מגבר אוזניות hifiman ef2a, או המלצה על מגבר "חם" ומשתלם ל-k702
שלום,
זה כבר שבוע השני שאני חוגג עם הk702 (הן כמעט לא יורדות לי מהראש בעבודה).
אני מחבר אותן לכרטיס קול חיצוני fast track pro של m-audio, שמחובר ללפטופ שלי, ומהווה שידרוג ליציאת האוזניות שיש בלפטופ.
אני מודע לזה שהכרטיס קול הזה, רחוק מלהיות מגבר אוזניות "מפנק", אבל לצערי מעולם לא הזדמן לי לשמוע מגבר אוזניות אודיופילי אמיתי, כך שקצת קשה לי לדעת איך האוזניות שלי יכולות להישמע, אם הן יוגברו בצורה אופטימלית.
באולפן הביתי שלי יש לי כרטיס קול של סטיינברג (Mr816X), עם ממירים + מגבר ברמה הרבה יותר גבוהה, שמתאים יותר לצרכי אולפן - עם פיזור תדרים אחיד פחות/יותר.
הסתכלתי על המגבר הזה של hifiman -
http://head-direct.com/product_detail.php?p=74#
יש לי את ה-Re0 המעולות של אותה החברה, ואני יודע שהם יודעים לייצר מוצרים באיכות סאונד מאד גבוהה, במחירים מאד נמוכים לתמורה.
הענין שהוא שיש מעט מאד חנויות/ספקים של מגברי אוזניות בארץ, והמחירים מופקעים לחלוטין, ולא מתחשק לי שוב לקנות מוצר יקר מהאינטרנט בלי ששמעתי אותו.
לכן, תהיתי האם יש למישהו בארץ נסיון עם המגבר זה, או המלצה על מגבר אחר במחיר סביר שייתן דחיפה טובה ו"חום" (בס + מיד-בס) לאוזניות שלי.
עדיף מכשיר עם dac/usb dac מובנה, אבל לא חובה.
חוצמזה, אם יש מישהו בעל ציוד מעניין, שגר באיזור המרכז ובא לו לאפשר לי להתנסות, אני יותר מאשמח.
תודה!
זה כבר שבוע השני שאני חוגג עם הk702 (הן כמעט לא יורדות לי מהראש בעבודה).
אני מחבר אותן לכרטיס קול חיצוני fast track pro של m-audio, שמחובר ללפטופ שלי, ומהווה שידרוג ליציאת האוזניות שיש בלפטופ.
אני מודע לזה שהכרטיס קול הזה, רחוק מלהיות מגבר אוזניות "מפנק", אבל לצערי מעולם לא הזדמן לי לשמוע מגבר אוזניות אודיופילי אמיתי, כך שקצת קשה לי לדעת איך האוזניות שלי יכולות להישמע, אם הן יוגברו בצורה אופטימלית.
באולפן הביתי שלי יש לי כרטיס קול של סטיינברג (Mr816X), עם ממירים + מגבר ברמה הרבה יותר גבוהה, שמתאים יותר לצרכי אולפן - עם פיזור תדרים אחיד פחות/יותר.
הסתכלתי על המגבר הזה של hifiman -
http://head-direct.com/product_detail.php?p=74#
יש לי את ה-Re0 המעולות של אותה החברה, ואני יודע שהם יודעים לייצר מוצרים באיכות סאונד מאד גבוהה, במחירים מאד נמוכים לתמורה.
הענין שהוא שיש מעט מאד חנויות/ספקים של מגברי אוזניות בארץ, והמחירים מופקעים לחלוטין, ולא מתחשק לי שוב לקנות מוצר יקר מהאינטרנט בלי ששמעתי אותו.
לכן, תהיתי האם יש למישהו בארץ נסיון עם המגבר זה, או המלצה על מגבר אחר במחיר סביר שייתן דחיפה טובה ו"חום" (בס + מיד-בס) לאוזניות שלי.
עדיף מכשיר עם dac/usb dac מובנה, אבל לא חובה.
