איך נקבע אופי צליל של הרמקול?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
ובמיקוד יותר גדול לעצמי - למה הרוג'רס LS3/5A שלי נשמעים מדהים במוזיקה ווקאלית, אבל סטנדרטיים משהו כשזה מגיע לרוק למשל.
השאלה לא נוגעת לאלמנט של הבאסים.
השאלה לא נוגעת לאלמנט של הבאסים.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

אוקיי, הלכתי איתך.
אסובב את השאלה. CELESTION C3. יורדים יפה מאוד לבאסים - ובכ"ז - יושבים יותר יפה על מוזיקה ווקאלית גם כן.
מה שמחזיר אותי לשאלה המקורית - מה קובע איזה רמקול יותר מתאים לטראנסים, איזה לרוק ואיזה לקלאסית?
אסובב את השאלה. CELESTION C3. יורדים יפה מאוד לבאסים - ובכ"ז - יושבים יותר יפה על מוזיקה ווקאלית גם כן.
מה שמחזיר אותי לשאלה המקורית - מה קובע איזה רמקול יותר מתאים לטראנסים, איזה לרוק ואיזה לקלאסית?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שאלה יפה ומאוד מורכבת.
השאלה היא קודם כל מה זה "להישמע טוב ברוק", כלומר, האם אתה מחפש ש"ייבעט לך בבטן" או דיוק טונאלי ופירוט?
אצלי למשל, ואני מניח שהראיה שלנו זהה בנושא הזה בגלל ההיכרות עם הרמקולים שלך ושלי, ווקאלי ומיתרים ובכלל כל מה שהוא אקוסטי נשמע מעולה, אבל כל מה שנדרש "לבעוט בבטן" (ואני לא מתכוון ללרדת נמוך כי הרמקולים שלי יורדים מאוד נמוך) הם פחות טובים, פשוט כי בעוד השילוב של דרייבר 7" והתיבה המופלאה של הרמקולים שלי גורמים לו לרדת נמוך, עם הפיזיקה אי אפשר להתווכח וכמות האויר שהוא דוחף פשוט לא גדולה. במיוחד בחדרים בינוניים וגדולים.
השאלה היא קודם כל מה זה "להישמע טוב ברוק", כלומר, האם אתה מחפש ש"ייבעט לך בבטן" או דיוק טונאלי ופירוט?
אצלי למשל, ואני מניח שהראיה שלנו זהה בנושא הזה בגלל ההיכרות עם הרמקולים שלך ושלי, ווקאלי ומיתרים ובכלל כל מה שהוא אקוסטי נשמע מעולה, אבל כל מה שנדרש "לבעוט בבטן" (ואני לא מתכוון ללרדת נמוך כי הרמקולים שלי יורדים מאוד נמוך) הם פחות טובים, פשוט כי בעוד השילוב של דרייבר 7" והתיבה המופלאה של הרמקולים שלי גורמים לו לרדת נמוך, עם הפיזיקה אי אפשר להתווכח וכמות האויר שהוא דוחף פשוט לא גדולה. במיוחד בחדרים בינוניים וגדולים.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

אפשר גם דיוק ופירוט, וגם שיבעט לי בבטן?
זאת אומרת, שאם נפשט (מאוד) את הנושא - אני לא "מרגיש" את המוזיקה כמו שאני רוצה כי התיבה פשוט לא יכולה לדחוף מספיק אוויר ואז האפקט כביכול קטן יותר?
אנסח אחרת - בוא נניח תיאורטית שהיינו יכולים לשמור על מבנה התיבה זהה - רק להגדיל את הנפח שלה משמעותית ולהפוך את הרמקול לרצפתי לצורך העניין - גם רוק היה נשמע נהדר?
זאת אומרת, שאם נפשט (מאוד) את הנושא - אני לא "מרגיש" את המוזיקה כמו שאני רוצה כי התיבה פשוט לא יכולה לדחוף מספיק אוויר ואז האפקט כביכול קטן יותר?
אנסח אחרת - בוא נניח תיאורטית שהיינו יכולים לשמור על מבנה התיבה זהה - רק להגדיל את הנפח שלה משמעותית ולהפוך את הרמקול לרצפתי לצורך העניין - גם רוק היה נשמע נהדר?
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

יאיר, מכיר את התיאוריה ומסכים איתה. בכל זאת - מעבר לשילוב המערכת - יש גבול לכמה הצליל יכול להיות מושפע מהגורמים מסביב (אקוסטיקה, כבלים, רסיבר) {וכן, ברור לי שזה חתיכת משפט גדול, ושלאקוסטיקה יש אפקט עצום על גוון הצליל} - ויש גם עניין של צליל מקורי שקיים ויכולות. בעולם מושלם, עדיין יש מגבלות לרמקולים ויש דברים שלא ניתן להשיג.
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

יש לי זוג סאבים פאסיביים. לא העניין.
יש רמקולים שכיבכול יותר מותאמים לסגנונות מוזיקה מסוימים, ואחרים לא.
למה זה?
יש רמקולים שכיבכול יותר מותאמים לסגנונות מוזיקה מסוימים, ואחרים לא.
למה זה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
התיבה לא דוחפת אויר. מה שדוחף זה האלמנטים.
כדי לדחוף הרבה אויר צריך הרבה אלמנטים או אלמנט גדול.....
כדי לדחוף הרבה אויר צריך הרבה אלמנטים או אלמנט גדול.....
כי לא ניתן לייצר רמקול אידיאלי, גם לא על הנייר. אז השאלה היא אילו פשרות בחר המתכנן/היצרן לעשות ולאיזה שוק/טעם/חדר/ציוד הוא בחר לפנות.יש רמקולים שכיבכול יותר מותאמים לסגנונות מוזיקה מסוימים, ואחרים לא.
למה זה?...
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

