השקה: קומודו- ערכת מולטימדיה ותקשורת לרכב

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3322
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

פיתוח ישראלי המשמש כמערכת תקשורת ותוכן ייעודית לנהג וליושבי הרכב המשלבת את כל השירותים והיישומים לצורכי המשתמשים בהתאמה לסביבת וחווית הנהיגה. האם המערכת זו יצאה מאוחר מידי ומי צריך את זה?

למאמר: קומודו- ערכת מולטימדיה ותקשורת לרכב

למאמר וידאו הצצה ראשונה של זיו קיטרו[/url]
נערך לאחרונה על ידי EliHaboosh ב 25/01/2011 7:38, נערך פעם 1 בסך הכל.
אלי חבוש

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #2 

מוצר ממש מעניין

מעניין אם גם לאורנג' יהיה מוצר דומה
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #3 

EliHaboosh כתב:פיתוח ישראלי המשמש כמערכת תקשורת ותוכן ייעודית לנהג וליושבי הרכב המשלבת את כל השירותים והיישומים לצורכי המשתמשים בהתאמה לסביבת וחווית הנהיגה. האם המערכת זו יצאה מאוחר מידי ומי צריך את זה?

למאמר: קומודו- ערכת מולטימדיה ותקשורת לרכב
...
איזה ישראבלופ יפהפה!!! כבר מזמן לא ראיתי משהו כזה. כל הכבוד! למה אני לא חשבתי על זה קודם?
לקחו GPS סיני מבוסס WIN CE עם חיבור BT שמריץ עותק חוקי של IGO, לקחו תוכניתן שבנה מעטפת אינטרנט צבעונית, שכנעו את המנכ"ל הלא מוצלח של סלקום שזה העתיד והופה - קסם!!!
רק שעל הGPS הזה משלמים 36*109שח וזה עוד בלי השירותי תוכן של 20-35 שח לחודש...לכל יצרני הרכבים יש חברות שהם עובדים איתם כבר שנים, אפשר לכל מודל היום להזמין עם מערכת GPS ומדיה (בארצות נורמליות), ולחלקם יש גם שירותי תוכן בתשלום חודשי. הצעד הבא זה ממש מחשבים של ממש מובנים בתוך הרכבים וזה כבר מתחיל להיכנס.
הקיום של מערכות GPS כאלה שלא קשורות לרכב עצמו ולא מחליפות את הרדיודיסק המרכזי הוא קצר מאוד. תוך שנה-שנתיים לכל המכוניות יהיה נגן מדיה בסיסי לפחות עם GPS מובנה, אני לא רואה שום סיבה למה הם דווקא יקנו מוצר קיים מהחברה הזו.
אם לעמוס שפירא לא היתה חנייה סגורה ומוגנת, כנראה שהמכשיר היה כבר בבעלות מישהו אחר. לא להאמין שהבן אדם הזה מנכ"ל.
אגב, אני רוצה לראות את המכשיר הזה מתחבר לאתר מאקו... בהצלחה.[/b]

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #4 

אוסף של תכונות שקיימות היום כמעט בכל מכשיר סלולרי מתקדם ....נראה כפי שכתבו כאן "מאוחר ומעט מידי ..."

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78881
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #5 

פספסתם כאן כמה דברים:
1. לא כולם רוצים שהטלפון שלהם יהיה גם ברכב. אני עברתי לאחרונה משני טלפונים נפרדים לטלפון אחד מרוכז (אייפון) וזה די מסובך לתפעל הכל בו זמנית - מוזיקה, ניווט ושיחות. עדיף מכשירים שונים אם זה אפשרי.

2. לדעתי הרכב זה עולם ומלואו שבאמת רק עכשיו מתחילים לכבוש היצרנים השונים. להערכתי לקומודו בעולם אין המון סיכוי כי ב-CES ענקים כמו פיוניר נכנסים בדיוק לתחום הזה ובגדול. להערכתי רדיו מבוסס סלולר זה תחום גדילה פוטנציאלי ענק לחברות הסלולר.

3. המחיר הוגן בהחלט. אני הערכתי (בפני מרטין, שיכול להעיד) שהמחיר יהיה בסביבות 3000 והערכתי שחבילת התוכן (כולל מוזיקה) תהיה משהו כמו 50 ש"ח לחודש. אני חושב שזה פיתרון לא יקר ובהחלט מכסה 100% מהצרכים של מרבית הצרכנים. להערכתי יש כאן פונטציאל אמיתי להצלחה מהבחינה הזו.