חוצמזה, אם יש מישהו בעל ציוד מעניין, שגר באיזור המרכז ובא לו לאפשר לי להתנסות, אני יותר מאשמח.
תודה!
- yossi126
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 778
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
תתחדש, צעדיך הראשונים נלקחים בזהירות וזה מצוין.
מעכשיו אני אומר לך, האקווה הוא לא מגבר מתאים לk701 (סאונד יבש) למרות שלעצמו הוא מגבר לא רע בכלל.
יש את nirses חבר הפורום שיש לו darkvoice 336 משופר, אבל זה יתן לך מושג על האופי של המגבר. אני בטוח שnirses ישמח לעזור.
מעכשיו אני אומר לך, האקווה הוא לא מגבר מתאים לk701 (סאונד יבש) למרות שלעצמו הוא מגבר לא רע בכלל.
יש את nirses חבר הפורום שיש לו darkvoice 336 משופר, אבל זה יתן לך מושג על האופי של המגבר. אני בטוח שnirses ישמח לעזור.
האמת שהייתי סקרן, אז קפצתי לפיוז היום לראות אם במקרה יש להם מגברי אוזניות.
יש להם אך ורק מגבר אחד, ביד שניה - musical fidelity xcan v3, שעולה 1500 ש"ח. מדובר במגבר tube, שכבר לא מיוצר עד כמה שאני יודע.
ביקשתי שיחברו לי אותו להדגמה.
המוכר חיבר לי אותו ל-cd של ימהה והשמיע לי מספר דברים.
קצת קשה לי להשוות את ההאזנה שהייתה לי שם להאזנה הרגילה שלי מהמחשב - בכל זאת מדובר ב-chain שונה לגמרי, הן מבחינת מקור, והן מבחינת ממירים ומכשור, אבל הכל נשמע לי מעולה. המגבר לא הוסיף חום/בס באופן משמעותי, אבל נראה היה שהוא דוחף יפה מאד את האוזניות שלי, ושהכל מקבל קצת יותר נפח.
אז החלטתי לעשות מעשה, ולבדוק מה תרומתו של המגבר לכל הסיפור - לקחתי את האוזניות תוך כדי האזנה וחיברתי אותן ישירות ליציאת האוזניות של מכשיר ה-CD, ולמעשה ניטרלתי את ה-xcan מהמשוואה.
אני לא אגיד שלא היה הבדל.
היה.
אבל הוא לא היה משמעותי.
הבס מתוך ה-CD ישירות, טיפה פחות מלא, ואולי העוצמה המקסימלית יותר נמוכה, אבל בהחלט לא הבדל שהטריד את האוזניים שלי יותר מדי.
ההאזנה ישירות דרך ה-CD הייתה פחות או יותר מהנה באותה המידה. אם הייתי צריך למדוד את השינוי הייתי אומר שהיה הבדל של 5 אחוז.
האם השמיעה שלי לא מספיק חדה בשביל להרגיש בהבדל? האם מדובר במגבר "שקוף" שלא משנה את התמונה של המקור יותר מדי? האם הנסיון שלי עם אוזניות אודיופיליות צר מדי?
כך או כך, אני לא מרגיש שמגבר מסוג כזה תורם לחווית ההאזנה שלי, ובטח שלא מצדיק הוצאה של 1500 ש"ח.
אני עדיין אשמח לשמוע מגבר שישנה את דעתי.
htbar - באיזה מגבר מדובר?
יש להם אך ורק מגבר אחד, ביד שניה - musical fidelity xcan v3, שעולה 1500 ש"ח. מדובר במגבר tube, שכבר לא מיוצר עד כמה שאני יודע.
ביקשתי שיחברו לי אותו להדגמה.
המוכר חיבר לי אותו ל-cd של ימהה והשמיע לי מספר דברים.
קצת קשה לי להשוות את ההאזנה שהייתה לי שם להאזנה הרגילה שלי מהמחשב - בכל זאת מדובר ב-chain שונה לגמרי, הן מבחינת מקור, והן מבחינת ממירים ומכשור, אבל הכל נשמע לי מעולה. המגבר לא הוסיף חום/בס באופן משמעותי, אבל נראה היה שהוא דוחף יפה מאד את האוזניות שלי, ושהכל מקבל קצת יותר נפח.
