רובוט לניקוי הבית התלבטות עזרתכם בבקשה
-
frankym
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
אני מתלבט בין שואבי אבק לבית בין הirobot 610 roomba או הneato xv-11 robotic. שלפי הביקורות מראה שהוא יותר טוב יש למישהו ניסיון חסרונות יתרונות ?? ומה מומלץ
מעבר לזה אני גם רוצה את זה ששוטף את הבית וגם פה רציתי לדעת מהו הדגם הטוב ביותר ומה יתרונותיו וחסרונותיו מחפש דעה מקצועית ועדיפה מאנשים שיש ברשותם המכשיר
מעבר לזה אני גם רוצה את זה ששוטף את הבית וגם פה רציתי לדעת מהו הדגם הטוב ביותר ומה יתרונותיו וחסרונותיו מחפש דעה מקצועית ועדיפה מאנשים שיש ברשותם המכשיר
אני גם מתעניין ברובוט לניקוי, מקריאת מגה שירשור על הרומבה הבנתי שהוא לא בשבילי. (אלגוריתם סריקת שטח לא יעיל + דורש תחזוקה שוטפת)
הneato הוא בהחלט מעניין מאוד, אך בניגוד לרומבה כנראה שאין כאן משתמשים שיכולים לתת חוות דעת.
בכל מקרה מצאתי ברשת ביקורת שמשווה את שני הרובוטים:
http://www.botjunkie.com/2010/06/04/iro ... eato-xv-11
הneato הוא בהחלט מעניין מאוד, אך בניגוד לרומבה כנראה שאין כאן משתמשים שיכולים לתת חוות דעת.
http://www.botjunkie.com/2010/06/04/iro ... eato-xv-11
יש לי את ה-neato xv-11 כבר כחודש
אחרי מחקר אינטרנטי ארוך החלטתי לקחתי הימור, והבאתי אותו בידיעה שמדובר במוצר חדש לחלוטין ושלא יהיה לי פה שום "גב".
יש לי בבית לא מעט חיות.
הוא פשוט עושה את העבודה בצורה שלא תיאמן. כשאתה חוזר הביתה ורואה אותו יושב באותו מקום, אתה חושב שהוא בטח לא יצא לעבוד בכלל, אבל אז אתה פותח את המיכל ורואה כמה *** הוא אסף (אפילו יום אחרי שהעוזרת עשתה את כל הבית עם דייסון pet).
בקיצור, מה שאתם רואים בסרטים באינטרנט וקוראים באתרי הביקורת זו המציאות, ובדיוק ככה זה עובד בבית.
מעולם לא היה לי את הרומבה, אבל ממה שחקרתי באינטרנט (וזה התאמת לי אחד לאחד לפחות מבחינת ה-neato), זה הבדל של שמים וארץ.
כמה פרטים שבטח מעניינים אנשים:
1. בניגוד לרומבה האמריקאי, תחנת העגינה שלו מתאימה כבר גם לחשמל בארץ ואין צורך בשנאי (אבל כן צריך מתאם אמריקאי פשוט לשקע).
2. יש לי דירה של 4 חדרים (90 מ"ר) והוא מסיים אותה בשעה, ללא צורך בטעינה של הבטריה באמצע.
3. אין שום תחזוקה נדרשת פרט לריקון המיכל כל יומיים-שלושה (שזו פעולה קלילה ביותר), וקחו בחשבון שיש לי 3 חיות בבית (99% ממה שהוא שואב זה פרווה שלהם).
4. את הפילטר שמתפרק בקלות מהמיכל כדאי לשאוב מדי פעם עם שואב רגיל. הוא חוזר להיות כמו חדש (מקבלים בקופסא עוד פילטר אחד ספייר).
חיסרונות יחידים:
1. עלול להיתקע מדברים שנשארים על הרצפה כמו גרביים, כבל של מטען, צעצוע של כלב וכד'. אבל הוא מזהה שהוא תקוע, מפסיק את עצמו ומבקש ממך לשחרר אותו.
2. אם מרימים אותו באמצע פעולה (למשל אם נתקע), הוא נוטה להתבלבל קצת, ועשוי לא לעשות את כל השטח בצורה מדוקדקת כמו תמיד (או לחזור על אותו תא שטח פעמיים), וגם לא בטוח שיצליח למצוא את הדרך חזרה לבסיס בסוף.
