שאלה בנוגע לעקבת רמקולים ורסיבר של ימאהה
שלום,
רכשתי את הרסיבר של ימאהה דגם RXV-467 , כשקראתי בהוראות, רשום שהרמקולים צריכים להיות בעלי
עקבת כניסה של 6 אום לפחות.
הרמקולים הקידמיים שלי בעלי עקבה של 4 אום ורגישות של 91db , הסנטר והסראונד בעלי רגישות של 96db,
יכול להיות שאני אגרום נזק לרמקולים או למגבר?
תודה
רכשתי את הרסיבר של ימאהה דגם RXV-467 , כשקראתי בהוראות, רשום שהרמקולים צריכים להיות בעלי
הרמקולים הקידמיים שלי בעלי עקבה של 4 אום ורגישות של 91db , הסנטר והסראונד בעלי רגישות של 96db,
תודה
שלום,
בחוברת ההדרכה של המכשיר (לפי אתר ימהה, לא הדגם האמריקאי) מציינים שהמגבר מוציא 110W בעכבה 6 אוהם או 130W ב 4 אוהם.
מזה אני מבין שהוא יכול להגביר רמקולים בעלי עכבה 4 אוהם אבל בזהירות עם כפתור הווליום.
מגבר שבנוי לדחיפה של רמקולים בעלי עכבה נמוכה צריך להוציא עצמת זרם באותו היחס, כלומר, היחס בין 6 ל 4 זה 1.5 אז העצמה הייתה אמורה לגדול פי 1.5 , מ 110 W ל 165W .
היות וזה לא מתקיים כאן אז אל תגביר לעצמה גבוהה.
ארז
בחוברת ההדרכה של המכשיר (לפי אתר ימהה, לא הדגם האמריקאי) מציינים שהמגבר מוציא 110W בעכבה 6 אוהם או 130W ב 4 אוהם.
מזה אני מבין שהוא יכול להגביר רמקולים בעלי עכבה 4 אוהם אבל בזהירות עם כפתור הווליום.
מגבר שבנוי לדחיפה של רמקולים בעלי עכבה נמוכה צריך להוציא עצמת זרם באותו היחס, כלומר, היחס בין 6 ל 4 זה 1.5 אז העצמה הייתה אמורה לגדול פי 1.5 , מ 110 W ל 165W .
היות וזה לא מתקיים כאן אז אל תגביר לעצמה גבוהה.
ארז
יש לי רמקולים רצפתיים מחברת "LASER" לא נראה לי שקיימת חברה כזאת אבל ניתן לראות בתמונות המצורפות את הרמקולים ואת הנתונים.
אבל העניין הוא שאני עדיין לא קיבלתי תשובה אם יהיה נזק למישהו.
אבל העניין הוא שאני עדיין לא קיבלתי תשובה אם יהיה נזק למישהו.
-
- רמקולים קדמיים
-
- המדבקה שעל הרמקולים
-
- רמקול סנטר
למיטב ידיעתי, מגבר נחשב HIGH CURRENT , כלומר, מסוגל לתת זרם מספק בעכבות נמוכות, כאשר מתקיים יחס ישר בין העכבה לעצמת הזרם, למשל:
מגבר שנותן 100W ב 8 אוהם ו 200W ב 4 אוהם הוא HIGH CURRENT ובעל עצמה לדחוף רמקול בעל עכבה של 4אוהם.
המגבר שלי, למשל, נותן 100W ב 8אוהם ו 180W ב 4 אוהם וזה נחשב בסדר ואין לו קושי לדחוף רמקול של 4 אוהם.
כאשר מחברים רמקול עם עכבה נמוכה (כמו 4 אוהם) למגבר שלא כל כך בנוי לזה, רצוי לא להגביר לעצמה גבוהה מאוד כי אז המגבר נדרש לתת עוד זרם ופה בדיוק הקושי שלו - לתת עוד זרם.
זה לא אמור לשרוף את המגבר בגלל מנגנוני הגנה שיש בדרך כלל במגברים. זה אמור לכבות את המגבר ולתת הודעה על העמסת יתר (OVERLOAD ).
ארז
מגבר שנותן 100W ב 8 אוהם ו 200W ב 4 אוהם הוא HIGH CURRENT ובעל עצמה לדחוף רמקול בעל עכבה של 4אוהם.
המגבר שלי, למשל, נותן 100W ב 8אוהם ו 180W ב 4 אוהם וזה נחשב בסדר ואין לו קושי לדחוף רמקול של 4 אוהם.
כאשר מחברים רמקול עם עכבה נמוכה (כמו 4 אוהם) למגבר שלא כל כך בנוי לזה, רצוי לא להגביר לעצמה גבוהה מאוד כי אז המגבר נדרש לתת עוד זרם ופה בדיוק הקושי שלו - לתת עוד זרם.
