חיבור רסיבר Harman Kardon
טוב הגיעה אליי החבילה מהדיוטי פרי של רסיבר HK 139 ביחד עם DVD 16 , הרסיבר הוא 5.1 .
יש לי כמה שאלות בנושא:
1. יש יציאת סאב - מה זה אומר? שאני יכול לחבר סאב פאסיבי? או שזה חיבור כם לסאב אקטיבי?
2. יש לי LCD עם 2 כניסות HDMI - חת מחוברת לממיר HD והשנייה מחוברת למחשב .
הDVD שמגיע מתחבר לרסיבר ב-HD וצריך לחבר עוד HD לטלויזיה כדי לראות סרט אבל אין לי עוד כניסות בטלויזיה וגם לא בממיר. מה אני עושה? כי רק לשמוע אין בעיה אני מחבר אדום ולבן .
3. אני כרגע מחובר על 2 רמקולים בלבד ולכן אני על "מצב סטריאו" .
במגבר סטריאו יש אפשרות לחבר 4 רמקולים שיהיה ב-2 ערוצים.
ניסיתי לחבר תחילה אתה הזג רמקולים על החיבורים של רמקולים קדמיים ועבד יפה.
לאחר מכן ניסיתי לחבר את הזוג על היציאות של זוג סראונג ולא עבד כשאני במצב סטריאו.
כלומר, אני לא אוכל לחבר 4 רמקולים כסטריאו אלה רק בקולנוע ביתי?
יש לי כמה שאלות בנושא:
1. יש יציאת סאב - מה זה אומר? שאני יכול לחבר סאב פאסיבי? או שזה חיבור כם לסאב אקטיבי?
הDVD שמגיע מתחבר לרסיבר ב-HD וצריך לחבר עוד HD לטלויזיה כדי לראות סרט אבל אין לי עוד כניסות בטלויזיה וגם לא בממיר. מה אני עושה? כי רק לשמוע אין בעיה אני מחבר אדום ולבן .
לאחר מכן ניסיתי לחבר את הזוג על היציאות של זוג סראונג ולא עבד כשאני במצב סטריאו.
כלומר, אני לא אוכל לחבר 4 רמקולים כסטריאו אלה רק בקולנוע ביתי?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
1. איך ניראית היציאה? סאב פסיבי מתחבר ליציאה מוגברת שניראית כמו היציאות הרגילות של הרמקולים. סאב אקטיבי מתחבר ליציאה שניראית כמו RCA. תמונה תעזור מאוד כי אני לא זוכר אילו יציאות יש ברסיבר הספציפי הזה.
2. כל היופי ברסיבר ק"ב זה שהוא גם ממתג וידאו, כלומר, כל מקורות הוידאו (מחשב, DVD, ממיר) מתחברים לכניסות הוידאו השונות של הרסיבר והוא מתחבר מיציאת הוידאו לטלויזיה. כך אין צורך להשתמש בשלט של הטלויזיה, כולם מתחברים לאות כניסה בטלויזה כביכול.
3. צריך להיות מצב שנקרא ALL CHANNEL STEREO או דבר דומה, זה מצב שבו הרסיבר מעביר את אות הסטריאו לכל הרמקולים תוך שמירה על הפרדה בין הערוץ הימני לשמאלי.
2. כל היופי ברסיבר ק"ב זה שהוא גם ממתג וידאו, כלומר, כל מקורות הוידאו (מחשב, DVD, ממיר) מתחברים לכניסות הוידאו השונות של הרסיבר והוא מתחבר מיציאת הוידאו לטלויזיה. כך אין צורך להשתמש בשלט של הטלויזיה, כולם מתחברים לאות כניסה בטלויזה כביכול.
3. צריך להיות מצב שנקרא ALL CHANNEL STEREO או דבר דומה, זה מצב שבו הרסיבר מעביר את אות הסטריאו לכל הרמקולים תוך שמירה על הפרדה בין הערוץ הימני לשמאלי.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
RTFM...
2: אתה צריך לרכוש ממתג HDMI, אפשר מכני.
3: אם אני לא טועה יש לך אפשרות לBI AMP במגבר זה, וזה לא אומר שזה 4 רמקולי סטריאו.
1: לא, רק סאב אקטיבי.roey1 כתב:טוב הגיעה אליי החבילה מהדיוטי פרי של רסיבר HK 139 ביחד עם DVD 16 , הרסיבר הוא 5.1 .
יש לי כמה שאלות בנושא:
כלומר, אני לא אוכל לחבר 4 רמקולים כסטריאו אלה רק בקולנוע ביתי?...
2: אתה צריך לרכוש ממתג HDMI, אפשר מכני.
3: אם אני לא טועה יש לך אפשרות לBI AMP במגבר זה, וזה לא אומר שזה 4 רמקולי סטריאו.
נערך לאחרונה על ידי JEXY ב 23/01/2011 23:17, נערך פעם 1 בסך הכל.