3. לפעמים (פעם ב-) הוא מנסה להגיע לבסיס מהצד הלא נכון של הקיר (כלומר מנסה להגיע אליו מאחורה דרך הקיר שלצידו מונח הבסיס, וכמובן שלא מצליח). אולי זה בגלל ששמתי את הבסיס באזור שלא לגמרי פנוי ממכשולים.
4. קצת רועש. החיות שלי (כלבים/חתולים) כבר התרגלו ולא מתרגשים ממנו יותר מדי. אני מפעיל אותו אוטומטית כשאני לא בבית אז לא אכפת לי כמה הוא רועש, כל עוד זה לא מטריד את החיות.
5. אולי זה בגלל שהוא רגיל לחדרים גדולים יותר ממה שיש בארץ, אבל יש לו נטייה לאחד לפעמים חללים שונים כאילו מדובר בחדר אחד. תכל'ס, זה לא כזה משנה, כי בסוף הוא עושה את כל השטח. פשוט לא ציפיתי ממנו לצאת מהדלת של החדר לפני שהוא סיים אותו, אבל בסוף הוא חוזר להשלים אותו.
אבל כאמור, החיסרונות הללו הם ממש חסרי משמעות לעומת היתרונות העצומים שיש למכשיר, במיוחד על האלטרנטיבות.
מכיוון שיש לי הרגשה שאני היחיד בארץ עם הרובוט הזה, אשמח לענות על שאלות נוספות.
יש לי בבית לא מעט חיות.
הוא פשוט עושה את העבודה בצורה שלא תיאמן. כשאתה חוזר הביתה ורואה אותו יושב באותו מקום, אתה חושב שהוא בטח לא יצא לעבוד בכלל, אבל אז אתה פותח את המיכל ורואה כמה *** הוא אסף (אפילו יום אחרי שהעוזרת עשתה את כל הבית עם דייסון pet).
בקיצור, מה שאתם רואים בסרטים באינטרנט וקוראים באתרי הביקורת זו המציאות, ובדיוק ככה זה עובד בבית.
מעולם לא היה לי את הרומבה, אבל ממה שחקרתי באינטרנט (וזה התאמת לי אחד לאחד לפחות מבחינת ה-neato), זה הבדל של שמים וארץ.
כמה פרטים שבטח מעניינים אנשים:
1. בניגוד לרומבה האמריקאי, תחנת העגינה שלו מתאימה כבר גם לחשמל בארץ ואין צורך בשנאי (אבל כן צריך מתאם אמריקאי פשוט לשקע).
2. יש לי דירה של 4 חדרים (90 מ"ר) והוא מסיים אותה בשעה, ללא צורך בטעינה של הבטריה באמצע.
3. אין שום תחזוקה נדרשת פרט לריקון המיכל כל יומיים-שלושה (שזו פעולה קלילה ביותר), וקחו בחשבון שיש לי 3 חיות בבית (99% ממה שהוא שואב זה פרווה שלהם).
4. את הפילטר שמתפרק בקלות מהמיכל כדאי לשאוב מדי פעם עם שואב רגיל. הוא חוזר להיות כמו חדש (מקבלים בקופסא עוד פילטר אחד ספייר).
חיסרונות יחידים:
1. עלול להיתקע מדברים שנשארים על הרצפה כמו גרביים, כבל של מטען, צעצוע של כלב וכד'. אבל הוא מזהה שהוא תקוע, מפסיק את עצמו ומבקש ממך לשחרר אותו.
2. אם מרימים אותו באמצע פעולה (למשל אם נתקע), הוא נוטה להתבלבל קצת, ועשוי לא לעשות את כל השטח בצורה מדוקדקת כמו תמיד (או לחזור על אותו תא שטח פעמיים), וגם לא בטוח שיצליח למצוא את הדרך חזרה לבסיס בסוף.
3. לפעמים (פעם ב-) הוא מנסה להגיע לבסיס מהצד הלא נכון של הקיר (כלומר מנסה להגיע אליו מאחורה דרך הקיר שלצידו מונח הבסיס, וכמובן שלא מצליח). אולי זה בגלל ששמתי את הבסיס באזור שלא לגמרי פנוי ממכשולים.
4. קצת רועש. החיות שלי (כלבים/חתולים) כבר התרגלו ולא מתרגשים ממנו יותר מדי. אני מפעיל אותו אוטומטית כשאני לא בבית אז לא אכפת לי כמה הוא רועש, כל עוד זה לא מטריד את החיות.
