100 אחרים שישמשו בדיוק לאותה פונקציה. כלומר, בשביל לקיים את ה-ECOSYSTEM הזה, נחוצים רק 100 איש, אבל זה לא אומר שהמאה הספציפיים שקיימים כיום הם ה-100 היחידים שיכולים לעשות את העבודה. פשוט ברגע שאתה עובר את ה-100 האלה כבר לא צריך עוד אחרים שיתווספו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

למה ללכת עם הראש בקיר? עדיף ליצרני התוכן, כמו האולפנים הגדולים להגיע להסדר כספי עם אותם 100 אנשים ובזה הם פתרו לעצמם בן 66 ל 75 מהבעיה שלהם.

בהסדר כספי אני לא מתכוון למשפט וקנס אלא לתשלום של כמה סנטים על כל הורדה. בסופו של דבר זה יכניס להם יותר כסף בפחות מאמץ מכל פעולה אחרת שהם נוקטים בה עכשיו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

אם היה קל למצוא אותם הם כנראה היו עושים יותר מהסדר כספי איתם...

כמו שכתבתי, זו מאסה קריטית. אם יעלימו אותם מחר יווצרו 100 חדשים שיחליפו אותם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #5 

ziv_r כתב: קבוצה זאת של אנשים אחראים ל 66% מכל התוכן אשר מפורסם ברשתות אלו ואותה קבוצה גם אחראית ל 75% מנפח ההורדות.
...
האם הכוונה היא שאותה קבוצה אחראית ישירות ל 75% מנפח ההורדות? אם הכוונה היא לקח ש75 אחוז מהורדות הן ממש מאותם 100 איש, זה ממש לא נשמע לי אפשרי. אם הכוונה שזה מתפשט כמו וירוס, זה מסתדר כמובן.

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #6 

אני הבנתי שהכוונה היא ש-75% מנפח התעבורה, מורכב מהתכנים (שהם 66% מסך כל התכנים) של אותה קבוצת אנשים, ולא שהכוונה שזה נפח התעבורה שאנשים אלו מייצרים בעצמם.
זה כמו למשל לומר שערוצים 2 ו-10 מייצרים 66% מהתכנים של ערוצי הטלוויזיה החופשיים, וש-75% מהצופים צופים בהם בפועל.

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

(Y) זה גם מה שאני הבנתי.
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com