איך נקבע אופי צליל של הרמקול?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

ובמיקוד יותר גדול לעצמי - למה הרוג'רס LS3/5A שלי נשמעים מדהים במוזיקה ווקאלית, אבל סטנדרטיים משהו כשזה מגיע לרוק למשל.

השאלה לא נוגעת לאלמנט של הבאסים.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

ran_carney כתב:השאלה לא נוגעת לאלמנט של הבאסים.
...
אז זהו, שכן...

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אוקיי, הלכתי איתך.
אסובב את השאלה. CELESTION C3. יורדים יפה מאוד לבאסים - ובכ"ז - יושבים יותר יפה על מוזיקה ווקאלית גם כן.
מה שמחזיר אותי לשאלה המקורית - מה קובע איזה רמקול יותר מתאים לטראנסים, איזה לרוק ואיזה לקלאסית?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

אתה נכנס פה לשאלת הסטיגמות הקלאסית, קח בחשבון שהסאונד נקבע ע"י המערכת בשלמותה, לא רק הרמקולים.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4202
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #5 

האופי של צליל הרמקול נקבע בדרך כלל עיי מי שתכנן אותו.
כנראה שהרמקול שלך לא אוהב מוזיקת רוק.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

שאלה יפה ומאוד מורכבת.
השאלה היא קודם כל מה זה "להישמע טוב ברוק", כלומר, האם אתה מחפש ש"ייבעט לך בבטן" או דיוק טונאלי ופירוט?

אצלי למשל, ואני מניח שהראיה שלנו זהה בנושא הזה בגלל ההיכרות עם הרמקולים שלך ושלי, ווקאלי ומיתרים ובכלל כל מה שהוא אקוסטי נשמע מעולה, אבל כל מה שנדרש "לבעוט בבטן" (ואני לא מתכוון ללרדת נמוך כי הרמקולים שלי יורדים מאוד נמוך) הם פחות טובים, פשוט כי בעוד השילוב של דרייבר 7" והתיבה המופלאה של הרמקולים שלי גורמים לו לרדת נמוך, עם הפיזיקה אי אפשר להתווכח וכמות האויר שהוא דוחף פשוט לא גדולה. במיוחד בחדרים בינוניים וגדולים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אפשר גם דיוק ופירוט, וגם שיבעט לי בבטן? :lol:

זאת אומרת, שאם נפשט (מאוד) את הנושא - אני לא "מרגיש" את המוזיקה כמו שאני רוצה כי התיבה פשוט לא יכולה לדחוף מספיק אוויר ואז האפקט כביכול קטן יותר?
אנסח אחרת - בוא נניח תיאורטית שהיינו יכולים לשמור על מבנה התיבה זהה - רק להגדיל את הנפח שלה משמעותית ולהפוך את הרמקול לרצפתי לצורך העניין - גם רוק היה נשמע נהדר?

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

יאיר, מכיר את התיאוריה ומסכים איתה. בכל זאת - מעבר לשילוב המערכת - יש גבול לכמה הצליל יכול להיות מושפע מהגורמים מסביב (אקוסטיקה, כבלים, רסיבר) {וכן, ברור לי שזה חתיכת משפט גדול, ושלאקוסטיקה יש אפקט עצום על גוון הצליל} - ויש גם עניין של צליל מקורי שקיים ויכולות. בעולם מושלם, עדיין יש מגבלות לרמקולים ויש דברים שלא ניתן להשיג.

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

תוסיף סאב. פשוט מאד. תקבל את כל הבעיטות שתרצה. שמעתי רמקולים בעשרות אלפים שהיו מדוייקים ואיכותיים ומוזיקליים ועדיין לא נתנו את הבעיטה בבטן שאתה מחפש כמו סאב פשוט בכמה אלפי שקלים.

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

יש לי זוג סאבים פאסיביים. לא העניין.
יש רמקולים שכיבכול יותר מותאמים לסגנונות מוזיקה מסוימים, ואחרים לא.
למה זה?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

התיבה לא דוחפת אויר. מה שדוחף זה האלמנטים.
כדי לדחוף הרבה אויר צריך הרבה אלמנטים או אלמנט גדול.....
יש רמקולים שכיבכול יותר מותאמים לסגנונות מוזיקה מסוימים, ואחרים לא.
למה זה?
...
כי לא ניתן לייצר רמקול אידיאלי, גם לא על הנייר. אז השאלה היא אילו פשרות בחר המתכנן/היצרן לעשות ולאיזה שוק/טעם/חדר/ציוד הוא בחר לפנות.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

