בשני המקרים רק הקדם/פרוססור נבדק אחד מול השני.
ראשית אני חייב לציין שעדיין לא ניסיתי את הכיול האוטומטי ש- Audyssey MultEQ XT32 מציע באינטגרה..והיה לי חשוב לשחק ראשית עם הפרוססור עצמו
נקודה לציון - כאמור...סה"כ מהאווירה הכללית שיש לי מהפרוססור החדש התחושה היא מאוד חיובית!.
סאונד (לפי קטגוריות/מצבי שמיעה/כיולים on/off) - שוני בגוון הפרה-פרוססור משתנה מהגברה להגברה, אך עדיין יש את גוון הצליל של הפרוססור עצמו שבסופו של דבר מכריע. ראוי לציין שהרמקולים שברשותי מאוד איכותיים ויישמעו מצויין כמעט עם כל הגברה/פרוססור קיים כך שמבחינה אובייקטיבית יהיה קשה לערוך השוואות
(בכל אופן בשני הפרוססורים השידוח היה ל-שני מגברים איכותים שבהחלט השאירו חותם בצליל: LUXMAN 6000 ו-tagmclaren.במיוחד בשילוב ה-B&W 801 )
מוזיקה-דו ערוצי ב-analog.DIRECT (ללא שום התערבות כיולית ) -
(באינטגרה זה ניקרא: DIRECT DAC DSD:OFF/DAC ON)
בפיוניר זה ניקרא PURE DIRECT (ללא MCACC)
ב-PIONEER SC-LX81 - סאונד דו-ערוצי במצב DIRECT לאחר ששודח להגברה חיצונית, אם מתייחסים באופן כללי לאיזון הצליל, ז"א התדרים הגבוהים לא עולים או מדגישים את המיד, המיד נשמע מפוקס ובולט והבמה הכללית ממורכזת ומופרדת, הנמוכים נשמעים יציבים, מלאים...(אצלי בדר"כ המבחן בבדיקת איזון הרמוני במיוחד בתחום הביניים לרוב מגיע בהאזנה לווקליות כגון: סלין דיון, אנדראה בוצלי, פטרישה בארבר, דיאנה קרול, SARAH VAUGHON, ריקי לי גונס, ג'ורג' מייקל ועוד...)
אמנם אצל הפיוניר התחושה הייתה שבתדרים מעל 8KHZ ישנה תחושה שהגבוהים-וה-mid high דומיננטיים מידי כנ"ל בתדרים של 2khz (הייתה תחושה שישנו boost רציני בתחום תדר זה), ואילו תדרים מתחת ל-2khz נמרחים ונבלעים, ותדרים מתחת ל-500hz מודגשים יותר...ז"א תחום הביניים היה בעיניי בעייתי ופחות נשמע במרחב...ז"א הסאונד הכללי לטעמי סבל מחוסר איזון (כיול מחמיר תיקן זאת בהחלט).
(אמנם ההבדלים שופרו באופן קיצוני כאשר החלפתי בין מגבר ה-ADA ששימש גם לקדמיים והעביר את שרביטו ללקסמן)הלקסמן הכניס depth לסאונד ואף איזן אותו...(כפי שאמרתי לפני בכיול אוטומטי הגרף הראה קו מאוזן ואחיד בחיבור הלקסמן בעוד ה-ADA הראה גרף פרבולי דיי קיצוני)..אך עדיין הייתה תחושה של חוסר מיד וזאת בעקבות חוסר האיזון הקיים בקדם המגבר בעד עצמו...
ב-integra 80.2 במצב DIRECT ללא התערבות של ה-DAC הפנימי באינטגרה ושימוש בסיגנל אנאלוגי חיצוני.
הגוון שנשמע הוא מאוד מאוזן, כאשר הגבוהים נשמעים מפורטים (צלילי מצילתיים/ניקיון בצליל החצוצרה לדוגמא), והתחום הביניים מיישר קו ומתאזן, כאשר הווקליות קבלה נפח וגודל, כנ"ל במה רחבה ותלת מימדית בתחום התחתון.
(זה הרבה זמן שאני נמצא במצב DIRECT בפרוססור ק"ב (וקדם למוזיקה) -ותמיד עם תחושה שמשהו חסר ואז מגיע הכיול שלי שמתקן ומצליח לספק ולהוציא את המיטב, באינטגרה...התחושה שאין צורך להתערב, כל סקאלת התדרים (במיוחד המיד ביניים והמיד העליון) נשמעים מאוזנים/שמיעים במרחב, והגוון הכללי נשמע מצויין-ומאוד מאוד מוזיקלי, אופי חמים ונעים, פשוט לשבת עם כוס קפה מחובק עם האישה ולהאזין למוזיקה איכותית הבוקעת מה-801 אצלי.
*הפיוניר 81 ב-mode דו-ערוצי ללא כיול ובשידוח הגברה ורמקולים מדהימים עדיין היה לא מאוזן ובעל איכות ירודה, כיול אינטנסיבי שיפר זאת פלאים, אך עצם ההתעסקות האין סופית במכשיר הראה והדגיש עבורי שה-81 (ובכלל PIONEER כולל ה-83) הדו-ערוצי הוא בהחלט משהו שהחברה חייבת "לעבוד" עליו בכדי למשוך גם אודיופילים ששמים גם דגש על סטיראו ולא רק על קולנוע ביתי.
