מנסה להצטרף למעגל ה DTT

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

צהריים טובים,

בקרוב נגמרת לי ההתחיבות ל YES והחלטתי שאיני רוצה לחדש אותה מאחר ואני לא רואה טלוויזיה לעתים קרובות. יצא לי לשמוע הרבה על ה DTT והחלטתי שהגיע הזמן לנסות.
קצת מידע - אני תל-אביבי וגר בקומת קרקע (לפי הבנתי דירת קרקע היא לא מדהימה לקליטה?)
לידידה יש את ממיר DTT בשם Konka 980, ולקחתי לה אותו לכמה ימים על מנת לבדוק את הקליטה. התוצאות לא מדהימות לצערי. ברוב המיקרים ה Quality (שלמיטב הבנתי זה איכות הקליטה?) מגרד את 20-30. אתמול בערב לכמה שעות נהנו מהספק עם Quality של 50-60 אחרי משחקים עם האנטנה (וזו גם עלתה וירדה אם מישהו עמד ליד האנטנה . מדובר על האנטנה הקטנה שמגיעה עם המכשיר.

חיפשתי בפורום ופוסטים קודמים ענו לי על כמה שאלות אבל אשמח אם תבהירו לי כמה נוספות:

1. להתקין אנטנה חיצונית זה קצת בעיה מבחינתי. קודם כל - בעית החיוט (להריץ כבלים דרך הדירה לחלון הקרוב ביותר). בנוסף מאחר ואני גר בדירת קרקע האפשרות להשאיר אנטנה בחוץ איזה קוסמת לי? :-)
האם ניתן לקנות אנטנה פנימית חזקה יותר במחיר סביר עם מראה שיתאים לסלון מגורים? (אם כן אשמח אם תמליצו על דגם שניתן להשיג ברשת מוכרת)

2. ממיר - הקונקה 980 נראה די סביר. עם אפשרות הקלטה, EPG ו TimeShift. גם נראה שהוא קיבל ביקרות לא רעה בסיקור שנעשה באתר זה בעבר. אולם הסיקור והממיר די ישנים. האם תמליצו על ממירים "מדור חדש" יותר? אני מחפש אפשרות להקלטה, TimeShift ו EPG (אפשר אפילו HD, אבל הבנתי שאין הרבה סיכוי שערוץ 1 ישדר ב HD בזמן הקרוב?). הם יש איזה Clear Winner?

תודה רבה ! :)

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2792
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #2 

גם אני התנתקתי מYES לפני כשנה, ובחודשים האחרונים אני משתתף בפיילוט אנונה, ממליץ לך בחום לנסות את זה
http://www.anona.tv/

הDTT זה בעיה משתנה, בימים חמים הקליטה טובה יותר מבימים קרים
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #3 

תבדוק עם אנטנה מוגברת.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

קראתי קצת על אנטנות בשעה האחרונה. למטיב הבנתי אנטנה "מוגברת" תהיה אנטנה עם חיבור חשמל (בניגוד לפסיבית שאינה מגבירה את האות)?
בדיקה מהירה ברשת באג העלתה את ה Apex ANT803 או את ה Philips SDV5120. ראיתי את הביקרות שלך על ה GreenTek, אבל לא מצאתי מקום שניתן לרכוש אותה בארץ?

בנוסף כולם משבחים האנטנה הפסיבית של SAKAL (השחורה הענקית :-)).
האם לגיטמי לקנות את האנטנה, לפתוח אותה ולבדוק להחזיר אותה לחנות במקרה וזה לא עוזר?

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 979
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #5 

באייס והום סנטר התחילו למכור אנטנות מוגברות, חלקן עם עיצוב סביר

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

טוב, עשיתי קצת שיעורי בית ועברתי בכמה חנויות ביומים האחרונים. אין הרבה מבחר באזור תל אביב ויצא לי לראות בעיקר את ה Konka 930, Apex 269, Inoova 7002, איזה ממיר נוסף של יונדי ושל חברה בשל גרוניק.

אם "לסכם" את חוות הדעת בפורום על חלק מהמכשירים:

Konka 930 - נראה די פופולרי. הוא נראה עובד ברמה הבסיסית, אבל הרבה מאוד התלוננו על תקיעות בהקלטה ולי אישית הוא עשה Boot עצמאי כמה פעמיים בבית. התוכנה אינה מרגישה יציבה יותר מדי...

Inoova 7002 - תגובות מעורבות..

