עזרה בבחירת מערכת קולנוע ביתית
שלום,
אני מתלבט בין מספר מערכות קולנוע ביתי:
1. SONY DAV-DZ3
http://www.rde.co.il/Product.aspx?ProductID=2473
2. PIONEER HTZ-180DVD
http://www.rde.co.il/Product.aspx?ProductID=2579
3. PANASONIC SC-PT160
http://www.rde.co.il/Product.aspx?ProductID=2380
קיבלתי המלצות חמות על 3 המערכות ואשמח לשמוע את דעתכם,
ואם ישנה מערכת אחרת בעלות של עד 1200 ש"ח אשר עדיפה על המערכות הנ"ל אשמח לשמוע גם עליה.
תודה מראש!
אני מתלבט בין מספר מערכות קולנוע ביתי:
1. SONY DAV-DZ3
http://www.rde.co.il/Product.aspx?ProductID=2473
2. PIONEER HTZ-180DVD
http://www.rde.co.il/Product.aspx?ProductID=2579
3. PANASONIC SC-PT160
http://www.rde.co.il/Product.aspx?ProductID=2380
קיבלתי המלצות חמות על 3 המערכות ואשמח לשמוע את דעתכם,
ואם ישנה מערכת אחרת בעלות של עד 1200 ש"ח אשר עדיפה על המערכות הנ"ל אשמח לשמוע גם עליה.
תודה מראש!
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אתה זקוק למערכת גם כנגן DVD או שמבחינתך זה רק תחליף להגברה + 5.1?
אם אתה לא זקוק ל DVD, המערכת של לוג'יטק מדגם Z5500 תיתן לך תמורה טובה בהרבה מבחינת איכות הסאונד, לפחות לטעמי.
אם אתה לא זקוק ל DVD, המערכת של לוג'יטק מדגם Z5500 תיתן לך תמורה טובה בהרבה מבחינת איכות הסאונד, לפחות לטעמי.
תודה על המענה המהיר!
הדגם של לוג'יטק כבר חורג מהתקציב שלי, למרות שהפיתוי לקנות אותו גדול...
השימוש העיקרי במערכת היא חיבור לטלויזיה (באופן קבוע) לערוצים רגילים והעברת סאונד ווידאו מהמחשב אל הטלויזיה באמצעות HDMI.
יש מערכת נוספת שתוכל להציע לי בעלות נמוכה יותר?
הדגם של לוג'יטק כבר חורג מהתקציב שלי, למרות שהפיתוי לקנות אותו גדול...
השימוש העיקרי במערכת היא חיבור לטלויזיה (באופן קבוע) לערוצים רגילים והעברת סאונד ווידאו מהמחשב אל הטלויזיה באמצעות HDMI.
יש מערכת נוספת שתוכל להציע לי בעלות נמוכה יותר?
את הדגם של לוג'יטק ניתן להשיג ב1300 ש"ח.
תגרד עוד 100 ש"ח, לפי דעת רוב הממליצים הקבועים בפורום זאת המערכת הכי טובה בתקציב שלה למרות החוסר בHDMI.
http://tms.co.il/product/4181
תגרד עוד 100 ש"ח, לפי דעת רוב הממליצים הקבועים בפורום זאת המערכת הכי טובה בתקציב שלה למרות החוסר בHDMI.
http://tms.co.il/product/4181
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אם יש לך גישה לדיוטי פרי, ה Z5500 עולה שם עכשיו 200 דולר.
יתרון נוסף שלו הוא תמיכה באמולציה של צליל היקפי (Dolby Prologic) מחיבור אודיו סטריאופוני / אנלוגי (מבין המערכות שהצגת, נראה לי שרק השניה תומכת בזה).
ללא תמיכה זו, בחיבור אנלוגי תהנה רק משני הרמקולים הקדמיים של המערכת.
יתרון נוסף שלו הוא תמיכה באמולציה של צליל היקפי (Dolby Prologic) מחיבור אודיו סטריאופוני / אנלוגי (מבין המערכות שהצגת, נראה לי שרק השניה תומכת בזה).
ללא תמיכה זו, בחיבור אנלוגי תהנה רק משני הרמקולים הקדמיים של המערכת.
בעיקרון אין לי טעם לחבר אותה בחיבור אנלוגי, המערכת אמורה להיות מחוברת באופן קבוע לטלויזיה, לצפיה "יום יומית".
המחשב מחובר לטלויזיה ב-HDMI וככה אני שומע מוזיקה ורואה סרטים.
אין לי צורך שהיא תתחבר ישירות למחשב...