1. היציאה נראית רגיל בננה כזאת שכתוב עליה PRE-OUT SUBWOOFER אך יש עוד חיבור שכתוב עליו סאב וופר. החיבור השני נמצא בתוך ריבוע שבו יש 6 חיבורים של RCA (כלומר 6 ערוצים, קדמי ימני ושמאלי, אחורי ימני ושמאלי, סנטר וסאב). מה ההבדל?harari כתב:1. איך ניראית היציאה? סאב פסיבי מתחבר ליציאה מוגברת שניראית כמו היציאות הרגילות של הרמקולים. סאב אקטיבי מתחבר ליציאה שניראית כמו RCA. תמונה תעזור מאוד כי אני לא זוכר אילו יציאות יש ברסיבר הספציפי הזה.
3. צריך להיות מצב שנקרא ALL CHANNEL STEREO או דבר דומה, זה מצב שבו הרסיבר מעביר את אות הסטריאו לכל הרמקולים תוך שמירה על הפרדה בין הערוץ הימני לשמאלי....
2. אתה מתכוון שאני צריך לחבר את כל הדברים לרסיבר בגבלים של אדום, צהוב לבן ולהוציא מהרסיבר כבל HDMI אחד לטלויזיה?
http://he.wikipedia.org/wiki/RTFMroey1 כתב:מה?JEXY כתב:RTFM.........
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
http://www.siz.co.il/my/u20zfm2njiqy.jpgharari כתב:צלם בבקשה את גב המכשיר והעלה לכאן.
אני לא מוצא שום זכר לתמונה או מפרט ברשת....
זה תצלום של דגם אחר אך הוא זהה לשלי.
בנוסף לרסיבר הגיעה אליי גם DVD תואם של החברה שמגיע עם יציאת HDMI אחת ויציאה של Digital Audio Out .
האם נחוץ לחבר את שניהם? אם כן למה?
אם תוכל בבקשה להסביר לי מה כל יציאה מאחור ברסיבר זה יהיה מצויין כי עד עכשיו הייתי מחובר על מגבר סטריאו של נאד שהיה פשוט לחברו.
תודה ענקית, רועי.[/url]
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
זה AVR 154 לא?
תסתכל בספר האם הרסיבר שלך מעביר סאונד דרך HDMI...
אם כן, אז:
תחבר את כל המקורות שלך בכבלי HDMI לרסיבר, ממנו תוציא כבל אחד למסך וזהו, כל המיתוגים יעברו דרך הרסיבר.
אם לא, אז:
תחבר את כל המקורות שלך בכבלי HDMI לרסיבר, ממנו תוציא כבל אחד למסך, בנוסף תוציא כבלי אודיו מכל מקור (מDVD ומהמחשב COAX ומהממיר OPTICAL), תחבר איפה שבא לך, תגדיר בהגדרות של כל INPUT שידע להתיחס לכניסה המתאימה של האודיו וזהו, כל המיתוגים יעברו דרך הרסיבר.
לגבי הסאב, תחבר כבל RG59 לסאב (לכניסת LINE IN), תגדיר אותו ברסיבר שיעבוד יחד עם הקדמיים וזהו.
מן הסתם, אין לך מה "לשחק" עם מצבי שמע שונים אלא לבחור STEREO לכל המקורות.
אם כן, אז:
תחבר את כל המקורות שלך בכבלי HDMI לרסיבר, ממנו תוציא כבל אחד למסך וזהו, כל המיתוגים יעברו דרך הרסיבר.
אם לא, אז:
תחבר את כל המקורות שלך בכבלי HDMI לרסיבר, ממנו תוציא כבל אחד למסך, בנוסף תוציא כבלי אודיו מכל מקור (מDVD ומהמחשב COAX ומהממיר OPTICAL), תחבר איפה שבא לך, תגדיר בהגדרות של כל INPUT שידע להתיחס לכניסה המתאימה של האודיו וזהו, כל המיתוגים יעברו דרך הרסיבר.
לגבי הסאב, תחבר כבל RG59 לסאב (לכניסת LINE IN), תגדיר אותו ברסיבר שיעבוד יחד עם הקדמיים וזהו.
מן הסתם, אין לך מה "לשחק" עם מצבי שמע שונים אלא לבחור STEREO לכל המקורות.
שוב, יש לי מסך LCD עם 2 כניסות HDMI וממיר HD עם כניסה/יציאה אחת.JEXY כתב:זה AVR 154 לא?
אם כן, אז:
אם לא, אז:
מן הסתם, אין לך מה "לשחק" עם מצבי שמע שונים אלא לבחור STEREO לכל המקורות....
אני מחבר את הרסיבר למסך או לממיר?
