רכיבי הגברה STK האם השד לא נורא כל כך? או שבאמת לברוח כמו מאש ?
יצא לי להנות משתי מגברים בעלי רכיבי STK
הראשון בשנת 2000 סנסוי RZ7700
והשני הוא המגבר הנוכחי שלי פיוניר SX780
את הסנסוי מאוד אהבתי ,
אני ממש אוהב את הפיוניר שלי , החלפתי לו את כל הקבלים ..אין מילים פשוט שד משחת .
אז מה הסיבה התאורית לכך ? האם זה שנאה אוניברסלית ? או שרק בארץ הקודש פוסלים רכיבי STK ?
הראשון בשנת 2000 סנסוי RZ7700
והשני הוא המגבר הנוכחי שלי פיוניר SX780
את הסנסוי מאוד אהבתי ,
אני ממש אוהב את הפיוניר שלי , החלפתי לו את כל הקבלים ..אין מילים פשוט שד משחת .
אז מה הסיבה התאורית לכך ? האם זה שנאה אוניברסלית ? או שרק בארץ הקודש פוסלים רכיבי STK ?
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

- תגובות: 2548
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 263 פעמים
והתשובה היא (מבחינתי)...yairf כתב:אני מניח שתגלה את התשובה בקרוב...
שתבין שסוף סוף המציאו הגברה אמינה שאינה נשרפת כל שני וחמישי (כמו הטרנזיסטורים) שתוכל להגביר ללא חשש לקבוע תור לטכנאי אלקטרוניקה ותמצא אף שהחלק (לא יאומן) אינו רותחחחח!!!
ובאשר לצליל תמצא שאם המגבר מחובר לרמקולים מצויינים כך יהיה גם הצליל!
יש לי רסיברים
נ.ב החלק הנ''ל פוגע (שלא באשמתי) בפרנסת הטכנאים.
חסרונו הגדול של ה "STK" נובע מצפיפות הרכיבים בתוכו - מה שעלול להקשות על פיזור החום
בעבודה בהספקים גבוהים.
ככל הזכור לי, ה STK בפיוניר 780 כולל בתוכו את דרגת ההספק בלבד.
אם תשתדל לא "להעביד" את המכשיר קרוב לשיא ההספק שלו, ותאפשר לו איוורור נאות, סביר להניח
שלא תרוץ להחליף STK כל יומיים
.
נ"ב: גם לדעתי זה מכשיר טוב.
בעבודה בהספקים גבוהים.
ככל הזכור לי, ה STK בפיוניר 780 כולל בתוכו את דרגת ההספק בלבד.
אם תשתדל לא "להעביד" את המכשיר קרוב לשיא ההספק שלו, ותאפשר לו איוורור נאות, סביר להניח
שלא תרוץ להחליף STK כל יומיים
נ"ב: גם לדעתי זה מכשיר טוב.
[
RAMIRAMI68 כתב:
והתשובה היא (מבחינתי)...
שתבין שסוף סוף המציאו הגברה אמינה שאינה נשרפת כל שני וחמישי (כמו הטרנזיסטורים) שתוכל להגביר ללא חשש לקבוע תור לטכנאי אלקטרוניקה ותמצא אף שהחלק (לא יאומן) אינו רותחחחח!!!]
אז לידיעתך רמי:
ה STK פותח על מנת לחסוך מקום וכסף ולא לשיפור אמינות או איכות.
ומה חשבת שהוא מכיל בתוכו אם לא טרנזיסטורים ארוזים בצפיפות כמו סרדינים בקופסא?
[/b]
RAMIRAMI68 כתב:
והתשובה היא (מבחינתי)...
שתבין שסוף סוף המציאו הגברה אמינה שאינה נשרפת כל שני וחמישי (כמו הטרנזיסטורים) שתוכל להגביר ללא חשש לקבוע תור לטכנאי אלקטרוניקה ותמצא אף שהחלק (לא יאומן) אינו רותחחחח!!!]
אז לידיעתך רמי:
ה STK פותח על מנת לחסוך מקום וכסף ולא לשיפור אמינות או איכות.
ומה חשבת שהוא מכיל בתוכו אם לא טרנזיסטורים ארוזים בצפיפות כמו סרדינים בקופסא?
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
אכן,ל-STK הייתה בעיקר מטרה אחת-לחסוך כסף בבניה,רכיב מוכלל שכזה הוא פשוט זול יותר.יש ל-STK בעיה של חום-
הם נוטים להתחמם יותר מידי,וכך הם "מתבשלים" ומתפגרים..הם גם לא אוהבים עומס,לא כדאי לחבר למגבר מבוסס
STK רמקולים "קשים" עם נצילות נמוכה,כאלה שגורמים למגבר לעבוד קשה מידי.מבחינת איכות הצליל-יש כאלה ויש כאלה..לפיוניר SX-780 סאונד טוב,והוא נחשב בזמנו לאחד הדגמים הכי פופולריים ונפוצים של פיוניר בזמנו.
בפורום פיוניר של אודיוקארמה למשל,הדגם הזה מבוקש לא מעט.יש לי באוסף רסיבר קטן של רוטל שבו יש STK אחד-
(לא זוג כמו בקונפיגורציה הנפוצה יותר)"גדול" של חברת SANKEN,והסאונד שלו ממש נחמד.כמובן שיש דוגמאות
הפוכות-שמעתי כמה JVC-ים ו-AKAI-ים מבוססי STK ולא אהבתי את התוצאה,בלשון המעטה.יצרנית בולטת שהשתמשה
רבות ב-STK היא סאניו-
שדיי הייתה "מלכת ה-STK",בהרבה מאוד מגברים ורסיברים שלהם היו מבוססים על STK,כי סאניו בנו מוצרים לפלח השוק
הנמוך,והם חיפשו להוזיל כמה שיותר.
הם נוטים להתחמם יותר מידי,וכך הם "מתבשלים" ומתפגרים..הם גם לא אוהבים עומס,לא כדאי לחבר למגבר מבוסס
STK רמקולים "קשים" עם נצילות נמוכה,כאלה שגורמים למגבר לעבוד קשה מידי.מבחינת איכות הצליל-יש כאלה ויש כאלה..לפיוניר SX-780 סאונד טוב,והוא נחשב בזמנו לאחד הדגמים הכי פופולריים ונפוצים של פיוניר בזמנו.
בפורום פיוניר של אודיוקארמה למשל,הדגם הזה מבוקש לא מעט.יש לי באוסף רסיבר קטן של רוטל שבו יש STK אחד-
(לא זוג כמו בקונפיגורציה הנפוצה יותר)"גדול" של חברת SANKEN,והסאונד שלו ממש נחמד.כמובן שיש דוגמאות
הפוכות-שמעתי כמה JVC-ים ו-AKAI-ים מבוססי STK ולא אהבתי את התוצאה,בלשון המעטה.יצרנית בולטת שהשתמשה
רבות ב-STK היא סאניו-
שדיי הייתה "מלכת ה-STK",בהרבה מאוד מגברים ורסיברים שלהם היו מבוססים על STK,כי סאניו בנו מוצרים לפלח השוק
הנמוך,והם חיפשו להוזיל כמה שיותר.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

