רכשתי פלזמה Samsung 50" C550 מתצוגה - ממה להיזהר?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Eyal-R פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום שלום,

ראשית, תודה רבה לכל האנשים הנפלאים בפורום הזה על כל ההסברים שקראתי ועזרו לי בתהילך הבחירה! (Y)

לעניין, קניתי היום עבור ההורים שלי מסך Samsung 50" C550. (לאחר התלבטות ארוכה בינו לבין LG PK550 ו- Panasonic 50x20/U20).

קניתי אותו מאל"מ ומדובר במסך מתצוגה. הובטח לי שהאחריות היא אחריות מלאה ל3 שנים של סמליין, וכן הוסבר כי המסך היה רק כמה שעות בתצוגה באילת (נקווה שזה נכון :מבולבל: ).
בכל מקרה הם הרגיעו אותי שאם יהיו לי בעיות עם המסך אז הם יחליפו לי אותו לאחד חדש (בתוספת מחיר).

בעוד כמה ימים המסך אמור להגיע והוסבר לי כי אז יהיה עלי להתקשר ולבקש שטכנאי יגיע להתקין אותו עבורי.

רציתי להתייעץ אתכם לגבי הדברים שעלי לחפש ולבדוק כאשר המסך מגיע. אני כמובן אחפש שריטות ופגמים שגלויים לעין וגם מקריאה פה בפורום אני מבין שאני צריך לחפש פיקסלים שתקועים על צבע מסויים.

האם מנסיונכם ישנן תופעות אחרות שכדאי להיזהר מהן כאשר רוכשים מסך (פלזמה) מתצוגה?

תודה רבה!

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #2 

תתחדש . (f)

1. יש לבדוק שאין שריטות על פאנל המסך .
2. לבדוק שמסגרת המסך לא פגומה או סדוקה.
3. יש לבדוק הייטב פיקסלים תקולים או שרופים .
4. יש לבדוק את מערך הרמקולים שהוא תקין .
5. כניסות למסך שיהיו תקינות .
6. לבסוף לבדוק שהמסך מתפקד בצורה הטובה ביותר הכוונה לאיכות תמונה .

בהצלחה . (f) (f) (f)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #3 

בקש מהטכנאי להכנס למונה הזמן (דרך תפריט הטכנאים) על מנת שתוכל לראות כמה באמת שעות המסך הזה פעל... (f)
נערך לאחרונה על ידי dodi88 ב 25/01/2011 14:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

eyalsha
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
שם מלא: eyalsha
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #4 

כמה יותר זול קיבלת אותו שהסכמת להכנס להרפתקאה כזו ?
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9462
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #5 

מצטרף לשאלה של eyalsha... אם יש משהו שלעולם לא אקנה מתצוגה זה מסך... הרי הם פועלים מהבוקר עד הערב אז איך זה יכול להיות שהוא היה בתצוגה רק כמה שעות?... (אולי שכחו לומר "כמה שעות ביום"?)

מה שעוד מוזר לי שהם אמרו לך שיש 3 שנים אחריות מצד אחד אבל מצד שני, אם יהיו בעיות עם המסך אז יחליפו לך לחדש בתוספת תשלום - אז מה הרווחת פה?

בכל מקרה תתחדש ואני מאחל לך שתהנה מהרכישה (Y)

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #6 

יש עוד בעיה עם מסכים מתצוגה, מעבר לזה שהם פועלים מבוקר עד ערב, כשמכבים אותם זה עם שלטר מרכזי. פשוט מורידים את החשמל בבת אחת לכל הטלוויזיות. זה לא נראה לי בריא למסכים אם עושים את זה על בסיס יומיומי.
אבל אם הוא באמת עבד כמה שעות זה שווה. (למרות שלא נשמע אמין)

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

בגלל זה אחזור על התגובה שלי
dodi88 כתב:בקש מהטכנאי להכנס למונה הזמן (דרך תפריט הטכנאים) על מנת שתוכל לראות כמה באמת שעות המסך הזה פעל... (f)
...

