סופסוף יצא לי קפה יותר טעים מבית קפה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
נכון מאוד 
בעקבות כל דיוני השומן, החלטתי לנסות גבינת קוטג' 9% (זו הירוקה). אני כבר שנים אוכל 5%.
איזה הבדל מטורף, שמיים וארץ ממש. ה-9% נימוחה יותר, עדינה יותר - שומנית יותר
ההבדל בקלוריות ממש לא נורא, אבל זה שווה את זה לגמרי.
גם בדנונה עברתי ל-3% במקום 1.5% שהייתי אוכל תמיד.
ממליץ לכם לנסות.
ולגבי חלב: אתמול הבאתי את התנובה 3.6% ויש לי בבית 3%. עשיתי השוואה ביניהם ובהחלט יש הבדל, אבל הוא לא ענק.
אני חושב שהיטבתה הוא הכי טעים ב-3.6%. אני צריך לעשות השוואה עיוורת בהזדמנות.
בעקבות כל דיוני השומן, החלטתי לנסות גבינת קוטג' 9% (זו הירוקה). אני כבר שנים אוכל 5%.
איזה הבדל מטורף, שמיים וארץ ממש. ה-9% נימוחה יותר, עדינה יותר - שומנית יותר
ההבדל בקלוריות ממש לא נורא, אבל זה שווה את זה לגמרי.
גם בדנונה עברתי ל-3% במקום 1.5% שהייתי אוכל תמיד.
ממליץ לכם לנסות.
ולגבי חלב: אתמול הבאתי את התנובה 3.6% ויש לי בבית 3%. עשיתי השוואה ביניהם ובהחלט יש הבדל, אבל הוא לא ענק.
אני חושב שהיטבתה הוא הכי טעים ב-3.6%. אני צריך לעשות השוואה עיוורת בהזדמנות.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- udi610
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 106
- שם מלא: אודי
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
חבר'ה, אתם מפספסים משהו.
הבעיה עם % שומן גבוה זה שומן לא בריא מן החי (קולסטרול ועוד) ולא הקלוריות.
לאורך זמן זה גורם נזק, בפרט למי שאוכל הרבה גבינה או שותה הרבה הפוך.
אני עברתי מזמן ל-1% ועוד מדלל במים. נכון שיש פחות קצף אבל אחרי שמתרגלים נהנים מזה שהקפה פחות שומני עד שלא טעים לי הפוך רגיל שבבתי קפה.
תהיו בריאים!!!
הבעיה עם % שומן גבוה זה שומן לא בריא מן החי (קולסטרול ועוד) ולא הקלוריות.
לאורך זמן זה גורם נזק, בפרט למי שאוכל הרבה גבינה או שותה הרבה הפוך.
אני עברתי מזמן ל-1% ועוד מדלל במים. נכון שיש פחות קצף אבל אחרי שמתרגלים נהנים מזה שהקפה פחות שומני עד שלא טעים לי הפוך רגיל שבבתי קפה.
תהיו בריאים!!!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
תיקון קטן - צריכים 1% ומעלה בשביל ספיגה יעילה (העיקר לא 0%), מכיוון שהסידן צריך להיות מומס בשומן.hosq כתב:שימו לב שמוצרי חלב צריכים להכיל לפחות 3 אחוז שומן כדי שהסידן שבהם ייספג בגוף
לשמירת המשקל הזניחה במקרה זה יש השלכות בריאותיות...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אורי, מכל מה ששמעתי, קראתי ולמדתי - זה לא נכון.
המינימום המומלץ ע"י אנשי מקצוע הוא 3%, לא 1%.
הנה, סתם חיפשתי בגוגל וזה הלינק הראשון שעלה: http://www.diet.co.il/%D7%90%D7%95%D7%9 ... 7%A0%D7%99
"מוצרי חלב המכילים פחות מ- 3% שומן, אולי חוסכים מעט מאוד שומן, אך יכולים לחבל בספיגת הסידן. אין צורך להשתולל באופן קבוע עם גבינות שמנות, אך בהחלט מומלץ לוותר על מוצרי החלב הדלים בשומן (מתחת ל- 3%)."
udi610 - גם אם זה נכון, אני סבור שבכמויות הגיוניות של צריכה, ההבדל יהיה קטן. מצד שני, התענוג שבאכילה של גבינה כזו, שווה את זה.
כוס דיאט קולה אחת מזיקה לבריאות פי מאה מעוד 0.6% שומן בחלב שלי, לא?
המינימום המומלץ ע"י אנשי מקצוע הוא 3%, לא 1%.
הנה, סתם חיפשתי בגוגל וזה הלינק הראשון שעלה: http://www.diet.co.il/%D7%90%D7%95%D7%9 ... 7%A0%D7%99
"מוצרי חלב המכילים פחות מ- 3% שומן, אולי חוסכים מעט מאוד שומן, אך יכולים לחבל בספיגת הסידן. אין צורך להשתולל באופן קבוע עם גבינות שמנות, אך בהחלט מומלץ לוותר על מוצרי החלב הדלים בשומן (מתחת ל- 3%)."
udi610 - גם אם זה נכון, אני סבור שבכמויות הגיוניות של צריכה, ההבדל יהיה קטן. מצד שני, התענוג שבאכילה של גבינה כזו, שווה את זה.
כוס דיאט קולה אחת מזיקה לבריאות פי מאה מעוד 0.6% שומן בחלב שלי, לא?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מוטי,
העלינו את הנושא הזה באיזה קורס בלימודים (ביולוגיה בתואר שני) ובדקנו לא מעט מאמרים (pubmed ו google schoolar בעיקר).
