דעתכם האם להגיש תלונה על הבנק
הסיפור ברגל 1:
כתובת למלוח חשבונות כרטיסי האשראי שלי שונתה באופן "פלאי".
בבירורים כבר מעל שבוע התברר שהיא שונתה דרך הבנק וללא הוכחה נכון לכרגע מי ואיך שינו אותה.
בעצם - לא יכולים להוכיח כי אני בטעות שניתי את הכתובת, אין חתימה על שינוי כתובת באף מקום או הקלטה או שיחה ממני באותו יום של השינוי כתובת למוקד הבנק.
השאלה היא מה עושים הלאה? האם להגיש תלונה במשטרה או שמא לפנות לפניות בנק הפועלים ובמקביל לפניות הציבור?
מה אתם הייתם עושים?
בבירורים כבר מעל שבוע התברר שהיא שונתה דרך הבנק וללא הוכחה נכון לכרגע מי ואיך שינו אותה.
בעצם - לא יכולים להוכיח כי אני בטעות שניתי את הכתובת, אין חתימה על שינוי כתובת באף מקום או הקלטה או שיחה ממני באותו יום של השינוי כתובת למוקד הבנק.
השאלה היא מה עושים הלאה? האם להגיש תלונה במשטרה או שמא לפנות לפניות בנק הפועלים ובמקביל לפניות הציבור?
מה אתם הייתם עושים?
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
הייתי פונה יותר לכיוון הבנק, לא בכעס, אלא בנועם. תשאל מי ביקש להעביר כתובת משלוח, אולי הבילבול הוא בבנק. מעבר לזה - הספק או נותן השירות לא יכול לתת הוראה לבנק. הבנק הוא כלב השמירה שלך, הוא עונה אך ורק לך.
תפנה לבנק כמו שהצעתי, תראה איך הדברים משתלשלים.
אבל הכי חשוב - אל תכעס, לי עשו טעויות גדולות יותר מזה שעלו לי כסף.
תפנה לבנק כמו שהצעתי, תראה איך הדברים משתלשלים.
אבל הכי חשוב - אל תכעס, לי עשו טעויות גדולות יותר מזה שעלו לי כסף.
Vocare Ad Regnum
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35095
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
לגיסתי היה פעם קו בזק ששוייך בשיחות לחו"ל לברק.
היא ביטלה את הקו של בזק ועברה להוט איך שהם יצאו עם טלפוניה.
מישהו ככל הנראה קיבל את המספר הישן שלה ועשה הרבה שיחות לדרא"פ. החיוב היה אוטומטית בכרטיס האשראי שלה...
היא ביטלה את הקו של בזק ועברה להוט איך שהם יצאו עם טלפוניה.
מישהו ככל הנראה קיבל את המספר הישן שלה ועשה הרבה שיחות לדרא"פ. החיוב היה אוטומטית בכרטיס האשראי שלה...
הפניה לבנק כבר נעשתה. המנהל התקשר ואמר לי את אותה תשובה לאחר בירור שאילתא מול המחלקת מחשוב של הבנק.
הדברים האמורים הם לאחר שבוע וקצת של בירורים וישיבה בבנק עצמו עם מנהל.
התקדמות - כלום.
הוא יודע שברצוני להגיש תלונה אבל כפי שציינת אמרתי לו שאולי ומקרה חתמתי על משהו ואיני מודע לו אבל חובת ההוכחה חלה עליהם.
לי לא זכור ששניתי את הכתובת ובטח ובטח לא לכתובת ששונתה. הכתובת ששונתה היא בכלל מקום לימודים.. שבחיים לא הייתי בו או למדתי בו.
הדברים האמורים הם לאחר שבוע וקצת של בירורים וישיבה בבנק עצמו עם מנהל.
התקדמות - כלום.
הוא יודע שברצוני להגיש תלונה אבל כפי שציינת אמרתי לו שאולי ומקרה חתמתי על משהו ואיני מודע לו אבל חובת ההוכחה חלה עליהם.