אם לממיר אז איך אני אחבר את הממיר למסך אם יש לי בממיר HD אחד.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אלה החיבורים :
יציאה של הממיר לכניסה של הרסיבר
יציאה של המחשב לכניסה של הרסיבר
יציאה של הDVD לכניסה של הרסיבר
יציאה של הרסיבר לכניסה של הטלויזיה
(הכל בHDMI, כמובן)
עכשיו בדוק כמו שJEXY שמר אם הרסיבר שלך תומך באודיו דרך HDMI.
אם כן, אתה מסודר.
אם לא, חבר מכל מקור כבל אודיו נוסף (עדיף דיגיטאלי - אופטי או COAX) לרסיבר ותגדיר בהתאם.
יציאה של הממיר לכניסה של הרסיבר
יציאה של המחשב לכניסה של הרסיבר
יציאה של הDVD לכניסה של הרסיבר
יציאה של הרסיבר לכניסה של הטלויזיה
(הכל בHDMI, כמובן)
עכשיו בדוק כמו שJEXY שמר אם הרסיבר שלך תומך באודיו דרך HDMI.
אם כן, אתה מסודר.
אם לא, חבר מכל מקור כבל אודיו נוסף (עדיף דיגיטאלי - אופטי או COAX) לרסיבר ותגדיר בהתאם.
ושאני בוחר SOURCE ברסיבר הוא כותב
HDMI 3 / OPT 1
HDMI 2 / OPT 2
HDMI 1 / COAX 2
נראה לי שהכוונה היא שחיבר ה-HD אינו מעביר סאונד.לא?
עריכה : טוב חיברתי את הממיר המסך והרסיבר ועבר סאונד של הרמקולים של המסך בלבד של המערכת הוא לא משמיע..
ויש לי פה בעיה - אני לא יכול לראות טלויזיה וברקע לשמוע שירים מהמחשב כי צריך לבחור מאיזה מקור הוא ינגן ואז אם אני בוחר מהמחשב אפילו לא רואים את הטלויזיה.
HDMI 3 / OPT 1
HDMI 2 / OPT 2
HDMI 1 / COAX 2
נראה לי שהכוונה היא שחיבר ה-HD אינו מעביר סאונד.לא?
עריכה : טוב חיברתי את הממיר המסך והרסיבר ועבר סאונד של הרמקולים של המסך בלבד של המערכת הוא לא משמיע..
ויש לי פה בעיה - אני לא יכול לראות טלויזיה וברקע לשמוע שירים מהמחשב כי צריך לבחור מאיזה מקור הוא ינגן ואז אם אני בוחר מהמחשב אפילו לא רואים את הטלויזיה.
נערך לאחרונה על ידי roey1 ב 25/01/2011 20:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
טוב חיברתי את הממיר המסך והרסיבר ועבר סאונד של הרמקולים של המסך בלבד של המערכת הוא לא משמיע..
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
כנראה הרסיבר שלך מעביר את הסאונד ליציאה (Pass-Through) ולא לרמקולים. חבר כבל נפרד לשמע.
זה מה שרסיבר עושה... הוא ממתג את האודיו יחד עם הוידאו.
אני לא יודע אם זה אפשרי ברסיבר שלך אבל בדנון שלי, למשל, אפשר לשנות מקור וידאו באופן זמני בלי לשנות את מקור האודיו - בדוק בחוברת.
*לשמוע משני מקורות יחד זה בלתי אפשרי. בשביל זה צריך מיקסר.
אני לא יודע אם זה אפשרי ברסיבר שלך אבל בדנון שלי, למשל, אפשר לשנות מקור וידאו באופן זמני בלי לשנות את מקור האודיו - בדוק בחוברת.
*לשמוע משני מקורות יחד זה בלתי אפשרי. בשביל זה צריך מיקסר.
כמה בלאגן.. אני מתחיל להתגעגע לנאד הישן והטוב שלי שהחסרון היחיד היה בו שאין בו יציאה לסאב ואז אני מחבר סאב לשם דרך יציאה של הטייפ שנותן סיגנשל של אודיו לסאב כל הזמן ואז אני שולט על הסאונד דרך המחשב בלבד כי אם אני מוריד ווליום במגבר הוא שולט על הרמקולים בלבד.
אני לא חושב שיש לי אפשרות להפריד בין מקור הסאונג והוידאו ורוב הזמן הטלויזיה דולקת גם אם לא שומעים ואני מנגן מוסיקה מהמחשב.
דרך אגב, מה החיבור המומלץ להעברת סאונד מהמחשב לרסיבר? יש לי בכרטיס קול OUT SPDIF ועוד חיבור קואקסיאלי, כרגע אני מחובר על כבל רמקול רגיל שמתפצל ל-2 בננות אדום ולבן לרסיבר.
דרך אגב, מה החיבור המומלץ להעברת סאונד מהמחשב לרסיבר? יש לי בכרטיס קול OUT SPDIF ועוד חיבור קואקסיאלי, כרגע אני מחובר על כבל רמקול רגיל שמתפצל ל-2 בננות אדום ולבן לרסיבר.