זה לא אמור לשרוף את המגבר בגלל מנגנוני הגנה שיש בדרך כלל במגברים. זה אמור לכבות את המגבר ולתת הודעה על העמסת יתר (OVERLOAD ).
ארז
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
במידה ובגב המכשיר כתוב שהוא פועל בטווח 4-16 אוהום אז לא תהיה לך שום בעיה .felix30 כתב:שלום,
תודה...
במידה וכתוב בגב המכשיר שהוא פועל מ 6-16 אוהום .... משמע שהרסיבר יכנס למצב פרוטקט (הגנה ) במידה ותחבר אותו לרמקולים שהם 4 אוהום .
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
ארז_וחני
את הסטנדרד שאתה מציג יש לצפות מאינטגרייטד או פאורים איכותיים של עשרות אלפי שקלים ומעט עומדים בו. נרה לך שרסיבר מיקי מאוס של ימאהה יתקרב לכך? יש גבול מה מצפים מרסיבר של כמה מאות של דולרים. יפה בכלל שיש נתון רשום כלשהו ל-4 אום. זה ציון לשבח לכשעצמו.
shapin
אם יש נתון כלשהו רשום ל-4 אום אז אין בעיה של "להיזהר" אם הנתון נמוך אז איכות הסאונד תרד בכל פעם שהרמקול ירד לאיזור ה-4 אום, בקטעים אילו היחס לא ישמר ויהיו שינויים בסאונד ולמגבר יהיה יותר קשה אך הוא עדיין אמור לעבוד בתחום שמותר לו.
felix30
מכיון שמדובר ברמקול עם נצילות סבירה פלוס, יש לקוות שלא תהיה לימאהה שלך בעיה להתמודד עם הרמקול. יש לנסות ולראות. שמע במשך שעה עם ווליום גבוה ובדוק אם הרסיבר מתחמם או נכנס כמובן לפרוטקשיון ונכבה. אם לא, הכל בסדר.....
את הסטנדרד שאתה מציג יש לצפות מאינטגרייטד או פאורים איכותיים של עשרות אלפי שקלים ומעט עומדים בו. נרה לך שרסיבר מיקי מאוס של ימאהה יתקרב לכך? יש גבול מה מצפים מרסיבר של כמה מאות של דולרים. יפה בכלל שיש נתון רשום כלשהו ל-4 אום. זה ציון לשבח לכשעצמו.
shapin
אם יש נתון כלשהו רשום ל-4 אום אז אין בעיה של "להיזהר" אם הנתון נמוך אז איכות הסאונד תרד בכל פעם שהרמקול ירד לאיזור ה-4 אום, בקטעים אילו היחס לא ישמר ויהיו שינויים בסאונד ולמגבר יהיה יותר קשה אך הוא עדיין אמור לעבוד בתחום שמותר לו.
felix30
מכיון שמדובר ברמקול עם נצילות סבירה פלוס, יש לקוות שלא תהיה לימאהה שלך בעיה להתמודד עם הרמקול. יש לנסות ולראות. שמע במשך שעה עם ווליום גבוה ובדוק אם הרסיבר מתחמם או נכנס כמובן לפרוטקשיון ונכבה. אם לא, הכל בסדר.....
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
danlior ,
העניין הוא שמצד אחד רשום ההספק שלו ב 4 אוהם אך מצד שני אפשר לכוון אותו בסטאפ ל 8 אוהם או ל 6 אוהם.
אם הייתה אפשרות לכוון את הרסיבר ל 4 אוהם אז ברור שהשאלה לא הייתה נשאלת.
אז האם הוא בנוי לדחוף רמקולים של 4 אוהם?
אני לא בטוח ולכן ציינתי שבווליום גבוה עלולה להיות בעיה.
התשובה שלך לא עקבית - מצד אחד אתה כותב :"אם יש נתון כלשהו רשום ל-4 אום אז אין בעיה של "להיזהר"..."
ומצד שני :"יש לנסות ולראות. שמע במשך שעה עם ווליום גבוה ובדוק אם הרסיבר מתחמם או נכנס כמובן לפרוטקשיון ונכבה."
ארז
העניין הוא שמצד אחד רשום ההספק שלו ב 4 אוהם אך מצד שני אפשר לכוון אותו בסטאפ ל 8 אוהם או ל 6 אוהם.
אם הייתה אפשרות לכוון את הרסיבר ל 4 אוהם אז ברור שהשאלה לא הייתה נשאלת.
אז האם הוא בנוי לדחוף רמקולים של 4 אוהם?
אני לא בטוח ולכן ציינתי שבווליום גבוה עלולה להיות בעיה.
התשובה שלך לא עקבית - מצד אחד אתה כותב :"אם יש נתון כלשהו רשום ל-4 אום אז אין בעיה של "להיזהר"..."
ומצד שני :"יש לנסות ולראות. שמע במשך שעה עם ווליום גבוה ובדוק אם הרסיבר מתחמם או נכנס כמובן לפרוטקשיון ונכבה."