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #8 

לא שמתי לב מה שאלת בכותרת...
אז לתשובה לשאלתך: מגנבים.

Eyal-R פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

יאללה שלכם, איזה עצות מעולות , תודה רבה!

9000es - תודה על ההנחיות ! (Y)

dodi88 - חשוב לאללה... אני רק מקווה שהמתקין לא יתכחש לכל הקטע הזה של מונה הזמן או יגיד שהוא לא יודע איך בודקים את זה.

sagyle - הלחצת אותי עם השלטר הזה !! :?

eyalsha ו- oris74 , לשאלתכם - לקחתי את הסיכון בתמורה למחיר של 4690, ואם אני רוצה טלויזיה חדשה אני יכול לקבל אותה בתוספת של בערך 1000 ש"ח. מה דעתכם?

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אייל
שים לב לפוסט הבא:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 27#1320627

המשתמש kobbi רכש את המסך ב-5245 ש"ח עם אחריות מקורית של 3 שנים!

Eyal-R פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

כן, אבל יהיה שווה לנו להוציא 350 ש"ח יותר מהמחיר שציינת (במידה ונעדיף לקנות חדש) ולקנות דרך חנות שאנו מכירים כי קנינו בה רבות בעבר והיא ליד הבית מאשר דרך אתר אינטרנט של רשת שרק עכשיו קראתי עליה סיפור זוועה - ראה http://www.hometheater.co.il/vt132975 .

זה חשוב לדוגמא במקרים ששמעתי עליהם שבהם היבואן הרשמי לא מוכן להחליף טלויזיה בגלל זמזום או פיקסל בעייתי אבל בחנות כן מסכימים... במיוחד כשמדובר באל"מ (ממה שקראתי כאן בפורום).

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #12 

Eyal-R כתב:כן, אבל יהיה שווה לנו להוציא 350 ש"ח יותר מהמחיר שציינת (במידה ונעדיף לקנות חדש) ולקנות דרך חנות שאנו מכירים כי קנינו בה רבות בעבר והיא ליד הבית מאשר דרך אתר אינטרנט של רשת שרק עכשיו קראתי עליה סיפור זוועה - ראה http://www.hometheater.co.il/vt132975 .

זה חשוב לדוגמא במקרים ששמעתי עליהם שבהם היבואן הרשמי לא מוכן להחליף טלויזיה בגלל זמזום או פיקסל בעייתי אבל בחנות כן מסכימים... במיוחד כשמדובר באל"מ (ממה שקראתי כאן בפורום).
...
הסיפור בקישור שנתת ממש לא רלבנטי , מצטער אבל הלקוח לא תמיד צודק ,
ובטח לא שופטים מישהו רק על פי צד אחד בסיפור , היה מעניין לשמוע את הצד השני

eyalsha
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
שם מלא: eyalsha
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #13 

אלמ והיבואן נתנו לי שירות מצויין כאשר קיבלתי מסך עם פיקסל שרוף שהוחלף בעוד אחד עם פיקסל שרוף

בשביל לחסוך פחות מאלפיה לא שווה לקנות מתצוגה. ציפיתי שתגיד חצי מחיר מחדש

פלזמה מתצוגה שבטוח לא עברה הרצה זו נקודת מוצא לא טובה. אם התקציב מוגבל הייתי מעדיף לקנות דגם פחות טוב אבל חדש
SONY 65" KD-65XE9005

למכירה :
Receiver : Yamaha RX-V361 BLACK

Eyal-R פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #14 

טוב, המסך הגיע בשעה טובה!
ביקשנו שיגיעו להתקין ביום שני הקרוב - 31.01.

במידה ומונה הזמן יעיד כי המסך עבד כבר שעות רבות (נניח מעל 100 שעות) אז כבר נוסיף את הסכום האמור ונבקש מסך חדש.

