התאמת מגבר לרמקולים Dali concept 6
-
nizan_d
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 128
הרמקולים מחוברים לרסיבר JVC לקולנוע ביתי שנקנה בדיוטי בזמנו ב 200 דולאר. אני מאזין לדיסקים דרך הדיוידי וקבצים מהאקסטרימר. ההתלבטות האם לחכות שנה ולשדרג את הרסיבר למשהו כמו האונקיו 608 ולהנות משני העולמות או לא לחכות ולהוסיף מגבר סטריאו לצורך האזנה למוסיקה. מאיפה להתחיל?
אני מאזין למוסיקת רוק, ג'ז בלוז ואפילו קלסית, מוסיקה ישראלית, כלים אקוסטיים וכד' כמעט ולא אלקטרוני.
האפשרויות הכספיות כרגע מגבר יד שנייה עד 1000 שקל או חדש בתשלומים בתקציב קצת יותר גדול.
אשמח לשמוע הצעות והמלצות. האם היציאה האנלוגית של האקסטרימר מספיק איכותית או שאני צריך לחשוב על DAC ואם כן איזה. תודה מראש על הסבלנות.
אני מאזין למוסיקת רוק, ג'ז בלוז ואפילו קלסית, מוסיקה ישראלית, כלים אקוסטיים וכד' כמעט ולא אלקטרוני.
האפשרויות הכספיות כרגע מגבר יד שנייה עד 1000 שקל או חדש בתשלומים בתקציב קצת יותר גדול.
אשמח לשמוע הצעות והמלצות. האם היציאה האנלוגית של האקסטרימר מספיק איכותית או שאני צריך לחשוב על DAC ואם כן איזה. תודה מראש על הסבלנות.
- danlior
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
החדשות הטובות הם שיש לך יופי של רמקולים. החדשות הרעות הן שאתה נמצא בתחתית הבור מבחינת איכות של ציוד בכל אחד מהרכיבים שהזכרת לכן התשובה חיובית לכל אפשרות של שידרוג שהעלת.
אני הייתי מתחיל בשדרוג הרסיבר, יש לך רסיבר רע במיוחד, ההגברה שלו נעשית ע"י ג'וק שרק מעלה את המתח והסאונד שלו פשוט איום. האונקיו 608 יעלה הרבה יותר מ"תקציב קצת יות רגדול בתשלומים" מ-1,000 ש"ח. מה גם שאיכות ההגברה שלו לא בשמיים: עדיין הרבה יותר טובה מה-JVC שלך אך הרבה פחות טובה ממגבר סטריאו יעודי, אפילו זול.
לכן הייתי מוסיף עוד טיפה לתקציב והולך על אחד מהמגברים הבאים ביד שניה. שלב שני, הוספת DAC ל-DVD ולסטרימר שלך בתקציב דומה.
הנה מגבר חמוד בתקציב שלך בדיוק, יש לו רק 30W לצד שזה גבולי עבור הרמקולים שלך. מכיוון שמדובר בארקאם, אני מאמין שזה יהיה מספיק. יש כמובן לנסות:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=34808
הנה מגבר עוד יותר טוב עבורך שעולה קצת יותר אבל לפני דיבורים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=34691
הנה פתרון מעניין עבורך, גם מגבר וגם DAC. מעולם לא שמעתי אותו אך מדובר בחברה מצוינת, בטח במחירים האילו:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=34639
אני הייתי מתחיל בשדרוג הרסיבר, יש לך רסיבר רע במיוחד, ההגברה שלו נעשית ע"י ג'וק שרק מעלה את המתח והסאונד שלו פשוט איום. האונקיו 608 יעלה הרבה יותר מ"תקציב קצת יות רגדול בתשלומים" מ-1,000 ש"ח. מה גם שאיכות ההגברה שלו לא בשמיים: עדיין הרבה יותר טובה מה-JVC שלך אך הרבה פחות טובה ממגבר סטריאו יעודי, אפילו זול.
לכן הייתי מוסיף עוד טיפה לתקציב והולך על אחד מהמגברים הבאים ביד שניה. שלב שני, הוספת DAC ל-DVD ולסטרימר שלך בתקציב דומה.
הנה מגבר חמוד בתקציב שלך בדיוק, יש לו רק 30W לצד שזה גבולי עבור הרמקולים שלך. מכיוון שמדובר בארקאם, אני מאמין שזה יהיה מספיק. יש כמובן לנסות:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=34808
הנה מגבר עוד יותר טוב עבורך שעולה קצת יותר אבל לפני דיבורים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=34691
הנה פתרון מעניין עבורך, גם מגבר וגם DAC. מעולם לא שמעתי אותו אך מדובר בחברה מצוינת, בטח במחירים האילו:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=34639
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- ברקצ
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 252
שינדק נותנים תמורה מעולה לכסף. נקודה. עם איזו הנחה קטנה נוספת זה יהיה דיל מעולה ויניע את הדאלי בלי בעיות. זה שידרוג בו זמנית של ההגברה ושל המקור כך שיקפיץ אותך לרמה אחרת שלא הכרת. לחטוף.
-
nizan_d
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על התשובה המפורטת, ברשותך עוד כמה שאלות:danlior כתב:
האונקיו 608 יעלה הרבה יותר מ"תקציב קצת יות רגדול בתשלומים" מ-1,000 ש"ח. מה גם שאיכות ההגברה שלו לא בשמיים: עדיין הרבה יותר טובה מה-JVC שלך אך הרבה פחות טובה ממגבר סטריאו יעודי, אפילו זול.
לכן הייתי מוסיף עוד טיפה לתקציב והולך על אחד מהמגברים הבאים ביד שניה. שלב שני, הוספת DAC ל-DVD ולסטרימר שלך בתקציב דומה....
לגבי חדש התכוונתי למגבר ברמת התחלה: Cambridge Audio 500T , Denon PMA500 שניהם באיזור ה 2000 ש"ח יש גם את ה RX397 Yamaha והדנון 4211 באזור ה 1600 ש"ח איך הם נחשבים בהשוואה למשומשים שהצעת.
לגבי DAC הייתי מעדיף יחידה נפרדת (זה יתן לי גמישות בהמשך) יש משהו מומלץ זול יותר מ Musical Fidelity V-DAC?
כמו כן ראיתי ביד שנייה NAD 705 ב 850 ש"ח שהרבה זמן לא נמכר, מעניין למה?
מדי פעם צץ גם רוטל 850, גם הוא פחות מ 1000 שקל. מה דעתך
תודה
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
אתה קודם כל צריך להחליט מה אתה רוצה, רסיבר של ק"ב או מגבר סטריאו. האיכות של מערכת סטריאו יעודית בסטריאו עולה על זו של מערכת ק"ב, הסאונד נשמע הרבה יותר נקי ומפורט אבל בלי מקור איכותי היתרון נהפך להיות לא משמעותי. מצד שני אם אתה רוצה מערכת ק"ב אז אין לך ברירה ואתה צריך להתפשר ברסיבר בהתאם שמאפשר לך לשדרג בעתיד לסט אפ של 5.1 או יותר. בכול אופן מה שלא תחליט אני ממליץ לך ללכת על הגברה של אונקיו, NAD או כל הגברה אחרת שיש לה סאונד חם על מנת שתיהיה התאמה לגוון סאונד של הרמקולים שלך ולהימנע מסאונד יבש, במה צרה וסאונד בהיר.
-
nizan_d
-
- חבר פעיל מאוד