ארז
- danlior
- חבר מכור קשה

לו היינו יכולים לסמוך על הגדרות וספסיפיקציות יצרן, החיים היו הרבה יותר טובים ופשוטים. לו רק היית יודע כמה רסיברים שמוגדרים ל-120W לצד אין להם את חצי הכח שיש להארמן קארדון שמוגדר "רק" 50W לצד...........התשובה שלך לא עקבית - מצד אחד אתה כותב :"אם יש נתון כלשהו רשום ל-4 אום אז אין בעיה של "להיזהר"..."
ומצד שני :"יש לנסות ולראות. שמע במשך שעה עם ווליום גבוה ובדוק אם הרסיבר מתחמם או נכנס כמובן לפרוטקשיון ונכבה."...
לכן במקרה זה, כן - לפי הגדרות יצרן לא צריכה להיות בעיה אבל בחיים האמיתיים....צריך לבדוק ולוודא.
תודה לכולם,
אכן אנסה ואראה, מקסימום נחליף רמקולים.
אגב, danlior תודה על הכינוי "רסיבר מיקי מאוס..." מזל שאני אוהב את הסרטים האלו...
לא לכל אחד יש את הכסף להשקיע במגברים של אלפי דולרים או שסדר העדיפויות שונה (תאמין לי שאני בהחלט יכול להרשות לעצמי),
סה"כ אני אוהב לראות סרטים, לשמוע באיכות טובה ולא אודיופילית, אז רסיבר מיקי מאוס זה בסדר. אהה וגם להתחשב בשכנים...
אכן אנסה ואראה, מקסימום נחליף רמקולים.
אגב, danlior תודה על הכינוי "רסיבר מיקי מאוס..." מזל שאני אוהב את הסרטים האלו...
לא לכל אחד יש את הכסף להשקיע במגברים של אלפי דולרים או שסדר העדיפויות שונה (תאמין לי שאני בהחלט יכול להרשות לעצמי),
סה"כ אני אוהב לראות סרטים, לשמוע באיכות טובה ולא אודיופילית, אז רסיבר מיקי מאוס זה בסדר. אהה וגם להתחשב בשכנים...
צודק.
לך תדע איך מדדו וידוע שאין אחידות במדידות...
אני לא צריך ללכת רחוק - יש לי שני מגברים שונים , שניהם 100W ב 8 אוהם אבל איזה הבדל ביניהם...
בכל מקרה, עדיף במקרה הזה שהרסיבר יהיה מכוון ל 6 אוהם מאשר 8 אוהם, נכון?
ארז
לך תדע איך מדדו וידוע שאין אחידות במדידות...
אני לא צריך ללכת רחוק - יש לי שני מגברים שונים , שניהם 100W ב 8 אוהם אבל איזה הבדל ביניהם...
בכל מקרה, עדיף במקרה הזה שהרסיבר יהיה מכוון ל 6 אוהם מאשר 8 אוהם, נכון?
ארז
- danlior
- חבר מכור קשה

ארז_וחני
נכון מאוד!
felix30
לא התכוונתי שהרסיבר שלך מיקי מאוס לעומת אלטרנטיבות מחברות אחרות..... מו הסתם אתה מבין שלרסיבר פשוט שעולה כמה מאות דולרים לא תהיה איכות ההגברה של מגבר יעודי של אלפי דולרים. ארז יחס תכונה שניתן לצפות רק ממגברים אילו.
נכון מאוד!
felix30
לא התכוונתי שהרסיבר שלך מיקי מאוס לעומת אלטרנטיבות מחברות אחרות..... מו הסתם אתה מבין שלרסיבר פשוט שעולה כמה מאות דולרים לא תהיה איכות ההגברה של מגבר יעודי של אלפי דולרים. ארז יחס תכונה שניתן לצפות רק ממגברים אילו.
מוזר שבאונקיו לא ניתן לכוון על 8 אוהם, שזה הנפוץ ביותר.
במקרה שלך, הרמקול נציל וקל להנעה.
אם אין לך אפשרות לכוון את הרסיבר על 8 אוהם, כוון אותו ל 6 אוהם.
צריך לזכור שהעכבה המדווחות נמדדת בתדר מסוים. מן הסתם היא יורדת בתדרים מסוימים...לא שמעתי על רמקול בעל עכבה יציבה בכל תדרי ההיענות שלו.
ארז
במקרה שלך, הרמקול נציל וקל להנעה.
אם אין לך אפשרות לכוון את הרסיבר על 8 אוהם, כוון אותו ל 6 אוהם.
צריך לזכור שהעכבה המדווחות נמדדת בתדר מסוים. מן הסתם היא יורדת בתדרים מסוימים...לא שמעתי על רמקול בעל עכבה יציבה בכל תדרי ההיענות שלו.
ארז