הבעיה עם המערכת הזו היא שהסאב מתפקד כרסיבר, ואליו מתחברים כל החיבורים, כולל ה-AUDIO-IN, מה שיוצר תלות שהוא חייב להיות בקדמת החדר ולא בחלק האחורי (או לקנות מאריכי RCA שרק יורידו את איכות השמע).
לכן אני מעדיף מערכת שתתפקד כרסיבר (כמו המערכות שהצגתי למעלה) והתלות תהיה במיקום שלה.
יש לך מערכת אחרת להמליץ לי עליה?
הבעיה עם המערכת הזו היא שהסאב מתפקד כרסיבר, ואליו מתחברים כל החיבורים, כולל ה-AUDIO-IN, מה שיוצר תלות שהוא חייב להיות בקדמת החדר ולא בחלק האחורי (או לקנות מאריכי RCA שרק יורידו את איכות השמע).
לכן אני מעדיף מערכת שתתפקד כרסיבר (כמו המערכות שהצגתי למעלה) והתלות תהיה במיקום שלה.
יש לך מערכת אחרת להמליץ לי עליה?
אני מבין מהתמונה של הלוג'יטק שיש לך 5 רמקולים וסאב, השליטה על המערכת באמצעות שלט ותשים לב שיש לך שם גם יחידה שבגודל של הרמקולים לשליטה.
אני מציע לך לחבר את המחשב לטלויזיה בHDMI ובכבל SPDIF את המחשב למערכת כדי לשמוע סרטים בDD ובDTS.
אני מציע לך לחבר את המחשב לטלויזיה בHDMI ובכבל SPDIF את המחשב למערכת כדי לשמוע סרטים בDD ובDTS.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
אתה רוצה שהמערכת תנגן סרטים באודיו רב ערוצי?shaip86 כתב:בעיקרון אין לי טעם לחבר אותה בחיבור אנלוגי, המערכת אמורה להיות מחוברת באופן קבוע לטלויזיה, לצפיה "יום יומית".
יש לך מערכת אחרת להמליץ לי עליה?...
לטלויזיה שלך יש יציאה דיגיטלית והיא יודעת לקבל input מה HDMI ולהוציאו דיגיטלית החוצה? אם לא - אתה חייב להתחבר למחשב, בחיבור אופטי / דיגיטלי או בשלושה חיבורים אנלוגיים (לסאונד רב ערוצי אמיתי).
shaip86 כתב:בעיקרון אין לי טעם לחבר אותה בחיבור אנלוגי, המערכת אמורה להיות מחוברת באופן קבוע לטלויזיה, לצפיה "יום יומית".
יש לך מערכת אחרת להמליץ לי עליה?...
תעשה שיעורי בית לגבי ה5500 , יש לסט הזה מגבר שאליו מתחברים כל חיבורי האודיו וזוהי האופציה הכי טובה שיש לך בתקציב הקטן שלך.
בעקבות מב שרשמת, עשיתי בדיקה,
במחשב שלי אין יציאה אופטית, אלא יציאת אוזניות רגילה,
ובטלויזיה יש רק יציאת AV-OUT
ומהממיר יש לי יציאה אופטית (ממיר HD של HOT)
ככה שאני כנראה זקוק לרסיבר שידע לקבל כניסת HDMI מהמחשב ולהוציא HDMI לטלויזיה כדי לשמור על איכות התמונה + סאונד כשאני מפעיל סרטים מהמחשב או להתפשר על סאונד בסיסי...
מה אתה ממליץ לי?
במחשב שלי אין יציאה אופטית, אלא יציאת אוזניות רגילה,
ובטלויזיה יש רק יציאת AV-OUT
ומהממיר יש לי יציאה אופטית (ממיר HD של HOT)
ככה שאני כנראה זקוק לרסיבר שידע לקבל כניסת HDMI מהמחשב ולהוציא HDMI לטלויזיה כדי לשמור על איכות התמונה + סאונד כשאני מפעיל סרטים מהמחשב או להתפשר על סאונד בסיסי...
מה אתה ממליץ לי?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
יציאה קואקסיאלית (S/PDIF) גם אין במחשב?
אם כך - הרסיבר הבסיסי ביותר שאני ממליץ עליו (בהנחה שמדברים על שימוש עם מערכת רמקולים 5.1, לוויניים), הוא ה Onkyo 308.
הרסיבר לבדו במקרה זה עולה כ 1,500 ש"ח ואז התקציב שלך מעט נמוך מדי (גם ביד שניה, מערכת רמקולים תעלה כ 1,000 ש"ח לפחות).
אם כך - הרסיבר הבסיסי ביותר שאני ממליץ עליו (בהנחה שמדברים על שימוש עם מערכת רמקולים 5.1, לוויניים), הוא ה Onkyo 308.