מעניין...
כנראה אני בר המזל היחיד שההגברה אצלו אינה מתחממת\רותחת!
מוכן אני להזמין כל אחד שמעוניין ולגעת ב STK שלי לאחר מאמץ עם רמקולים בני מאות וואטים RMS במשך שעות ולהוכיח שזה לא מדגדג לו!!! בקושי חימום נורמלי תרגישו!!!
מה לעשות, חשבו על חיסכון כספי המדענים ויצא להם על הדרך חלק אמין ביותר!
ולגבי הצליל מוזמנים אתם להאזין לכל סוג של מוזיקה ולאחר מכן לא יימצא מלעיז אחד לחלק הנ''ל, באחריות!
מוכן אני להזמין כל אחד שמעוניין ולגעת ב STK שלי לאחר מאמץ עם רמקולים בני מאות וואטים RMS במשך שעות ולהוכיח שזה לא מדגדג לו!!! בקושי חימום נורמלי תרגישו!!!
מה לעשות, חשבו על חיסכון כספי המדענים ויצא להם על הדרך חלק אמין ביותר!
ולגבי הצליל מוזמנים אתם להאזין לכל סוג של מוזיקה ולאחר מכן לא יימצא מלעיז אחד לחלק הנ''ל, באחריות!
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
רמי, על אילו רכיבים מדובר? אילו רמקולים ואיזה רסיבר?
- RAMIRAMI68
- חבר ותיק

כנראה שפספסת על מה
אנחנו משוחחים כאן.ran_carney כתב:רמי, על אילו רכיבים מדובר? אילו רמקולים ואיזה רסיבר?...
על רכיב הגברה STK
הרמקולים שנמצאים ברשותי הם ווסטרה בכל תיבה 2 וופרים של 12 אינץ מיד וטוויטר הורן+ווסטרה בכל תיבה 2 וופרים של 10 אינץ מיד וטוויטר הורן...4 התיבות האלה לבדם מפיקים כ 1200 וואט RMS !!!
וכל זאת מרמקולים תוצרת גרמניה!!! ולא החיקויים העלובים שיש כיום.
בנוסף יש לי עוד רמקולים של סוני וכמו כן של פירלס דנמרק.
רסיברים יש לי של קנווד 5 ערוצים בכל אחד 120 וואט RMS (כן, עם STK)
סוני אמריקאי (עם STK)
קנווד וינטאג'
מרנץ וינטאג'
דנון (עם STK)
כן, אני נהנה מאיכות צלילי והגברה מדהימה ללא תקלות בכלל ואף ללא התחממות של חלקים כלשהם כולל ה STK
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
דנון עם STK??

Vintage audio is a way of life