ההחלטה נפלה, אני נשאר עם הרסיבר לקולנוע ביתי. מוסיף מגבר יעודי לסטריאו - כתבתי את ההתלבטויות שלי אשמח לעזרה. את הרמקולים אני אשתף בין המגבר לרסיבר וכבר רכשתי באיביי ממתג : Niles ABS-1 Speaker Level Switch כדי לעבור בניהם. במקביל אשמח לקבל המלצות ל DAC כמו שכתבתי.zeev78 כתב:אתה קודם כל צריך להחליט מה אתה רוצה, רסיבר של ק"ב או מגבר סטריאו.....
בשלב מאוחר יותר (הרבה יותר מאוחר) אשדרג את הרסיבר ואז אחפש משהו עם פרה ואמשיך להשתמש במגבר. תודה
- zeev78
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5766
זה לא חוכמה גדולה למצוא מגבר שעולה 1000 שקל, הבעיה היא שאם אתה רוצה לקבל סאונד מאוזן ופתוח מהרמקולים שלך אתה צריך הגברה עם עוצמה ומבחינתי לפחות, לא פחות חשוב THD נמוך ולכן אני מציע שתבדוק אם המגבר הזה למכירה וכמה רוצים עליו : http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... _ads=34314
- danlior
-
- חבר מכור קשה

כל המגברים שהמלצתי לך בהודעה הראשונה שלי טובים יותר מאילו שהעלת.nizan_d כתב:ההחלטה נפלה, אני נשאר עם הרסיבר לקולנוע ביתי. מוסיף מגבר יעודי לסטריאו - כתבתי את ההתלבטויות שלי אשמח לעזרה. את הרמקולים אני אשתף בין המגבר לרסיבר וכבר רכשתי באיביי ממתג : Niles ABS-1 Speaker Level Switch כדי לעבור בניהם. במקביל אשמח לקבל המלצות ל DAC כמו שכתבתי.zeev78 כתב:אתה קודם כל צריך להחליט מה אתה רוצה, רסיבר של ק"ב או מגבר סטריאו.....
בשלב מאוחר יותר (הרבה יותר מאוחר) אשדרג את הרסיבר ואז אחפש משהו עם פרה ואמשיך להשתמש במגבר. תודה...
הייתי נמנע ממגברים של אונקיו, ימאהה וכו
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
-
nizan_d
-
- חבר פעיל מאוד