למיטב זכרוני, ההבדל המעשי ביעילות הספיגה בין 1.5 ל 3 אחוזים נמוך הרבה יותר מזה שבין 1.5 לאפס, וביחס לנזק הפוטנציאלי מהשומן (כמובן - תלוי כמות) - 1.5 הוא פשרה אידיאלית.
העלינו את הנושא הזה באיזה קורס בלימודים (ביולוגיה בתואר שני) ובדקנו לא מעט מאמרים (pubmed ו google schoolar בעיקר).
למיטב זכרוני, ההבדל המעשי ביעילות הספיגה בין 1.5 ל 3 אחוזים נמוך הרבה יותר מזה שבין 1.5 לאפס, וביחס לנזק הפוטנציאלי מהשומן (כמובן - תלוי כמות) - 1.5 הוא פשרה אידיאלית.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
פעם אכלתי ברי עם איזה 5% שומן - בעעעעעעעעעעע
תן לי 50% ומעלה ואני מרוצה.
אכול ושתו כי מחר נמות.
תן לי 50% ומעלה ואני מרוצה.
אכול ושתו כי מחר נמות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אורי, עם מחקרים ומאמרים אני לא מתווכח 
אבל בכל זאת - דיאטנים בטלויזיה חוזרים שוב ושוב על כך ש-3% זה הכי מומלץ. אולי משיקולים כלכליים (יותר משתלם למכור כאלו ולכן החברות דוחפות את זה)?
אבל בכל זאת - דיאטנים בטלויזיה חוזרים שוב ושוב על כך ש-3% זה הכי מומלץ. אולי משיקולים כלכליים (יותר משתלם למכור כאלו ולכן החברות דוחפות את זה)?
יש לתנובה חלב 3.5% עם וניל שמיועד לקפה,
בשבת הקצפתי אותו מעורבב עם חלב 3% כי הוא מאוד סמיך. ההקצפה היתה טובה והטעם מעולה כמו פרנץ ונילה האורחים מאוד נהנו.
אני אישית שותה 1% ממניעי שמירה על המשקל ואין לי בעיה להקציף אותו. אגב המחיר של חלב יוטבתה הוא מוגזם.
בשבת הקצפתי אותו מעורבב עם חלב 3% כי הוא מאוד סמיך. ההקצפה היתה טובה והטעם מעולה כמו פרנץ ונילה האורחים מאוד נהנו.
אני אישית שותה 1% ממניעי שמירה על המשקל ואין לי בעיה להקציף אותו. אגב המחיר של חלב יוטבתה הוא מוגזם.
בחיים לא שמעתי על איזושהי מגבלת שומן שצריך לצרוך כדי לספוג סידן..
בואו נעשה בזה סדר. צריך ויטמין D כדי להגביר ספיגה של סידן. ויטמין D קיים בגוף ב-3 צורות קודם צריך לספוג את הצורה הבסיסית ואחרי זה בכבד ובכליות הוא הופך לצורה השלישית שבה משתמשים בשביל לספוג סידן (אגב צריך גם להיות חשופים לאור כדי לייצר אנזים לתהליך הזה אם אני זוכר נכון - 10 דקות ביום אומרים שמספיק לגמרי ובמדינתנו הקטנה מה זה 10 דקות בשמש?! )
בקיצר מה שאני אומר זה שהויטמין שסופגים מהחלב הוא לא זה שבאמת משתמשים בו באותו הרגע לספיגה של סידן. אלא חלק ממאגרים שקיימים בגוף כשאוכלים מאכלים אחרים שכבר מכילים שומן וויטמין D.
באופן כללי בכלל לכו תדעו אם הגוף שלכם באמת צריך את כל הסידן הזה?! יש מערכת הורמונלית ששולטת בזה (Parathyroid hormone ו- calcitonin)
מצד שני שומן מבעח ידוע כדבר לא בריא בעליל!
ואחרי שקראתי שהשומנים שמצטברים בתוך דפנות כלי הדם (טרשת עורקים) מתחילים להצטבר למעשה כבר בילדות (אמנם אז זה הפיך) אז החלטתי שאני מצמצם שומן מהחי (לא צריך להתחרפן. בחיים כל דבר במידה).
בואו נעשה בזה סדר. צריך ויטמין D כדי להגביר ספיגה של סידן. ויטמין D קיים בגוף ב-3 צורות קודם צריך לספוג את הצורה הבסיסית ואחרי זה בכבד ובכליות הוא הופך לצורה השלישית שבה משתמשים בשביל לספוג סידן (אגב צריך גם להיות חשופים לאור כדי לייצר אנזים לתהליך הזה אם אני זוכר נכון - 10 דקות ביום אומרים שמספיק לגמרי ובמדינתנו הקטנה מה זה 10 דקות בשמש?! )
בקיצר מה שאני אומר זה שהויטמין שסופגים מהחלב הוא לא זה שבאמת משתמשים בו באותו הרגע לספיגה של סידן. אלא חלק ממאגרים שקיימים בגוף כשאוכלים מאכלים אחרים שכבר מכילים שומן וויטמין D.
באופן כללי בכלל לכו תדעו אם הגוף שלכם באמת צריך את כל הסידן הזה?! יש מערכת הורמונלית ששולטת בזה (Parathyroid hormone ו- calcitonin)
מצד שני שומן מבעח ידוע כדבר לא בריא בעליל!
ואחרי שקראתי שהשומנים שמצטברים בתוך דפנות כלי הדם (טרשת עורקים) מתחילים להצטבר למעשה כבר בילדות (אמנם אז זה הפיך) אז החלטתי שאני מצמצם שומן מהחי (לא צריך להתחרפן. בחיים כל דבר במידה).
מילה של אקסטרימיסט.