זקוקה להמלצה על כבל SCART TO SCART איכותי

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
moonlight פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 29
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

רכשתי מסך w5500 של SONY, והוא מחובר כרגע לממיר של הוט.
לעיתים יש מעט "רעש" בשידורים (בעיקר ערוץ 2 ו-10), ונראה שזה בגלל הכבל, משום שמדובר בכבל סקארט רגיל לחלוטין (לא מוזהב).
לכן, אני מעוניינת להשקיע ולרכוש כבל SCART איכותי. הבנתי שכבל כזה כן יכול לעשות את ההבדל באיכות השידור.
העניין הוא שבכל שיטוטיי ברשת - גם כאן באתר וגם באופן כללי - לא הצלחתי למצוא המלצה על כבל ספציפי.
ממש חשוב לי שהכבל יהיה איכותי, לא הייתי רוצה לקנות כבל ואז לגלות שאין שיפור משמעותי...
התקציב שלי הוא עד 200 ש"ח. הבנתי שיש כבלים ממש איכותיים בסכומים של בערך 500 ש"ח, אבל זה מעט יותר מדי עבורי...
ממש אודה לכם להמלצות ספיציפיות....
אני מצרפת כאן גם כמה לינקים שראיתי לכבלים של מונסטר, מה דעתכם עליהם? (אבל כמובן שאשמח לשמוע המלצות נוספות)
http://exp.shopy.co.il/products/112983 דגם MV1SC-2M במחיר 87 ש"ח.
http://exp.shopy.co.il/products/151287 דגם MC250SCF-2M במחיר 140 ש"ח.
http://exp.shopy.co.il/products/151293 דגם MC350SC-2M במחיר 189 ש"ח.
http://exp.shopy.co.il/products/158523 דגם SC-1.5M מסידרת JHIU במחיר 90 ש"ח.

בנוסף, מה דעתכם על הכבלים של פיליפס?
תודה רבה מראש!!! (f)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

צר לי לבשר לך שההנחות שלך בדבר הקשר בין מוזהבותו של כבל לאיכותו ומשקל איכות הכבל בסה"כ איכות הצפיה אינן עולות בקנה מידה אחד עם המציאות.

אלא אם פריסת הציוד בבית שלך באמת יוצאת דופן ואתה נדרש להעביר כבלים למרחקים הארוכים מה 2-3 מטר הטיפוסיים, ההתחבטות בנושא כבל SCART היא מיותרת לחלוטין.

כדי להבין זאת צריך להכיר את נושא העברת הוידיאו בכבל SCART. למעשה כבל SCART מסוגל להעביר 3 סוגים של אותות וידיאו וכל סוג משתמש בפינים נפרדים - זו הסיבה מדוע יש כל כך הרבה פינים במחבר SCART.

האיכות הגבוהה ביותר שניתן להעביר היא לא על ידי בחירת מגעים מוזהבים, עובי כבל או מחיר - שלושה גורמים שאין להם שום תרומה בנושא האיכות - אלא באפשרות להעביר RGB. לשם כך צריך שגם הממיר, גם הכבל וכמובן גם הטלביזיה, יהיו מסוגלים להעביר ולקלוט RGB דרך ה SCART.

אם לא מצליחים, מקבלים את בררת המחדל שהיא Composite (נדמה לי שבהוט מתעקשים עדיין לקרוא לזה PAL) שזו איכות מאוד בסיסית ושום כבל לא יוכל לשפר אותה.

יש כאן מספיק מאמרים ושרשורים בנושא ה SCART כך שאני לא רצה לחזור על דברים שכב די נטחנו בשלושת השנים האחרונות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moonlight פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

Catskinner כתב:צר לי לבשר לך שההנחות שלך בדבר הקשר בין מוזהבותו של כבל לאיכותו ומשקל איכות הכבל בסה"כ איכות הצפיה אינן עולות בקנה מידה אחד עם המציאות.

אלא אם פריסת הציוד בבית שלך באמת יוצאת דופן ואתה נדרש להעביר כבלים למרחקים הארוכים מה 2-3 מטר הטיפוסיים, ההתחבטות בנושא כבל SCART היא מיותרת לחלוטין.

כדי להבין זאת צריך להכיר את נושא העברת הוידיאו בכבל SCART. למעשה כבל SCART מסוגל להעביר 3 סוגים של אותות וידיאו וכל סוג משתמש בפינים נפרדים - זו הסיבה מדוע יש כל כך הרבה פינים במחבר SCART.

האיכות הגבוהה ביותר שניתן להעביר היא לא על ידי בחירת מגעים מוזהבים, עובי כבל או מחיר - שלושה גורמים שאין להם שום תרומה בנושא האיכות - אלא באפשרות להעביר RGB. לשם כך צריך שגם הממיר, גם הכבל וכמובן גם הטלביזיה, יהיו מסוגלים להעביר ולקלוט RGB דרך ה SCART.