זה כל כך קשה לראות את הקופסה הענקית הזו יושבת לה באמצע הבית ואסור לפתוח אותה :(

costello
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 92
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #15 

פשוט לא מבין אותך.. אתה מתאמץ ומוציא סכום יפה.. למה לשחק באש..??
אלא אם תגיד שאתה כל שנה בממוצע מחליף מסך..
תתאמץ עוד קצת ... וקח חדש !! ראבק !!
כולם פה רומזים לך בעדינות... תקרא בין השורות

Eyal-R פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

התרשמות שלי מהמסך לאחר כמה ימי שימוש!

שליחה #16 

טוב אז המסך הגיע לפני כמה ימים ואני שמח להודיע שאנחנו מאוד מרוצים!

התקנה
בהתחלה הייתי פסימי כי המתקין שהגיע אלינו הביתה היה ממש אנטיפת ונתן את הרושם שהוא רק רוצה להיפטר מאיתנו וללכת. אמרתי לו שאני רוצה לבדוק כמה זמן המסך כבר פעיל דרך מונה השעות אבל הוא אמר שבדגם הזה לא ניתן לבדוק את זה. (האם זה נכון? האם ניתן לבדוק בעצמי?)
חיפשתי שריטות בכל פינה אפשרית על המסך (אפילו נעזרתי בפנס) ולא מצאתי אפילו שריטה אחת קטנה. לא היה אפילו אבק על המסך. הוא פשוט כמו חדש. גם לא היו בכלל פיקסלים תקועים או צריבות.
נראה שהדבר שהכי עניין את המתקין זה למכור לי מוצרים נלווים... בסוף באמת קניתי ממנו מגן ברקים ב180 ש"ח עם אחריות עד הבית ל3 שנים. יכול להיות שאפשר להשיג את זה במחיר יותר זול במקום אחר אבל החיפושים והטרחה לא שווים את זה. (אגב, על הקבלה של מגן הברקים כתוב "רטפון" למרות שהאחריות שלי היא 3 שנים של סמליין. האם רטפון עובדים עם סמליין או שהם בעצם אותה החברה?).

צריבות - כפי שציינתי, כשהמסך הגיע לא היו עליו צריבות. אם משאירים תמונה סטאטית אז יש איזשהו צל כזה שנדבק על המסך, אבל הוא עובר אחרי פחות מדקה כאשר התמונה נעה. העובדה שהצריבות חולפות כל כך מהר גורמת לי לחשוב שהמסך אכן פעל שעות רבות, כי ממה שקראתי - צריבות על גבי מסך בתחילת דרכו לא אמורות לחלוף כל כך מהר ובקלות.

איכות SD - זה החיסרון הכי גדול לדעתי. אנחנו מחוברים לממיר YES TOTAL עם כבל HDMI. ערוצי הסרטים של YES שאינם בHD וערוץ 10 נראים בסדר גמור. הבעייה היא עם ערוץ 2 וערוצי הספורט שאינם בHD. האיכות לא טובה כלל. ניסיתי לחבר את הממיר באמצעות RCA אבל זה היה אפילו יותר גרוע. מישהו הסביר לי שזה לא עוזר כי הממיר TOTAL הוא דיגיטאלי לגמרי ולכן כבלים אנאלוגיים לא ישפרו את התמונה (או משהו בסגנון). בכל מקרה לי אישית ממש לא כיף לראות ערוץ 2 וערוצים ספורט שאינם בHD. זה פשוט נראה לא טוב (n) .

