SLIM S1 מחובר לטלוויזיית מקרן אחורי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 758
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 23 פעמים

שליחה #1 

עזרה בבקשה :?

כפי שסיפרתי לכם בעבר, שידרגתי את הסטרימר שלי מ-TVIX 5000 ל-TVIX SLIM S1.
ועכשיו הבעיה: הסרטים ב-5000 הינם באיכות DVDRIP וב-S1 הם קבצי MKV.
יש לנו בבית פלזמה מאוד ישנה, וטלוויזיות מקרן אחורי.
איך אתם מסבירים שבסטרימר הישן רואים טוב יותר מהחדש? איך ייתכן שהאיכות של קבצי DVDRIP יעלה על איכות קבצי ה-MKV?
זו בעיה שאני די מדוכא ממנה.
עזרה בבקשה!!!
האם הבעיה בהגדרות? האם הבעיה בקבצים? האם הבעיה בטלוויזיות שלא יכולות לקבל מידע כזה גדול כמו קבצי ה-MKV?!

HELP :עצוב:

שבת שלום לכולכם!
עבודת קודש אתם עושים כאן ומי ייתן ותבואו על שכרכם. :)

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

gilos
זה מאוד תלוי באיזה רזולוציה אתה משדר ובאיזה מחבר, אני מניח שאתה משדר עם ה S1 באמצעות קומפוננט
ויתכן שאתה יכול לשדר רק ב 576i לטלביזיות במקרה כזה הסטרימר יאלץ לבצע DOWNSCALE לחומר HD
מה שלא תמיד יראה טוב.
לעומת זאת צפייה בחומר DVD שבמקור מקודד ב 576i (ב PAL) יתאים יותר לרזולוציה הטבעית של המסכים שלך.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 21/01/2011 20:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

איזו טלויזיה זו?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

arotman כתב:gilos
זה מאוד תלוי באיזה רזולוציה אתה משדר ובאיזה מחבר, אני מניח שאתה משדר עם ה S1 באמצעות קומפוננט
ויתכן שאתה יכול לשדר רק ב 576i לטלביזיות במקרה כזה הסטרימר יאלץ לבצע DOWNSCALE לחומר HD
מה שלא תמיד יראה טוב.
לעומת זאת צפייה בחומר DVD שבמקור מקודד ב 576i (ב PAL) יתאים יותר לרזולוציה הטבעית של המסכים שלך.
...
אריה, אני קודם מודה לך שהרגעת אותי כי הייתי קרוב לחטוף התקף לב (Y)
שנית, אין לי שמץ באיזו רזולוציה אני משדר ובאיזה מחבר.
אענה לך ול-MartinHSabag יחד.
אני משתמש בטלוויזיית מקרן אחורי של טושיבה 61 אינטש, 100MH.
היא ישנה, אבל עושה את העבודה.
אריה, אני מקבל את מה שאתה אומר, רק לחידוד:
אתה בעצם אומר שקבצי ה-MKV הם קבצים שגדולים על הטלוויזיה הזו ולכן היא לא מצליחה לפענח את כל הצבעים של הסרט וכדומה?!
מה הפתרון? לשדרג ל-LCD? או שאפשר לעשות משהו בנידון?

תודה חבר'ה,
שבוע טוב :D

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

הטלוויזיה שלך היא SD, אם אני מבין נכון.
ולכן, היא צוואר הבקבוק של איכות הצפיה ולא הנגן.....

אין מה לעשות מלבד לשדרג את הטלוויזיה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

שאני אבין, הבעיה שלך היא עם חדות התמונה או עם הצבעים?

אני באותה דעה כמו arotman ומאמין שחדות התמונה היא בגלל שהמסך או המזרימדיה נאלצים לבצע downscale די רציני לחומר ה HD כדי שהמסך יוכל להציג אותו. צבעים זה כבר סיפור אחר.

המזרימדיה מסוגל לשדר בשני תחומי צבעים, הראשון משתמש בכל מרחב הגוונים של ה RGB מ 0-255 ובאופן מאוד לא אינטואיטבי הוא לא מתאים להצגת סרטים ווידיאו כי שם משתמשים במרחב צבעים מצומצם יותר של 16-235. אז דבר ראשון תבדוק בתפריטים של המזרימדיה באיזה תחום צבעי RGB אתה משתמש.

שנית, בוא תגיד לנו כיצד המזרימדיה מחובר לטלביזיה, יתכן מאוד שהוא לא חובר טוב ויש מקום לשיפור גם כאן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #7 

gilos
אם לשדרג או לא זו כבר החלטה שלך, אבל אני בד"כ ימליץ על פלזמה ולא על LCD בכל מקרה קרוב לוודאי שלקבל את האיכות הטובה ביותר היום אני מניח שאתה משתמש בחיבור הקומפונט (אדום כחול ירוק לוידאו ואדום לבן לסאונד)
רק הייתי מוודא שבתפריט Setupו AV הרזולוצייה אכן מכוונת ל 576i.
דווקא בפיענוח הצבעים לא נראה לי שיש לך בעיה , כמו ש MartinHSabag ו Catskinner כתבו הבעיה היא יותר ברזולוצייה של הטלביזיה שמתאימה יותר ל SD וכאשר אתה צופה בחומר HD ה TVIX S1 בשרשותך צריך לבצע
DOWNSCALE חזק ולזרוק בערך 4 חלקי 5 מהמידע אשר קיים בחומר HD 1080.