אז החלטתי לעשות מעשה, ולבדוק מה תרומתו של המגבר לכל הסיפור - לקחתי את האוזניות תוך כדי האזנה וחיברתי אותן ישירות ליציאת האוזניות של מכשיר ה-CD, ולמעשה ניטרלתי את ה-xcan מהמשוואה.
אני לא אגיד שלא היה הבדל.
היה.
אבל הוא לא היה משמעותי.
הבס מתוך ה-CD ישירות, טיפה פחות מלא, ואולי העוצמה המקסימלית יותר נמוכה, אבל בהחלט לא הבדל שהטריד את האוזניים שלי יותר מדי.
ההאזנה ישירות דרך ה-CD הייתה פחות או יותר מהנה באותה המידה. אם הייתי צריך למדוד את השינוי הייתי אומר שהיה הבדל של 5 אחוז.
האם השמיעה שלי לא מספיק חדה בשביל להרגיש בהבדל? האם מדובר במגבר "שקוף" שלא משנה את התמונה של המקור יותר מדי? האם הנסיון שלי עם אוזניות אודיופיליות צר מדי?
כך או כך, אני לא מרגיש שמגבר מסוג כזה תורם לחווית ההאזנה שלי, ובטח שלא מצדיק הוצאה של 1500 ש"ח.
אני עדיין אשמח לשמוע מגבר שישנה את דעתי.
htbar - באיזה מגבר מדובר?
find conferences www.clocate.com
פורטל כנסים בינלאומי
פורטל כנסים בינלאומי
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
ziflingus - אשמח מאוד לעזור לך - צור קשר בפרטי .yossi126 כתב:תתחדש, צעדיך הראשונים נלקחים בזהירות וזה מצוין.
יש את nirses חבר הפורום שיש לו darkvoice 336 משופר, אבל זה יתן לך מושג על האופי של המגבר. אני בטוח שnirses ישמח לעזור....
לו הייתי רוטשילד ...
השאיפה להשמעת מוזיקה היא די מורכבת לדעתי
אני חושב שצריך להאזין לכלי בודד כלי מיתר כלי נשיפה ולנסות לישמוע את הרטים שלו
אם הצ/אין טוב אז הצוצאה טובה
אני יכול לגיד שאם אתה שומע משהו והואו מלהיב אותך (לא המנגינה) אז הצלחתה בבחירה אם לא אז משהו לא מתאים
עדיף לימוע אותו קטע 100 פעם כדי ליבדוק מאשר קטעים שונים
לפחות ככה זה אצלי אני מתהב בהאזנה כאשר אני שומע משהו שמתקרב מאוד למציאות ומצעד שני מצית את הדימיון וגורם לי לעוף
אני חושב שהיה צריך היה ליהיות הבדל גדול יותר בין יציאת המגבר של ויסנט והיציאה של הנגו תקליטים
לגבי המגבר שלי ללא שם הוא אומנם צוצרת עצמי אבל היתי צריך לירכוש כזה היה עולה כמה מאות יורו
לגבי המגבר שלי אני יכול לגיד שיש לו במה מאוד רכבה
יש לו זולוציה של פרטים עצומה
הבסם צדוייק
המיד חם ואמיתי שאם הקלטות טובות "אפשר ליראות " את הזמר
לגבי ההגבוהים הם נישמעים לדעתי בסר גמור
נכון שאני מדבר מבחינה אישית אומנם היתה לי אפשרות אתהמגבר שלי מול מגברים שעלותם 4-5 אלף שקל והוא לא נישמע פחות מהם
אני חושב שצריך להאזין לכלי בודד כלי מיתר כלי נשיפה ולנסות לישמוע את הרטים שלו
אם הצ/אין טוב אז הצוצאה טובה
אני יכול לגיד שאם אתה שומע משהו והואו מלהיב אותך (לא המנגינה) אז הצלחתה בבחירה אם לא אז משהו לא מתאים
עדיף לימוע אותו קטע 100 פעם כדי ליבדוק מאשר קטעים שונים