האם מישהו יכול לספק מידע נוסף על הממירים הנוספים?
ממה שנראה "חביב" הקהל בפורום הוא ה Nowcom NC8336. לפחות מבחינת יציבות חומרה ואיך שהחברה (הישראלית הבנתי?) מטפלת בבעיות עם עדכונים. למען האמת, חשבתי היום כבר לקנות אותו - אבל לא ניתן למצוא אותו בסניפי האופיס דיפו בתל אביב. אני מניח שמחר אנסה להתקשר ישירות לחברה.

הסיבה שאני מעלה את זה הוא שרוב החומר על ממרי DTT באתר הם יחסית ישנים (לפני שנה פלוס), לכן אשמח לשמוע קצת תגובות חדשות על ההממירים שהומלצו בעבר (או על ממירים חדשים כגון האינובה 7002)

תודה :-)

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #7 

Tg -
תשמע. בזמנו התייחסתי כאן באריכות רבה ל-Nowcom אותו יש לי מעל שנה, ולאחרונה גם לגרונדיג 2837 שנמצא אצלי קרוב לחודש. תחפש בפורום.

אני יכול להגיד לך שהקנייה האחרונה רק גורמת לי להעריך את ה-Nowcom עוד יותר, למרות מגבלותיו. מי שמחזיק בשני המכשירים האלה או דומים להם מבין את ההבדל בין מוצר אמיתי (או כזה שהייצרן כיוון להפוך אותו למשהו עובד באמת) לבין צעצוע. הגרונדיג מאפשר לכל היותר, תחת מגבלות (כגון יציאה מזדמנת מליפ סינק) לצפות באופן סביר בחמשת הערוצים. אה, וגם להקליט תוכניות, וגם לצפות בסרטים דרך ה-USB. ה-Nowcom לעומת זאת הוא מכשיר שאפשר להחזיק בסלון כחלופה סבירה ליס מקס. אמנם לא כל היכולות של יס מקס נמצאות שם, אבל בהחלט אפשר לבנות ספריית הקלטות, לבצע טיימשיפט שעובד בצורה מושלמת תמיד, לצפות בערוץ בזמן הקלטת ערוץ אחר וכו'. אירועי תקיעה הם נדירים ביותר, פספוסי הקלטה או העלמות של הקלטות זה משהו שפשוט לא קיים. הדיסק הקשיח כבר מחובר לאותו שקע מעל חצי שנה ללא תקלות. בעיות ליפ סינק ככלל לא קיימות ובמקרים היחסית נדירים שזה קורה הקפצה אחת אחורה וקדימה מסדרת מייד את העניין. וכו' וכו'. אין אמנם תמיכה ב-HD ולא חיבור HDMI אבל הראשון חסר משמעות בשידורים כרגע והשני לא ממש קריטי למשתמש הממוצע.

לא רציתי לכוון כאן דווקא ל-Nowcom (בפרט שכפי שאני מבין אין ממש טעם - לא ניתן להשיג אותו). הכוונה היא להגיד שאדם הקונה ממיר DTT כחלופה עיקרית לכבלים או לווין בסלון מוטב לו להשקיע עוד כמה שקלים ולא לרוץ לכל מוצר מדבקה. ברור לי שלו הגרונדיג היה המכשיר הראשון שלי הייתי מתאכזב מכל העניין הזה שנקרא DTT, למזלי רכשתי בזמנו מכשיר מליגה אחרת.
ההתרשמות שלי היא שאין איזה מכשיר מנצח אחר בסביבה מאלו שמוכרים כרגע, כל מכשיר והבעיות הרציניות או רציניות יותר שלו (אי קיום חיבור HDMI הוא לא בעיה אלא פיצ'ר שלא קייםף אני מדבר על בעיות ממש).
ה-Nowcom היה בהחלט מספק אותך אני חושב אבל הוא לא אקטואלי. מעניין אם יש כאן אנשים שהתרגלו לסטנדרטים של כבלים או לווין אשר מרוצים מהמכשיר איתו עברו ל-DTT ורואים אותו כחלופה טובה לדיה לממיר המשפחתי בסלון.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

הגרונדיג נראה "מוצר מדבקה" ואכן יצא לי לקרוא את הביקרות שלך עליו.
מליון סינים לא טועים ונראה כאילו הרוב הגדול של חברי הפורום מאוד אוהבים את ה Nowcom (למרות שציינת שאפשר להקליט ערוץ ולצפות בערוץ אחר? למייטב הבנתי זה לא אפשרי בגלל סוג החומרה ולא התוכנה?).
היום יצא לי להיות ב 2 סניפים של אופיס דיפו ושניהם לא ידעו על מה אני מדבר שאמרתי להם Nowcom. תוסיף לזה שהאתר שלהם נראה רע (הפורום מלא בהודעות ספאם והמון מהלינקים שבורים) וזה שכל הדיונים על Nowcom הם לפחות לפני שנה.
נשמע מדבריך שהם הפסיקו ליצר את הממרים? האם החברה עדיין קימית?