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

אם לשדרג או לא זו כבר החלטה שלך, אבל אני בד"כ ימליץ על פלזמה ולא על LCD בכל מקרה קרוב לוודאי שלקבל את האיכות הטובה ביותר היום אני מניח שאתה משתמש בחיבור הקומפונט (אדום כחול ירוק לוידאו ואדום לבן לסאונד)
רק הייתי מוודא שבתפריט Setupו AV הרזולוצייה אכן מכוונת ל 576i.
דווקא בפיענוח הצבעים לא נראה לי שיש לך בעיה , כמו ש MartinHSabag ו Catskinner כתבו הבעיה היא יותר ברזולוצייה של הטלביזיה שמתאימה יותר ל SD וכאשר אתה צופה בחומר HD ה TVIX S1 בשרשותך צריך לבצע
DOWNSCALE חזק ולזרוק בערך 4 חלקי 5 מהמידע אשר קיים בחומר HD 1080.
...
אריה,
מדהים ביותר!! 8O
במיוחד החלק האחרון שכתבת.
ואני חושב שפה זה המקרה הראשון בהיסטוריה שכאשר משדרגים משהו (מ-5000 ל-S1) מקבלים תוצאה גרועה יותר ממה שהייתה.

Catskinner כתב:
"אז דבר ראשון תבדוק בתפריטים של המזרימדיה באיזה תחום צבעי RGB אתה משתמש."

אני לא חושב שזו הבעיה, כי אף פעם לא נגעתי בהגדרות, גם במזרים מדיה הישן וגם בזה. ואין סיבה שקרה שם משהו.
בנוסף, חיברתי את הסטרימר אצל חבר שיש לו LCD עם רזולוציה של FHD ורואים שם מצויין :)

MartinHSabag,
אני אלך על הצעתך ואשדרג, רק חבל על 3 טלוויזיות 61 אינטש שלדעתי מצויינות :lol:

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #9 

gilos
עד היום ב TVIX 5000 קרוב לוודאי שלא עבדת עם קבצי HD אלא ניגנת קבצי DVD ו DIVX בלבד,
אם אתה נשאר עם אותם קבצים שניגנת ב 5000 איכות התמונה אמורה להיות זהה או אפילו טובה יותר.
אם יש לך אפשרות להשיג קובץ MPEG2 HD ולא MKV עם וידאו של H264 אז תוכל לראות את אותם
תופעות של חוסר התאמה.
אגב עד שנת 2008 חיברתי את ה 4100 וה 6500 שלי לטלביזיה TOSHIBA CRT מסך רחב 36"
שעדיין עובדת במקום אחר והיום אני פשוט לא מסוגל לצפות בה יותר אני מרגיש שאני חוזר אחורה שנות דור...
אם יש לך אפשרות כספית אני ממליץ בחום לרכוש טלביזיה חדשה אחת לפחות למקום שאתה צופה בו הכי הרבה
אם אתה מוכן להשקיע כ 11K ש"ח יש היום פלזמות 50 " FULL HD מצוינות שישימו את הטלביזיות הקיימות שלך בכיס הקטן מבחינת איכות...ברגע שתשדרג לא תבין איך צפית לפני זה מה שכן מאותו הרגע אני מבטיח לך שיהיה לך קשה מאוד לצפות בחומר DVD ובמיוחד ב DIVX ברגע שתראה את ההבדלים באיכות. יהיה לך מצב הפוך מהיום...

gilos פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

עד היום ב TVIX 5000 קרוב לוודאי שלא עבדת עם קבצי HD אלא ניגנת קבצי DVD ו DIVX בלבד,
אם אתה נשאר עם אותם קבצים שניגנת ב 5000 איכות התמונה אמורה להיות זהה או אפילו טובה יותר.
אם יש לך אפשרות להשיג קובץ MPEG2 HD ולא MKV עם וידאו של H264 אז תוכל לראות את אותם
תופעות של חוסר התאמה.
אגב עד שנת 2008 חיברתי את ה 4100 וה 6500 שלי לטלביזיה TOSHIBA CRT מסך רחב 36"
שעדיין עובדת במקום אחר והיום אני פשוט לא מסוגל לצפות בה יותר אני מרגיש שאני חוזר אחורה שנות דור...
אם יש לך אפשרות כספית אני ממליץ בחום לרכוש טלביזיה חדשה אחת לפחות למקום שאתה צופה בו הכי הרבה
אם אתה מוכן להשקיע כ 11K ש"ח יש היום פלזמות 50 " FULL HD מצוינות שישימו את הטלביזיות הקיימות שלך בכיס הקטן מבחינת איכות...ברגע שתשדרג לא תבין איך צפית לפני זה מה שכן מאותו הרגע אני מבטיח לך שיהיה לך קשה מאוד לצפות בחומר DVD ובמיוחד ב DIVX ברגע שתראה את ההבדלים באיכות. יהיה לך מצב הפוך מהיום...
...
"הצהרה: אני לא הולך להישאר עם אותם קבצים שניגנתי ב-5000". :D הרי לא לשם כך שידרגתי סטרימר.
לגבי השדרוג, בימים אלה אני מבצע סקר שוק, נראה מה יעלה בחכתי.
חיברתי כבר את ה-S1 אצל חבר עם SONY FHD ותאמין לי (ויקום הגזר ויכה את הגנן :lol: ) לא רציתי לקום מהמסך. הסרט כבר לא מעניין אותך, אתה מתמכר לתמונה. ממש ככה.
אריה, תודה על הכל.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”