השקה: קומודו- ערכת מולטימדיה ותקשורת לרכב
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3322
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
פיתוח ישראלי המשמש כמערכת תקשורת ותוכן ייעודית לנהג וליושבי הרכב המשלבת את כל השירותים והיישומים לצורכי המשתמשים בהתאמה לסביבת וחווית הנהיגה. האם המערכת זו יצאה מאוחר מידי ומי צריך את זה?
למאמר: קומודו- ערכת מולטימדיה ותקשורת לרכב
למאמר וידאו הצצה ראשונה של זיו קיטרו[/url]
למאמר: קומודו- ערכת מולטימדיה ותקשורת לרכב
למאמר וידאו הצצה ראשונה של זיו קיטרו[/url]
נערך לאחרונה על ידי EliHaboosh ב 25/01/2011 7:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
אלי חבוש
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1231 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
מוצר ממש מעניין
מעניין אם גם לאורנג' יהיה מוצר דומה
מעניין אם גם לאורנג' יהיה מוצר דומה
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
איזה ישראבלופ יפהפה!!! כבר מזמן לא ראיתי משהו כזה. כל הכבוד! למה אני לא חשבתי על זה קודם?EliHaboosh כתב:פיתוח ישראלי המשמש כמערכת תקשורת ותוכן ייעודית לנהג וליושבי הרכב המשלבת את כל השירותים והיישומים לצורכי המשתמשים בהתאמה לסביבת וחווית הנהיגה. האם המערכת זו יצאה מאוחר מידי ומי צריך את זה?
למאמר: קומודו- ערכת מולטימדיה ותקשורת לרכב...
לקחו GPS סיני מבוסס WIN CE עם חיבור BT שמריץ עותק חוקי של IGO, לקחו תוכניתן שבנה מעטפת אינטרנט צבעונית, שכנעו את המנכ"ל הלא מוצלח של סלקום שזה העתיד והופה - קסם!!!
רק שעל הGPS הזה משלמים 36*109שח וזה עוד בלי השירותי תוכן של 20-35 שח לחודש...לכל יצרני הרכבים יש חברות שהם עובדים איתם כבר שנים, אפשר לכל מודל היום להזמין עם מערכת GPS ומדיה (בארצות נורמליות), ולחלקם יש גם שירותי תוכן בתשלום חודשי. הצעד הבא זה ממש מחשבים של ממש מובנים בתוך הרכבים וזה כבר מתחיל להיכנס.
הקיום של מערכות GPS כאלה שלא קשורות לרכב עצמו ולא מחליפות את הרדיודיסק המרכזי הוא קצר מאוד. תוך שנה-שנתיים לכל המכוניות יהיה נגן מדיה בסיסי לפחות עם GPS מובנה, אני לא רואה שום סיבה למה הם דווקא יקנו מוצר קיים מהחברה הזו.
אם לעמוס שפירא לא היתה חנייה סגורה ומוגנת, כנראה שהמכשיר היה כבר בבעלות מישהו אחר. לא להאמין שהבן אדם הזה מנכ"ל.
אגב, אני רוצה לראות את המכשיר הזה מתחבר לאתר מאקו... בהצלחה.[/b]
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78881
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
פספסתם כאן כמה דברים:
1. לא כולם רוצים שהטלפון שלהם יהיה גם ברכב. אני עברתי לאחרונה משני טלפונים נפרדים לטלפון אחד מרוכז (אייפון) וזה די מסובך לתפעל הכל בו זמנית - מוזיקה, ניווט ושיחות. עדיף מכשירים שונים אם זה אפשרי.
2. לדעתי הרכב זה עולם ומלואו שבאמת רק עכשיו מתחילים לכבוש היצרנים השונים. להערכתי לקומודו בעולם אין המון סיכוי כי ב-CES ענקים כמו פיוניר נכנסים בדיוק לתחום הזה ובגדול. להערכתי רדיו מבוסס סלולר זה תחום גדילה פוטנציאלי ענק לחברות הסלולר.
3. המחיר הוגן בהחלט. אני הערכתי (בפני מרטין, שיכול להעיד) שהמחיר יהיה בסביבות 3000 והערכתי שחבילת התוכן (כולל מוזיקה) תהיה משהו כמו 50 ש"ח לחודש. אני חושב שזה פיתרון לא יקר ובהחלט מכסה 100% מהצרכים של מרבית הצרכנים. להערכתי יש כאן פונטציאל אמיתי להצלחה מהבחינה הזו.