5. אולי זה בגלל שהוא רגיל לחדרים גדולים יותר ממה שיש בארץ, אבל יש לו נטייה לאחד לפעמים חללים שונים כאילו מדובר בחדר אחד. תכל'ס, זה לא כזה משנה, כי בסוף הוא עושה את כל השטח. פשוט לא ציפיתי ממנו לצאת מהדלת של החדר לפני שהוא סיים אותו, אבל בסוף הוא חוזר להשלים אותו.
אבל כאמור, החיסרונות הללו הם ממש חסרי משמעות לעומת היתרונות העצומים שיש למכשיר, במיוחד על האלטרנטיבות.
מכיוון שיש לי הרגשה שאני היחיד בארץ עם הרובוט הזה, אשמח לענות על שאלות נוספות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
אני גם בדיוק קורא על רובוטים דומים ומעדיף לא להיות "עם העדר" ולרכוש Roomba, אלא משהו אחר.
ה XV-11 נשמע כמו מועמד בולט, תודה על הרשמים
ה XV-11 נשמע כמו מועמד בולט, תודה על הרשמים
הייתי בארה"ב בדיוק אחרי החגים (שלהם).
חיפשתי אותו בכמה רשתות שהוא אמור להיות בהם (macy's, costco) ולא מצאתי.
בסוף פשוט הזמנתי מאמזון. הגיע למלון תוך יומיים.
היה אז בדיוק מבצע ב-380$ (לא כולל מסים שהגיעו לכ-30$ נוספים).
עכשיו זה חזר למחיר הבסיסי של 400$ (לא כולל).
חיפשתי אותו בכמה רשתות שהוא אמור להיות בהם (macy's, costco) ולא מצאתי.
בסוף פשוט הזמנתי מאמזון. הגיע למלון תוך יומיים.
היה אז בדיוק מבצע ב-380$ (לא כולל מסים שהגיעו לכ-30$ נוספים).
עכשיו זה חזר למחיר הבסיסי של 400$ (לא כולל).
אני מחכה בסבלנות כדי לרכוש מכאן:
http://www.hammacher.com/Product/78195
יתרון ברור Lifetime Guarantee
http://www.hammacher.com/Product/78195
יתרון ברור Lifetime Guarantee
- דרור3
- חבר במועדון HT

- תגובות: 782
- שם מלא: דרור יונתן
- נתן תודות: 84 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
לפי הבקורת לא ברור שהמוצר הזה יותר טוב מה-ROOMBA ,יש לכם מושג מה המשקל שלו?lshamir כתב:אני גם מתעניין ברובוט לניקוי, מקריאת מגה שירשור על הרומבה הבנתי שהוא לא בשבילי. (אלגוריתם סריקת שטח לא יעיל + דורש תחזוקה שוטפת)
http://www.botjunkie.com/2010/06/04/iro ... eato-xv-11...
ע"פ האתר שלהםדרור3 כתב:לפי הבקורת לא ברור שהמוצר הזה יותר טוב מה-ROOMBA ,יש לכם מושג מה המשקל שלו?lshamir כתב:אני גם מתעניין ברובוט לניקוי, מקריאת מגה שירשור על הרומבה הבנתי שהוא לא בשבילי. (אלגוריתם סריקת שטח לא יעיל + דורש תחזוקה שוטפת)
http://www.botjunkie.com/2010/06/04/iro ... eato-xv-11......
משקל החבילה 5.9 ק"ג
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
ניתן להתקשר שיחת חינם מהארץ באמצעות Skype למספר שירות הלקוחות של Neato robotics, הם יוכלו לעזור במציאת סניף מתאים.
המספר: 1-877-296-3286
המספר: 1-877-296-3286
תודה, אני אתקשר אליהם ביום שני.ziv_r כתב:ניתן להתקשר שיחת חינם מהארץ באמצעות Skype למספר שירות הלקוחות של Neato robotics, הם יוכלו לעזור במציאת סניף מתאים.
המספר: 1-877-296-3286...
מישהו יודע לגבי חלקי חילוף לneato ?
האמת שאני רואה שהוא עולה עוד 50-100 דולר מדגמים דומים של roomba , אני עדיין קצת בהתלבטות.
אני מבין שלסדרה 500 של roomba יש מחלות, אבל הם מוכרים פי כמה וכמה מneato כך שסביר שיותר ישמעו על תקלות אצלם. השאלה אם באחוזים המספר אכן שונה?