לפחות ככה זה אצלי אני מתהב בהאזנה כאשר אני שומע משהו שמתקרב מאוד למציאות ומצעד שני מצית את הדימיון וגורם לי לעוף
אני חושב שהיה צריך היה ליהיות הבדל גדול יותר בין יציאת המגבר של ויסנט והיציאה של הנגו תקליטים
לגבי המגבר שלי ללא שם הוא אומנם צוצרת עצמי אבל היתי צריך לירכוש כזה היה עולה כמה מאות יורו
לגבי המגבר שלי אני יכול לגיד שיש לו במה מאוד רכבה
יש לו זולוציה של פרטים עצומה
הבסם צדוייק
המיד חם ואמיתי שאם הקלטות טובות "אפשר ליראות " את הזמר
לגבי ההגבוהים הם נישמעים לדעתי בסר גמור
נכון שאני מדבר מבחינה אישית אומנם היתה לי אפשרות אתהמגבר שלי מול מגברים שעלותם 4-5 אלף שקל והוא לא נישמע פחות מהם
מגברים שידועים כמגברים טובים לK701 הם ה Heed Canamp (בערך 250 דולר) וה- SPL Auditor שהוא רחוק בהרבה מליהיות בתקציב נורמלי אבל נותן את הצליל הכי טוב שאפשר להפיק מהK701 (בערך 1K דולר לחדש ולא דיברנו על עלויות משלוח, מגבר חדש כזה לא נמכר בארץ)
ההבדלים הבולטים בין מה שאתה שומע\שמעת לבין מגבר טוב הם בעיקר צליל חי יותר, באס יותר עמוק (אבל בחיים לא יהיה דומיננטי\בומי, זה פשוט לא הK701 שמפיקים באס הדוק וטבעי כביכול), איזון עם הגבוהים ובמה יותר רחבה ושקופה. (יותר פרטים ויותר קל להאזין להם מבעד למוסיקה בלי להרגיש שהם דורסים אחד את השני)
מקווה שעזרתי ושיהיה לך בהצלחה.
יש לך אוזניות נהדרות.
ההבדלים הבולטים בין מה שאתה שומע\שמעת לבין מגבר טוב הם בעיקר צליל חי יותר, באס יותר עמוק (אבל בחיים לא יהיה דומיננטי\בומי, זה פשוט לא הK701 שמפיקים באס הדוק וטבעי כביכול), איזון עם הגבוהים ובמה יותר רחבה ושקופה. (יותר פרטים ויותר קל להאזין להם מבעד למוסיקה בלי להרגיש שהם דורסים אחד את השני)
מקווה שעזרתי ושיהיה לך בהצלחה.
יש לך אוזניות נהדרות.
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
נקודתית לגבי MF ששמעתה, לדעתי הוא מגבר קצת מוזר זה נכון שהוא מגבר מנורתי אך הוא לא נשמע ככזה. לפחות אם ה 880 שלי הוא נשמע הרבה יותר טרנזיסטורי ו"קר" מאשר הוינסנט ההיברידי שלי.
דבר נוסף אני לא חושב שתשמע הבדלים מרחיקי לכת ממגבר זה או אחר, זה לא שהאוזניות שלך פתאום יתחילו לזמר אחרת. אבל, וזה אבל גדול ה 5% האלה שתיארתה פה הם משפעים הרבה יותר ממה שאתה חושב בהשמעות ממושכות בבית כשמתחילים לשים לב לכל הניואנסים הקטנים כל שבסופו של דבר זה קצת יותר מ-5%.
דבר נוסף אני לא חושב שתשמע הבדלים מרחיקי לכת ממגבר זה או אחר, זה לא שהאוזניות שלך פתאום יתחילו לזמר אחרת. אבל, וזה אבל גדול ה 5% האלה שתיארתה פה הם משפעים הרבה יותר ממה שאתה חושב בהשמעות ממושכות בבית כשמתחילים לשים לב לכל הניואנסים הקטנים כל שבסופו של דבר זה קצת יותר מ-5%.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.