האלמנטים גם כן, כמובן. סליחה, טעות שלי. הכוונה שלי הייתה להגדלה של האלמנטים ובהתאם גם התיבה. סוג של לנפח את כל הרמקול למימדים אחרים.
אם כך, גם אם האלמנטים היו גדולים יותר - ככה"נ רוק היה איזושהי נקודת חולשה של הרוג'רס?
מאוד מעניין אותי למה זה קורה.
האמת היא שהצורך להתפשר על סגנון מוזיקה שלם כדי ליהנות מאחר שאני מעדיף יותר מעט מאכזב.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #13 

מה קובע איזה רמקול יותר מתאים לטראנסים, איזה לרוק ואיזה לקלאסית?
...
הטעם האישי של המאזין (עם הציוד שלו בחדר שלו כמובן). רמקול לא מתוכנן להצטיין בז'אנר ספציפי וכשמישהו
אומר שרמקול X מעולה במוסיקה Y זה תוצר של טעמו האישי ויכול לבוא מישהו אחר בדיעה הפוכה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #14 

מה שהאתר הזה לימד אותי הוא שהאופי של הרמקולים נקבע בראש וראשונה לפי כמות ומיקום האודיופילים סביב אותו רמקול.

בשינויים מאוד קלים של סדר ישיבה אפשר להגיע לטונליות מדהימה, הרחבת במה, הידוק באס, צליל הולוגראפי ומיד בשרני. שינוי קל במיקום או מספר האודיופילים יניב מאותו רמקול באס מרוח, גבוהים צורמים ומיד אנמי ורופף.

לכן אני ממליץ לכל אחד להחזיק כמה אודיופילים ולהחליף ביניהם לפי סוג המוזיקה שהוא שומע.

לחלופין אפשר למקם על הספה חתול אחד או שניים. זה תמיד עושה טוב לצליל בסלון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #15 

Catskinner כתב:מה שהאתר הזה לימד אותי הוא שהאופי של הרמקולים נקבע בראש וראשונה לפי כמות ומיקום האודיופילים סביב אותו רמקול.

בשינויים מאוד קלים של סדר ישיבה אפשר להגיע לטונליות מדהימה, הרחבת במה, הידוק באס, צליל הולוגראפי ומיד בשרני. שינוי קל במיקום או מספר האודיופילים יניב מאותו רמקול באס מרוח, גבוהים צורמים ומיד אנמי ורופף.

לכן אני ממליץ לכל אחד להחזיק כמה אודיופילים ולהחליף ביניהם לפי סוג המוזיקה שהוא שומע.

לחלופין אפשר למקם על הספה חתול אחד או שניים. זה תמיד עושה טוב לצליל בסלון.
...
יש השפעה לצבע החתול על הגבוהים? מה הצבע המומלץ?

ran_carney פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

HazooM כתב:
מה קובע איזה רמקול יותר מתאים לטראנסים, איזה לרוק ואיזה לקלאסית?
...
הטעם האישי של המאזין (עם הציוד שלו בחדר שלו כמובן). רמקול לא מתוכנן להצטיין בז'אנר ספציפי וכשמישהו
אומר שרמקול X מעולה במוסיקה Y זה תוצר של טעמו האישי ויכול לבוא מישהו אחר בדיעה הפוכה.
...
ככה, הא? :) אין בעיה. אף אודיופיל או חבר אתר לא שמע את הרמקולים שלי. אף אחד לא ביקר אצלי ולא חווה דעה.
מה שכן קרה - הזמנתי חבר ששומע מוזיקה בעיקר מהאייפון לשמוע הופעה של BB KING ברוג'רס. הבחור פתח עיניים ענקיות. כשהוא שמע את פינק פלויד - הן נשארו פעורות. כשהשמעתי לו את מטאליקה, הוא אמר ש"זה לא נשמע משהו".

יותר מזה? הוא העדיף את ביבי קינג באונקיו 308 כי הצליל נשמע לו "יותר מלוכלך ואמיתי, כמו שהוא רגיל לשמוע".

קטונתי מלהתווכח עם אנשים ששמעו עשרות סטאפים יותר ממני, אבל אני בהחלט יכול להגיד שאני פחות נהנה מהרוג'רס ברוק מאשר במוזיקה ווקאלית. זה כבר עניין סובייקטיבי. להצדיק את הרכישה ממש אין לי צורך - אני מאושר עם הרמקולים שלי. ברור לי שיש טובים מהם, ונחותים מהם.
בוא ננסה לבטל את האלמנט הפסיכולוגי. האם בכל זאת אתם עומדים על דעתכם שכל רמקול הוא אול ראונדר בהינתן הציוד המתאים סביבו? (יכול להיות שהרחבתי מדי את המדד עכשיו - אם כן, אתם מוזמנים למקד אותו חזרה)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”