הרסיבר לבדו במקרה זה עולה כ 1,500 ש"ח ואז התקציב שלך מעט נמוך מדי (גם ביד שניה, מערכת רמקולים תעלה כ 1,000 ש"ח לפחות).
עכשיו שבדקתי שוב, מסתבר שאני יכול להגדיר במחשב הנייד שיצא סאונד משתי יציאות האוזניות + מיציאת המיקרופון, והבנתי שקוראים לזה יציאה קואקסיאלית...
אז מסתבר שיש לי את זה...
אני כנראה באמת אלך על ה-Z5500...
גם מהסרטונים והתגובות עליה, היא נשמעת הרבה יותר אטרקטיבית מהסוני...
אבל רשום גם שהמערכת טיפה ישנה (יצאה לפני 3 שנים....), יש מצב כזה?
אז מסתבר שיש לי את זה...
אני כנראה באמת אלך על ה-Z5500...
גם מהסרטונים והתגובות עליה, היא נשמעת הרבה יותר אטרקטיבית מהסוני...
אבל רשום גם שהמערכת טיפה ישנה (יצאה לפני 3 שנים....), יש מצב כזה?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
זה אכן דגם ישן יחסית (שעבר כמה שינויים, למשל החלפת הכבילה מכבלים מובנים בעלי חיבורי RCA לכבלי רמקולים סטנדרטיים, כך שהרבה יותר קל לעשות שינויים) אבל מוצלח מאוד ולכן הוא ממשיך להימכר.
בעולם מערכות ה 5.1 למחשב, יש לו מעט מתחרים, בטח בעלות הנוכחית שלו.
בעולם מערכות ה 5.1 למחשב, יש לו מעט מתחרים, בטח בעלות הנוכחית שלו.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- יצירת קשר:
יפה, בחירה נבונה לדעתי.
שתי הערות:
א - הוצאת סיגנל רב ערוצי מהמחשב:
1. יציאה קואקסיאלית היא יציאה יחידה, המוציאה סיגנל דיגיטלי. היא יכולה להיות בחיבור RCA (כמו האדום / לבן / צהוב בטלויזיה, בד"כ בצבע כתום או שחור) או בחיבור PL (חיבור אוזניות), ואז לעיתים יש צורך במתאם.
2. שלושה חיבורים אנלוגיים יכולים גם הם לשמש לצורך הוצאת צליל רב ערוצי אבל אז לא מדובר בחיבור קואקסיאלי אלא ב Analog Multichannel -
חיבור אחד משמש את זוג הערוצים הקדמיים, שני את זוג האחוריים ושלישי את הסאב והסנטר.
קרא שוב את התיעוד של המחשב ותבין מה הדרך האופטימלית להתחבר למערכת. אתה יכול גם להתייעץ בפורום HTPC פה באתר בנוגע להסבר על פענוח אודיו רב ערוצי מהמחשב.
ב. מיקום הרמקולים - בשביל לנצל את המערכת הזו בצורה המיטבית, מומלץ למקם את הרמקולים בצורה ראויה. באחד משרשורי העבר שעסקו במערכת הזו, zeev78 (אם אני זוכר נכון) העלה קישור למדריך טוב באתר של DTS (שוב, אם אני זוכר נכון) לגבי ההתקנה.
שתי הערות:
א - הוצאת סיגנל רב ערוצי מהמחשב:
1. יציאה קואקסיאלית היא יציאה יחידה, המוציאה סיגנל דיגיטלי. היא יכולה להיות בחיבור RCA (כמו האדום / לבן / צהוב בטלויזיה, בד"כ בצבע כתום או שחור) או בחיבור PL (חיבור אוזניות), ואז לעיתים יש צורך במתאם.
2. שלושה חיבורים אנלוגיים יכולים גם הם לשמש לצורך הוצאת צליל רב ערוצי אבל אז לא מדובר בחיבור קואקסיאלי אלא ב Analog Multichannel -
חיבור אחד משמש את זוג הערוצים הקדמיים, שני את זוג האחוריים ושלישי את הסאב והסנטר.
קרא שוב את התיעוד של המחשב ותבין מה הדרך האופטימלית להתחבר למערכת. אתה יכול גם להתייעץ בפורום HTPC פה באתר בנוגע להסבר על פענוח אודיו רב ערוצי מהמחשב.
ב. מיקום הרמקולים - בשביל לנצל את המערכת הזו בצורה המיטבית, מומלץ למקם את הרמקולים בצורה ראויה. באחד משרשורי העבר שעסקו במערכת הזו, zeev78 (אם אני זוכר נכון) העלה קישור למדריך טוב באתר של DTS (שוב, אם אני זוכר נכון) לגבי ההתקנה.