Re: ממתג
גם הממתג הזה, הוא תוכנן במיוחד בשביל המטרה הזו? בכל מקרה אני לא אסמוך עליו ב 100% ואדליק או אכבה את המגבר רסיבר לפי הצורך במידה ואשכח הוא "יחפה" עלי.אילפור כתב:ממתג זה דבר רע. ממש רע. אל תשתמש בו....
- danlior
-
- חבר מכור קשה

גוואלד, אתה מתכוון לממתג לרמקולים - אוי ואבוי, חשבתי שרכשת ממתג ל-HDMIאילפור כתב:ממתג זה דבר רע. ממש רע. אל תשתמש בו....
הדרך הנכונה לשרשר מגבר סטריאו לרסיבר ק"ב זה לחבר את הרסיבר למגבר הסטריאו דרך הפרה אווט שלו. אתה מחבר אותם לאחד האינפוטים במגבר הסטריאו, בוחר בו ושם את הוליום על שעה 12 (במידה ואין לו בייפאס)
- אילפור
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1029
כל ממתג זה רע.nizan_d כתב:גם הממתג הזה, הוא תוכנן במיוחד בשביל המטרה הזו? בכל מקרה אני לא אסמוך עליו ב 100% ואדליק או אכבה את המגבר רסיבר לפי הצורך במידה ואשכח הוא "יחפה" עלי.אילפור כתב:ממתג זה דבר רע. ממש רע. אל תשתמש בו.......
הרעיון של לכבות או להדליק לא יעזור - אל תעביר בשום אופן את הכבלי רמקול דרך שום רכיב פרט לרמקול שלך.
איל פור
- danlior
-
- חבר מכור קשה

ממתג HDMI טוב מנסיון לא פוגם באיכות, הרי סך הכל בתוך כל רסיבר זה בדיוק מה שישאילפור כתב:כל ממתג זה רע.nizan_d כתב:גם הממתג הזה, הוא תוכנן במיוחד בשביל המטרה הזו? בכל מקרה אני לא אסמוך עליו ב 100% ואדליק או אכבה את המגבר רסיבר לפי הצורך במידה ואשכח הוא "יחפה" עלי.אילפור כתב:ממתג זה דבר רע. ממש רע. אל תשתמש בו.......
הרעיון של לכבות או להדליק לא יעזור - אל תעביר בשום אופן את הכבלי רמקול דרך שום רכיב פרט לרמקול שלך....
-
nizan_d
-
- חבר פעיל מאוד

מה דעתכם על המגברים האלו מ ebay בריטניה?
נראהלי שהממתג משך יותר מדי תשומת לב והנושא הוא מגבר לדלי ובזול 
Cambridge Audio A1 V3.0
מחירם נע בין 35-50 פאונד כ 300 ש"ח
Arcam Alpha 8R
150 פאונד - כ 900 ש"ח
אני מניח שיש עוד מציאות, שאני מפספס בגלל חוסר ידע בנושא.
תודה
Cambridge Audio A1 V3.0
מחירם נע בין 35-50 פאונד כ 300 ש"ח
Arcam Alpha 8R
150 פאונד - כ 900 ש"ח
אני מניח שיש עוד מציאות, שאני מפספס בגלל חוסר ידע בנושא.
תודה
- danlior
-
- חבר מכור קשה

900 ש"ח לפני משלוח מע"מ ומס קניה. לך על אחד מהמגברים שהמלצתי לך וזהו - תתחיל להנות.
-
nizan_d
-
- חבר פעיל מאוד

נפלה החלטה על - audiolab 8000LX סיכום השירשור
תודה לכל אלו שיעצו בשירשור ובמסרים אישיים במיוחד ל danlior וליאיר שהמליץ וקישר אותי עם בעל ה Audiolab. אתמול בלילה בוצעה הרכישה, על הבוקר חיברתי אותו לרמקולים ואני מאזין למוסיקה ונהנה מכל רגע. את הרסיבר של הקולנוע ביתי ניתקתי לחלוטין, איזו הקלה, נפטרתי מהמון כבלים. תודה ולהתראות בשידרוג הבא, מן הסתם DAC לא יקר.
- yairf
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363