איכות HD - פשוט חוויה. גרסאת 1080P MKV של אווטאר נראתה פשוט מדהים - לא ידעתי שפלזמה מסוגלת לשדר באיכות כזו - אפילו ממרחק 20 - 30 ס"מ מהמסך זה נראה מעולה. תכני HD ב720P MKV ותכני HD של יס גם כן נראים נהדר ולפעמים אני מוצא את עצמי רואה תכנים שבכלל לא מעניינים אותי רק כדי להינות מהאיכות. דבר אחד שמפריע לי זה הכתוביות בערוץ נשיונאל גיאוגרפיקס. הן לא נראות טוב כמו בשאר ערוצי הHD ויש עליהן פסים מעצבנים, אבל אני לא חושב שזה באשמת הטלויזיה. אם אנשי מכירות חובבנים ינסו לספר לכם (כמו שסיפרו לי) שגם ככה כמעט ולא רואים הבדל בין HDR לFHD אז תדעו לכם שזה שטויות. זה הבדל גדול, וכל מי שמתכנן לראות תוכן 1080P בשנים הקרובות לא צריך להתפשר על HDR.

סטרימר פנימי - כרגע אין תקציב לסטרימר חיצוני אז אני נהנה מאוד מהסטרימר הפנימי. יש לי הארד דיסקים מלאים בסרטים וסדרות בHD. כל הסדרות שבדקתי עד עכשיו עבדו כמו שצריך, אבל הסטרימר הפנימי לא זיהה את הCODEC של בערך חצי מהסרטים (בעיקר אלו שקודדו לפני יותר משנה וחצי - מה שכולל את גרסת הHDTV של מלחמת הכוכבים ושר הטבעות שכל כך חכיתי לראות במסך גדול). חשוב להדגיש שהאיכות של סרטים דרך הUSB טובה בהרבה מאשר אם אני מחבר את המחשב הנייד באמצעות HDMI ומפעיל את הסרטים דרכו. בעייה נוספת של הסטרימר היא שחלק גדול מהגדרות הכיול שיש בחיבור HDMI רגיל לא עובדות כלל תחת אפשרות הMEDIA PLAY של הסטרימר הפנימי, ואם לוחצים על כפתור הMENU בשלט אז התצוגה קופצת בחזרה לערוץ הHDMI כך שצריך לשים לב לגשת להגדרות שכן זמינות דרך כפתור הTOOLS ולא דרך כפתור הMENU... די מעצבן אבל צריך להתגל. יש גם אופציה לראות תמונות ולשמוע מוסיקה. לא חיברתי מערכת סאונד אז אני לא אגיב על איכות השמע אבל שמחתי לגלות שאני יכול לחבר את הIPHONE4 לUSB והמסך יודע לזהות ולהציג את התמונות שצילמתי. החיסרון הוא שלוקח יותר מדי זמן לעבור מתמונה לתמונה. בכל מקרה אני יחסית מרוצה מהסטרימר הפינימי וההנאה הכי גדולה של כל המשפחה הייתה לראות פרקי HD של הסדרות EARTH ו-LIFE של הBBC ב1080p.

זמזום - זה הדבר שהכי הפחיד אותי טרם רכישת המסך. לדוגמא הביקורת השלישית בלינק הבא מאתר אמאזון:
http://www.amazon.com/Samsung-PN50C550- ... B0036WT3XO
אני שמח לדווח שגם כאשר סגרתי את כל החלונות, את התאורה ואת כל מכשירי החשמל פרט לממיר ולטלויזיה לא שמעתי אף רחש. כאשר התקרבתי עד לפינה הימנית העליונה של המסך אז בהחלט שמעתי זמזום אבל ברגע שהתרחקתי למרחק של חצי מטר מהמסך כבר לא שמעתי כלום. הפעם היחידה שבה אפשר לשמוע זמזום גם ממרחק של יותר מ2 מטרים היא במסך התפריט של הMEDIA PLAY כאשר מפעילים קבצים דרך הUSB, אבל זה רק בזמן שצופים בתפריט וכאשר מפעילים את הסרט עצמו אז הזמזום נעלם. אני מאוד רגיש לרעשים מעצבנים ואני שמח להודיע שלפחות במסך שלי מדובר בnon-issue. אני מקווה שהזמזום אינו משהו שילך ויתחזק עם הזמן...