אני כלל לא בטוח שהארכיטקטורה, שמבוססת על CE5 היא מספקת לאורך השנים הקרובות, אם כי הם לא היו חייבים בכלל לגלות את זה והיו בקלות יכולים להתקדם בלי לספר לנו במה מדובר...
1. לא כולם רוצים שהטלפון שלהם יהיה גם ברכב. אני עברתי לאחרונה משני טלפונים נפרדים לטלפון אחד מרוכז (אייפון) וזה די מסובך לתפעל הכל בו זמנית - מוזיקה, ניווט ושיחות. עדיף מכשירים שונים אם זה אפשרי.
2. לדעתי הרכב זה עולם ומלואו שבאמת רק עכשיו מתחילים לכבוש היצרנים השונים. להערכתי לקומודו בעולם אין המון סיכוי כי ב-CES ענקים כמו פיוניר נכנסים בדיוק לתחום הזה ובגדול. להערכתי רדיו מבוסס סלולר זה תחום גדילה פוטנציאלי ענק לחברות הסלולר.
3. המחיר הוגן בהחלט. אני הערכתי (בפני מרטין, שיכול להעיד) שהמחיר יהיה בסביבות 3000 והערכתי שחבילת התוכן (כולל מוזיקה) תהיה משהו כמו 50 ש"ח לחודש. אני חושב שזה פיתרון לא יקר ובהחלט מכסה 100% מהצרכים של מרבית הצרכנים. להערכתי יש כאן פונטציאל אמיתי להצלחה מהבחינה הזו.
אני כלל לא בטוח שהארכיטקטורה, שמבוססת על CE5 היא מספקת לאורך השנים הקרובות, אם כי הם לא היו חייבים בכלל לגלות את זה והיו בקלות יכולים להתקדם בלי לספר לנו במה מדובר...
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אני ראיתי את זה כבר בפעולה אצל מישהו ,זה עובד לא רע בסך הכול ... אבל כמו שכבר MrMoris אמר ,זה סך הכול GPS סטנדרטי שבנו לו ממשק מעל ,חיבור לו מצלמה ומודם סלולרי וזהו... אולי לאנשים שאין להם צורך או רצון בסמארטפוני הHigh End כמו הSGS/Nexus S /iPhone זה פיתרון לא רע לאוטו ...
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
-
EliHaboosh
- עורך ראשי HTMobile

- תגובות: 3322
- נתן תודות: 137 פעמים
- קיבל תודות: 847 פעמים
זיו קיטרו, כתב חדש באתר ועיתונאי ותיק בתחום, נכח באירוע השקת מערכת הקומודו, נותן לנו הצצת וידאו ראשונה על המערכת וגם... יש לו מספר דברים להגיד עליה.
למאמר וידאו
למאמר וידאו
אלי חבוש
- חיים
- חבר במועדון HT

- תגובות: 4883
- שם מלא: חיים לגו
- נתן תודות: 1231 פעמים
- קיבל תודות: 298 פעמים
אין כמו מראה וידאו
מחכה לראות אותו בפעולה .....
אחלה כתבה תודה
מחכה לראות אותו בפעולה .....
אחלה כתבה תודה
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784
חיים-0532253784
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78881
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אני לא חושב שזה מסחטת כסף, אני חושב שכך אנחנו נשמע רדיו בעתיד.
זה נשמע הזוי, אבל כמו PVR ושידורי טלויזיה דרך האינטרנט, בסופו של יום, אם אני רוצה לשמוע את תוכנית הבוקר של howard stern למה שלא אשלם על מנוי ל-XM ואשמע אותו ברכב לכל הרוחות?!
זה נשמע הזוי, אבל כמו PVR ושידורי טלויזיה דרך האינטרנט, בסופו של יום, אם אני רוצה לשמוע את תוכנית הבוקר של howard stern למה שלא אשלם על מנוי ל-XM ואשמע אותו ברכב לכל הרוחות?!
הערות קטנוניות -IamEzio כתב:אני ראיתי את זה כבר בפעולה אצל מישהו ,זה עובד לא רע בסך הכול ... אבל כמו שכבר MrMoris אמר ,זה סך הכול GPS סטנדרטי שבנו לו ממשק מעל ,חיבור לו מצלמה ומודם סלולרי וזהו... אולי לאנשים שאין להם צורך או רצון בסמארטפוני הHigh End כמו הSGS/Nexus S /iPhone זה פיתרון לא רע לאוטו ......