לי לא זכור ששניתי את הכתובת ובטח ובטח לא לכתובת ששונתה. הכתובת ששונתה היא בכלל מקום לימודים.. שבחיים לא הייתי בו או למדתי בו.
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
קצת לא ברור. אתה אומר שהכתובת ששונתה היא רק לפירוטי חשבון כרטיס האשראי ולא לחשבון הלקוח כולו. מהיכן התברר לך שהכתובת שונתה דרך הבנק?iziko כתב:הסיפור ברגל 1:
מה אתם הייתם עושים?...
זה נשמע לי יותר כמו כרטיס חוץ בנקאי לפי מה שאתה אומר. ובמקרה כזה שווה לעשות את הבירור מול חברת האשראי, כי זה משהו שהבנק לא מעורב בו.
iziko,
האם זה באמת כרטיס חוץ בנקאי כמו ש roypeles משער?
אולי תקבל תשובות, פיצוי כנראה לא תקבל כי לא נגרם לך נזק וגם אם תקבל אז הוא יהיה קטן בשווה כסף ולא שווה את ההתעסקות שלך.
לעזוב את הבנק? עדיף לא לערבב כסף ורגשות, ובכל מקרה זה יכול לקרות גם אצל אחרים.
מקסימום, התלונן אצל המפקח על הבנקים ותן לו לעשות את העבודה.
האם זה באמת כרטיס חוץ בנקאי כמו ש roypeles משער?
אולי תקבל תשובות, פיצוי כנראה לא תקבל כי לא נגרם לך נזק וגם אם תקבל אז הוא יהיה קטן בשווה כסף ולא שווה את ההתעסקות שלך.
לעזוב את הבנק? עדיף לא לערבב כסף ורגשות, ובכל מקרה זה יכול לקרות גם אצל אחרים.
מקסימום, התלונן אצל המפקח על הבנקים ותן לו לעשות את העבודה.
לא ברור לי מה אתה רוצה להשיג בתביעה נגדם.
ייתכן שהתבצע תיקון כתובת כתוצאה מדואר חוזר. יש חברות שמשתמשות במנגנון עדכון כתובות אוטומאטי (על פי אלגוריתם מסוים) כשהדואר שנשלח חוזר. דואר יכול לחזור כתוצאה מתקלה בחברת הדואר.
ייתכן שהשינוי בוצע כתוצאה מתחזוקה לקויה של אנשי התוכנה.
כלומר, ייתכן שאנשי התוכנה ביצעו פעולת תחזוקה, או עדכון וקרתה תקלה כלשהי. או סתם איזו פקידה סתומה (או סתום) שהקישה מספר זהות לא נכון כהתבקשה על ידי לקוח אחר לעדכן כתובת.
זה לא אומר שדוקא בוצע בזדון.
אם אתה ממש בחרדות, אתה יכול לפנות לקצין הביטחון של הבנק בדרישה שיבדקו עם מחלקת המחשוב, מתי בוצע השינוי ואיזה פקיד ביצע?
ייתכן שהתבצע תיקון כתובת כתוצאה מדואר חוזר. יש חברות שמשתמשות במנגנון עדכון כתובות אוטומאטי (על פי אלגוריתם מסוים) כשהדואר שנשלח חוזר. דואר יכול לחזור כתוצאה מתקלה בחברת הדואר.
ייתכן שהשינוי בוצע כתוצאה מתחזוקה לקויה של אנשי התוכנה.
כלומר, ייתכן שאנשי התוכנה ביצעו פעולת תחזוקה, או עדכון וקרתה תקלה כלשהי. או סתם איזו פקידה סתומה (או סתום) שהקישה מספר זהות לא נכון כהתבקשה על ידי לקוח אחר לעדכן כתובת.
זה לא אומר שדוקא בוצע בזדון.
אם אתה ממש בחרדות, אתה יכול לפנות לקצין הביטחון של הבנק בדרישה שיבדקו עם מחלקת המחשוב, מתי בוצע השינוי ואיזה פקיד ביצע?