אני כלל לא בטוח שהארכיטקטורה, שמבוססת על CE5 היא מספקת לאורך השנים הקרובות, אם כי הם לא היו חייבים בכלל לגלות את זה והיו בקלות יכולים להתקדם בלי לספר לנו במה מדובר...

Nissim
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 116 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #6 

oferlaor,
כמה מהנקודות נכונות, אבל אתה לא חושב שבאמת המוצר הזה יצליח.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #7 

אני ראיתי את זה כבר בפעולה אצל מישהו ,זה עובד לא רע בסך הכול ... אבל כמו שכבר MrMoris אמר ,זה סך הכול GPS סטנדרטי שבנו לו ממשק מעל ,חיבור לו מצלמה ומודם סלולרי וזהו... אולי לאנשים שאין להם צורך או רצון בסמארטפוני הHigh End כמו הSGS/Nexus S /iPhone זה פיתרון לא רע לאוטו ...
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

colonel
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

מכשיר לעשירים

שליחה #8 

מכשיר לעשערים שיסחט ממכם כסף גם בהמשך
דוקא לא עוסק בתחום

EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3322
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #9 

זיו קיטרו, כתב חדש באתר ועיתונאי ותיק בתחום, נכח באירוע השקת מערכת הקומודו, נותן לנו הצצת וידאו ראשונה על המערכת וגם... יש לו מספר דברים להגיד עליה.

למאמר וידאו
אלי חבוש

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #10 

אין כמו מראה וידאו :)

מחכה לראות אותו בפעולה .....

אחלה כתבה תודה (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78881
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #11 

אני לא חושב שזה מסחטת כסף, אני חושב שכך אנחנו נשמע רדיו בעתיד.

זה נשמע הזוי, אבל כמו PVR ושידורי טלויזיה דרך האינטרנט, בסופו של יום, אם אני רוצה לשמוע את תוכנית הבוקר של howard stern למה שלא אשלם על מנוי ל-XM ואשמע אותו ברכב לכל הרוחות?!

נימי1
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

המכשיר נראה מליון דולר ועושה רושם שהוא שימושי מאוד. במקום לחבר היום את הסלולרי שלי לרכב, יש לי מכשיר קבוע ברכב שנותן לי הכל. מה רע?
מתי תראה אותו בפעולה? מעניין...
(Y)

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #13 

IamEzio כתב:אני ראיתי את זה כבר בפעולה אצל מישהו ,זה עובד לא רע בסך הכול ... אבל כמו שכבר MrMoris אמר ,זה סך הכול GPS סטנדרטי שבנו לו ממשק מעל ,חיבור לו מצלמה ומודם סלולרי וזהו... אולי לאנשים שאין להם צורך או רצון בסמארטפוני הHigh End כמו הSGS/Nexus S /iPhone זה פיתרון לא רע לאוטו ...
...
הערות קטנוניות -
יש GPS סינייים שתומכים בחיבור למצלמה אחורית ובחיבור BT. חפש באיביי הקרוב אליך. חיבור מצלמה אחורית זה סה"כ כבל בננה פשוט, לא הייטק מתקדם.
לגבי BT - פרט לשימוש של הBT כדיבורית של הנייד,בחלק מהמכשירים עם קצת התעסקות, אפשר גם לגלוש באיטרנט דרך המכשיר, כאשר המכשיר משמש מודם.
לגבי סינכרון אנשי קשר - אולי אני טועה, אבל למה בכלל יש צורך לסנכרן אנשי קשר? אם המכשיר מחובר בBT, אפשר לראות את אנשי הקשר על צג המערכת, כל דיבורית BT עם צג עושה את זה, לפחות בדגמים המתקדמים של פארוט וחבריהם.
הסיבה היחידה שלא גונבים מכשירי פלאפון קבועים ברכב היא שהם יחסית מיושנים וכנראה שלא ממש מעניין לגנוב אותם. מכשיר עם מסך? זאת כבר אופרה אחרת. גם אם הוא עבר מבחן ריסוק(???), אני מהמר שהגנב הממוצע יצליח לקחת את המכשיר או סתם יגרום נזק.
oferlaor כתב:פספסתם כאן כמה דברים:
1. לא כולם רוצים שהטלפון שלהם יהיה גם ברכב. אני עברתי לאחרונה משני טלפונים נפרדים לטלפון אחד מרוכז (אייפון) וזה די מסובך לתפעל הכל בו זמנית - מוזיקה, ניווט ושיחות. עדיף מכשירים שונים אם זה אפשרי.