מרחק - ההתנגדות העיקרית של ההורים שלי למסך טרם הקנייה הייתה שהוא יהיה גדול מדי למרחק של קצת יותר מ3 מטרים (בערך 3.2-3.3 מ'). חששותיהם התבדו לחלוטין. זה גודל אידיאלי למרחק כזה, בדיוק כפי שהעידו חברי פורום רבים שדעותיהם חיזקו אותי לפני הרכישה. אם מדובר רק בתוכן HD אני אפילו אסתכן ואומר שניתן לקחת גם מסך יותר גדול מ50" למרחק דומה (בין 3 ל-3.5 מ').

כיול - אני השתמשתי בכיול הבא:
http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/ ... 0c550.html
לאחר כמה זמן שיניתי כמה הגדרות. ראשית, לדעתי הכיול הנ"ל נראה טוב בהרבה תחת מצב "רגיל" ולא תחת מצב "סרט". במצב "סרט" הצבעים לא מספיק חזקים לטעמי. גם הגברתי את החדות מ10 ל25. בנוסף תאורת התא ברמה 8 אינה מספיקה ואני מעלה אותה ל-13 כאשר הסלון מואר לגמרי ו-11 כאשר החדר חשוך. אני מניח שמדובר בהעדפה מאוד אינדיווידואלית אבל אם מישהו מכיר או יכול להמליץ על הגדרות כיול אחרות אני אשמח מאוד להשוות!

השתקפות - לטעמי זה היתרון הגדול ביותר של הטלויזיה הזו על פני שאר הטלויזיות בטווח המחירים שלה. בסלון שלנו יש שני חלונות בגובה של כל הקיר גם מימין לטלויזיה וגם במאונך אליה מצד שמאל. למרות זאת ההשתקפויות אינן מובחנות בכלל ושמתי לב שאפשר ממש לראות השתקפות רק אם מביטים על הטלויזיה מזווית מאוד חדה (בערך 150-160 מעלות). גם כאשר החדר מואר לחלוטין אפשר לראות רק פסים כלליים של השתקפות אבל צריך להתאמץ בכדי להבחין בזה.

זו ההתרשמות הלא מקצועית שלי לאחר כמה ימי שימוש במסך הזה. בתקווה שזה עוזר למי שכרגע שוקל אם לרכוש את המסך. תודה רבה לכל העוזרים והמסבירים ! (Y)

צירפתי תמונה של המסך שצילמתי עם הטלפון - תהנו :)
נערך לאחרונה על ידי Eyal-R ב 07/02/2011 0:54, נערך 2 פעמים בסך הכל.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14362
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1221 פעמים

שליחה #17 

כל הכבוד על ההשקעה בחוות הדעת (Y)
תתחדש (f)

Shtirlitz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4974
נתן תודות: 322 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #18 

סחטיין על הביקורת (b)
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר

Trip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #19 

תתחדש על המסך (וכל הכבוד על הביקורת המקיפה! טוב לדעת שאנשים גם חוזרים אחרי הקניה, ולא נעלמים ברגע שהם קיבלו את המידע שחיפשו (Y)).

רציתי לשלוח אותך לשרשור כמו זה כדי למצוא את קוד הטכנאי, אבל הסקרנות משכה אותי אז מצאתי בעצמי :-)
בכל מקרה, שם לב שתפריטי טכנאי יכולים להיות מקור להרס וחורבן ( :twisted: ) אם משנים משהו שלא צריכים. אל תשנה שום הגדרה שאתה לא בטוח ב-110% מה היא עושה.

כדי להכנס לתפריט טכנאי ולראות את כמות השעות שהמסך פעל (hours count) :
התחל כאשר המסך כבוי. לחץ על Mute, אח"כ על המקשים 1-->8-->2-->Power

ספר לנו מה מצאת.

oris74
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9462
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #20 

מצטרף לברכות על הרכישה ובעיקר על הביקורת המפורטת - כל הכבוד!

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”