אני יודע שזה בוצע ע"י הבנק כי מבירור שאילתא אל מול חברת האשראי התברר כי השינוי הוגש ע"י הבנק וניתן לי גם תאריך מדויק מתי.
בבירור של שאילתת מחלקת מחשב מול הבנק התברר שלא בוצע שום תקשורת לבנק בטל' או נוכחות שלי פיזית בבנק.
הבנק לא מוצא מי ביצע את השינוי ואיזו פקיד/ה עשו זאת וזו בדיוק אחת הבעיות.
מדובר בכרטיסים אמקס, מסטרכרד ודירקט ישן. כל הכרטיסים הוצאו בארץ בסניף בנק שלי בהתאם להגדרות החשבון שלי בבנק.
דואר חוזר לא היה כי החשבונות היו מגיעים בלי בעיה ובאיזשהוא שלב הופסקו. כמו כן מי עושה תיקון כתובת לכתובת של בית ספר גם אם זה לקוח אחר?!
לא מכיר בתי ספר עם שלושה כרטיסי אשראי
הדואר הבנקאי מגיע רגיל למעט חשבונות האשראי.
לא ציינתי שנעשה בזדון, מציין עוגמת נפש וחוסר יכולת של מי שאמון על כספיי וחשבונותיי לתת תשובות או לגלות מקור תקלה.
מעט שהבנק יכול לעשות ע"מ להישאיר אותי כלקוח אצלם הוא לא לתת לי לרדוף אחריהם בנושא.
בבירור של שאילתת מחלקת מחשב מול הבנק התברר שלא בוצע שום תקשורת לבנק בטל' או נוכחות שלי פיזית בבנק.
הבנק לא מוצא מי ביצע את השינוי ואיזו פקיד/ה עשו זאת וזו בדיוק אחת הבעיות.
מדובר בכרטיסים אמקס, מסטרכרד ודירקט ישן. כל הכרטיסים הוצאו בארץ בסניף בנק שלי בהתאם להגדרות החשבון שלי בבנק.
דואר חוזר לא היה כי החשבונות היו מגיעים בלי בעיה ובאיזשהוא שלב הופסקו. כמו כן מי עושה תיקון כתובת לכתובת של בית ספר גם אם זה לקוח אחר?!
לא מכיר בתי ספר עם שלושה כרטיסי אשראי
הדואר הבנקאי מגיע רגיל למעט חשבונות האשראי.
לא ציינתי שנעשה בזדון, מציין עוגמת נפש וחוסר יכולת של מי שאמון על כספיי וחשבונותיי לתת תשובות או לגלות מקור תקלה.
מעט שהבנק יכול לעשות ע"מ להישאיר אותי כלקוח אצלם הוא לא לתת לי לרדוף אחריהם בנושא.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
איזו עגמת נפש בדיוק נגרמה לך?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
מעבר לזה שאני לא יודע לאן הלכו החשבנות שלי?!
רדיפה וטירטורים במהלך תקופת מבחנים ואי מתן תשובות.
רף העצבים עולה ואני לא חושב שהזמן שלי והחשבונות שלי צריכים לזכות לזילזול מבחינת הבנק.
אני לא בא להתלונן על עוגמת נפש אל מול הבנק. אלא על החוסר יכולת לשמור פרטיי.
רדיפה וטירטורים במהלך תקופת מבחנים ואי מתן תשובות.
רף העצבים עולה ואני לא חושב שהזמן שלי והחשבונות שלי צריכים לזכות לזילזול מבחינת הבנק.
אני לא בא להתלונן על עוגמת נפש אל מול הבנק. אלא על החוסר יכולת לשמור פרטיי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אז שנה בחזרה את הכתובת וחסל עניין.