הבעיה עם המגבר הזה היא שהכניסה היחידה שלו היא מ-usb, ולכן אני לא יכול לשרשר אותו למכשיר אחר (למשל לכרטיס קול שלי באולפן).sagyle כתב:לי יש את audinst, מאוד ממליץ עליו
http://www.hometheater.co.il/article019 ... UD-MX1-DAC...
אין לו כניסות אנלוגיות או דיגיטליות אחרות.
תקן אותי אם אני טועה.
אפשר להתעלק? לא פותח שרשור חדש כי סביר להניח שהתשובות יהיו דומות.
אצלי סוגיה דומה. "מצאתי בארון" סנהייזר 580 וכבר חודשים שאני קורא בכל מקום אפשרי על הגברה. כרגע משתמש בשקע של המגבר (אודיולב 8000C)
אין לי מושג אם בכלל הן עומדות בסטנדרט של אוזניות עכשוויות.
לגבי ההגברה- מודה שעדיין לא ניסיתי כלום. רק תאוריות. יש לי תחושה שמגבר מנורות זה מה שאני מחפש אבל לא פוסל כלום.
המקור שלי הוא CD3 של ניים ובקרוב אצרף DAC.
היה בלוחות יד שניה DV אבל הוא נמכר לפני ששמתי לב. כרגע יש מגבר טרנזיסטורי של ניים אבל על פניו נראה במחיר לא משתלם.
חשבתי גם על פתרון משולב של דאק ומגבר אבל נראה לי שהתוצאה הסופית תהיה בינונית- יתכן ואני טועה כאן.
מה אתם חושבים?
אורי
אצלי סוגיה דומה. "מצאתי בארון" סנהייזר 580 וכבר חודשים שאני קורא בכל מקום אפשרי על הגברה. כרגע משתמש בשקע של המגבר (אודיולב 8000C)
אין לי מושג אם בכלל הן עומדות בסטנדרט של אוזניות עכשוויות.
לגבי ההגברה- מודה שעדיין לא ניסיתי כלום. רק תאוריות. יש לי תחושה שמגבר מנורות זה מה שאני מחפש אבל לא פוסל כלום.
המקור שלי הוא CD3 של ניים ובקרוב אצרף DAC.
היה בלוחות יד שניה DV אבל הוא נמכר לפני ששמתי לב. כרגע יש מגבר טרנזיסטורי של ניים אבל על פניו נראה במחיר לא משתלם.
חשבתי גם על פתרון משולב של דאק ומגבר אבל נראה לי שהתוצאה הסופית תהיה בינונית- יתכן ואני טועה כאן.
מה אתם חושבים?
אורי
- yossi126
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 778
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
הניים בלוחות הוא מגבר ברמה גבוהה מאוד (עם ספק של תדי פרדו) ואמרת בעצמך שהוא לא בתקציב. לאוזניות שלך הייתי הולך על מגבר טרנזיסטור. מנורות רק יחממו עוד יותר את האוזניות החמות שלך גם ככה ויווצר סאונד עצלני ו uninvolving.
אם תקציבך פחות או יותר זהה, ה Matrix M-Stage נחמד ועם אפשרות להחלפת מגברי שרת (opa 627 עם תוצאות יפות) תוציא סאונד טוב מאוד.
אם אתה רוצה להתנסות לראות ולשמוע בארץ, נסה את ה V-CAN.
אם תקציבך פחות או יותר זהה, ה Matrix M-Stage נחמד ועם אפשרות להחלפת מגברי שרת (opa 627 עם תוצאות יפות) תוציא סאונד טוב מאוד.
אם אתה רוצה להתנסות לראות ולשמוע בארץ, נסה את ה V-CAN.
בסוף החלטתי ללכת corda SWING של meier.
רשמים בקרוב.
רשמים בקרוב.
find conferences www.clocate.com
פורטל כנסים בינלאומי
פורטל כנסים בינלאומי