התחדשות במכונת קפה חצי אוטומטית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
danimili פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם..

אחרי תשעה חודשים עם מקינטה של ביאלטי והיחשפות לעולם הקפה המעניין, אני שוקל בכובד ראש לעבור למכונת קפה.
אבל הבעיה היא איך לא: התקציב, בעקבות היותי סטודנט דל אמצעים. אשמח אם תעזרו לי בנוגע לשאלות הבאות.
1. האם ההבדל הוא מאוד דרמטי ומורגש במעבר ממקינטה למכונת קפה?
2. כמכונה ראשונה עלתה בידי האפשרות לרכוש Gaggia Classic ביד שניה בטווח מחירים של 700-1000 שקל, האם זו עסקה שנראית לכם?
3. האם לצד המכונה הנ"ל אהיה חייב לרכוש מטחנת דסקיות במקום המטחנת להבים שיש לי כרגע?

תודה רבה, דני

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #2 

גאג׳יה קלאסיק, זו אחלה מכונת פתיחה.
אבל בלי מטחנה טובה היא בחירה לא טובה בכלל.

אבל, אתה הולך לכיוון היד 2 שזה כבר טוב(לדעתי) כשאין תקציב(מכיר את זה אישית)
אז אם כבר יד 2 תנסה להעלות קצת את התקציב ולהשיג סט של מטחנה+מכונה, תוסיף לזה טמפר טוב ויש לך אחלה סט קפה.
מטחנות שיעשו את העבודה: wpm, רוקי, imini. ועוד כמה אופציות- אלא פשוט נמצאות הרבה ביד 2 כי מהן בדרך כלל משתדרגים לרמות גבוהות יותר אם הזמן.

גאג׳יה פיור/קולור גם תפיק אחלה קפה ותהיה הרבה יותר זולה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

ראשית כל - ברוך הבא (Y)

הקפיצה ממקינטה למכונת קפה ידנית היא בערך הקפיצה הכי גדולה שאפשר לעשות :)

אתה מדבר על מכונת קפה מצויינת, ולכן אני מבטיח לך פערים אדירים בכוס. למעשה, עקרונית אתה בכלל לא שותה אספרסו היום, אלא "מוקה" שהוא המשקה שנחלט ע"י מקינטה.

הגאג'יה קלאסיק היא מכונה מעולה ובחירה מצויינת. אבל מכונת קפה זקוקה לטיפול צמוד (במיוחד ניקוי לאחר חליטה ושימוש במים מרוככים) - ובמידה ולא שמרו עליה, היא עשויה להיות במצב לא טוב. לכן, כדאי לבדוק טוב טוב מה קונים. מצד שני, בזמן האחרון ירדו מחירי מכונות הכניסה הרלוונטיות - אתה יכול למצוא היום גאג'יה פיור/קולור ב-800 ש"ח. אישית - הייתי מעדיף אחת מהן, על קלאסיק משומשת. פער הקפה בין המכונות לא ענק, ולכן חבל להתפשר על יד-2 לדעתי.

כשמדברים על מטחנות העסק אחר לגמרי. מטחנה, במידה ולא מתאכזרים אליה, תהיה כמעט כחדשה כשתרכוש אותה ביד-2. בסה"כ מדובר במנוע + סכינים (שעשויות להשחק עם הזמן. אם נעשה הרבה שימוש במטחנה אז יש להחליף סכינים בעלות של כ-$50, תלוי במטחנה). אם אתה מתרשם שהמוכר אמין, איש פרטי, והוא זה שקנה את המטחנה בחנות - אין שום בעיה לרכוש מטחנה ביד-2.

מאוד לא מומלץ לקנות מכונה בלי מטחנה, כי אתה לעולם לא תצליח לקבל קפה טחון במידה המדוייקת של המכונה שלך מבית קפה, בנוסף לכך שהקפה מתיישן מאוד מהר כשהוא טחון.

אני לא אמליץ על WPM. כתבתי עליה הרבה כאן, תוכל לקרוא.

אמליץ מאוד על אסקסו i-Mini, גם ביד-2. אבל אם אתה מחפש את האופ' הזולה ביותר, אז כל מטחנות ה-38 מ"מ (כולל נמוקס לוקס ואיבריטל) תעשנה את העבודה מבחינת איכות הטחינה. ממליץ להעדיף מטחנה עם כיוון רציף.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #4 

מסכים עם מוטי ומחזק את ההמלצה לרכוש מכונה חדשה.