האלמנטים גם כן, כמובן. סליחה, טעות שלי. הכוונה שלי הייתה להגדלה של האלמנטים ובהתאם גם התיבה. סוג של לנפח את כל הרמקול למימדים אחרים.
אם כך, גם אם האלמנטים היו גדולים יותר - ככה"נ רוק היה איזושהי נקודת חולשה של הרוג'רס?
מאוד מעניין אותי למה זה קורה.
האמת היא שהצורך להתפשר על סגנון מוזיקה שלם כדי ליהנות מאחר שאני מעדיף יותר מעט מאכזב.
אם כך, גם אם האלמנטים היו גדולים יותר - ככה"נ רוק היה איזושהי נקודת חולשה של הרוג'רס?
מאוד מעניין אותי למה זה קורה.
האמת היא שהצורך להתפשר על סגנון מוזיקה שלם כדי ליהנות מאחר שאני מעדיף יותר מעט מאכזב.
הטעם האישי של המאזין (עם הציוד שלו בחדר שלו כמובן). רמקול לא מתוכנן להצטיין בז'אנר ספציפי וכשמישהומה קובע איזה רמקול יותר מתאים לטראנסים, איזה לרוק ואיזה לקלאסית?...
אומר שרמקול X מעולה במוסיקה Y זה תוצר של טעמו האישי ויכול לבוא מישהו אחר בדיעה הפוכה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה שהאתר הזה לימד אותי הוא שהאופי של הרמקולים נקבע בראש וראשונה לפי כמות ומיקום האודיופילים סביב אותו רמקול.
בשינויים מאוד קלים של סדר ישיבה אפשר להגיע לטונליות מדהימה, הרחבת במה, הידוק באס, צליל הולוגראפי ומיד בשרני. שינוי קל במיקום או מספר האודיופילים יניב מאותו רמקול באס מרוח, גבוהים צורמים ומיד אנמי ורופף.
לכן אני ממליץ לכל אחד להחזיק כמה אודיופילים ולהחליף ביניהם לפי סוג המוזיקה שהוא שומע.
לחלופין אפשר למקם על הספה חתול אחד או שניים. זה תמיד עושה טוב לצליל בסלון.
בשינויים מאוד קלים של סדר ישיבה אפשר להגיע לטונליות מדהימה, הרחבת במה, הידוק באס, צליל הולוגראפי ומיד בשרני. שינוי קל במיקום או מספר האודיופילים יניב מאותו רמקול באס מרוח, גבוהים צורמים ומיד אנמי ורופף.
לכן אני ממליץ לכל אחד להחזיק כמה אודיופילים ולהחליף ביניהם לפי סוג המוזיקה שהוא שומע.
לחלופין אפשר למקם על הספה חתול אחד או שניים. זה תמיד עושה טוב לצליל בסלון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
יש השפעה לצבע החתול על הגבוהים? מה הצבע המומלץ?Catskinner כתב:מה שהאתר הזה לימד אותי הוא שהאופי של הרמקולים נקבע בראש וראשונה לפי כמות ומיקום האודיופילים סביב אותו רמקול.
לחלופין אפשר למקם על הספה חתול אחד או שניים. זה תמיד עושה טוב לצליל בסלון....
-
ran_carney
-
- חבר ותיק

ככה, הא?HazooM כתב:הטעם האישי של המאזין (עם הציוד שלו בחדר שלו כמובן). רמקול לא מתוכנן להצטיין בז'אנר ספציפי וכשמישהומה קובע איזה רמקול יותר מתאים לטראנסים, איזה לרוק ואיזה לקלאסית?...
אומר שרמקול X מעולה במוסיקה Y זה תוצר של טעמו האישי ויכול לבוא מישהו אחר בדיעה הפוכה....
מה שכן קרה - הזמנתי חבר ששומע מוזיקה בעיקר מהאייפון לשמוע הופעה של BB KING ברוג'רס. הבחור פתח עיניים ענקיות. כשהוא שמע את פינק פלויד - הן נשארו פעורות. כשהשמעתי לו את מטאליקה, הוא אמר ש"זה לא נשמע משהו".
יותר מזה? הוא העדיף את ביבי קינג באונקיו 308 כי הצליל נשמע לו "יותר מלוכלך ואמיתי, כמו שהוא רגיל לשמוע".
קטונתי מלהתווכח עם אנשים ששמעו עשרות סטאפים יותר ממני, אבל אני בהחלט יכול להגיד שאני פחות נהנה מהרוג'רס ברוק מאשר במוזיקה ווקאלית. זה כבר עניין סובייקטיבי. להצדיק את הרכישה ממש אין לי צורך - אני מאושר עם הרמקולים שלי. ברור לי שיש טובים מהם, ונחותים מהם.
בוא ננסה לבטל את האלמנט הפסיכולוגי. האם בכל זאת אתם עומדים על דעתכם שכל רמקול הוא אול ראונדר בהינתן הציוד המתאים סביבו? (יכול להיות שהרחבתי מדי את המדד עכשיו - אם כן, אתם מוזמנים למקד אותו חזרה)