2. לדעתי הרכב זה עולם ומלואו שבאמת רק עכשיו מתחילים לכבוש היצרנים השונים. להערכתי לקומודו בעולם אין המון סיכוי כי ב-CES ענקים כמו פיוניר נכנסים בדיוק לתחום הזה ובגדול. להערכתי רדיו מבוסס סלולר זה תחום גדילה פוטנציאלי ענק לחברות הסלולר.

3. המחיר הוגן בהחלט. אני הערכתי (בפני מרטין, שיכול להעיד) שהמחיר יהיה בסביבות 3000 והערכתי שחבילת התוכן (כולל מוזיקה) תהיה משהו כמו 50 ש"ח לחודש. אני חושב שזה פיתרון לא יקר ובהחלט מכסה 100% מהצרכים של מרבית הצרכנים. להערכתי יש כאן פונטציאל אמיתי להצלחה מהבחינה הזו.

אני כלל לא בטוח שהארכיטקטורה, שמבוססת על CE5 היא מספקת לאורך השנים הקרובות, אם כי הם לא היו חייבים בכלל לגלות את זה והיו בקלות יכולים להתקדם בלי לספר לנו במה מדובר...
...
1. אנשים רוצים להיכנס לאוטו ושדברים יהיו זמינים. הסבלנות של אנשים להתעסק עם משהו מורכב באוטו היא אפסית. מכשיר כזה צריך להיות באמצע הדשבורד, כשמסביבו כפתורים אנלוגיים לשליטה על ווליום, תחנות, מיוט וכו'. כלומר, מערכת מולטימדיה מרכזית אחת ויחידה. לא להתעסק בין הווליום של המכשיר הזה לווליום של המערכת.
לכמה מכוניות יש מקום נוח להתקין מסך 4.3 אינץ שיהיה נגיש לנהג, שיראו משהו על המסך בשמש?? תחשוב איפה אתה מתקין את זה ברכב. אצלי ברכב אפשר להתקין את זה באופן אנכי ע"ג המשטח העליון של הדשבורד, כלומר, המקום הכי בולט.
2. הם קטננטנים, שזאת לא הבעיה, אבל אין להם שום חידוש שזאת כן בעיה. פיוניר ואינטל בשוק הזה ממזמן. בלי הסכמים עם יצרן רכב או יצרן סטראו לרכב, למי הם ימכרו?
אם למכשיר הזה יש יכולת להציג וידאו על מסך נוסף, זה אולי פתרון שהורים יאהבו.
3. אני לא בטוח שחברות ליסינג יאשרו את כל הקידוחים האלה ברכב.
4. לגבי הCE5 העתיק, אם הם לא היו אומרים את זה, מישהו היה מגלה את זה בקלות.

zviwr
סמל אישי של משתמש
עורך משנה HTmobile
עורך משנה HTmobile
תגובות: 1647
שם מלא: צבי וורובל
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #14 

נימי1
מתי תראה אותו בפעולה? מעניין...
...
לפי הודעת החברה, בפברואר שנה זו
צבי וורובל

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

חבל שלא עשו אותו על בסיס אנדרואיד..... :roll:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Avi_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #16 

MartinHSabag כתב:חבל שלא עשו אותו על בסיס אנדרואיד..... :roll:
...
אם באמת התחילו את הפיתוח לפני שנתיים אז אנדרואיד היה בחיתולים (והם חבורה של XXX אם לקח להם שנתיים להוציא כזה דבר)

אם לא התחילו לפני שנתיים אז סתם מערבבים אותנו בהילה דמיונית (ומישהו ממש חשב לפני שנה שCE5 זה הדבר לעבוד איתו)

בכל מקרה זה הזוי 8O

ride
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6605
שם מלא: יניב דיין
נתן תודות: 238 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

אני שומע רדיו ככה (דרך האייפון) כבר קרוב לשנתיים, מנווט שצריך, ומדבר בטלפון. לדעתי מדובר במכשיר מיותר מאוד שמהווה איזו שהוא מוצר ביניים ליחידות (שקיימות כבר ברכבי יוקרה) שיהיו בילד אין בכל רכב תוך גג שנתיים.

מסכים לחלוטין שהמחיר חסר פרופרוציה עבור מה שמקבלים

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”