אין הבדל מהותי באיכות הקפה בין גאג'יה פיור/קולור חדשה לבין גאג'יה קלאסיק ולבטח עדיף לך מכונה חדשה לעומת יד שניה.

לעומת זאת מטחנה זה מוצר עמיד מאוד לאורך שנים וכן אפשרי לחפש מיד שניה אבל חשוב להקפיד שמדובר באדם פרטי והמטחנה לא "זקנה מידי" ושמורה כראוי.

אתה יכול לקנות יופי של סט בפחות מ 2K, פיור חדשה בסביבות אלף וגג 700 ש' על מטחנה מיד שניה כגון המיני של אסקסו (וחבל שאין לך קופונים של אמיגו :) )

יש גם דיל לסט חדש עם מטחנת אסקסו מיני בסביבות 2000:

http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=636

בהצלחה!

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

אגב המלצות נוספות:

1. השקע בטמפר איכותי וכבד- הגאג'יה צריכה טמפר 58 מ"מ.
2. במעמד הקניה בקש שיחליפו לך את הסלסילות של ידית חליטת הקפה לסלסילות של הדגם הישן (כלומר לסלסילות ללא מגביר קרמה) שהן עדיפות בשימוש עם מטחנה צמודה.
3. שמור על המכונה מאבנית, זה חשוב מאוד לאריכות חיי המכונה וההמלצה במינימום היא כד בריטה צמוד או פילטר בריטה ייעודי למיכל מכונת הקפה שעולה כעת במבצע 65 ש' ומחזיק כ 4-3 חודשים (הייתי אוגר 2-3 כאלה שיספיק לי לשנה :) ):

http://www.coffeeman.co.il/pl_product~911097~27~0.htm

roli_bark
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #6 

moti_r כתב: הקפיצה ממקינטה למכונת קפה ידנית היא בערך הקפיצה הכי גדולה שאפשר לעשות :)
...
אפרופו לעיניין הקפיצה מ"ביאלטי" ("בריקה" במקרה ?) למכונת אספרסו, האם ישנה סיבה לגיוון ולהחזיק בשתיהן ?
האם יש משהו בקפה חלוט ממקינטה (וביחוד מביאלטי בריקה, זה עם המשקולת) שאין בקפה חלוט ממכונת אספרסו ?

מעניין באם מישהו בפורום משתמש בשתיהן, לחליפין ולגיוון ?
בברכה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #7 

אני יודע שכפיר משתמש בבריקה די הרבה.
אני משתמש בה רק כשאני נוסע לחברים ורוצה להפתיע עם כוס קפה טעימה לכולם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני משתמש בשתיהן, בדרך כלל הבריקה מיועדת יותר לטיולים וכדומה
אבל לפעמים סתם בשביל הכיף אני משתמש בה בבית, בדרך כלל זה קורה כשאני מכין תערובת ומגיע למסקנה שהיא תהיה ממש טובה בבריקה, ואז אני רץ לנסות אותה בבריקה :lol:

(Y)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אם אתה אוהב לשתות קפה בכל מיני דרכים ולגוון אין שום מניעה מלהחזיק גם בריקה, גם פילטר, גם Handpresso ואולי בקרוב גם מכשיר ואקום :D

אגב כמו שנאמר יש קפה שמתבלט טוב יותר בבריקה או אפילו פילטר, מנסיוני זן חמצמץ כמו קניה בקליה יחסית בהירה ושילוב עם מאזן דרום אמריקאי בקליה כהה הולך טוב מאוד בבריקה ...

danimili פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

היי!

שליחה #10 

תודה רבה על העזרה המחכימה! אשתמש בכל העצות שנתתם לי ואני ממש מעריך את זה :)
מה בדבר מטחנה זו Gaggia Silver MM?
אשמח אם תוכלי לרשום לי את הדגמים של המטחנות באנגלית וכיצד ניתן לחפש אותם ביד שניה כי אני לא ממש מצליח למצוא.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

הmm לא מתאימה לאספרסו, היא יותר מתאימה למקינטה.

Ascaso Imini
Wpm
ואולי תתצליח לארגן עוד כמה שקלים ולקנות
Rancilio rocky שזו באמת עליה ברמה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”