אם לא מצליחים, מקבלים את בררת המחדל שהיא Composite (נדמה לי שבהוט מתעקשים עדיין לקרוא לזה PAL) שזו איכות מאוד בסיסית ושום כבל לא יוכל לשפר אותה.

יש כאן מספיק מאמרים ושרשורים בנושא ה SCART כך שאני לא רצה לחזור על דברים שכב די נטחנו בשלושת השנים האחרונות.
...
,

Catskinner,

תודה על תגובתך המפורטת.
גם הממיר מוגדר להוצאת RGB, וגם המסך מוגדר לקבלת RGB.
התמונה בסה"כ טובה, אך לעיתים מעט מורעשת.
הכבל שאני משתמשת בו היום הוא מאוד מאוד פשוט וישן (מהכבלים שקיבלו פעם עם YES), ולכן הייתי בכל זאת שמחה לשדרגו.
מה בכל זאת היית ממליץ? האם אין שום הבדל בין הכבלים השונים? כי הבנתי שב-HDMI זה או שזה עובד או שזה לא עובד, אבל בסקארט יש בכל זאת משמעות לכבל...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

אחד המוקשים הקיימים עם SCART הוא ששידור אות ה Composite שהוא בררת המחדל הוא קבוע. יש לזה שתי סיבות:

1. הוא משמש כאות לסנכרון עבור RGB ו S-Video
2. הוא מאפשר קבלת תמונה גם אם שגית בהגדרות, כך לא תיתקל במסך שחור בלי אפשרות לקרוא את התפריטים שיאפשרו לך לחזור למצב הקודם.

ברם, כתוצאה מכך אין לך משוב מהו האות שהטלביזיה באמת קולט באותו הרגע. יש הרבה מצבים שבהם, למרות ההגדרות המתאימות, אי אפשר להעביר RGB ומה שמקבלים בצד השני זה Composite. היות ואין משוב והיות שאתה רואה תמונה, לפעמים אתה בטוח שאתה מקבל RGB, לא מבין מדוע התמונה על הפנים והולך לחפש כבלים אחרים "איכותיים" יותר.

דרך פשוטה (יחסית) לראות אם באמת מתקבל RGB בצד של הטלביזיה זה לשנות את ההגדרות בממיר ל Composite. והיה ואתה לא רואה שינוי אז יש לך כאן סימן לכך שמלכתחילה לא הצלחת להעביר RGB.

כיצד מאתרחים את מקור הבעיה? אז תחילה יש לוודא שאתה מתחבר לשקע ה SCART בממיר שיודע לשדר RGB (כשיש שניים רק הראשון מסוגל לשדר RGB). כמובן שצריך לוודא שגם בטלביזיה אתה מתחבר לשקע שיודע לקבל RGB וזה בדרך כלל מצויין בספר מדריך ההפעלה למשתמש. ובסופו של דבר, צריך לבדוק שגם הפינים המתאימים בכבל מחווטים כפי שצריך ולזה אתה צריך רב מודד ב 30 שקל.

למיטב זכרוני, הכבל שסופק עם הממירים של Yes דווקא מסוגל להעביר RGB יפה מאוד. האמת הלא נעימה (עבור מוכרי הכבלים) היא שלאור המתחים החשמליים המאוד גבוהים ב SCART והאורך המגוחך של הכבל, סביר להניח שאפשר להעביר את האותות גם עם קולבי בגדים מיושרים ללא פגיעה באיכות.

ההשוואה עם HDMI אינה במקום. ב HDMI מועבר מידע דיגיטלי במתחים נמוכים ובקצבים מטורפים. שם יש חשיבות מאוד גדולה לאורך שווה של הגידים ולהתאמת עיכבה והתנגדות. SCART, לעומת זאת משמש להעברה אנלוגית של וידיאו ברזולוציה הרבה יותר נמוכה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #5 

moonlight

הכי חשוב בכבל סקרט שהראשים שלו יהיו יצוקים . ולא ראשים מפלסטיק עלוב שמתפרק.
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

moonlight פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

9000es כתב:moonlight

הכי חשוב בכבל סקרט שהראשים שלו יהיו יצוקים . ולא ראשים מפלסטיק עלוב שמתפרק.
...
מה הכוונה יצוקים? האם הכבלים בלינקים שצירפתי בהודעה המקורית עונים על ההגדרה?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

התקע בכבל פשוט בנוי משני חצאים כשמה שמחזיק אותו ביחד זו מעין הברגה בצד של הכבל ולחיצה בצד של הפינים. בכבלים קצת יותר מושקעים בית התקע עשוי כולו מיציקה אחת. אין לזה שום השפעה לכשעצמה על איכות העברת האות.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

יש סקארטים מצויינים ב40 ש"ח, יצוקים ומעבירים את כל השיטות (COMPOSITE, S-VIDEO, RGBS)
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”