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

Tg -
ב-Nowcom אפשר בהחלט להקליט ערוץ אחד ולצפות באחר. מנסיון (רב). אמנם לא ניתן להקליט שני ערוצים ולצפות בשלישי כפי שמדווחים כאן על אחת מהקונקות, אבל אז למכשיר ההוא יש בעיות אחרות.

האמת שלא התעניינתי לגבי קניה של ה-Nowcom בזמן האחרון, אני ניזון ממה שאנשים אמרו כאן לאחרונה לגבי הייתכנות למצוא אותו. כנ"ל לגבי האתר של החברה ועדכונים עתידיים, כבר מעל חצי שנה שלא ניסיתי לבדוק מה קורה שם. בהתחלה הכל היה נראה ורוד אבל מהר מאוד המשתמשים נותרו עם שוקת שבורה, כל הטענות והבקשות כאילו נאמרו אל הקיר. למזלם של הצרכנים החברה עוד הספיקה לנפק כמה תיקונים שהביאו את הממיר למצב סביר פלוס לפני שנמוגה לגמרי, אצל משווקים אחרים המצב אני מבין היה עוד הרבה יותר גרוע.

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

קצת עצוב מה שקורא פה. אני מבין אם כן שהיום אין שום ממיר DTT "סביר" בשוק (חוץ מזה של Nowcom שלא מצוין אבל סביר פלוס) והאופציה היחידה זה לקנות משהו בינוני ולהתמודד עם הבעיות.
טוב, נשמע כאילו הגרונדיג והיונדאי מותגי מדבקה, לכן לא אקח אותם. אולי אתפשר על ה Inoova 7002 או ה Konka 930. למייטב ידעתי לקונקה 930 עדין יש אחריות יצרן לפחות והוא "סוחב".

אני ינסה מחר להתקשר ל Nowcom, אולי נשאר משהו במלאי...

amittzor
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #11 

בנאוקום גם אי אפשר לצפות בהקלטה בזמן שמתבצעת הקלטה אחרת, אי אפשר להזמין הלטה דרך לוח השידורים ועוד, אבל זו באמת האופציה היותר טובה מבין כל הממירים שיש בשוק.

הכי טוב זה להשקיע במחשב מדיה זול + דונגל. ואז מקבלים יכולות שלא נפלות מיס מקס.

akira
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

הי
בקשר לקליטה, אם היום עם האנטנה הקטנה שמגיעה עם המכשיר אתה קולט 20-30, ועד 60 שאתה משחק (קראת את הטיפים של רשות השידור?), אז אין לך בעיית קליטה. גם אנטנה פסיבית של פעם, לפי דעתי, תפתור לך את הבעיה (לי יש כזאת בת"א).
לך לחנות, קנה אנטנה סבירה, כאלו באזור ה-50 עד 100 ש"ח ותבדוק אותה. אם לא עובד, יש את החוק החדש שאפשר להחזיר, פשוט תוודא קודם (בזמנו הלכתי לחשמלאי השכונתי וסגרתי איתו בע"פ שאני בודק יום אחד ואז יכול להחזיר אם לא עובד).

בקשר לממיר. לי יש את ה980 והוא עובד סבבה, אבל אין לו HD. הקלטה לא בדקתי.
להורים את את האייפקס הרגיל (לא HD) וגם עובד סבבה, אבל שוב לא בדקתי הקלטה.

בהחלט יש מכשירים שעובדים, אבל אין מכשיר "מתקדם" בשוק.

gimm
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

amittzor כתב:בנאוקום גם אי אפשר לצפות בהקלטה בזמן שמתבצעת הקלטה אחרת, אי אפשר להזמין הלטה דרך לוח השידורים ועוד, אבל זו באמת האופציה היותר טובה מבין כל הממירים שיש בשוק.
...
אכן אי אפשר ב-nowcom לצפות בהקלטה בזמן הקלטה (וחבל). יש ממירים שכן?