ממילא אין לך פרטיות בחברה מודרנית, deal with it
ממילא אין לך פרטיות בחברה מודרנית, deal with it
- Catskinner
- חבר במועדון HT

תסלח לי אבל לדעתי ההתחפרות הזו והחיפוש אחרי הנזקים ועגמת הנפש מתאימים לאמריקאי ולא לישראלי. זה לא כמו המקרה של עפר שאיבדו לו צ'ק או שמחייבים אותך פעמיים על כל פעולה.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לא הבנתי איזה אינטרס שלילי יש לבנק / לחברת כרטיסי האשראי או לכל גורם לשנות את הכתובת שלך ?
כן אני יודע שניתן בוודאות לדעת אם בוצע שינוי ועל ידי מי, העניין הוא שזה דורש משאבים .
גלוי נאות : אני בנקאי .
כן אני יודע שניתן בוודאות לדעת אם בוצע שינוי ועל ידי מי, העניין הוא שזה דורש משאבים .
גלוי נאות : אני בנקאי .
מוזרה לי התרעומת שלך.
האמן לי שצריך לפקוח בשבע עיניים על הבנק בעינייני עמלות. שם יש לו אינטרס מובהק להעביר את כספך לשורת הרווח שלו, ואכן הוא יעשה ועושה כל תרגיל אפשרי. הבנקים בישראל הם בין הגופים שיותר קשה לסמוך עליהם שיהיו הוגנים.
אבל דווקא על איזה טעות טכנית אתה מתעצבן? דאג שיתקנו אותה וזהו, לא ברור ממה אתה עושה עיניין.
האמן לי שצריך לפקוח בשבע עיניים על הבנק בעינייני עמלות. שם יש לו אינטרס מובהק להעביר את כספך לשורת הרווח שלו, ואכן הוא יעשה ועושה כל תרגיל אפשרי. הבנקים בישראל הם בין הגופים שיותר קשה לסמוך עליהם שיהיו הוגנים.
אבל דווקא על איזה טעות טכנית אתה מתעצבן? דאג שיתקנו אותה וזהו, לא ברור ממה אתה עושה עיניין.
משה
לא מדובר בטעות טכנית בלבד.
מדובר על כך שביקשתי מפפורשות מס' פעמים לתקנה ואמרו שכך יעשה.
עד לשלב ההתרעמות עברו מס' חודשים בהם לא תוקנה הטעות ול הגיעו אלי החשבונות.
יתרה מכך, אין הבנק / חברת האשראי יכולה להצביע מי שינה את הכתובת וכיצד וזאת לאחר שאילתה שהוגשה ע"י שתי הגופים למחלקות המחשוב שלהם.
אני מבחינתי סגרתי את הנושא אל מול חברת האשראי. עכשיו נשאר לחכות ולראות אם החודש בשעה טובה אכן יגיעו החשבונות אלי וזאת לאחר שיחה מנהלת שירות הלקוחות באופן אישי.
אני מאמין שכל אחד יעשה את שיקוליו הכספיים בעצמו. אני לא הייתי מוכן לכך שחשבונות ישראכרט (כל הכרטיסים שי) לא יגיעו אלי כלל.
מדובר על כך שביקשתי מפפורשות מס' פעמים לתקנה ואמרו שכך יעשה.
עד לשלב ההתרעמות עברו מס' חודשים בהם לא תוקנה הטעות ול הגיעו אלי החשבונות.
יתרה מכך, אין הבנק / חברת האשראי יכולה להצביע מי שינה את הכתובת וכיצד וזאת לאחר שאילתה שהוגשה ע"י שתי הגופים למחלקות המחשוב שלהם.
אני מבחינתי סגרתי את הנושא אל מול חברת האשראי. עכשיו נשאר לחכות ולראות אם החודש בשעה טובה אכן יגיעו החשבונות אלי וזאת לאחר שיחה מנהלת שירות הלקוחות באופן אישי.
אני מאמין שכל אחד יעשה את שיקוליו הכספיים בעצמו. אני לא הייתי מוכן לכך שחשבונות ישראכרט (כל הכרטיסים שי) לא יגיעו אלי כלל.