יש GPS סינייים שתומכים בחיבור למצלמה אחורית ובחיבור BT. חפש באיביי הקרוב אליך. חיבור מצלמה אחורית זה סה"כ כבל בננה פשוט, לא הייטק מתקדם.
לגבי BT - פרט לשימוש של הBT כדיבורית של הנייד,בחלק מהמכשירים עם קצת התעסקות, אפשר גם לגלוש באיטרנט דרך המכשיר, כאשר המכשיר משמש מודם.
לגבי סינכרון אנשי קשר - אולי אני טועה, אבל למה בכלל יש צורך לסנכרן אנשי קשר? אם המכשיר מחובר בBT, אפשר לראות את אנשי הקשר על צג המערכת, כל דיבורית BT עם צג עושה את זה, לפחות בדגמים המתקדמים של פארוט וחבריהם.
הסיבה היחידה שלא גונבים מכשירי פלאפון קבועים ברכב היא שהם יחסית מיושנים וכנראה שלא ממש מעניין לגנוב אותם. מכשיר עם מסך? זאת כבר אופרה אחרת. גם אם הוא עבר מבחן ריסוק(???), אני מהמר שהגנב הממוצע יצליח לקחת את המכשיר או סתם יגרום נזק.
1. אנשים רוצים להיכנס לאוטו ושדברים יהיו זמינים. הסבלנות של אנשים להתעסק עם משהו מורכב באוטו היא אפסית. מכשיר כזה צריך להיות באמצע הדשבורד, כשמסביבו כפתורים אנלוגיים לשליטה על ווליום, תחנות, מיוט וכו'. כלומר, מערכת מולטימדיה מרכזית אחת ויחידה. לא להתעסק בין הווליום של המכשיר הזה לווליום של המערכת.oferlaor כתב:פספסתם כאן כמה דברים:
אני כלל לא בטוח שהארכיטקטורה, שמבוססת על CE5 היא מספקת לאורך השנים הקרובות, אם כי הם לא היו חייבים בכלל לגלות את זה והיו בקלות יכולים להתקדם בלי לספר לנו במה מדובר......
לכמה מכוניות יש מקום נוח להתקין מסך 4.3 אינץ שיהיה נגיש לנהג, שיראו משהו על המסך בשמש?? תחשוב איפה אתה מתקין את זה ברכב. אצלי ברכב אפשר להתקין את זה באופן אנכי ע"ג המשטח העליון של הדשבורד, כלומר, המקום הכי בולט.
2. הם קטננטנים, שזאת לא הבעיה, אבל אין להם שום חידוש שזאת כן בעיה. פיוניר ואינטל בשוק הזה ממזמן. בלי הסכמים עם יצרן רכב או יצרן סטראו לרכב, למי הם ימכרו?
אם למכשיר הזה יש יכולת להציג וידאו על מסך נוסף, זה אולי פתרון שהורים יאהבו.
3. אני לא בטוח שחברות ליסינג יאשרו את כל הקידוחים האלה ברכב.
4. לגבי הCE5 העתיק, אם הם לא היו אומרים את זה, מישהו היה מגלה את זה בקלות.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
אם באמת התחילו את הפיתוח לפני שנתיים אז אנדרואיד היה בחיתולים (והם חבורה של XXX אם לקח להם שנתיים להוציא כזה דבר)MartinHSabag כתב:חבל שלא עשו אותו על בסיס אנדרואיד........
אם לא התחילו לפני שנתיים אז סתם מערבבים אותנו בהילה דמיונית (ומישהו ממש חשב לפני שנה שCE5 זה הדבר לעבוד איתו)
בכל מקרה זה הזוי
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6605
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
אני שומע רדיו ככה (דרך האייפון) כבר קרוב לשנתיים, מנווט שצריך, ומדבר בטלפון. לדעתי מדובר במכשיר מיותר מאוד שמהווה איזו שהוא מוצר ביניים ליחידות (שקיימות כבר ברכבי יוקרה) שיהיו בילד אין בכל רכב תוך גג שנתיים.
מסכים לחלוטין שהמחיר חסר פרופרוציה עבור מה שמקבלים
מסכים לחלוטין שהמחיר חסר פרופרוציה עבור מה שמקבלים