הנקודה השניה לא נכונה - בהחלט ניתן להזמין הקלטה דרך ה-EPG ואפילו בצורה די נוחה + אפשרות לערוך את הפרמטרים המוצגים ידנית. חבל רק שהממיר לא עושה את הדבר הבסיסי של לשמור את שם התוכנית כחלק מההקלטה (להבנתי גם הממירים האחרים לא).

akira -
נכון שיש לא מעט ממירים בסביבה ש"עושים את העבודה", במובן של לאפשר לצפות בערוצים בצורה טובה - בפרט דגמים מסוימים של Konka וכנראה עוד. ההתרשמות שלי לפחות בזמנו היא שנקודת הכשל של הרבה מכשירים היא באזור ההקלטה ואיכות הטיימשיפט (אם הוא קיים): קטיעות, יציאות מסנכרון ועוד תופעות כגון אלה. ה-nowcom כמעט לא סובל משום דבר מכל אלה.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

כל הכבוד לכם שאתם מוצאים מה להקליט ב DTT
איזה דיון חשוב בערוץ הכנסת בזמן שידור האח הדגול? :lol:
אינני מנוי הוט/יס

+K1 עם DVB וK18.4.

shlomiik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 179
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #15 

מספיקלי כתב:כל הכבוד לכם שאתם מוצאים מה להקליט ב DTT
איזה דיון חשוב בערוץ הכנסת בזמן שידור האח הדגול? :lol:
...
כל אחד ותחומי העניין שלו.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

קצת סדר בעניין - אין קונקה 930 : יש או 630 (HD) או 980 (SD).
יש מספר חלופות נוספות ששווה לשקול - אנונה (שילוב של ממיר DTT וממיר IPTV) והממיר הזה :
http://stockcenter.co.il/product_info.p ... ts_id=9577
(כרגע בלי עברית).

Tg פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אתמול קניתי את ה Innova 7002 HD. עד כה הוא נראה בסדר (חוץ מזה שאני צריך אנטנה חזקה יותר). ברגע שתהיה לי אנטנה חזקה יותר, אני ישחק איתו בצורה רצינית יותר ויפרסם סוג של ביקורת קטנה.

sathack
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

בהצלחה. בדוק ודווח, גם איזו אנטנה קנית בסוף והיכן מיקמת וכד'.

MrMoris
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 470
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #19 

טוב, גם אני בודק את המכשירים האלה ובינתיים מבולבל.
הדרישות - מכשיר שיקלוט, שיקליט, שינגן קבצי XVID עם כתוביות חיצוניות רגילות SRT.
רצוי מאוד תמיכה בNTFS, אבל לא חובה.
בונוסים - יהיה אפשר נניח לשים להקלטה את פלפלים צהובים ולהתחיל לראות חצי שעה אחרי זה (התוכנית 37 דקות ועם הפרסומות זה יותר משעה...) - זה מה שנקרא time-shifting??
רצוי מאוד - יציאת COMPONET, (אין בטלויזיה יציאת SCART)
אופציה - HDMI לשדרוג עתידי כשנחליף את ה29 אינץ המדהימה והעתיקה.
השאלה אם יביאו עוד מכשירים עקב מותו הקרוב אך מבושש לבוא של השידור האנלוגי?? או שתהיה תמיכה טובה יותר למכשירים?
עם האיכות של הממירים האלה, כנראה טוב שיש את החוק החדש שאפשר לקבל כסף חזרה. פשוט לקנות מכשיר, לנסות אותו לשבוע ולהחזיר אם הוא לא שווה כלום.
חיפשתי מכשירים בDX וכמעט כולם שם תומכי MPEG2 ולא 4 ושלא לציין שהקול פה זה AAC, מה שאומר שאין הרבה מכשירים בעולם שמתאימים לישראל (וזה בלי להתייחס לתמיכה בEPG בעברית), תקנו אותי עם אני טועה.

מספיקלי
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

מוריס שכחת פונקציה חשובה נוספת בכל הרשימה שלך.
- שיכין קפה אבל רק קפוצינו ולא הפוך... :lol:

אני הייתי ממליץ לך על ממיר אנונה. אמנם זה עדין בפיילוט,(בטיסה קצת איטית לאחרונה), אבל בגדול זה הדבר היחידי
שיוכל להתקרב למה שאתה רוצה ויותר מזה.
אבל גם לו יהיו חסרונות, הוא לא יוכל להכין קפה.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”