שלט למחשב - שידע גם לשלוט על מוצרים אחרים..

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
barel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39

שליחה

אני מחפש שלט שיהיה כמעט הכל - אני יודע שזה שאפתני - אולי יותר מדי
מחפש שלט שישלוט על המחשב - אפילו אם זה דרך הקצאת מקשים לטובת העניין -(לדוגמה - מעבר לשיר הבא בווינאמפ ע"י הקצאה של Ctrl + h סתם לצורך הדגמה...)..
שידע "ללמוד" פקודות כמו כיבוי והדלקה של המגבר ויהיה מן הסתם עם משדר IR ולא רק מקלט..
פקודות מאקרו רצוי גם כן...
מסך טאצ' לא חובה, וזה בטח גם יקפיץ את המחיר...

אני מבין שיש המון שלטים פשוטים של100-200 ש"ח שידעו לשלוט רק על המחשב, העניין הוא שאני לא יודע אם התוכנה שלהם מאפשרת להקצות שילובי מקשים - זאת הדרך שנראית לי הכי פשוטה לשליטה על תוכנות שמאשרות שילובי מקשים.. האם יש דרך אחרת?

תודה... ושבוע טוב.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

מה התקציב?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

barel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אם לא תהיה ברירה אשפרי להגיע גם ל 2000 ש"ח, רצוי הרבה פחות...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

מה שאתה צריך זה שילוב של שני מוצרים.
הראשון זה ערכת MCE IR הכוללת שלט ומקלט המתחבר ל-USB התואמים כיום לכל תוכנת מדיה סנטר שיש כמעט. העלות היא באזור ה-150 ש"ח בכל חנות מחשבים טובה.

המוצר השני זה שלט אוניברסלי, איתו תוכל לשלוט על הכל, כולל המחשב. את השלט המגיע עם ערכת ה-MCE IR תוכל כמובן לאפסן בארון יחד עם כל השלטים האחרים (ממיר, טלוויזיה וכו) כי השלט האוניברסלי הוא היחיד שתשתמש בו.
עלות? החל ב-80 ש"ח לשלט לומד מצויין וזול כמו זה:
http://www.hometheater.co.il/vt128785
וכלה בשלטים משוכללים ויוקרתיים של הסדרה של לוג'יטק הרמוני שמחיריהם נעים בין 500 ל-2000 ש"ח.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

barel פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אם ככה אני יכול להשתמש בשלט של הרסיבר שלי בשביל ללמד אותו את הפקודות... ולא צריך את האוניברסלי..
אפילו שמירה של פקודות מאקרו הוא מסוגל לעשות - קצת מוגבל מבחינת הכנסת דיליי בין פקודה לפקודה - בגלל זה אני מחפש פתרון אחר.

דבר נוסף , אין שום שלט עם משדר IR? שיכול דרך המחשב לשלוח פקודות ולא רק ע"י לימוד של שלט אוניברסלי אחר...?

או אופציה נוספת - סתם משדר IR שידע גם ללמוד פקודות וגם לשלוח אותם החוצה...
כמו זה:
http://www.home-electro.com/tira2.php
זה פשוט נראה לי קצת טכני מדי אפילו בשבילי...
או זה:
http://www.usbuirt.com/overview.htm

השאיפה היא ללחוץ כפתור אחד - בין אם באוניברסלי או מה שלא יהיה - ושידע דרך תוכנה במחשב לבצע פקודת מאקרו שגם תדליק מוצרים כמו טלויזה מגבר וכו וגם תדע לפתוח את המדיה סנטר או וינאמפ ולשלוט על התוכנות האלה..

משהו נוסף , אני שולט על המחשב מרחוק עם VNC , והייתי מאווודד שמח שתהיה לי אפשרות לשלוח פקודות IR דרך ממשק של מחשב - לא חשוב איזה - העיקר שתהיה שליטה החוצה מהמחשב....

לפי מה שאני מבין - אני יכול לקנות ערכת MCE IR וללמד את השלט של הרסיבר את הפקודות שלו - ככה לשלוט על המחשב, עד כאן זה דיי פשוט
מה אני יכול לעשות לגבי שליטה החוצה מהמחשב על מכשירים אחרים?

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030

שליחה

אם אתה מוכן להשקיע אני ממליץ בחום על HARMONY ONE של לוג'יטק.
שלט אלגנטי מאוד, עם מסך מגע וכפתורים.
יודע לבצע פעולות מאקרו (אצלי למשל אני לוחץ על TV והוא אטומטית מדליק את הטלויזיה, הרסיבר, הממיר ומעביר את הטלויזיה והרסיבר להגדרות הנכונות) יכול לשמש כעכבר (אם כי לא ממש נוח והוא זז בקפיצות במרחקים שווים ולא בתנועה רציפה) וכמקלדת (אם כי לא ממש נוח להקליד עם לוח מקשים של שלט) הוא די קל ולומד ע"י חיבור USB למחשב ותוכנה מיוחדת.

לגבי פתיחת תוכנות במחשב, אני מניח שאפשר לעשות את זה ע"י הגדרת קיצור דרך במקלדת והגדרת לחצן בשלט שיפעיל אותו, או להכניס את זה לפקודת מאקרו (לא ניסיתי)

כל שלט הוא בעל משדר IR, ככה הוא משדר אותות למכשירים השונים.
לגבי שליטה על מכשירים בעזרת המחשב בלבד, ערכת הMCE עושה את זה אבל אני מניח שצריך תוכנה מיוחדת (אפשר לשלוט על הממיר דרך המדיה סנטר אבל לגבי מכשירים אחרים אני מניח שאם זה אפשרי זה רק בעזרת תוכנות צד ג שאני לא מכיר)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

חזור אל “בית חכם ובקרה”