מוטי, אני מרים את הכפפה. אז הנה בתי הקפה שאני אוהב באיזור מרכז הכרמל:
1. קפאין - סניף מרכז הכרמל (יש עוד אחד באיזור חורב). קפה פשוט מעולה (קליה עצמית). בריסטה מקצועי (כנראה בעל הבית, תמיד כשאני מגיע הוא שם). אף פעם לא מפספס - גם באספרסו, גם בקפוצ'ינו. הקפה הכי טוב בחיפה מבחינתי - 5/5.
2. מנדרין סניף כרמליה. בית קפה קטן ונחמד. קפה מעולה (קלייה של אווה), מאפים טריים טעימים ולא יקרים. מומלץ לקפה של אחה"צ. גם הם 5/5.
3. שתיים סוכר (שמוטי הזכיר) - נמצא ברחוב קדימה. החליף בעלים לא מזמן והקפה השתפר פלאים. בית קפה שכונתי בכל מובן המילה. משם אני לוקח כמעט כל יום קפה בדרך לעבודה. 5/5
4. קפה גרג מרכז הכרמל (דרך הים) - הגרג המקורי מצדיק את המוניטין שלו. קפה טוב (נדמה לי של אווה), ואוכל טעים. למרות שהרמה של הבריסטות לא אחידה תמיד. 4/5
5. קפה לואיז (כרמליה) - בית קפה / מסעדה שמתמחה באוכל אורגני. ממש כיף לשבת שם - צהריים או בערב. אוכל פשוט וטעים. האמת שאני תמיד לוקח את אותה המנה (סלט ירקות אורגניים עם טחינה אורגנית - טעים בטירוף) ואשתי כל הזמן מחליפה. אנחנו יושבים שם די הרבה, ועוד לא התאכזבנו. האמת שקפה מעולם לא שתיתי שם עכשיו כשאני חושב על זה

כי אני כל כך אוהב את הקפה של מנדרין שנמצא מעבר לפינה, שלא ניסיתי אפילו את שלהם. בכל מקרה, בזכות האוכל החמימות והאווירה 5/5.
והנה כמה בתי קפה שלא כל כך אהבתי -
1. קפה נטו (שדרות מוריה) - מקום ממש נחמד, בית קפה קטן ולא מתיימר, אוכל טעים, אבל מהקפה תמיד התאכזבתי. לא יודע בדיוק מה הבעיה, הוא פשוט לא טעים לי. 3/5
2. ארומה מרכז הכרמל - רמה לא אחידה בעליל של קפה, שנעה סביב הבינוני. גם במקום עצמו לא הכי נעים לשבת. 2/5
3. קוקימן גרנד קניון - קפה פשוט נורא. טעם קצת שרוף. פעמיים הגיע קפוצ'ינו רותח, פעמיים החלפתי, עד שהתייאשתי, והבריסטה לא הבין מה אני רוצה ממנו. 0/5