*האינטגרה מאפשר ב-mode DIRECT שמיעה עם סאב וללא סאב, (פיוניר לא מאמינה כניראה בסאב ולכן גם לא מטפלת בו בשום מובן-פשוט בשום מובן-זה מדהים
האינטגרה מאפשר כיוון קרוס ב-DIRECT עבור הסאב בין 25hz ל-150hz...
אמנם ה-B&W 801 שופעים בבאס אדיר ומלא...אבל תוספת ה-25hz המגיע מהסאב נותן תוספת מרשימה לצליל הכללי...ואווירה ותחושת עומק בלתי נתפסת...פשוט מדהים...(לאדם כמוני שלא מאמין בסאב במוזיקה דו-ערוצית-אני חייב להוריד את הכובע...לנוכח ההרמוניה המטורפת שאני שומע אצלי!!)...
מה שכן-בכדי שהסאב לא "ייתעלה" על ה-801 יש צורך לאזן-(התוספת שהתרגלתי לשמוע עם ה-801 ושילוב הסאב היא מזערית)...כך שההבדלים בין קולנוע עם הסאב למוזיקה עם הסאב הוא כ-10db הפרש בין שני ה-modeים...מה שבעצם אומר שכל פעם מעבר בין קולנוע למוזיקה אני צריך להעלות או להוריד את ה-level של הסאב...
מוזר לי שבאינטגרה אין זיכרונות כלל...או מצב קבוע עבור מוזיקה או קולנוע...עבור הסאב.
קולנוע-רב ערוצי ב-HDMI.
הסיבה שבחרתי בזמנו את ה-81 על רסיברים אחרים: כגון: YAMAHA 3800, ONKYO 875, DENON 3808 הוא הטיפול והדגש בקולנוע ביתי אם זה בפרמטרים השונים כגון: HI-BIT SAMPLE, X-CURVE, GROUP DELAY, טיפול פרטני בכל ערוץ לגופו (פרט לסאב)...תוצאות הכיול והגוון הכללי בקולנוע לטעמי היה עדיף (משמעותית) ממתחריו...בכיול ק"ב...את ה-81 לפי הביקורות שקבלתי "לקחתי את ה-81 לעולם אחר לגמרי"...
תוספת ה-standing wave בהחלט "פיסל" ועיצב מחדש את סקאלת התדרים...ונתן תחושה בכל פעם שהרכבתי מערכת חדשה...(לטובה ולעיתים לרעה)...
תוספת ה-group delay נתן איזון לוקליזציה מאוד פרטני ומאוד רחב....בכל פינת ישיבה...בה ישבתי...
תוספת ה-phase control בהחלט הוסיפה דינאמיקה לסאונד ובהחלט "יישרו" אותו יותר...
האמנם.....
נכון, ה-81 בהחלט ניזון מהתערבות חיצונית בכדי שיישמע היטב...אך האם זו המנטרה...? האם בגלל ההתעסקות "הכמעט בלתי פוסקת"...עם הרסיבר...זו הסיבה שאני צריך להמשיך ולהנות ממוצר (שאולי בבסיסו לא כזה wow)...
השידוח של האינטגרה ישירות להגברה שברשותי לאחר שנפררדתי מה-81 הוכיחה והזכירה לי שפרוססור צריך להשמע מעולה בבסיסו וללא התערבות חיצונית...
ואכן האינטגרה בבסיסו נשמע מצויין - מאוד עשיר ומלא, גוון חם מאוד ללא צל של harshness, ללא חידוד של תדרים מסויימים שהייתי צריך להתעסק הרבה בהורדתם בפיוניר...גוון הצליל מאוד רך ו-smooth כמצופה מפרוססורים הייאנד...צליל עגלגל ובעל מיד שמן מאוד... עם זאת ישנו איזון מצוין של פירוט מעולה ועומק באס יוצא מן הכלל....הגבוהים כ"כ רכים ונעימים...שזה בלתי נתפס בפרוססור בתג מחירו...הכ"כ אטרקטיבי..
כדי להגיע לרמה זו, הייתי צריך "לעבוד" הרבה על ה-81...כולל טיפול גלים עומדים, כולל כיול מטורף בסקאלה....
*ישנה תחושת הרמוניה all over...תחושת איזון גם מאחור וגם בפרונט...תחושת פירוט ועומק אין סופי...(כל זאת ללא כיול!!!)...
לאחר ששיחקתי קצת עם הגראפים של הערוצים, איזון הקרוסים כ-שעתיים בלבד! התוצאה בהחלט מאלפת...וכן עדיפה בהרבה על ה-81...עם כיול שערך שבועיים!!
(ואפילו לא התנסיתי ב-Audyssey MultEQ XT32 שזה בהחלט מסקרן...בפני עצמו)
*מה שכן..האינטגרה פחות "נוח למשתמש"...ז"א פרט לנוחות של ה-OSD שזה מצוין ופרקטי...אין מצבי memory כלל...ותוכניות קבועות, הכיול הוא מאוד בסיסי...אמנם יש טיפול מצויין בכל הקשור לתחום התתון...
הפיוניר בהנדסת האנוש לטעמי מוצלח יותר (רק תכניסו כבר OSD וטיפול פרטני בסאב ושם הציון יהיה מצויין)
אך בתחושה כללית (ללא שום קשר לכיולים למינהם או פרמטרים) האינטגרה לוקח בגדול
MY HOME THEATER IS NOW RE-OPEN!